Jump to content

Кабинет предсједника Србије: Нема говора о некој ”аутокефалној ЦПЦ”, предсједник је чврсто уз своју канонски признату и аутокефалну СПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Већина форумаша и неки из СПЦ су се напили воде са АВ бунара... 

Предлажем овима који још нису да то учине што пре, вода је баш питка! :ok:

Мери Крисмес! 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Изгледа да се митрополит Амфилохије још није напио воде са АВ бунара?!

Амфилохије: Преварио се онај ко је мислио да је јачи од Бога

среда, 25.12.2019. у 10:16
mitropolit-amfilohije-f-epa-efe-b.r.-nnn
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото ЕПА ЕФЕ Б.Р.)

ПОДГОРИЦА - Митрополит црногорско приморски поново је позвао посланике да не подрже владин предлог закона о вероисповести и поручио да се „преварио онај ко је мислио да је јачи од Бога”.

„Сви моћници који су ратовали против Бога сви су пропали и нестали, па ће и ови савремени, сироти моћници”, рекао је Амфилохије за подгорички портал Вијести.

Он је казао да се још увек нада да Скупштина неће потврдити „то безакоње”, јер би то, како каже био пораз Црне Горе.

„Митрополија ће наставити да се бори ако Скупштина ипак усвоји закон”, рекао је Амфилохије, који је у уторак са свештенством служио литургију у Саборном храму у Подгорици, преноси Танјуг.

Гласање о закону би требало да буде сутра.

Амфилохије о Вучићевој изјави  

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је део изјаве председника Србије о Црногорској православној цркви, који је цитирао портал Вијести, прокоментарисао речима да је српски председник незналица.

„Нисам гледао, али сам чуо”, рекао је митрополит Вијестима и додао да је Вучић тиме показао да је „велика незналица”.

Он је реаговао на део Вучићеве изјаве, коју су „Вијести” пренеле из његовог интервјуа „О2 телевизији”, да „Црногорска аутокефална црква и де факто и де јуре постоји и пре успостављања независности 2006. године”.

Митрополит је реаговао на ту реченицу из одговора председника Вучића на питање новинара те телевизије, „да ли ће председник Црне Горе Мило Ђукановић успети да направи аутокефалну црногорску цркву и да ли ће бити одузета имовина СПЦ и да ли ће, ако до тога дође, то неминовно значити да ће доћи до сукоба”, преноси Танјуг.

Извор, ( није бунар): Политика.рс

Све су прилике да Херцеговина, Црна Гора, Косово и Метохија и још неки СРПСКИ крајеви имају довољно изворске воде и не морају ићи на Вучићев бунар да захвате воде... 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Ђукановић: Разговарао сам с Вучићем, закон се не повлачи

среда, 25.12.2019. у 14:37
Milo-Djukanovic-politika.rs.jpg
Мило Ђукановић (Фото ЕПА/Малтон Дибра)

Подгорица - Црногорски председник Мило Ђукановић рекао је да је пријатељски разговарао са председником Србије Александром Вучићем и појаснио му неке недоумице поводом предлога Закона о слободи вероисповести, али да закон неће бити повучен.

Ђукановић је рекао да се на том документу ради од 2014. године и да нису никога заобишли у процедури, а да ће, уколико благовремно буду поднети амадмани на тај закон, они бити размотрени, преносе „Вијести”.

Он је навео да је са председником Србије, Александром Вучићем, разговарао између осталог и о овом питању и да су о томе разменили мишљења. Ђукановић је навео да је то био пријатељски разговор у којем је, како је казао, појаснио Вучићу неке недоумице.

„Причали смо о актуелним питањима и у једној и другој земљи и у том контексту смо се дотакли овог најактуелнијег питања, Закона о слободи вероисповести. Један од уобичајених разговора, да се међусобно информишемо”, навео је Ђукановић.

Према речима Ђукановића, није било прилике за детаљнију размену аргумената.

„Његово интересовање сам заиста потпуно пријатељски и добранамерно разумео, као заинтересованог човека, који води суседну државу, о томе шта се догађа у Црној Гори”, рекао је Ђукановић, додајући да је Вучићу пренео шта је поента тог закона, и шта су процедуре које тај закон покушава нормативно да утемељи.

