Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 3 часа, Justin Waters рече

Pa to su neki novi nalazi. Tj otkriva se da su pacijenti u Italji i Kini imali ove simptope oko trećina njih. Rađene su i studije

WWW.SCIENCEALERT.COM

<p>It might even be the only symptom they have.</p>

Ako nemaš nikakve simptome, osim gubitka mirisa i ukusa..ovo je indikacija da si zaražen i virusom i trebao bi tražiti da se testiraš. 

Ovo je stvarno bitna informacija... :!:

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

Ako nemaš nikakve simptome, osim gubitka mirisa i ukusa..ovo je indikacija da si zaražen i virusom i trebao bi tražiti da se testiraš. 

У Србији нема шансе да будеш тестиран на свој захтев. Знам људе који имају много теже симптоме од губитка мириса и укуса и постоји поприлична вероватноћа да су заражени, одговор надлежних је "Седи кући" (нормално, кад се неко уопште јави на телефон).

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Dimitrije рече

Šta je alternativa kapitalizmu?

Ljudi nisu svesni kakva nas kataklizma ceka ako unistimo savremenu ekonomiju. Od virusa umiru stari i bolesni, kao i uvek. To nije nista novo, samo je sad na TV.

Ako se nastavi sa ovom panikom i ekonomskom destrukcijom mladi i zdravi umirace od gladi. Milioni.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ljudi nisu svesni kakva nas kataklizma ceka ako unistimo savremenu ekonomiju. Od virusa umiru stari i bolesni, kao i uvek. To nije nista novo, samo je sad na TV.

Ako se nastavi sa ovom panikom i ekonomskom destrukcijom mladi i zdravi umirace od gladi. Milioni.

Iskreno da ti kažem,ja nisam ekonomista,al verovatno će biti značajne posledice.

Meni je stalo do mene,gledam kako da izbegnem dosadu,sad sam zvao, nema šanse da se uzme nešto iz biblioteke,ništa i ne radi. Mi iz beogradsje opštine smo odsečeni od bg,a masa ljudi sad treba da putuje za bg kolima,to je 2 soma dnevno.

Čini mi se da opšte se ne razmislja o običnom čoveku,samo udru da neka kriva na grafiku ne skače previše,pa kome opanci kome obojci

Подели на овим сајтовима

АФОН ЗАКРЫТ!!!
Администрация Святой Горы Афон приняла решение временно закрыть доступ паломников до 30 марта 2020 года.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Od virusa umiru stari i bolesni, kao i uvek. To nije nista novo, samo je sad na TV.

Ево шта каже један доктор у Њу Орлеансу, који је тренутно најтеже погођен:

Цитат

Since last week, he’s been running ventilators for the sickest COVID-19 patients. Many are relatively young, in their 40s and 50s, and have minimal, if any, preexisting conditions in their charts. He is overwhelmed, stunned by the manifestation of the infection, both its speed and intensity. The ICU where he works has essentially become a coronavirus unit. He estimates that his hospital has admitted dozens of confirmed or presumptive coronavirus patients. About a third have ended up on ventilators.

Цитат

“I have patients in their early 40s and, yeah, I was kind of shocked. I’m seeing people who look relatively healthy with a minimal health history, and they are completely wiped out, like they’ve been hit by a truck. This is knocking out what should be perfectly fit, healthy people. Patients will be on minimal support, on a little bit of oxygen, and then all of a sudden, they go into complete respiratory arrest, shut down and can’t breathe at all.”

Линк

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Pinocchio's Half Brother рече

"Kompletni idioti"  (pod uslovom da je ovo istina, a i da nije, idioti su kako god okreneš). 

Ne gledam Javnu kuć...ovaj...Javni servis (niti bilo koje s/h čenele), no mož` biti da je neko odavde s foruma gled`o. 

I ako je ovo zaista tako, onda im.. sve po spisku.

I van spiska, takođe.

NOVA.RS

Gostujući na RTS-u, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević rekla je da je prva infekcija koronavirusom u Srbiji izolovana 1. marta.

Izgleda da je ipak lapsus u pitanju. Bilo bi (jeste) dobro da je tako. 

Malo manje nervoze je nasušno potrebno. Jer uz neurozno brbljanje ide i brljanje & frljane sas gluposti.

RS.N1INFO.COM

"Ja sam juče dala izjavu u kojoj mi se desio lapsus u datumu prvog importovanog slučaja. Pogodilo me je da su se...

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Eurod рече

Vaccine derived virus interference was significantly associated with coronavirus and human metapneumovirus.

opomba-2020-03-23-163720.jpg

opomba-2020-03-23-163853.jpg

https://www.bergamonews.it/2009/11/09/il-medico-di-berlusconi-il-premier-non-si-vaccina/122519/

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Pinocchio's Half Brother рече

Izgleda da je ipak lapsus u pitanju. Bilo bi (jeste) dobro da je tako. 

Malo manje nervoze je nasušno potrebno. Jer uz neurozno brbljanje ide i brljanje & frljane sas gluposti.

RS.N1INFO.COM

"Ja sam juče dala izjavu u kojoj mi se desio lapsus u datumu prvog importovanog slučaja. Pogodilo me je da su se...

:)

NOVA.RS

Gostujući na RTS-u, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević rekla je da je prva infekcija koronavirusom u Srbiji izolovana 1. marta.

Dr Kisić je na RTS-u rekla i da je dva dana kasnije – dakle, 3. marta – zabeležen i drugi slučaj koronavirusa u Srbiji:

“Tu se već desila lokalna transmisija”, rekla je dr Kisić.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, GeniusAtWork рече

У Србији нема шансе да будеш тестиран на свој захтев. Знам људе који имају много теже симптоме од губитка мириса и укуса и постоји поприлична вероватноћа да су заражени, одговор надлежних је "Седи кући" (нормално, кад се неко уопште јави на телефон).

