Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 33 минута, Јанко рече

Није корисно причати о вакцинисанима који су са журке улетели на респиратор

Кад ја бејах болестан у току пандемије, а није била корона, прво што ме је доктор питао је да ли сам био на журци. Ја реко нисам. Он каже онда највероватније није корона. Тако се и испоставило.

Хоћу рећи мени ово ћерање на вакцину личи на агресивну продају. Дај Боже да је само то.

Да ови конови говоре као ти сав би се народ вакцинисао одавно.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Iz potpuno istog razloga zbog kojeg ti misliš da valja bustovati imunitet blažim kontaktom sa virusom, ja mislim da je dobro da se vakciniše i neko ko je preležao... samo je još sigurnije... ali pošto vidim da te to posebno jedi, da ne bude nesporazuma moram da napomenem da nisam jedan od onih koji ne računaju preležavanje... dosta poznanika koji su preležali originalni soj prošle godine su sad fasovali Deltu, ali niko od njih nije bio u teškom stanju... naravno, to je samo moj random slučajni uzorak i ne treba ga shvatati kao bilo šta ozbiljnije od toga...

Пази, ја сам прво прележао вирус у новембру 2020. па сам вакцинисан у априлу ове године. Уз савет и договор да једним од тих младих лекара, верујућих наравно. Дакле, мене једи што мој ортак који је прележао пре мене (јун 2020) и редовно контролише антитела (у октобру их имао "ђутуре") није урачунат у имунизоване већ га јуре.

И каква је то наука "не гледајте количину антитела већ се вакцинишите"?!? Ево, мајке ми, ко ми (до)каже да је то научни приступ нека ми опали и шамар узгред, неће бити мање човекољубиво...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

знаш да сам и сам писао да је фрекв. 5Г мреже мање штетна од 4Г, о осталим и да не говорим.

Znam. Znam i ono za Gejtsa (kada ti se više smučilo)- zato sam to i navela.

пре 2 часа, Јанко рече

говорим атеистичким речником

Na ovo moram da reagujem :D (mada nije bitno) – nema to veze sa ateizmom. Da sam vodolija, saznala sam nakon što me je više ljudi (tamo negde krajem osnovne škole) pitalo koji sam znak, te ja, da ne bih ispala »glupa u društvu«, potražila i saznala. Sa druge strane, gotovo sve moje poznanice deklarativno vernice ne propuštaju horoskope. (I ovo znam -  nema to veze sa teologijom.)

пре 2 часа, Јанко рече

колико ми је неразумна вика против вакцине, толико ми је неприхватљиво ОБОГОТВОРАВАЊЕ исте

Pa da, ali zato sam te i pitala. Jer reaguješ na moj post a ja, ako se dobro sećam (a dobro seesećam), nisam nikada o vakcini protiv kovida pisala kao o rešenju za sve probleme. 

Ali ovo

пре 2 часа, Јанко рече

Мислим да ова хистерија где се само броје ВЕШТАЧКИ а НЕ УБРАЈАЈУ и ПРИРОДНО имунизовани и где лекари препоручују фајзера после спутњика (а студије о мешању векторских и адено вакцина НЕМА, дакле експеримент "in vivo") служи само да се неко окористи НА МУЦИ И БОЛЕСТИ обичног народа НЕ МАРЕЋИ за последице (да, вирус постоји, да умире се од њега, да има лек који делује код огромне већине АЛИ НЕ КОД СВИХ. Знам 3 х вакцинисане и умрли од короне. Да се одмах сви "рокнемо", онда, јер ни то није сигурно за појединца?!?)

nema baš nikakve veze sa mojim postom na koji si replicirao. Posebno što, koliko sam shvatila, neće za ulazak u sabor tražiti samo potvrdu o vakcinisanju/testiranju, već se može priložiti i potvrda o prebolevanju. 

Čak i ako je moglo biti nekih nesporazuma, pre tvog posta sam objasnila o čemu ja pričam – šta je meni smešno/glupo u izjavi Hasanbegovića. Zato sam se i našla u čudu Što se meni obraćaš?

пре 2 часа, Јанко рече

Ваше бројке јесу велике и јесу страшне, али има страшнијих... 

Ima. Nažalost. Ali ne treba čekati da postanu strašnije. Posebno ako imamo način da to sprečimo:  vakcine + (i ako sam vakcinisan(a)) maske u zatvorenom prostoru, distanca, bez velikih okupljanja u zatvorenom.

