Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 2 часа, Justin Waters рече

Nebulozno je da će određen stih iz psalama da te zaštiti od bilo čega pa i od trenutne epidemije. 

Neka čita ko šta hoće i psalame, i izgovara simbol vjere, oče naš, bogoridce itd.. radi ličnog ukrepljenja da ovu epidemiju provede oprezno i mirno, bez panike, ali da ne zamišlja da je s time siguran, i da ne treba da se pridržava mjera opreza oko lične zaštite kako se zaraza ne bi širila. 

Sačekaću tri nedelje pa ću ti odgovoriti na ovj post... da ne trčim :)))
(za sada nam pomaže :0212_rolleyes:)

Подели на овим сајтовима

Kako napraviti provizorni respirator od pamučne tkanine i dvije gumice za kosu dok ne nadjemo nešto bolje - provizorno rješenje, takav provizorij al bolje išta nego ništa. Odbrani vas barem od najagresivnijih prenosa u sredstvima javnog saoraćaja, autobus, voz i sl. kojim se nužno morate transportovati u slučaju najviše potrebe i u sličnim iznimnim situacijama. U svakom slučaju ostaje ono pravilo koje glasi: Sjedi kod kuće i ne miči se nigdje!  Te takve maske što češće mjenjati i prati na 60 ili 90 st.C!

Gradonačnik mjesta Znojma na južnoj Moravi, Češka Republika - ostanite kod kuće, nigdje ne hodajte i ispoštujte karantenu!

WWW.MUKOLIN.CZ

Město Kolín - úvodní stránka | Oficiální stránky městského úřadu Kolín

45plakat_koronavirus.jpg

53vyzva_obcanum_1.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

Pa ništa, vijest je tačna prenosti se na mnoštvu kredibilnih portala.

Imaju tri scenarija koliko mi se čini: 1. Ne rade testovi kako te trebaju pa utvrde negativnu sliku...što je nekako malo vjerovanto da se toliko maši, 2. Ljudi ne stiču imunitet, i onda se opet zaraze virusom,  3. Ljudi stiču imunitet, ali virus mutira munjevitom brzinom tako da se opet mogu zaraziti. Sad ne znam da li se tako brzo može steći imunitet, tako da mi se čini da je ova opcija 2 najrealnija, ali vidjećemo šta će biti, ove ponovljene zaraze znače da borba protvi ove epidemije uopšte neće biti jednostavna. 

Др Кемпбел је јуче чини ми се рекао да изгледа да случајеви поново инфицираних заправо никад нису били потпуно излечени и да он закључује тренутно да се ипак стиче имунитет, бар на 12 месеци. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Tanja M рече
WWW.KURIR.RS

Ljudi sa krvnom grupom A (II) najviše su podložni zarazi koronavirusom, dok su oni sa nultom krvnom grupom...

taj sam :D 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

ПРОТОЈЕРЕЈ ЉУБИВОЈЕ СТОЈАНОВИЋ
..."Ја ћу само да се молим, Бог ће ми дати здравље..." јер тиме употребљавамо име Господње узалуд...

Зато је битно да човек реално размишља о себи и о свом животу, и да, када је у питању болест, свему реално приступа. Да схвати потребу тог садејства лекова, које примамо од својих лекара, и молитве. Нипошто не треба омаловажавати рад и труд лекара, и свих прописаних терапија, и заштите у контексту медицинских достигнућа. Не можемо ми говорити: "Ја ћу само да се молим, Бог ће ми дати здравље..." јер тиме употребљавамо име Господње узалуд. Господ је дао... и лекаре и лекове. Господ је тај који исцељује, али је Он благословио и лекаре и лекове. Дакле, Господ сваки људски труд благосиља. И зато је неумесно да ми у име вере, у име молитве, одбацујемо труд лекара, достигнућа савремене медицине, где имамо, од оних обичних болести до оних најтежих прописане различите терапије, и зато је много важно ускладити молитвени живот, живот у вери, и здравствену заштиту која нам се нуди, и не обезвређивати ничији труд и рад. И, не умишљати да молитву супротстављамо труду једног лекара. Заправо, лекар који се труди и бори за живот и здравље болесника – на свој начин богослужи, служи Богу и човеку.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Идемо либерали! Идемо НВО! Идемо слободно тржиште! Идемо Динкићу! Идемо Приватне клинике! Идемо капиталисти! Идемо демократијо! Идемо либерлне вредноси! Идемо Меси који зарађујеш 1000 евра у секунди а доктор медецине 1000 евра за месец! Идемо Ноле и ти!

Спречите вирус! Ваше вредности где су? Оћемо да тенисер има милионе а доктор нема за храну? Оћемо да држава буде слупкиња зеленашима и похлепним робовласницима? Оћемо либерализам са скоро сатанским вредностима? Па лепо онда одржите конгрес, лечите сами себе, идите на партију тениса или на фудбалку утакмицу.

Ово је само предигрица...чак и да је направљен у лабараторији, а шта тек БОГ може? Један невидљиви "црв" и цео свет н аколенима. Там "моћни" горди свет. Где се са добрим сисама зарде милијарде. Где се гањајући лопту зараде милиони. Где полтрони и лажови за рачун сатаниста који пораобљавају и пљачкају већину планете граде каријере. Где 1% људи има ресурсе и богатство пола планете.

ФУЈ багро сатанска ФУЈ! Где вам је сада снага и сила? Ах још када Бог престане да трпи! И ви дарвинисти? Што не бројите сада они 75 милијарДИЦА година, па да нам кажете како сте "научници", а један "црв" обара планету на колена.