Тако је свуда осим можда у Јужној Кореји и сличним местима.

Значи седиш кући и ако имаш температуру око 39 или више и не можеш да дишеш, зовеш да те прегледају и одлуче да ли си за болницу или кућно праћење.

У Србији постоји само једна разлика у односу на друге земље. Корону прати један други опасан вирус који се јасно препознаје јер има увећане labia oris.

QsLeSZG.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Branka62 рече

:)

NOVA.RS

Dr Kisić je na RTS-u rekla i da je dva dana kasnije – dakle, 3. marta – zabeležen i drugi slučaj koronavirusa u Srbiji:

“Tu se već desila lokalna transmisija”, rekla je dr Kisić.

Pa da, rekao/napisao sam: "Bilo bi (jeste) dobro da je tako". Posle onog "jeste" trebao sam da stavim znak pitanja. 

Pritisci, pritisci... sa svih strana i na svim stranama.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Zayron рече

Informacije od jednog češkog Youtubera (Michal Šopor YT kanal) porijeklom sa sjeverne Morave

(Karvina, Ostrava, Šlezija) koji više od 10 godina živi i radi u Los Angelesu. Ovo ne sluti na dobro!

Amerikanci kupuju oružje i puštaju zatvorenike na slobodu iz zatvora

Trenutna situacija u Los Angelesu - Najnoviji video od 21.03.2020.

Americans buy guns and release prisoners I Current situation in Los Angeles 
Američané kupují zbraně a propouští vězně I Současná situace v Los Angeles

A ovo je njegov pretposljednji video od 19.03.2020. - Amerikanci prazne trgovine - kupuju sve!

Amerikanci ne stižu dopunjavati robu u trgovinama - Gdje sad možeš kupiti hranu?

Americans can't replenish stores WHERE CAN YOU BUY FOOD NOW?

Američané nedokáží doplňovat obchody I KDE TEĎ MŮŽEŠ KOUPIT POTRAVINY?

I video d 14.03.2020. Amerikanci prazne trgovine. Posjetili smo 10 raznih robnih kuća.

Americans buy shops! We visited 10 different shops

Američané vykupují obchody! Navštívili jsme 10 různých obchodů

Kupiš to (toaletni papir) samo od Rusa!
You buy it ( toilet paper) only from the Russians!
Amerikancima nestalo wc papira. Spašavaju ih ruske trgovine!
Americans run out of toilet paper! They are saved by Russian shops!
Američanům došel toaletní papír! Zachraňují je ruské obchody! 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Grizzly Adams рече

Не као и увек, бар не као у последњих, па већ 100ак година, у Западном свету. Али слажем се да и од овог зла може бити још веће зло да се економија распадне, јер ће људи умирати и од глади, лошег здравства и свих ствари које беспарица носи са собом. 

Не знам да ли си упознат са Крисом Мартенсеном који има јутјуб канал Peak prosperity (врв не, ја сам га тек око короне запазио), он говори да сад сви морају да балансирају у троуглу: зауставити пандемију кроз социјално дистанцирање - одржати здравствени систем - одржати економију. И то делује ужасно тешко.

Јако сам скептичан како ће то да изведу владе држава. Они нису, мање више, имали појма шта нам се спрема, тако да се плашим да можда немају појма ни шта ће мере које уводе или не уводе донети. 

Лик кога сам поменуо, овај Мартенсен, каже да је до овога дошло и делимично зато што свет није довољно научио из кризе 2008. године, па су се у међувремену поновиле исте грешке. Он пре свега прича о америчким великим корпорацијама које су се понашале неодговорно и бринуле само о користи својих директора, а сада рачунају на државу да их извади (помиње се да Боинг, Спејс Икс, Безос и остали тешкаши траже огромне зајмове). Каже и да ова криза има оволики утицај јер је економија таква да зависи од сталне експанзије, па не може да опстане у случају застоја. Како теби то има смисла све? 

• Свиђа ми се 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Dimitrije рече

Iskreno da ti kažem,ja nisam ekonomista,al verovatno će biti značajne posledice.

Meni je stalo do mene,gledam kako da izbegnem dosadu,sad sam zvao, nema šanse da se uzme nešto iz biblioteke,ništa i ne radi. Mi iz beogradsje opštine smo odsečeni od bg,a masa ljudi sad treba da putuje za bg kolima,to je 2 soma dnevno.

Čini mi se da opšte se ne razmislja o običnom čoveku,samo udru da neka kriva na grafiku ne skače previše,pa kome opanci kome obojci

Predlažem rješenje.

Pustimo da virus odradi svoje, hronično bolesni ljudi bez obzira na dob su svakako neproduktivni ljudi...što nije dobro za sveti kaptializam. Ljudi koji su pred penzijom i nakon nje, pa i oni su beskorisni za sveti kapitalizam, i za penzioni fond samo su breme društvu. Sve ih treba pustiti da pomru, oni najjači će izaći neokrznuti usljed epidemije. Ne treba nikoga primati u bolnicu i tako i tako...one koji dobiju teške komplikacije, samo na ulazu u bolnicu treba preusmjeriti u određeno mjesto gdje će umrijeti u mukama, i onda ih pokopati u neku jamu. Bolnica ne treba da pati tako da običan čovjek može doći na pregled. Običan čovjek treba da živi punim plućima, i šta ima neki tamo stari sa komplikacijama koje virus može ubiti, da im smetaju u njihovom življenju. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...