I moram (djavo mi ne da mira) nešto o ovome

пре 2 часа, Јанко рече

и природно "прокужавање" доприноси бржем крају епидемије.

Ovde ima jedan »sitan« problem. Treba preživeti prirodno  prokužavanje da bi se stekao imunitet a milioni ljudi u tome nisu uspeli.

пре 2 часа, Јанко рече

Знам 3 х вакцинисане и умрли од короне

Da, ali ima (procentualno) mnogo više nevakcinisanih (a nisu ni preležali) i, nažalost, umrlih, i nisu u pitanju samo umrli, već sa kakvim (po kvalitetu i dugotrajnosti) simptomima se pregura bolest ako si vakcinisan a sa kakvim ako nisi.

P.S. Kao što reče Avokado, manje-više se mi razumemo. Meni je samo čudno bilo što citiraš moj post a to što pišeš, po meni, baš i nije imalo mnogo veze sa njim. Verovatno je to i moj "problem" - više puta sam ponovila da sam "četvrtasti" :blush: prirodnjak. Tako da kada me citiraju, očekujem, bez obzira da li je hvala ili pokuda, da to ima striktno veze sa citiranim.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

Е сад, ако ниси досад укапирала, ја као вага (говорим атеистичким речником, не теолошким 😉) увек желим да осветлим ОБЕ стране медаље и тражим СРЕДЊИ ПУТ. НЕ ВОЛИМ неумереност ни лево ни десно. Дакле, колико ми је неразумна вика против вакцине, толико ми је неприхватљиво ОБОГОТВОРАВАЊЕ исте. Занемаривање и потпуно потискивање људи са ПРИРОДНО добијеним АНТИТЕЛИМА, који се ПОТПУНО маргинализују и од њих тражи да се вакцинишу, иако имају антитела, чак их многи и проверавају (имам таквих знатан број, веровала или не).

Мислим да ова хистерија где се само броје ВЕШТАЧКИ а НЕ УБРАЈАЈУ и ПРИРОДНО имунизовани

Средњи пут треба тражити тамо гдје га има стварно смисла тражити, а у случају борбе против пандемије опасне болести, таквог пута нема. Има један који води тамо гдје треба да води да би се ова пандемија сузбила и како сад стоје већ ствари ковид19 свео на ендемску болест. Стварање привида да има "екстремно вакцинашко дјеловање" и екстремно антивакцинашко је илузија. Само је један екстрем и тај екстрем је код антивакцера. Не знам зашто си насјео на ову илузију око природно имунизованих. Узми конкретан примјер Црне Горе, која има службено око 150,000 случајева. Узмимо да се свих 150К односи на разлитиче људе (а знамо поуздано да то није случај и да их има доста који два ако не и више пута регистровани као позитивни). Узми и да је свих 150К стекло довољно јак имунитет да може да се избори сљедећи пут кад буде заражена (а знамо да ни то није случај, и да он варира, а како су асимптоматски случајеви већина онда је велики број људи са врло малим процентом антитијела након природне прокуживања). И са оним најекстремнијим случајем то је тек око 22% станвништва, нек је и 40 прокужено природним путем јер нису сви регистровани случјаеви уједно и остварени..то је опет далеко од процента коме се тежи да популација има око 70 - 80% процента вакцинисаности како би се сматрало да је какав такав имунитет крда створен. А ово је случај са ЦГ која је мала држава, а гдје су ови проценти за државе са много више становника? Њемачка, Француска, САД, Холандија - наравно да су далеко мањи? ПОЕНТА ОНОГА ШТО ТИ ПРОМИЧЕ је да су природно прокужени апсолутно занемарљива категорија са аспекта тежње да се на колективном нивоу сузбије болест, јер их има мало. Зато се приликом позива на вакцинацију и не обраћа нарочита пажња на природно прокужене јер је далеко већи број оних који нису уопше прокужени. Познато ти је да су све очи биле упрте у Шведску, прије него се појавиле вакцине, да ће с њиховом стратегијом меких мјера брзо достићи велика прокуженост популације да се испоставило крајем 2020г да то није ни изблиза тачно. 

