Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

EVO ŠTA SMETE RADITI, A ŠTA NE KAKO BISTE SE ZAŠTITILI

DA - Perite ruke najmanje 20 sekundi nekoliko puta dnevno. Koristite sapun i vodu kao i dezinfekcijska sredstva koja sadrže najmanje 60 odsto alkohola: pre kuvanja, nakon korišćenja toaleta, nakon čišćenja nosa, kašljanja ili kijanja.

NE - Ne dirajte oči, nos i usta rukama.

DA - Naučite sve simptome koji su slični gripu: temperatura, kašalj, otežano disanje...

NE - Ne nosite maske osim ako ste bolesni. Maske štite druge od širenja virusa sa zaražene osobe, ali ako ste zdravi, one neće pomoći.

У питању је капљични вирус, не разумем, како маске неће помоћи?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zayron рече

Neće jer znaju kako je ovaj virus stigao na Zemlju, ovako! Samo to taje od nas da ne zavlada panika! 

Изгледа да је патка јела нешто веома зачињено... Не да пушта ветрове... него сева...

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Korona je pojela skoro sve zemje svijeta...Ovo malo bijelog što je ostalo je u Africi pocrveniće uskoro, i centalna Azija gdje je lošija njega i gdje informacije ne dolaze pravovremeno...Da li ima u S.Koreji recimo neće se nikad saznati osim ako ne budu imali kataklizmu pa da im treba inostrana pomoć. 

Ono što je zabrinjavajuće je neobrazovan sloj ljudi u tim trećim zemljama, plus neke burtalno loše predrasude koje nakon što se sve smiri u Kini i na zapadu da opet pokrenu lanac širenja. Žena mi šalje video iz Bangladeša što se dijeli po društvenim mrežama, kako su ljudi otišli na odmor nakon što je vlada proglasila da se ne ide u škole i na posao, umjesto da ostanu kući. Tako spržili na plau i brčkaju se....a isto ima video neke sestre koja je snimila pozitivan rezultat na koronu, ali koji se ne objavljuje i to ne da se ne širi panika nego postepeno, nego nikako da se objavi da ne bi narušilo reputaciju bolnice. 

image.png

Ostala samo junačka Crna Gora, koja je stvarno u žarištu i još odolijeva :)))

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Ayla рече

Nego, ne pomenuh ljubav, gdje ti to vidje?
I ne skači 

Ne skačem ja, ti skačeš! Je li tebe neko prozivao, ili si ti forumski duhovnik - ili moj duhovnik?

Tvoj način razmišljanja - rasudjujem na osnvu komentara, ne šire i komentariše komentare ne tebe - je mnogo uzak. Apropo ljubavi, to se podrazumeva u kontaciji tvojih komentara. Jer ko sodjuje nema ljubavi.

Da ti ne bih pisao teološke analize, jedna činjenca na ličnoj ravni - moja supruga ima bakteriofoniju! To je opka stvar, sister. Tako da smo i ja i deca 24 sata, svaki dan i Bog zna do kada u "karantinu" i u "samoizolaciji". Nismo izolovali nju, jer je volimo mnogo, nego da njoj ne bi strah izazivali, mi se moramo prolagoditii njoj. Dakle, njene slabosti radi, mi trpimo jer je volimo i nije nam tepško, nego nas boli i žao nam je.

Vidiš, sada ceo svet ima tu fobiju! Potegli su vojske, policiju, lekare, rečju sve je stalo. A šta  misliš kako mi živimo sa tim svaki dan? I šta sad - ja sam zlurad? Retoričko pitanje, verujem da misliš tako, ali "sestrinski" i "produhovljjeno" sugerišeš kako ja osudjujem. Vidš, u pravu si ti 130,2% - i te kako ja osudjujem, samo ne ljude, nego njihove satanističke - nije to hiprbola, jer stradanje milijarde ljudi koji se pate svaki dan radi njihovih satanskih prohteva pohlepnih - postke usudjujem! Da da Bog da ih i zaustavi neko u tome. Samo te sataniste ni Bog ne može bebolno zaustaviti. zato se nada(j)mo da će ih zaustaviti, ali što bezbolnije.

