Jump to content

Која је будућност Huawei телефона?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kad nesto gledam, prosto obratim paznju sta se tu iznosi. Ovo sto je izneto u videu je besprekorno potkrepljeno znanjem i cinjenicama. Sta predavac sam misli o nekom drustvenom sistemu nigde nije pokazano, niti je o tome bilo reci.

Predavanje je bez mane i pogadja u samu sustinu danasnjeg odnosa istok-zapad.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Kad nesto gledam, prosto obratim paznju sta se tu iznosi. Ovo sto je izneto u videu je besprekorno potkrepljeno znanjem i cinjenicama. Sta predavac sam misli o nekom drustvenom sistemu nigde nije pokazano, niti je o tome bilo reci.

Predavanje je bez mane i pogadja u samu sustinu danasnjeg odnosa istok-zapad.

Pa onda ne znam sta da ti kazem. Naveo sam konkretno sta i zasto, jos jedino da sam naznacio vreme u videu, covek je sofista par ekselans...

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Иван ♪♫ рече

Ne znam sta ste tolko dobro nasli ovde. Covek je pun kontradikcija, laze, i sam je marksista i komunista, pa nije ni cudo sto obozava takvo uredjenje.

Prvo kaze kako je to multi civilizacijska drzava, a posle 1 min kako se 90% identifikuje isto, kao ,,han" valjda.

Kaze drzava ima najveci legitimitet medju gradjanima, a ne kaze da u tom sistemu ne smes da pisnes. Isto kao sto je i jugoslovenska komunisticka vlast bila neprikosnovena.

Kaze da je to prosto drugacija, nova paradigma, drzava je glava porodice, kao da svet nikad nije video monarhiju i komunizam.

Ajme, nisam mogao da slusam dalje. Taj Martin je komunista i marksista i tera svoju ideolosku agendu. Predavanje je bljuvotina

Pa eto potvrđuješ ono što je pričao. Tema je bila da zapad neće uspjeti promjenuti Kinu, niti onda kada se Kina tehnološki uzdigne i razvije, i navodio je za to razloge., ati bi odmah da daješ vrednosne sudove. Da li su ti razlozi dobri ili loši to uopšte nije bitno i nije poenta. Kakve veze ima to što se u Kini ne smje pisnuti na državu? Taj vrednosni sud uopšte nije bitan. Bitno je ono što je pričao, a to je o slabostima zapadne pozicije u namjeri da promjeni Kinu, i paradigmi da neko društvo da bi konzumiralo proizvode zapadne kulture mora i samo da postane zapadnjačko. Nije spominjao nikakvu novu paradigmu, države kao glave porodice, nego ju je navodio kao staru paradigmu staru 2000 godina, i sviđalo se tebi to ili ne, bilo makrsističko ili ne, jeste tačno da je taj koncept održao Kinu homogenu dva milenijuma, i to se neće ni u budućnosti promjenuti. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Pa eto potvrđuješ ono što je pričao. Tema je bila da zapad neće uspjeti promjenuti Kinu, niti onda kada se Kina tehnološki uzdigne i razvije, i navodio je za to razloge., ati bi odmah da daješ vrednosne sudove. Da li su ti razlozi dobri ili loši to uopšte nije bitno i nije poenta. Kakve veze ima to što se u Kini ne smje pisnuti na državu? Taj vrednosni sud uopšte nije bitan. Bitno je ono što je pričao, a to je o slabostima zapadne pozicije u namjeri da promjeni Kinu, i paradigmi da neko društvo da bi konzumiralo proizvode zapadne kulture mora i samo da postane zapadnjačko. Nije spominjao nikakvu novu paradigmu, države kao glave porodice, nego ju je navodio kao staru paradigmu staru 2000 godina, i sviđalo se tebi to ili ne, bilo makrsističko ili ne, jeste tačno da je taj koncept održao Kinu homogenu dva milenijuma, i to se neće ni u budućnosti promjenuti. 

To bi bilo tako da se on sam drzao tvoje teme.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Иван ♪♫ рече

To bi bilo tako da se on sam drzao tvoje teme.

Tačno je tako bilo, i nijednom nije davao vrednosni sud u vezi kineskog sistema (što si ti odmah poletio da kažeš kako se tamo ne smije pisnuti protiv vlasti) plus što si ga diskreditovao jer je marksista, iako de on uopšte nije bavio ideologijom Marksizma u videu.

Objasnio je proces koji Kinu izdiže na nivo najveće ekonomske sile, i da to ima duboko istorijsko temeljenje i poveznicu sa sadašnjošću što će se nastaviti i u budućnosti. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Свиђа ми се ово његово излагање, али нисам баш сигуран колико уопште треба да нас радује то што Кина лагано преузима примат, колико год да нам је мука од распале САД.

Нисам ни неки русофил, али добро је да што јача Русија стоји ту негде у средини.

Подели на овим сајтовима

Случај са компанијом Хуавеј је коначно скинуо маску неолибералном западљачком капитализму, фрази слободног светског тржишта на коме се укрштају понуда и потражња, где бољи побеђује... Показао је сво лицемерје, непоштење и зло западног система. 