Осим тога уопште није тачно да се природно прокужени занемарју. За оне који су природно имуни због прележане болести никад се није савјетовало да одмах приме вакцину, него да сачекају период док та антитијела опадну. У ковид пропусницама (тамо гдје то ферецера) је могуће убацити податак да се посједује имунитет стечен природним прокуживањем, гдје датум инфекције не смије бити старији од 6 мјесеци. 

Тако да на крају заиста не видим зашто вакцинацију посматраш као "обогтворавање" јер за то нема никаквог основа. 

пре 2 часа, Јанко рече

(а студије о мешању векторских и адено вакцина НЕМА, дакле експеримент "in vivo") служи само да се неко окористи НА МУЦИ И БОЛЕСТИ обичног народа НЕ МАРЕЋИ за последице (да, вирус постоји, да умире се од њега, да има лек који делује код огромне већине АЛИ НЕ КОД СВИХ. Знам 3 х вакцинисане и умрли од короне. Да се одмах сви "рокнемо", онда, јер ни то није сигурно за појединца?!?) .

Нема никаквог мјешања..Не дају се две различите вакцине у исти дан..него у размаку од бар 6 мјесеци. 

Знаш 3 вакцинисана који су умрли о короне!? Па добро додај на њих још 30 који су умрли од короне невакцинисани. Подаци из болница су неумољиви ту нема мјеста неком фингирању. Све интензивне његе широм меридијана су 90% попуњене невакцинисаним пацијентима. 

И зашто је потребно нагласити ово "КОД СВИХ"?...Антивакцери због чињенице да вакцине нису 100% сигурне, одбацују и ово да су 90% сигурне. Због тога што на 3 вакцинисана који умру, има њих 30 који умру невакцинисани, боље је не радити ништа и имати 30 умрлих, него предузети нешто и имати 3 умрла. Чемуа ова уврнута логика или не знам шта већ? 

пре 2 часа, Јанко рече

Аман, шпански грип је однео БАР 50 милиона у ДАЛЕКО МАЊОЈ ПОПУЛАЦИЈИ  почетком 20. века и потпуно нестао после 2 године БЕЗ вакцине(!). НЕ ЖЕЛИМ ТАЈ СЦЕНАРИО али УКАЗУЈЕМ попут тебе да има и ДРУГА СТРАНА. Вакцине помажу да не буде таквог сценарија, али и природно "прокужавање" доприноси бржем крају епидемије.

Није нестао, ту је и сваког момента га може добити било ко, у сезонама мало чешће. 

Природно прокуживање не доприноси бржем крају, него управо вакцине. Код природне заразе се чека, код вакцина проактивно дјелује. И оно још битније је да ослањање на природно заражавање носи са собом и већу фаталност јер већи број људи ће умријети, код вакцина је тај број занемарљив и на нивоу колоквијално речено "статистичке грешке". 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Justin Waters рече

Средњи пут треба тражити тамо гдје га има стварно смисла тражити, а у случају борбе против пандемије опасне болести, таквог пута нема. Има један који води тамо гдје треба да води да би се ова пандемија сузбила и како сад стоје већ ствари ковид19 свео на ендемску болест. Стварање привида да има "екстремно вакцинашко дјеловање" и екстремно антивакцинашко је илузија. Само је један екстрем и тај екстрем је код антивакцера. Не знам зашто си насјео на ову илузију око природно имунизованих. Узми конкретан примјер Црне Горе, која има службено око 150,000 случајева. Узмимо да се свих 150К односи на разлитиче људе (а знамо поуздано да то није случај и да их има доста који два ако не и више пута регистровани као позитивни). Узми и да је свих 150К стекло довољно јак имунитет да може да се избори сљедећи пут кад буде заражена (а знамо да ни то није случај, и да он варира, а како су асимптоматски случајеви већина онда је велики број људи са врло малим процентом антитијела након природне прокуживања). И са оним најекстремнијим случајем то је тек око 22% станвништва, нек је и 40 прокужено природним путем јер нису сви регистровани случјаеви уједно и остварени..то је опет далеко од процента коме се тежи да популација има око 70 - 80% процента вакцинисаности како би се сматрало да је какав такав имунитет крда створен. А ово је случај са ЦГ која је мала држава, а гдје су ови проценти за државе са много више становника? Њемачка, Француска, САД, Холандија - наравно да су далеко мањи? ПОЕНТА ОНОГА ШТО ТИ ПРОМИЧЕ је да су природно прокужени апсолутно занемарљива категорија са аспекта тежње да се на колективном нивоу сузбије болест, јер их има мало. Зато се приликом позива на вакцинацију и не обраћа нарочита пажња на природно прокужене јер је далеко већи број оних који нису уопше прокужени. Познато ти је да су све очи биле упрте у Шведску, прије него се појавиле вакцине, да ће с њиховом стратегијом меких мјера брзо достићи велика прокуженост популације да се испоставило крајем 2020г да то није ни изблиза тачно. 

