Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Ronald  Тих 10 милијарди, ил колико већ, које би Амери дали под строгом контролом потрошње Вучић никада не би узео. Јер њега и клику занима само где могу да се уграде, ако не могу заболе их много за то. Оно, није ни да је опозиција много боља по том питању, али ова екипа је дефинитивно историјско дно.

Али рецимо да није тако и да стварно дамо Косово и да нам запад да неке паре. Шта добијаш? Добијаш нови Титов синдром. Као што данас пензоси причају о златном добу, "кад је било пара, имао сам два стана, одма сам се запослио у државној служби и сина и ћеру сам убацио", тако ће будући пензионери причати о Вучку. И само преносиш даље тај мим о вођи са чврстом руком који решава све проблеме и добијаш нове генерације без икаквог контакта са реалношћу, којима је сврха живота ухлебљивање на држави. И који ће урадити све, али апсолутно све, да изгласају и одрже неког ко би им то омогућио. Баш као и ови данас. И пропаст друштва се наставља даље пуном паром.

Тако да сам ја против таквог сценарија (а да и не потежемо сад причу о томе шта стварно ради ова власт, од кршења Устава и уништавања институција система...ионако је већ тема отишла у оф :) ).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 34 минута, GeniusAtWork рече

@Ronald  Тих 10 милијарди, ил колико већ, које би Амери дали под строгом контролом потрошње Вучић никада не би узео. Јер њега и клику занима само где могу да се уграде, ако не могу заболе их много за то. Оно, није ни да је опозиција много боља по том питању, али ова екипа је дефинитивно историјско дно.

Али рецимо да није тако и да стварно дамо Косово и да нам запад да неке паре. Шта добијаш? Добијаш нови Титов синдром. Као што данас пензоси причају о златном добу, "кад је било пара, имао сам два стана, одма сам се запослио у државној служби и сина и ћеру сам убацио", тако ће будући пензионери причати о Вучку. И само преносиш даље тај мим о вођи са чврстом руком који решава све проблеме и добијаш нове генерације без икаквог контакта са реалношћу, којима је сврха живота ухлебљивање на држави. И који ће урадити све, али апсолутно све, да изгласају и одрже неког ко би им то омогућио. Баш као и ови данас. И пропаст друштва се наставља даље пуном паром.

Тако да сам ја против таквог сценарија (а да и не потежемо сад причу о томе шта стварно ради ова власт, од кршења Устава и уништавања институција система...ионако је већ тема отишла у оф :) ).

Ali ovako imas sve to i jos gore bez da ista dobijes a KiM vratiti neces. Ako postoji prilika da se dobije novac, udje preko reda u EU, novac se moze potrositi na infrastrukturu, a ulazak u EU obezbjedjuje jos mnogo benefita. Bez bilo kakvog dogovora oko KiM, bez ulaska u EU Srbija ce samo stagnirati i nema nikakvu poziciju. Tacnije to je najgore, jer ne nudi nadu za ostanak a tjera abnormalno obrazovane iz zemlje.

Ljudi nisu svjesni koliko fondovi EU nude. Pa Milan Cirkovic je  u uslovima koji su daleko manje konkuretni jer Srbija nije u EU, uspio preko projekta koji su radili, mislim nije on sam, ali je odradio 75% da privuce nekoliko miliona za Srbiju i nauku. Sam ulazak u EU je ogromna nada za obrazovane da pokusaju ostati jer onda znaju da im je odlazak lagana opcija. Naucnici ce ostati ako mogu dobiti pare za projekte. Cak i ako ne mogu iz budzeta Srbije imaju mnogo vecu sansu od EU fondova ako smo u EU i to ih nece otjerati. Ja se sjecam jedan od nasih najboljih fizicara Branislav Nikolic je davno drzao na Kolarcu oredavanje i govorio o novcu. Tada je Djelic imao ideju kako da vrati cini mi se nasih najboljih 400 naucnika. Ali mi nismo imali pare. Medjutim Srbija bi u EU sa vrhunskim kadrom mogla mnogo vise nego Estonija.

