Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 48 минута, Dimitrije рече

@Desiderius Erasmus Svaki tekst mu je isti 10 god,svaki. Neoliberalni kapitalizam uništava ekonomiju, uništava naša preduzeća, mi smo imali gigante... Ne razume apsolutno ništa. Sve to što smo imali, dobili smo od Zapada, of Fiće do Plazme...

Е vala baš.

Tako je sa svim tim ekonomskih stručnjacima.

Predviđaju svašta a ne pogađaju ništa.

Kad god naiđem na neki tekst tih žrečeva, zaobilazim ga.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Grizzly Adams рече

Sto je pa ovo zabranjeno? :)

Зато што је у питању јавно окупљање са великом густином људи на малом простору, где се вирус веома лако преноси. 

Ти бар знаш колико ће пар апсолутно сигурно заражених са таквих пикника да испадне кад прође кроз експоненцијалну једначину за пар дана и недеља.

Пикници, журке, спортски догађаји и слично морају да буду забрањени ако мислиш да успеш да одржиш привреду. Забрањује се оно што је најмање битно. Опоравиће се лако после мањи губици индустрије меса, пива и ћумура.

Подели на овим сајтовима

SAD se popele na vrh po broju zarazenih.

image.png.8394ca61724d7df393fd064fd18ccfd1.png

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Зато што је у питању јавно окупљање са великом густином људи на малом простору, где се вирус веома лако преноси. 

Ти бар знаш колико ће пар апсолутно сигурно заражених са таквих пикника да испадне кад прође кроз експоненцијалну једначину за пар дана и недеља.

Пикници, журке, спортски догађаји и слично морају да буду забрањени ако мислиш да успеш да одржиш привреду. Забрањује се оно што је најмање битно. Опоравиће се лако после мањи губици индустрије меса, пива и ћумура.

OK, tamo ne pise kolika grupa ljudi itd. Samo da je zabranjen "rostilj". Ako izadjem sa mojom porodicom (sa kojom sam i ovako ceo dan u istoj kuci) na rostilj, nikoga drugog ne ugrozavam.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Nikola Stojanovic рече

Jel citao neko ovaj tekst? 

Цитат

Шаљем вам и занимљиве научне податке са неких експерименталних мерења ...

Stotinu mi hercova! ne_shvata

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Grizzly Adams рече

OK, tamo ne pise kolika grupa ljudi itd. Samo da je zabranjen "rostilj". Ako izadjem sa mojom porodicom (sa kojom sam i ovako ceo dan u istoj kuci) na rostilj, nikoga drugog ne ugrozavam.

Не ако нема никог другог. Неће нико да лови твоју фамилију по планини у Западној Вирџинији, ал паркови о којима говоримо су мали градски паркови и у њих долази на десетине породица да роштиљају. Јако позитивна ствар, осим у јеку пандемије новог вируса. 

Не ради се овде о некаквим насумичним мерама, него о одговору на веома конкретно понашање људи ових дана по европским градовима. Уместо да се уздрже који месец, хиљаде и хиљаде су претходног викенда измилели, напунили возове и запутили се у паркове и плаже. Видео својим очима. Добили смо и апел, молбу, да се остане кући и суздржи од тога преко система за узбуњивање. Дакле не забрану, него молбу, преклињање. Себичњаковичи и даље роштиљају. Е па кад је тако, то мора привремено да се ограничи. Стварно не видим други начин осим да прихватиш да неко треба да умре да би неко роштиљао баш сад. Јеби га, не ради се о економији, осим јако мало и индиректно. 

Наравно, ко има двориште, може да роштиља до миле воље. Овде се ради о густо насељеним градовима, не америчким преграђима или фармама. 

Подели на овим сајтовима

Znak, nade i vere, u bolje sutra

Mitropolit g.g. Simeon sluzio je Svetu arhierejsku Liturgiju 25 marta, na drzavni i hriscanski praznik Blagovesti u Lamiji, u hramu Blagoveštenja.
Na kraju lLturgije, mitropolit je objavio gledaocima radosnu i blagoslovenu vest.
Liturgije u Grčkoj su bez prisustva vernika i prenose se televizijskim prenosom.
''Beli golub je lepršao ispred ikone zaštitnice hrama, Ikone Blagovesti, dajuci poruku nade kao što je beli golub u Starom Zavetu, bio znak i simbol kraja katastrofe .''
''Bio sam dirnut, dok sam posmatrao , kad je u hram uleteo golub, i da je dugo lepršao, ispred svete ikone Blagovesti.
Ovaj golub da nam simbolizuje oslobadjanje kao i Blagovesti koje čekamo željno. Leprsao je u hramu Božjem. Delio je sa nama radost Liturgije. Neka to shvatimo kao znak Božji, znak nade i vere u bolje dane.''

Prevela i pripremila za vas Natalija Kovačević.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Хаха, каква моћна вест...

101-годишњи Италијан, рођен усред Шпанске грознице - претходне највеће пандемије пре ове и можда до сада најсмртоносније у историји током које је умрло преко 50 милиона људи - је успео да победи вирус короне! Хоспитализован је и пошто је сада негативан, послали су га кући

FUTURISM.COM

A 101-year-old man in Rimini, Italy born during the 1918 "Spanish Flu" pandemic tested positive for coronavirus — and was just released. He made it.

:)

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, GeniusAtWork рече

Трампов ... дилетантизам

Vidim to se ponavlja vec par puta. Uopste mi nije jasno o cemu se radi?

Tramp odlicno rukovodi krizom, Ameri ga vecinom (i sve vise) podrzavaju. Popularnost mu raste svaki dan.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

WWW.NOVOSTI.RS

Dramska spisateljica i kolumnistkinja Biljana Srbljanović pre nekoliko dana je objavila da je obolela od korona virusa

Nemojte se svađati oko politike, obećavam da neću više ni ja. Skroz je nebitno, sve je nebitno. Ostanite kući, tako spašavate živote. Hvala vam svima.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...