Да није жалосно, било би смешно!

ДРЖАВА треба, држава народна, не распуштена и разуларена капиталистичко-сатанистичка, либерал-фашистича лажионица и пљачкашење. Ајде Еуромедици, ајде Наташе Кандић, Јелене Милић, ајде НАТО удрите "Патриоти-има". Или нека Столтенберг запрети...моРе биТ да и уплаши једногмалог ЦРВА!

Смешни, јадни, безуимни мученици, ви и ваш свет деболог црвева и међуножја, сујете и гордости који правите - ФУЈ!

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, GeniusAtWork рече

Брате, извини, о чему ти? Човек је у својству доктора на конференцији за штампу Владе Србије, у присуству председника државе, изјавио да је ово најсмешнији вирус икада који постоји само на фејсбуку, и да жене слободно могу у шопинг у Милано, који је већ тада био епицентар епидемије у Европи. Границе тада нису биле затворене, ни наше ни италијанске. Нити је рекао да се шали - на страну што се нико са пола грама мозга не би шалио са таквим стварима под таквим околностима - нити се оградио од тога. Тек је неколико дана после изјавио да "нико не разуме шалу".

Он може да буде највећи стручњак за било шта, после оваквих трансфера нико га неће узимати за озбиљно.

Za moj pojam to je daleko benignije, cak i u obliku neukusne zafrkancije, od izvodjenja vojske na ulice zbog epidemije gripa; i od opste manije nicim osnovane, kao da smo u 14. veku u doba najvece kuge; i od apokalipticnog praznjenja prodavnica; i od...

Ako treba da biram - radije cu da saslusam njega (sto me opet ne obavezuje nicim, razume se), jer je bar u osnovi pismen i strucan, nego da se prikljucim falangi kukumavcenja i ridanja nad samim sobom.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Нађох....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 8.3.2020. at 15:38, АлександраВ рече

@Благовесник уживај!

ОК. А ево, сад уживај и ти

korona.jpg

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Европу која је протерала Христа, у којој хомосекуалци "свештеници" проповедају "љубав" абортуса, у којој се не рађају и не одгају деца него сеопу одгајају индивидуалци и егоисти ТРЕБА и Бог ће је препустити другим народима потентним, који рађају децу, У њој ће Имами да проповедају другу веру.

Да ли зна Меси и Ђоковић да лопте које гањају шију деца по Бангладешу за 2 долара на дан? Да ли зна стерилна деколтирана у гаћама Јевропљанка да намештај из Икее склапају за 3 долара на да? Или да гаће, да гаће, у којим хода по улици које купује у Х анд М ткаље раде за 3 долара на дан?

И ништа то Бог не види?

То је англосаксонска имепријалистичка хипокризија! То је гемански нихилизам који је увек и опет је спреман да пржи људе у гасним коморама и прави сапуне од њих!

А буда и Конфучи, иако омашили у вери, иако нису нашли правог Бога ипак нису уништитељи других.

"Слободно тржиште"? Када треба пљачкати онда је слобдно, а када треба да неко КУПИ маску или лек онда НИЈЕ више слободно! Ај, ај, ај! Па како би та Европа ПОКЛОНИЛА лек? Како би "хришчанин" јевропски дао СВОЈ живот за другога? Јок! Е па Европо...дошла маца на вратнца! Нећете ви зауставити Конфучија. И њега воли Христос! И његове воли Христос јер "они немајући Закон живе по закону" - не сећаш се речи свога апостола Јевропо?

Фуј, љигавци ви и ваше демоНОкратије. На крви мученика и на зноју ситориње се курвате и поробљавате свет - а нећете задуго - слава Богу!

Показали сте, понабоље, на Косову и Метохији ко сте и шта сте. Доћиће вама у авлију, не, више нећете имати двориште него авлију, други.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, obi-wan рече

Za moj pojam to je daleko benignije, cak i u obliku neukusne zafrkancije, od izvodjenja vojske na ulice zbog epidemije gripa; i od opste manije nicim osnovane, kao da smo u 14. veku u doba najvece kuge; i od apokalipticnog praznjenja prodavnica; i od...

Ako treba da biram - radije cu da saslusam njega (sto me opet ne obavezuje nicim, razume se), jer je bar u osnovi pismen i strucan, nego da se prikljucim falangi kukumavcenja i ridanja nad samim sobom.

Зашто идеш у крајност? 

Нека је он паметан и стручан, такво понашање је могло да допринесе ширењу вируса, ако већ није допринело. 

Оно што нам треба је трезвен поглед на ову кризу. Не треба нам неодговорно-лежерно понашање, нити нам треба паника и хистерија. 

Подели на овим сајтовима

Принцеза Катарина донирала дефибрилаторе за осам болница у Србији

Принцеза Катарина донирала је осам дефибрилатора, у вредности вишој од 41.000 евра, болницама у Србији. Донација је прикупљена на добротворном догађају у Канади октобра прошле године, саопштио је Краљевски двор. Принцеза је истакла да су дефибрилатори од непроцењиве важности за болнице у Србији јер су управо ти апарати, доказано, много пута спасили животе људима. "Срећна сам што ће осам болница у Србији добити преко потребне дефибрилаторе и наставити да спасава животе", истакла је Принцеза Катарина. Болнице које ће добити ове уређаје су: Здравствени центар Врање, Опште болнице - Смедерево, Кикинда, Ћуприја, Ваљево, Лесковац, Крушевац и Лозница.

Извор: радио Слово љубве

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...