KiM se moze koristiti da trazimo nekoliko stvari( iako je ruzno na taj nacin trgovati teritorijom, ali pogledajmo i realnost, odnosno kakvi su izgledi Srbije na KiM, a mozda u buducnosti necemo imati sansu ni taj novac da dobijemo, narocito kad se jug Srbije detaljno isprazni), pare, brzo pridruzivanje u EU, cak i neke pozicije u EU. Najgore je stanje kao sad, stojimo u mjestu.:)

Znas sto ja mislim da bi Vucic iskoristio taj novac u infrastrukturu i podrzao da bude kontrolisan? On ima podrsku i bez toga, ne mora sa novcem nikoga da ucjenjuje, a on je psiho ego manijak koji bi sve uradio da sutra u istorijskim knjigama pise kako je on postigao istorijski dogovor, obnovio Srbiju i pridruzio je visoko razvijenim zemljama zapada, a mogu i pretpostaviti kako bi dalje recenica glasila "i upisao svoje ime kao jedan od najvecih ljudi u istoriji Srbije, hahaha":-))))

Ljudi misle Milu su bitne pare, ali to je glupost, on ima para, egomanijastvo u istorijskim knjigama je trenutno u njegovom opusu jedino bitno. On zamislja ovako "obnovio nezavisnost CG, odbranio CG nezavisnost od veliko Srpski napada , obnovio Crkvu, jezik, usao u Nato, EU itd" i ostale gluposti. Ali ti ljudi su psihopate ili ako nisu postanu i zalude se tim idejama.:D

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ronald рече

Pazi zapadne sile su samo procijenile na koji nacin mogu imati vise koristi, konkretno USA. Da je bilo Srba 90%, sve bi ulozili na Srbiju.

Znas kako Boki, Srbija se od njihovog proglasenja nezavisnosti odrice malo po malo nadleznosti na KiM. To su krivi nasi politicari, ali i glasaci koji su ih glasali. Ako preko 50% ljudi na izborima glasa Vucica, onda podrzavaju i njegovu pllitiku prema KiM. A u sustini su i kontradiktorni jer direktno ne bi priznali KiM ali se ovako odricu malo po malo preko partije koju podrzavaju.

Ma i ne trazi Zapad, sve je islo dobro za KiM do taksi i nase intervencije medju ovim slabije razvijenim zemljama da povuku nezavisnost. Pacoli jasno kaze mi ne trebamo direktno priznanje, vec samo da nas Srbija ne sputava. Medjutim Haradinaj je naivno udario Vucka gdje ga najvise boli, pa i ako je ovaj ptetrpio morao se oduziti kroz ta povlacenja nezavisnosti i sputavanje u medjunarodne institucije. Njima kad udju u MI-e, Srbija vise i ne treba, priznala ih ili ne. Zato lude sto iz dva pokusaja nisu usli u Interpol.

Pitanje je, ne verujem nista USA .... drugo, pa zbog tih 90% srba je i bilo je iseljavanje i doseljavanje albanaca ceo 20.vek i ranije....znaci vestacko napravljeno upravo sa ovim ciljem prevladavanja na KiM radi proglasavanja interne nezavisnosti.... i da je Zapad fer i posten uvazio bi nasu situaciju oko KiM...itd....

Ovo oko nasih politicara apsolutno se slazem.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bokisd рече

Pitanje je, ne verujem nista USA .... drugo, pa zbog tih 90% srba je i bilo je iseljavanje i doseljavanje albanaca ceo 20.vek i ranije....znaci vestacko napravljeno upravo sa ovim ciljem prevladavanja na KiM radi proglasavanja interne nezavisnosti.... i da je Zapad fer i posten uvazio bi nasu situaciju oko KiM...itd....

Ovo oko nasih politicara apsolutno se slazem.

Ma nema nista od te price kako su oni vjestacki nesto napravili. To ne postoji, oni su Srbe populaciono progutali. Mislim ljudi nasi su skloniji zbog vise obrazovanosti da bjeze iz tih krajeva koji su dosta zaostali, osim par gradova, tako da su prodavali imovinu i selili Beograd i NS. Kosivski i Crnogorski klanovi su najaci u Srbiji.