Осим тога уопште није тачно да се природно прокужени занемарју. За оне који су природно имуни због прележане болести никад се није савјетовало да одмах приме вакцину, него да сачекају период док та антитијела опадну. У ковид пропусницама (тамо гдје то ферецера) је могуће убацити податак да се посједује имунитет стечен природним прокуживањем, гдје датум инфекције не смије бити старији од 6 мјесеци. 

Тако да на крају заиста не видим зашто вакцинацију посматраш као "обогтворавање" јер за то нема никаквог основа. 

Нема никаквог мјешања..Не дају се две различите вакцине у исти дан..него у размаку од бар 6 мјесеци. 

Знаш 3 вакцинисана који су умрли о короне!? Па добро додај на њих још 30 који су умрли од короне невакцинисани. Подаци из болница су неумољиви ту нема мјеста неком фингирању. Све интензивне његе широм меридијана су 90% попуњене невакцинисаним пацијентима. 

И зашто је потребно нагласити ово "КОД СВИХ"?...Антивакцери због чињенице да вакцине нису 100% сигурне, одбацују и ово да су 90% сигурне. Због тога што на 3 вакцинисана који умру, има њих 30 који умру невакцинисани, боље је не радити ништа и имати 30 умрлих, него предузети нешто и имати 3 умрла. Чемуа ова уврнута логика или не знам шта већ? 

Није нестао, ту је и сваког момента га може добити било ко, у сезонама мало чешће. 

Природно прокуживање не доприноси бржем крају, него управо вакцине. Код природне заразе се чека, код вакцина проактивно дјелује. И оно још битније је да ослањање на природно заражавање носи са собом и већу фаталност јер већи број људи ће умријети, код вакцина је тај број занемарљив и на нивоу колоквијално речено "статистичке грешке". 

Рекох да сам вакцинисан, не убеђуј ме у корист истих.

Него, ако бих био екстремиста, сад бих прогласио Free Zone. Ко је хтео да се вакцинише хтео, ко није није. Пустимо све да се нормално крећу КО КАКО ХОЋЕ 15-20 дана и да завршимо са имунизацијом... 😉

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Avocado рече

10.000 smo već prešli...

"Zvanicne" cifre? Koliko tu ima muljanja i Muljanja mozemo samo da mastamo. Takodje, apsolutno zaprepascuje cinjenica da ti u mnogim pitanjima potpuno (i opravdano, naravno) ne verujes ovim sadasnjim "vlastima", a oko ovoga kao de je neko drugi pisao umesto tebe. Da ne kazem - neki glasac.

Mislim da ljudima uvek treba govoriti istinu.

Zato je, jos jednom da kazem, apsolutno zaprepascuje ovo napred napisano.

Jankova poruka je o "plašenju" ("zastrašivanje" ima drugu konotaciju)... a sasvim je normalno plašiti se opasnih stvari...

Zaobisao si odgovor. Upravo ono sto sam i ocekivao.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ах, да.

Дотични антиваксери имају проблема са математиком.

Смртност од короне 1%. Дакле, 99% преживи.

Сигурност заштите фајзером 92%

Њима је простом логиком сигурније да су невакцинисани.

Обзиром како им научна елита Кон-Лончар-Шеклер разјашњава тему (к'о Зитјулас тријадологију) не чуди ме да верују да су сигурнији у 99% него у 92%. 

😇

Подели на овим сајтовима

@Avocado

Kad smo vec kod plasenja, koliko smrti od raka i slicnih bolesti treba da bude da bismo poceli da se plasimo?

...

WWW.BBC.COM

Danas je Svetski dan borbe protiv raka i stižu zabrinjavajuće statistike.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Јанко рече

Пази, ја сам прво прележао вирус у новембру 2020. па сам вакцинисан у априлу ове године. Уз савет и договор да једним од тих младих лекара, верујућих наравно. Дакле, мене једи што мој ортак који је прележао пре мене (јун 2020) и редовно контролише антитела (у октобру их имао "ђутуре") није урачунат у имунизоване већ га јуре.

