Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 3 минута, obi-wan рече

To je nebulozno, razume se - nisam ni znao za to - ali sta tacno nije u redu u ovome sto sam postavio?

Nisam primetio da je nesto ovde rek`o bezvezno.

Несторовић је специјалиста педијатрије, пулмологије и алергологије. Много чита и прати НАУЧНЕ радове. Неки пут делује као шарлатан али је одличан стручњак и добар човек. Знам неколико људи кои су радили са њим и који ма је много помогао око болесне деце. Сам признаје да га колеге често попреко гледају али има довољно година и искуства да га баш брига. Да би га упознали одгледајте бар ова два видеа: 

Без вируса него о медицини и граничним подручјима науке. Говори како се нова открића занемарују и потискују. Не увек због неке завере него једноставно због људске лењости.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

To je ocigledno bila fora, sto ce da kaze da si ga ti ne ozbiljno nego preozbiljno shvatio. Jer je jasno da kroz zatvorenu granicu - o cemu vec znaju i fazani u polju - ne bi nikad niko prosao. A to nas opet dovodi do sizomanije koju mnogi od vas prikriveno ili otvoreno gaje, i poturaju je kao "ozbiljnost".

Vedrina je ozbiljnost. Strah u bilo kom obliku = stres. Stres = mnogo brzi i sigurniji put bolest.

Ne treba nam takva "ozbiljnost", nego blagorazumna i trezna vedrina i dobro raspolozenje.

Nisam ga sigurno ozbiljno shvatio : )

Ta konferencija za novinare je bila 26. februara. 

Hocu da kazem da nema ozbiljnosti i uravnotezenosti. Za dve nedelje su presli put od prostackih fora i glupiranja, do patetike i panike tipa svi cemo da izginemo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Србољуб+ рече

Несторовић је специјалиста педијатрије, пулмологије и алергологије. Много чита и прати НАУЧНЕ радове. Неки пут делује као шарлатан али је одличан стручњак и добар човек. Знам неколико људи кои су радили са њим

И ја знам ово и потврђујем.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, obi-wan рече

To je jasno, "od kojih sam prvi ja".

Немој да се такмичимо " ја сам први".

Праштај. Мало шале да се разбије црнило. Господ нас све зна.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

У односу на јуче у Италији број преминулих порастао за 349 (-19) .... 

"Tornando ai dati nazionali, Borrelli ha poi aggiunto che le vittime sono 349, 19 meno di ieri. In tutto i morti sono 2158. E 2.749 le persone guarite dopo aver contratto il coronavirus, 414 in più di ieri, quando il  dato giornaliero è stato di 369."

WWW.REPUBBLICA.IT

Mancano alcuni dati, ha spiegato Borrelli, ma la diminuzione c'è. Le vittime sono 349 (-19). Crescono i guariti: 414 in più di ieri...

Кад се упореде пропрције бројева Кине и Италије тј.  3213 према 2158 преминулих до сада (уколико је све ово тачно), је невероватан кад се узме број становника у једној и другој земљи...

• Тужан 1
Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Juanito рече

Без економије нема живота за људе на планети Земљи осим за пар хиљада. Сви остали би изумрли. Тотално затварање земаља до истребљења вируса би довело до краја људске цивилизације какву познајемо иако не би изумрла цела људска врста. У суштини, долажење до колективног имунитета је крајњи циљ свих земаља, јер ће вирус остати, само што Британија и Норвешка имају ризичну идеју да то убрзају. Иако мени лично интуитивно то убрзавање изгледа прилично опасно, не бих да се правим паметан с обзиром на то да иза идеје стоје угледни епидемиолози, ал такође знам да се многи епидемилиолози не слажу.

Samo mi nije jasno kako oni to planiraju da izvedu, da gotovo 100% ne rizikuju da im se razbukta u epidemiju razmjera u Italiji, sad već u Španiji i Francuskoj koje su sve morale uvesti zatvaranje država.  

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

viber_image_2020-03-16_20-22-19.jpg

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Je ČAS nosiť ochranné rúška | VLOG 100  - Ovaj je duže vrijeme proveo živeći u Kini (5 godina)

riječ rouška cz/ruška sk (komad tkanine, marama, maramica)

ima korijem u riječi roucho cz/rúcho sk - ruho, svečana odjeća

REGION.ROZHLAS.CZ

Na Nový rok jsem tu promluvil o jazykovém zákulisí zajímavého a tak trochu slavnostního slova háv a posluchačka Dana Hanušová z Nymburka mi poslala e-mail s návrhem, abych se někdy...

Už to je v Břeclavi | ĽUDIA PROSÍM VÁS | Vlog 101 - Ovaj je duže vrijeme proveo živeći u Kini (5 godina)
Dnes bolo zatvorené ARO v Břeclavskej nemocnici. 2 lekáry su pozitívni #Breclav #Odoberaj #vynimocnystav

Подели на овим сајтовима

On 11.3.2020. at 23:02, gavrosaurus рече
Данска затвара школе и универзитете.

On 12.3.2020. at 2:15, Благовесник рече

Ипak  и код нас (90 посто)  од понедељка.

Када сам то сазнао, у среду, тада је наравно у медијима била прича да никако неће бити затварања школа, међутим, на седам дана су већ кренуле припреме,  а пројекти и идеја постоји од раније, и  тада је казано да ће то бити и одличан тест за планирани од раније пројекат учења на даљину, који у будућности баш треба да заживи.  Иначе, АВ је, приватно и најличније, убеђен да ће се Србија до маја или, најкасније, половине маја потпуно изборити са короном! Ако тако и буде, без лажне скромности, треба честитати АВ, барем као одличном и заслужном координатору!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Савет - Нека ученици озбиљно схвате и марљиво раде, те на време (у склопу тзв. повратне информације) достављају своје радове, учествују у одговарању на начине који договоре са својим наставницима преко раз.старешина, пишу задате семинаре, тестове, писмене саставе и остале задатке, који им (преко школе) буду задавани... и биће више него задовољни својим успехом на крају шк. године! ;) 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Србољуб+ рече

...Без вируса него о медицини и граничним подручјима науке.

"A sta vi mislite..."- od 20minuta krece raskosan bulsit profesora doktora!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...