U geopolitici nema moralnih odluka kako ti o ekujes svi gledaju svoju korist.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Pontifex Emeritus рече

Од свега што си написао ово једино има неку објективну тежину, и није у домену научне фантастике. Међутим, и ту постоји грешка у полазној претпоставци- Американци би строго контролисали на шта се новац троши, јер желе да Србија постане богато и развијено друштво. Е, то је глупост. Заболе Американце, као и све остале за Србију. Њима је једини интерес, једино што желе, да на челу Србије имају послушног човека, спремног да без икаквих пренемагања испуњава све оно што Вашингтон тражи и очекује. Како ће он да троши паре пореских обвезника, да ли ће да развија друштво и јача владавину права, то је потпуно споредна ствар. Они желе стабилну и послушну власт. И ту се све завршава. Остало је прича за малу децу.

Та твоја теза је иначе класична заблуда свих осталих романтичних заљубљеника у некакве фантазије о томе како ће неко други да нам среди кућу и уреди домаћинство. Некад сам и јс у то веровао, морам да признам. Али је отрежњење било болно, мада корисно. Сад свет гледам реалније.

To nije zabluda, zato sto im je stabilna drzava sa dugorocnom strategijom i jasnim putem daleko ozbiljniji partner. Pogledaj Juznu Koreju i Japan. Poslusnike na vlasti biraju kad je stanje kao kod nas u regionu nestabilno, onda potezu za tim, kako bi se neka drzava ustabilia da je uzmu ozbiljno za dugorocnog partnera.. Ovako bez KiM Srbija nema vise nerijesenih pitanja i USA uz novac i daleko blizi odnos moze da potpise sa Srbijom mnogo vise partnerstava i da se zacementira na Balkanu. KiM je zaostala zemlja i za njih samo usputno uzeta u obzir. Slicno je i CG, ne mogu biti predvodnici na Balkanu. Ako ih za sve boli uvo kao sto ti kazes zasto toliko vrse pritisak i na Srbiju i na KiM da se nadje neko resenje. Srbija nije toliko nebitna, ne kazem da im je najbitnija.

Pa Hrvatski mediji stalno kukaju kako Merkel i Makron zaobilaze njihove vladajuce politicare a sastaju se mnogo cesce sa Vucicem. Oni misle da su ispred Srbije i da bi njih trebali ovi predvodnici u EU gledati kao predvodnika na Balkanu i regionalnu silu. Ali to nije tako koliko god Vucic imao mana i koliko god budalasao, opet njega vise pozivaju.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ronald рече

Ma nema nista od te price kako su oni vjestacki nesto napravili. To ne postoji, oni su Srbe populaciono progutali. Mislim ljudi nasi su skloniji zbog vise obrazovanosti da bjeze iz tih krajeva koji su dosta zaostali, osim par gradova, tako da su prodavali imovinu i selili Beograd i NS. Kosivski i Crnogorski klanovi su najaci u Srbiji.

U geopolitici nema moralnih odluka kako ti o ekujes svi gledaju svoju korist.

Ja koliko znam bili smo vecina (19 i pocetak 20 veka), pa onda sledi nase iseljavanje zbog raznih razloga, fizickih i pretnji ,pa onda dosli  komunisti posle rata i verovatno i ovih kojih navodis, pa vestacko doseljavanje albanaca, ali je jasno da smo bili vecina i da je KiM bilo nase i to su sve i politicki razlozi da USA prihvati nasu politiku i situaciju na KiM, nisam mislio da ce zbog nekih moralnih stvari da nas zavole :D....pa Klinton se druzio u to neko vreme sa Monikom ....:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Pontifex Emeritus рече

То је управо оно што ја све време говорим, али ти тврдиш да Амери имају неке часне побуде према Србији, да желе да се Србија развија и напредује, да ће нас натерати да променимо систем и постанемо успешна економија. И то све зато што им је наводно интерес богата и развијена Србија. Они нам желе добро више него ми сами себи. Ма како да не.