Toliko o osdjuvanju. Eto, ljubav sam ja pomenu...uzgred: ja NE mogu voleti Natašu Kandić, Vesli Klarka, ni Bila gejts, ni Klinotnove, ni svetske bankare - sori, ne mogu! Ali, ne dao Bog ne mrzum ih. Da im Bog da svakoga dobra. Svakom svojom mišlju želim da ih Bog zaustavi u njihovom satanizmu! Da, satanizmu, i ni to nije hiperbola! Ne bih se radovao da ih zaustavi nekom kaznom, ne bih. Ali, proznajem, ne sugerišem ja Bog, nisam toliko zao, smatram da je bolje da ih zaustavi I kaznom, nego da torturišu celu planetu jednim satanističkim sistemom vrednosti sa užasnim posledicama po milione ljudi. Naneli su ogroman bol, prolili reke krvi - 500 000 dece u Iraku je "cena koju je vredelo platiti" za demokratiju Olbarajotve, recimo - okeane dečijih suza i tako dalje i tako redom.

I da, da podvučem - ljude koji su Srbima oteli svetinje bombama, koji LAŽI k+gore od satane kako je to neka demokratija, koji lažu da bi svoje pohlepe zadovoljili, o nekoj slobodi tržišta a Srbima ne daju da kupe maske od njih - osudjumem ih! Ne želim im zlo, ali stu to licemeri i zlotovri. Ma ko da su!

Ih...pa zaboravi sam Mila! Ja NE volim Mila! Uopšte ge ne volim! Istina želim mu svako dobro, neka mu Bog sudi, ali on je jedan odvratan čovek, koji oskrnavljuje i ruži i čoveka kao ikonu i čovečanstvo. Jedna gnjida djavoimana, lažljiva, ali uplašena.

Da mu Bog da pameti, pa da pusti i da indirektno posluša mitropolita crnogorskog i primorskog i zetskog i skenderijskog - da mu pomogne da se izvuuče iz provalije u koju srlja. Samo mi mitropolit može pomoći - ako ga posluša! Bog mu neće pomoći nego preko svoga sluge - mitroplita!

A ja Mila ne volim! Ne voleti nijee sito što i mrzeti. Jero da je tako, svako ko ne mrzi imao bi ljubav i bio svet. A malo je takvih.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Благовесник рече

EVO ŠTA SMETE RADITI, A ŠTA NE KAKO BISTE SE ZAŠTITILI

DA - Perite ruke najmanje 20 sekundi nekoliko puta dnevno. Koristite sapun i vodu kao i dezinfekcijska sredstva koja sadrže najmanje 60 odsto alkohola: pre kuvanja, nakon korišćenja toaleta, nakon čišćenja nosa, kašljanja ili kijanja.

NE - Ne dirajte oči, nos i usta rukama.

DA - Naučite sve simptome koji su slični gripu: temperatura, kašalj, otežano disanje...

NE - Ne nosite maske osim ako ste bolesni. Maske štite druge od širenja virusa sa zaražene osobe, ali ako ste zdravi, one neće pomoći.

У питању је капљични вирус, не разумем, како маске неће помоћи?

Кад се нема маски, морају нешто да кажу... :) Исто као у Америци, исто као за тестове итд. 

• Свиђа ми се 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ćiriličar рече

Ne skačem ja, ti skačeš! Je li tebe neko prozivao, ili si ti forumski duhovnik - ili moj duhovnik?

Tvoj način razmišljanja - raudjujem na osvu komentara - je mnogo uzak. Apropo ljubavi, to se podrazumeva u kontaciji tvojih komentara. Jer ko sodjuje nema ljubavi.

Da ti ne bih pisao teološke analize, jedna činjenca na ličnoj ravni - moja supruga ima bakteriofoniju! To je opka stvar, sister. Tako da smo i ja i deca 24 sata, svaki dan i Bog zna do kada u "karantinu" i u "samoizolaciji". Nismo izolovali nju, jer je volimo mnogo, nego da njoj ne bi strah izazivali, mi se moramo prolagoditii njoj. Dakle, njene slabosti radi, mi trpimo jer je volimo i nije nam tepško, nego nas boli i žao nam je.

Vidiš, sada ceo svet ima tu fobiju! Potegli su vojske, policiju, lekare, rečju sve je stalo. A šta  misliš kako mi živimo sa tim svaki dan? I šta sad - ja sam zlurad? Retoričko pitanje, verujem da misliš tako, ali "sestrinski" i "produhovljjeno" sugerišeš kako ja osudjujem. Vidš, u pravu si ti 130,2% - i te kako ja osudjujem, samo ne ljude, nego njihove satanističke - nije to hiprbola, jer stradanje milijarde ljudi koji se pate svaki dan radi njihovih satanskih prohteva pohlepnih - postke usudjujem! Da da Bog da ih i zaustavi neko u tome. Samo te sataniste ni Bog ne može bebolno zaustaviti. zato se nada(j)mo da će ih zaustaviti, ali što bezbolnije.

