Jump to content

Владика Максим за НИН: Надам се да у будућности нећемо црвенети због садашњег односа према власти

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 часа, The Godfather рече

@Жељко pusti brate trolovanje njihovo, vidis da proslim dogadjajima suprotstavljaju sadasnje i vrse zamenu teza

Kakvo crno trolovanje, Pahomije je pomenut i u ovom intervjuu u NIN-u. Ali, onako, okruglo pa na ćoše. 

Al', očigledno ljudi ovde tolerišu samo ako se bezrezervno svrstaš u njihov tabor i opljuneš po Maksimu, čisto da pokažeš svoju pravovernost. Sve drugo je trolovanje. 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Жељко рече

Може и дешава се готово свакодневно.

Nije niko drugi tuzen osim Kacavende I Pahomija. Od ostalih sluzitelja u Crkvi, u zadnjih par godina osudjen je svestenik Milovan Djokic na pet godina jer je sexualno zlostavlja trinestogodisnju djevojcicu. Ni to sudjenje nije islo glatko jer je kaznu docekao na slobodi, iako su postojali jasni dokazi. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ronald рече

Ni to sudjenje nije islo glatko jer je kaznu docekao na slobodi, iako su postojali jasni dokazi. 

Pa da. A u pitanju običan pop. Pa sad zamisli koliko je sud bio slobodan kad je sudio jednom vladiki...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ronald рече

Nije niko drugi tuzen osim Kacavende I Pahomija. Od ostalih sluzitelja u Crkvi, u zadnjih par godina osudjen je svestenik Milovan Djokic na pet godina jer je sexualno zlostavlja trinestogodisnju djevojcicu. Ni to sudjenje nije islo glatko jer je kaznu docekao na slobodi, iako su postojali jasni dokazi. 

То је свештеники мог родног места. На издржавању је затворске казне.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Александар Милојков рече

То је свештеники мог родног места. На издржавању је затворске казне.

Jeste selo Plocice kod Kovina, kazna mu je pet godina i sluzi je, medjutim uhapsen je 18.marta 2014, proveo par mjesecu u zatvoru, pa pusten na slobodu, da bi presuda bila krajem juna 2016.godine. Koliko mi se cini osim sex. zlostavljsnja, u kaznu je uracunat i pokusaj obljube jednog drugog djeteta.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, The Godfather рече

@Жељко pusti brate trolovanje njihovo, vidis da proslim dogadjajima suprotstavljaju sadasnje i vrse zamenu teza

Mislila sam da se podrazumeva zasto je vazno sve ono o cemu smo pisali, ali izgleda da sam precenila dosta sagovornika sa ove teme...

Kakogod, evo jos konkretniji odgovor,  ako su prethodni bili nejasni:

Apsolutno se ne slazem sa vl. Maximom. Naprotiv, iskreno se nadam i verujem da ce svi vernici, ako vec nisu, crveneti zbog gluposti koje su se desile i desavaju se u SPC, ukljucujici i dodelu ordena AV-u. I ne samo to. Iskreno se molim Bogu da krivci budu kaznjeni po zemaljskim zakonima jer sam za Bozje sigurna da ih nece izbeci.  Prosto je nemoguce iole postenom coveku da se ne stidi.

Подели на овим сајтовима

I kada vec pricamo o vl. Maximu, mislim da je vazno spomenuti da je i u njegovoj eparhiji koja je btw. mnogo teza za nadgledanje jer je sastavljena od ljudi iz svih krajeva sveta, bio neki slican slucaj.

Koliko sam citala, i to bas ovde na Poukama, ispravite me ako gresim, slucaj je vrlo brzo resen i zlikovac je od strane nase Crkve prijavljen i predat civilnim vlastima koje su ga stavile gde mu je i mesto-u zatvor. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, florenntina рече

Koliko sam citala, i to bas ovde na Poukama, ispravite me ako gresim, slucaj je vrlo brzo resen i zlikovac je od strane nase Crkve prijavljen i predat civilnim vlastima koje su ga stavile gde mu je i mesto-u zatvor. 

Lepo, ali je mogao i ovo oko Pahomija jasnije u ovom intervjuu da osudi. Ako nije spreman jasno i glasno da žigoše takve gadosti, ne može ni da očekuje da će neko preterano da se potrese što je on izgubio katedru.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

Lepo, ali je mogao i ovo oko Pahomija jasnije u ovom intervjuu da osudi. Ako nije spreman jasno i glasno da žigoše takve gadosti, ne može ni da očekuje da će neko preterano da se potrese što je on izgubio katedru.

Pa zigosao je i to vrlo konkretno. Vidis da se u njegovoj eparhiji odmah reagovalo. To pokazuje da moze drugacije bez ikakve mistifikacije i prica o nekakvim spijunima, tajnoj dokumentaciji itd... Btw, je li i on bio u toj crkvenoj komisiji sa vl. Grigorijem?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Desiderius Erasmus рече

Ne znam stvarno.

Mislim da su takodje ep.Grigorije i m.Amfilohije prvi krenuli u rasvetljavanje slucaja Kacavende.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...