Njima je interes da im dugorocni partneri budu mocni, ali ne mogu oni od nas napraviti sve bez da se mi mrdnemo. Kad imamo novac, maksimalnu USA podrsku, kad smo dio EU, kad nemamo nerijesenih pitanja, kad imamo slobodno trziste, mi mozemo daleko vise nego bez toga.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Bokisd рече

Ja koliko znam bili smo vecina (19 i pocetak 20 veka), pa onda sledi nase iseljavanje zbog raznih razloga, fizickih i pretnji ,pa onda dosli  komunisti posle rata i verovatno i ovih kojih navodis, pa vestacko doseljavanje albanaca, ali je jasno da smo bili vecina i da je KiM bilo nase i to su sve i politicki razlozi da USA prihvati nasu politiku i situaciju na KiM, nisam mislio da ce zbog nekih moralnih stvari da nas zavole :D....pa Klinton se druzio u to neko vreme sa Monikom ....:smeh1:

Nismo, 1899 je njih bilo 48%, Srba 44%. Zadnji put je Srba bilo duplo vise 1871. godine. Nakon 1899. oni rastu Srbi opadaju,1921. godine njih 66%, a Srba 26%.

Ne mogu se price o ucjenama uzeti u obzir kad nisu imali nikakvu i podrsku sa zapada do 1990-ih, niti je postojao neki uticajni strani faktor kojima su ranije bili interesantni. Jesu komunisti poceli sa idejama kako ce lakse drzati pod kontrolom nacionalne grupe na okupu ako su ravnomjernije grupisane dok im drve sa vrha o bratstvu i jedinstvi.

Pomiri se, progutali su brojcano Srbe visokim ferilitetom, to je cinjenica. Pa pogledaj kako su rasli nakon 45- e. Sad su i oni u ostrom padu, ali i dalje bolje stoje od Srbije, jedino su migraciono losiji. Ali Srbija u prosjeku godisnje preko mortaliteta izgubi od 100 do 105 hiljada ljudu, a ukupni natalitet je izmedju 60 i 65 hiljada. Na primer ta 2019. Srbija je uzgubila 37.680, znaci jedan grad kao Kikindu.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Pontifex Emeritus рече

Ово је већ смислено потање.

Зашто врше притисак на Србију? Зато што су схватили да без пристанка Србије та прича не може да се заврши. Кад су ушли у авантуру звану Косово, очекивали су да ће се то брзо и успешно завршити. И заиста, тако је и деловало. Међутим, запело је. Потпуно неочекивано. Сад чак имамо случај да се из године у годину смањује број држава које признају тзв. Косово. То има врло лоше последице по Америчке стратешке интересе. Прво, јер блокира да се балканска прича заврши на начин како су замислили. И друго, шаље лошу слику о америчкој глобалној моћи. Јер не могу више да гарантују да ће њиховим вазалима испунити обећање. И зато се врши притисак на Србију, јер ско Србија поклекне, ствар је решена. 

Ko su njihovi vazali, hajdemo sa teorijama zavjere kako iznad Sorosa ima Soros. Te drzave koje odustaju mogu da se kupe za sitne pare i tu nema nekog jakog igraca. To ima jedino negativne posledice za KiM u MI kako bi potpuno iskljucili Srbiju.

Kako ti onda kazes da je Vucic njihova marioneta ako on radi protiv Americkog interesa tako sto Dacicev kabinet ide po svijetu i sklapa ugovore kako bi te siromasne temlje odustale od nezavisnosti? Ne moze biti njihova marioneta a raditi protiv njihovog interesa?

Подели на овим сајтовима

Да ли је ово тема :

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита ??

Или нека друга ? Можда мој броузер багује? 

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ronald рече

Nismo, 1899 je njih bilo 48%, Srba 44%. Zadnji put je Srba bilo duplo vise 1871. godine. Nakon 1899. oni rastu Srbi opadaju,1921. godine njih 66%, a Srba 26%.

Ne mogu se price o ucjenama uzeti u obzir kad nisu imali nikakvu i podrsku sa zapada do 1990-ih, niti je postojao neki uticajni strani faktor kojima su ranije bili interesantni. Jesu komunisti poceli sa idejama kako ce lakse drzati pod kontrolom nacionalne grupe na okupu ako su ravnomjernije grupisane dok im drve sa vrha o bratstvu i jedinstvi.