Toliko o osdjuvanju. Eto, ljubav sam ja pomenu...uzgred: ja NE mogu voleti Natašu Kandić, Vesli Klarka, ni Bila gejts, ni Klinotnove, ni svetske bankare - sori, ne mogu! Ali, ne dao Bog ne mrzum ih. Da im Bog da svakoga dobra. Svakom svojom mišlju želim da ih Bog zaustavi u njihovom satanizmu! Da, satanizmu, i ni to nije hiperbola! Ne bih se radovao da ih zaustavi nekom kaznom, ne bih. Ali, proznajem, ne sugerišem ja Bog, nisam toliko zao, smatram da je bolje da ih zaustavi I kaznom, nego da torturišu celu planetu jednim satanističkim sistemom vrednosti sa užasnim posledicama po milione ljudi. Naneli su ogroman bol, prolili reke krvi - 500 000 dece u Iraku je "cena koju je vredelo platiti" za demokratiju Olbarajotve, recimo - okeane dečijih suza i tako dalje i tako redom.

Sad shvatam... izvini što se začudih, neću više.
Neka si ti reflektovao ljutnju.

Viči i talje, ako će ti biti lakše... 
Pucaj!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вукашин рече

Зашто идеш у крајност? 

Нека је он паметан и стручан, такво понашање је могло да допринесе ширењу вируса, ако већ није допринело. 

Оно што нам треба је трезвен поглед на ову кризу. Не треба нам неодговорно-лежерно понашање, нити нам треба паника и хистерија. 

Da bre, bas ce to da doprinese sirenju virusa. Nece megalomanske guzve u marketima i slicne gluposti.
Evo vidim odma` su neki potrcali u Milano da sopinguju.

Ajde ljudi, smarate vise sa tom "ozbiljnoscu".

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Благовесник рече

Svašta... Koliko znam ovu bolest najviše prenose asimptomatični tj. oni koji su zaraženi a nemaju pojma o tome jer imaju vrlo blage ili nikakve simptome. Takav je bio pacijent broj 1 u Italiji. Dakle, svi bi trebalo da nose maske jer se na osnovu trenutnog zdravstvenog stanja ne zna ko je zaražen a ko nije (dok se ne pojave neki (ozbiljni) simptomi ili se uradi test zbog kontakta sa zaraženim).

Ti si redovno na ovoj temi pa bi ovo trebalo već da znaš.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Bokisd рече

Sestra od zeta zivi u New York, kaze da sa sinom ne izlazi napolje, situacija nije bas sjajna, pokupovala nesto za par meseci, .... i kaze da ima dosta bolesnih po bolnicama i da Tramp cuti i nista ne radi .... :(( 

Muz od moje zene zivi u NYC, sad je doso iz prodavnice i kaze da je sve izgleda OK. Ljudi se malo vise paze, peru ruke i sl. Ali nema nista strasno. :)

Tramp i njegova ekipa svaki dan imaju konferencije za stampu, rade 24/7 sve sto mogu. Vec su poceli sa testiranjem potencijalne vakcine.

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

On 8.3.2020. at 15:38, АлександраВ рече

@Благовесник уживај!

Ne rekoše li da je korona virus vrlo velik, razmjernih dimenzija, pogolem, ako se ne varam ....? 

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, jovanstanic рече

Svašta... Koliko znam ovu bolest najviše prenose asimptomatični tj. oni koji su zaraženi a nemaju pojma o tome jer imaju vrlo blage ili nikakve simptome. Takav je bio pacijent broj 1 u Italiji. Dakle, svi bi trebalo da nose maske jer se na osnovu trenutnog zdravstvenog stanja ne zna ko je zaražen a ko nije (dok se ne pojave neki (ozbiljni) simptomi ili se uradi test zbog kontakta sa zaraženim).

Ti si redovno na ovoj temi pa bi ovo trebalo već da znaš.

Ja то знам, али не могу да верујем шта пише...

WWW.KURIR.RS

Maske štite druge od širenja virusa sa zaražene osobe, ali ako ste zdravi, one neće pomoći...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...