И каква је то наука "не гледајте количину антитела већ се вакцинишите"?!? Ево, мајке ми, ко ми (до)каже да је то научни приступ нека ми опали и шамар узгред, неће бити мање човекољубиво...

Pa to svakako nije naučni pristup niti ikada može da bude naučni pristup... to je uvek politika... svaka takva odluka je politička, a može da bude samo manje ili više zasnovana na nauci... prosto, političari mogu samo i da donose političke odluke...

Kad donose političke odluke, onda tu deluju različiti faktori... deluju i naučni ali najviše: šta se od njih očekuje i šta je za njih najsigurnije... tj. procena koliko neka odluka može da im donese/odnese glasova...

Ne znam da li nauka uopšte ima definitivan stav o tome koliko su nevakcinisani koji su preležali zaštićeni i koliko su zaštićeni u odnosu na vakcinisane koji nisu preležali, kao i koliko preležao+vakcina daje dodatne zaštite (gotovo je sigurno da si zaštićeniji, samo je pitanje koliko i da li je to mnogo ili zanemarljivo malo)...

Odluka da se nevakcinisani koji su preležali drugačije tretiraju je prilično laka... nema ih toliko mnogo koliko ima vakcinisanih... male su šanse da će se time povećati broj zaraženih, hospitalizovanih i mrtvih (ja bih rekao da su šanse gotovo nepostojeće)... a u suprotnom, kao političar, rizikuješ da moraš da se braniš od toga da nisi učinio dovoljno da se što više ljudi vakciniše i da si zato kriv za X smrti...

Tako da, nije to ni zasnovano ni suprotno nauci... jer još uvek o tome nauka ne zna dovoljno... ali je prilično očigledno zašto se tako radi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Avocado

I ovo. Baci pogled kad stignes. Ako ti vera ne brani.

...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

@Avocado

Kad smo vec kod plasenja, koliko smrti od raka i slicnih bolesti treba da bude da bismo poceli da se plasimo?

WWW.BBC.COM

Прво грусну нато ракете онда у Србији никне бритишамерикан дуван....е мојне Вилеру да причаш безвезе то је све ок. Сега је коронизација!

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

Pa to svakako nije naučni pristup niti ikada može da bude naučni pristup... to je uvek politika... svaka takva odluka je politička, a može da bude samo manje ili više zasnovana na nauci... prosto, političari mogu samo i da donose političke odluke...

Kad donose političke odluke, onda tu deluju različiti faktori... deluju i naučni ali najviše: šta se od njih očekuje i šta je za njih najsigurnije... tj. procena koliko neka odluka može da im donese/odnese glasova...

Ne znam da li nauka uopšte ima definitivan stav o tome koliko su nevakcinisani koji su preležali zaštićeni i koliko su zaštićeni u odnosu na vakcinisane koji nisu preležali, kao i koliko preležao+vakcina daje dodatne zaštite (gotovo je sigurno da si zaštićeniji, samo je pitanje koliko i da li je to mnogo ili zanemarljivo malo)...

Odluka da se nevakcinisani koji su preležali drugačije tretiraju je prilično laka... nema ih toliko mnogo koliko ima vakcinisanih... male su šanse da će se time povećati broj zaraženih, hospitalizovanih i mrtvih (ja bih rekao da su šanse gotovo nepostojeće)... a u suprotnom, kao političar, rizikuješ da moraš da se braniš od toga da nisi učinio dovoljno da se što više ljudi vakciniše i da si zato kriv za X smrti...

Tako da, nije to ni zasnovano ni suprotno nauci... jer još uvek o tome nauka ne zna dovoljno... ali je prilično očigledno zašto se tako radi...

Пази, прост податак. До пре месец дана у селу изнад мене одакле ми је мајка скоро нико оболео. Два-три највише. У задњих месец дана скоро сви (њих 20ак у засеоку од 30ак). У селу где су женини - исто. До пре месец дана нико, сад СВИ у околини осим мојих таште и таста. Они се чувају. Код зета на југу потпуно исто.