На питање како је Вучић реаговао на његово објашњење, Ђукановић је одговорио да је разумео да „има одређених недоумица": „Покушао сам да му приближим, јер ми се чини да је јако пуно манипулације у медијима региона”, казао је Ђукановић, преноси Танјуг.

djukanovic-i-vucic-tng.jpg.588ecd2cbd46384eb61dbc8ea8d8de6f.jpg

Ово, изгледа, било пријатељско ћаскање АВа са Милом док Миле Додик, ипак, вели: 

„С обзиром да Црна Гора већ има уговоре са Римокатоличком црквом, Исламском верском заједницом и европском заједницом стиче се утисак да се Закон доноси само због жеље да се дискриминише СПЦ и њени верници. Усвајањем једног таквог закона Црна Гора би усвојила акт непријатељства према српском народу, верницима, СПЦ и њеним светињама које су вековима одолевале свим окупаторима, а које су Црногорци часно бранили и одбранили. Срби из Републике Српске са узнемирењем прате ову ситуацију саосећајући са браћом у Црној Гори, надајући се да ће у црногорском парламенту ипак превладати разум. Још једном апелујем на савест народних посланика у Црној Гори да не направе историјску грешку због којих би се могла стидети будућа покољења, и која би могла нанети штету Цркви са несагледивим последицама”.

Додик Миле, све су прилике, рађе пије Бањалучко пиво кад ожедни... 

Извор: Политика.рс

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Изјава Вучића, 25.12.2019

,,Ми немамо право да се мешамо, свакако не на директан начин. Чини ми се да сам искористио најбољи могући начин да људски приђем председнику Ђукановићу, изнео сам му моју бригу, он ствари посматра другачије, наш поглед на доношење тог закона је различит, другачији, али то се дешава у земљи у којој је он председник. У складу са тим, морам и те како да водим рачуна, с једне стране да поштујем права друге државе, а са друге стране моје је да увек покажем бригу према опстанку српског народа и српске Цркве. И видео сам да су неки намерно желели да протумаче нешто, - јер сам ја говорио о два различита угла, мом и Ђукановићевом, како гледамо, па сам ја говорио о томе да су Дедејић и црногорска црква као невладина организација или како ми доживљавамо као политичка организација формирани пре 2006. а не тад, јасно је да је једина канонска Црква Српска Православна Црква, једина канонски призната, - покушавали да злоупотребљавају. А митрополиту Амфилохију нећу да одговарам, имао бих штошта да кажем и о резултатима око Косова и око Црне Горе и њему и онима које је подржавао, а посебно према онима према којима је најкритичнији. Тако око Косова, они које су хвалили, доживели смо да имамо погром 2004.г. под њима и да имамо проглашење независног Косова 2008., а да ништа предузели нисмо, а да данас имамо 17 земаља које је повукло признање Косова и да ништа друго нису могли да добију неки други у региону а и да Србија и Срби нису ништа изгубили. Па ако је та политика раније била боља, хвала му на томе. Ако је политика која је одвела Црну Гору од Србије и од заједничке државе, односно државне заједнице, била боља од данашње политике која је политика поштовања према Црној Гори, али политика која ни за шта од тога није крива, ја немам ништа против. На увреде да одговарам увредама стварно нећу. Просто, не приличи мени, а и нећу то да радим јер ми не пада напамет да додатно делим наш народ у Црној Гори.''

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Само ти вређај.

Има једна чињеница. Када би требало сви да кренемо у рат, шта мислите како би то било? Једном сам био на митингу, и то поводом самопроглашења независног Косова, испред храма Светог Саве. Након беседе свих великодостојника, микрофон је преузео један дечко који је позивао да моментално пођемо сви доле на Косово. Ја сам био са дужом косом и онако наизглед као неко од искушеника, свако би рекао да сам неки религијски тип, а тај дечко је све време гледао у мене и позивао да одмах сви кренемо, као да је цела руља зависила од мене да ли ћу да прихватим да пођем за њим у ту енергичну, али безумну авантуру.

Осетио сам да је по среди ђавоиманост па сам се окренуо и повукао, а тако се и све стишало и сви су се повукли. Схватите људи, да за рат за слободу и српске интересе не може бити успеха без саме државе Србије, каква год да је. Без војске Србије нема ничега што Срби могу очекивати од ратних сукоба. Тако да само војно способни и војници и резервисти и да не помињем специјалне јединице, могу да учине нешто поводом српских изазова и интереса.

Данашња опозиција власти, углавном није опозиција власти него опозиција држави. Жалосно је што у томе учествују Амфилохијеви и Атанасијеви кланови, као да имају некакву потребу да Србија стално пропада, како би они били једини носиоци спасења и вође Срба. Једноставно, налазимо се у опасном периоду заблуда које имају поједини епископи који се противе Синоду и Патријарху. Сабор свакако треба одржати, али првенствено да би се разрешило ово опасно питање и уклонили такви изазивачи страдања и промашаја српског народа.

Вучић је јасно исказао своје опредељење током доделе ордена од Патријарха. Рекао је да двоглави орао означава конкретно јединство Цркве и државе. Нажалост, м.Амфилохије на перфидан начин разбија српско јединство и негира центре српског идентитета, Патријаршију и Београд. Патријаршију као носиоца свих историјских престоница и Београд као актуелну власт. Тако нам поједини епископи одузимају сваки начин реаговања и избављења од насртаја наших непријатеља. Заблуда појединаца је да ће периферним деловањем расколничких и одвојених структура нешто постићи за српске интересе.