Pomiri se, progutali su brojcano Srbe visokim ferilitetom, to je cinjenica. Pa pogledaj kako su rasli nakon 45- e. Sad su i oni u ostrom padu, ali i dalje bolje stoje od Srbije, jedino su migraciono losiji. Ali Srbija u prosjeku godisnje preko mortaliteta izgubi od 100 do 105 hiljada ljudu, a ukupni natalitet je izmedju 60 i 65 hiljada. Na primer ta 2019. Srbija je uzgubila 37.680, znaci jedan grad kao Kikindu.

Pa, dobro jasno je da smo bili vecina i da je KiM nase i teritorijalno i duhovno (manastiri i crkve i kult sv. Kneza Lazara).

Ali, znamo Roni da su albanci celim 20 vekom radili na tome da postanu vlasnici KiM i tu i spada njihovo populaciono nadjacavanje kome su tezili kroz fizicke i psihicke i svake druge napade na srbe i tu su im kasnije pomogli i komunisti ali i mi sami svojom politikom i drugim stvarima. Mislim, nemam problema sa tim, to je sada realnost, ali pricamo kako su dosli do toga da sami sebi interno izdejstvuju i priznaju nezavisnost i kako im je u tome pomogao i Zapad i USA.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Pontifex Emeritus рече

То није тачно. Прво, ми никад не можемо бити партнери јер смо неупоредиво мањи, слабији, безначајнији по свим могућим параметрима. Земље попут Србије не могу бити партнер ниједној светској сили јер нисмо егал. Именица “партнерство” је чист еуфемизам. Ми можемо само да будемо нечији вазали, јер то је природан однос снага (и бројки, ако хоћеш).

Mozemo biti partneri ako se brzo razvijamo i postanemo pristojna drzava. Vazal budes kad si nerazvijen i finansijski uvijek od njih zavisis i kad si nesposoban i unutrasnje probleme najbanalnijeg tipa da rijesis. Pa ja uvijek kazem da su trebali Njemcima prepustiti Brcko da pokazu na prakticnom primeru kako se i sta radi. Ovako visoki predstavnik jednostavno nije mogao sam sve da kontrolise, previse je to. Trebali su ozbiljne strance postaviti u sve bitne institucije i da oni odlucuju. A ne grad ima preko 200 miliona KM budzet a lopina na sve steane medju sva tri konstitutivna naroda. Zato sve strane kompanije itisle u Srebrenik, Gradacac koje su opstine u BiH gdje skoro da nema netaposlenih. Lopovi ih u Brckom sacekali strane kompanije, htjeli ucijeniti i otjerali.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Pontifex Emeritus рече

.... како је Дачић већи и утицајнији дипломата од америчке администрације. 

He, he,.... Vucic i Dacic, nevidjen dvojac,..... Batman i Robin... :smeh2:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Pontifex Emeritus рече

Та повлачења признања немају никакве везе са “успесима” српске дипломатије, него са утицајем који врше Русија и Кина. Тиме саботирају америчке планове око Косова. Чиста игра великих сила. А ти и даље гаји илузије како је Дачић већи и утицајнији дипломата од америчке администрације. 

Naravno da ima sa Srbijom, znam direktno ljude koji tu rade. Koliko god Dacic bio idiot on je i fanaticna budala vjeruj mi. Pa Igor Jaramaz je radio u Ministarstvu vjera Srbije i on zna odlicno situaciju i u tom sektoru jer ga zanima kao malo koga to pitanje, ali i pitanje polozaja Srba. Time se bavi deceniju i po. I on zna da je Dacic otkacen i cesto pijan ali on je i fanatican koliko god to zvucalo smijesno.

Kina samo gleda finansijski interes i njih briga za odnos Srbije i KiM, izvan onoga sto njima steti. Znamo valjda sto oni ne priznaju KiM, pa zato sto bi priznali Tajvan. Kinu Afrika interesuje samo radi poslova, nista drugo. Kinezi mi dolaze kuci i licno oni gledaju svoja posla i biznis, bez mnogo emocija.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...