Мсм да се ушло у фазу заласка вируса у све "џепове", удаљене и слабије насељене области...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

"Zvanicne" cifre? Koliko tu ima muljanja i Muljanja mozemo samo da mastamo. Takodje, apsolutno zaprepascuje cinjenica da ti u jednom potpuno ne verujes ovim sadasnjim "vlastima", a oko ovoga kao de je neko drugi pisao umesto tebe.

Pa ne verujem ni u tome... sasvim sam siguran da su realne cifre veće od zvaničnih... to ti uostalom i piše u poruci na koju repliciraš:

"10.000 smo već prešli... i to po zvaničnim ciframa koje su niže od stvarnih... "

Razlog zašto sam siguran je što su to i priznali u nekom trenutku nakon što je Birn to otkrio, a takođe su i statističari pokazali da za nekoliko perioda postoje sasvim očigledno štelovani rezultati, naročito za period 20ak dana pre prošlogodišnjih izbora kada je skoro svaki dan bio samo 1 umrli...

Ne znam koji su razlozi za to da se tvrdi da je realna cifra niža?

Zato je, jos jednom da kazem, apsolutno zaprepascuje ovo napred napisano.

Zaobisao si odgovor. Upravo ono sto sam i ocekivao.

Stvarno ne znam kako sam zaobišao odgovor... šta tačno nije jasno iz mog odgovora? Mensčini da ja nisam dobio odgovor na pitanje koliko ljudi treba da umre pa da se plašimo korone...

@Avocado

...

WWW.BBC.COM

Pa valjda se svako normalan plaši raka???

Šta je cilj ovog teksta osim plašenja pušača da ostave duvan i plašenje gojaznih ne bi li oslabili?

• Свиђа ми се 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Avocado рече

Ne znam koji su razlozi za to da se tvrdi da je realna cifra niža?

Razlozi su ti sto oko sebe imas legiju lazova koji cifre i plasiraju.

Stvarno ne znam kako sam zaobišao odgovor...

:0212_rolleyes:

Mensčini da ja nisam dobio odgovor na pitanje koliko ljudi treba da umre pa da se plašimo korone...

Nema cifre radi koje covek treba da se plasi. Ni kod ove bolesti, ni kod bilo cega drugog.

Da bude razborit i trezan, da cuva svoje zdravlje (i dusevno kao i fizicko, i vise od toga!) kao sto prilici slovesnom bicu - to se podrazumeva. Da se plasi - nikad. Strah je uvek faktor koji potpiruje i razbuktava bilo koju bolest, nikad ne ucestvuje ni jednom crticom jotom u lecenju.

Strah paralise um i cini ga nesposobnim da trezno razmislja i rasudjuje.

Mozda kad ga, daleko bilo, zadesi.

Inace, nijedan plaseci od virusa nikad i ne pominje rak (ovo tvrdim iz cestih razgovora sa npr. kolegama prosvetarima, ali i drugima), ili bilo sta tako strahovito. O raku i leukemiji se nikad ne trubi na sva zvona, a ljudi koji se ne cuvaju i nezdravim navikama stvaraju uslove za ovakve bolesti ne nazivaju se neodgovornim.

Pazi sad ovo: u skoli, velika vecina predavaca su teski pusaci. Vecina te vecine se plasi virusa kao kobre, ali ni ne pominje rak ili leukemiju.
Da se ovi stvarno plase raka, neizostavno bi pricali o tome najmanje kao i o virusu.

Probaj da im ovo pomenes - ili beze od price kao strine, ili te napadnu kao da ih mrzis.

...

Isto ovo, oko plasenja/zastrasivanja (sic.!) vazi i za kardiovaskularne bolesti, razume se. Za dijabetese i tome slicno. Za bilo sta sto temeljno ugrozava ljudsko zdravlje i kosi populacije decenijama unazad kao mitraljezom.

Opsta galama prati SAMO I ISKLJUCIVO ovaj virus. `Nuff said?

Naravno da ne ocekujem da ces sad kao da promenis misljenje.

Lamentujem nad bedom i plitkocom i ove teme i cele ove bizarne situacije.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Avocado рече

Inace, ovo je na neki zaobilazan nacin krajnje uvredljivo pitanje. Za inteligenciju - moju i mojih istomisljenika.
Jer ovako nesto moze da pita samo neko ko se juce doselio u Srbiju. Sa Betelgeza.

A znam da nisi otud.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...