Како време иде, то ће све више ићи до изражаја. Када једнога дана све то буде актуелно, тада ће неки опет говорити наопако, неко ће се још увек препирати са синодалцима, Ђуровићем, Вучићем, и др., а Срби ће мучити муку и страдати. Зато треба гледати да се то предупреди. Немамо више оправдања за незнање и неискуство. Већ нам је тако рађено о глави. Сада треба слушати Цркву, а не појединце који се бусају да су ''свети'', ''праведни''. Такви су заслепљени и омађијани, лукави и штетни.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 28. 12. 2019. at 20:53, Milan Nikolic рече

Само ти вређај.

Има једна чињеница. Када би требало сви да кренемо у рат, шта мислите како би то било? Једном сам био на митингу, и то поводом самопроглашења независног Косова, испред храма Светог Саве. Након беседе свих великодостојника, микрофон је преузео један дечко који је позивао да моментално пођемо сви доле на Косово. Ја сам био са дужом косом и онако наизглед као неко од искушеника, свако би рекао да сам неки религијски тип, а тај дечко је све време гледао у мене и позивао да одмах сви кренемо, као да је цела руља зависила од мене да ли ћу да прихватим да пођем за њим у ту енергичну, али безумну авантуру.

Осетио сам да је по среди ђавоиманост па сам се окренуо и повукао, а тако се и све стишало и сви су се повукли. Схватите људи, да за рат за слободу и српске интересе не може бити успеха без саме државе Србије, каква год да је. Без војске Србије нема ничега што Срби могу очекивати од ратних сукоба. Тако да само војно способни и војници и резервисти и да не помињем специјалне јединице, могу да учине нешто поводом српских изазова и интереса.

Данашња опозиција власти, углавном није опозиција власти него опозиција држави. Жалосно је што у томе учествују Амфилохијеви и Атанасијеви кланови, као да имају некакву потребу да Србија стално пропада, како би они били једини носиоци спасења и вође Срба. Једноставно, налазимо се у опасном периоду заблуда које имају поједини епископи који се противе Синоду и Патријарху. Сабор свакако треба одржати, али првенствено да би се разрешило ово опасно питање и уклонили такви изазивачи страдања и промашаја српског народа.

Вучић је јасно исказао своје опредељење током доделе ордена од Патријарха. Рекао је да двоглави орао означава конкретно јединство Цркве и државе. Нажалост, м.Амфилохије на перфидан начин разбија српско јединство и негира центре српског идентитета, Патријаршију и Београд. Патријаршију као носиоца свих историјских престоница и Београд као актуелну власт. Тако нам поједини епископи одузимају сваки начин реаговања и избављења од насртаја наших непријатеља. Заблуда појединаца је да ће периферним деловањем расколничких и одвојених структура нешто постићи за српске интересе.

Како време иде, то ће све више ићи до изражаја. Када једнога дана све то буде актуелно, тада ће неки опет говорити наопако, неко ће се још увек препирати са синодалцима, Ђуровићем, Вучићем, и др., а Срби ће мучити муку и страдати. Зато треба гледати да се то предупреди. Немамо више оправдања за незнање и неискуство. Већ нам је тако рађено о глави. Сада треба слушати Цркву, а не појединце који се бусају да су ''свети'', ''праведни''. Такви су заслепљени и омађијани, лукави и штетни.

Expand  

I zato si ti stao uz visokoodlikovanog u podršci Milu za stvaranje CPC...Nego, non stop vrtiš mantru da prepoznaješ đavoimane...Sve više stičem utisak da si ti đavoiman...Normalan i inteligentan čovek ne može da veruje to u šta ti veruješ...Može osoba koja je do srži iskvarena i ona koja je prodala veru za večeru.

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

šta je visokoodlikovani rekao te večeri na O2 jasno se vidi i čuje...Niko mu nije te reči stavio u usta. Jasno i glasno ih je izgovorio.

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Нека те. Ја сам обезбедио да погинем први (као регуларни војник ако буде потребно да Срби гину). Бог зна ко си ти и шта су ти интереси.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 28. 12. 2019. at 22:42, Milan Nikolic рече

Нека те. Ја сам обезбедио да погинем први (као регуларни војник ако буде потребно да Срби гину). Бог зна ко си ти и шта су ти интереси.

Expand  

Ако будеш пратио Вучића и Вулина у бој никад нећеш погинути у боју. 

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

On 29. 12. 2019. at 1:19, Milan Nikolic рече

Само се надам да не знаш ни шта причаш.

Expand  

Да ли смо се разумели? Када си написао Бог, ниси мислио на Вучића?

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...