Правила и теорије важе само када западу одговара, када он осваја друга тржишта. Међутим, ако неком другом то исто пође за руком, онда се правила мењају. Тада се либарлни капитализам претвара у фашизам, држава интервенише и примењује силу против компаније која сасвим поштено ради.

Исто је и у другим сферама. Попут наоружавања, ширења војних савеза, нуклеарном оружју, демократским режимима... Лицемерје западног система је нечувено, крајње лукаво и безобразно. У задње време постаје опасност за цео свет. Све мање Америка крије своје зло лице, и отворено, уз што мање пропаганде и увијања делује против других народа и држава. Ово је само почетак те отворене примене силе.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Натан рече

Свиђа ми се ово његово излагање, али нисам баш сигуран колико уопште треба да нас радује то што Кина лагано преузима примат, колико год да нам је мука од распале САД.

Нисам ни неки русофил, али добро је да што јача Русија стоји ту негде у средини.

Nije to primat. Kina će do 2050 biti ubjedljivo najjača globalna ekonomija po bruto dohodku, ali to će biti jedini primat ako ga tako možemo nazvati. Budućnost planete je multipolarna geopolitička slika, u kome jedna država ne može više teroriše čitav svijet sa monetarnom, i pomorskom hegemonijom i vrši agresije i pomaže stvaranje terorističkih država i finansira raznorazna proljeća. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Justin Waters рече

Tačno je tako bilo, i nijednom nije davao vrednosni sud u vezi kineskog sistema (što si ti odmah poletio da kažeš kako se tamo ne smije pisnuti protiv vlasti) plus što si ga diskreditovao jer je marksista, iako de on uopšte nije bavio ideologijom Marksizma u videu.

Objasnio je proces koji Kinu izdiže na nivo najveće ekonomske sile, i da to ima duboko istorijsko temeljenje i poveznicu sa sadašnjošću što će se nastaviti i u budućnosti. 

Kad vec insistiras, sto nisi kritikovao Obija i sebe za vrednosni sud? Pozitivan, ali i dalje vrednosni. Sto bi moj negativan sud bio nevalidan, a tvoj i ko se s tobom slaze slaze validan. :) Ajde sad budi posten i kritikuj sebe i ostale za vrednosni sud.

Takodje, sama ocena je manji deo moje poruke, koju sam konkretno obrazlozio, a ti se uvatio necega sto ja uopste nisam ni komentarisao (razlike u civilizacijama).

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ignjatije рече

Случај са компанијом Хуавеј је коначно скинуо маску неолибералном западљачком капитализму, фрази слободног светског тржишта на коме се укрштају понуда и потражња, где бољи побеђује... Показао је сво лицемерје, непоштење и зло западног система. 

Правила и теорије важе само када западу одговара, када он осваја друга тржишта. Међутим, ако неком другом то исто пође за руком, онда се правила мењају. Тада се либарлни капитализам претвара у фашизам, држава интервенише и примењује силу против компаније која сасвим поштено ради.

Исто је и у другим сферама. Попут наоружавања, ширења војних савеза, нуклеарном оружју, демократским режимима... Лицемерје западног система је нечувено, крајње лукаво и безобразно. У задње време постаје опасност за цео свет. Све мање Америка крије своје зло лице, и отворено, уз што мање пропаганде и увијања делује против других народа и држава. Ово је само почетак те отворене примене силе.

Jeste. Samo imaj u vidu da ni neki drugi gospodar nece biti bolji. Sve je to isto. Bice verovatno i gori!

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Иван ♪♫ рече

Kad vec insistiras, sto nisi kritikovao Obija i sebe za vrednosni sud? Pozitivan, ali i dalje vrednosni. Sto bi moj negativan sud bio nevalidan, a tvoj i ko se s tobom slaze slaze validan. :) Ajde sad budi posten i kritikuj sebe i ostale za vrednosni sud.

Takodje, sama ocena je manji deo moje poruke, koju sam konkretno obrazlozio, a ti se uvatio necega sto ja uopste nisam ni komentarisao (razlike u civilizacijama).

Ni ja ni Obi nismo donosili vrednosne sudove u vezi same teme, samo konstatujemo da je ono što je Martin Jaqcues  predavao istina. Ako je nešto tačno, to ne znači ni da je nužno dobro, niti su geopolitici neko pitanje može klasifikovati kao apsolutno dobro naspram apsolutno lošeg. Budući da smo i ja i obi protvinici jednopolarnog svijeta u kome Jenkiji svijetu nameđu silu kroz monetarnu i pomorsku tiraniju, konstatovali smo da je video poučan jer objašnjava zašto zapadu neće uspjeti da Kinu pretvori u još jedan poligon za konzumiranje zapadne kuhinje i ubacivanje u okove te iste monetarne i pomorske hegemonije. 

Ti si onda upao i diskreditovao video time što je u Kini apsolutistička vlast, i ako to niko ne spori niti je relevantno za temu, pa te da je martin Jacques komunista iako je i to potpuno relevantno, te da je čitav video bljuvotina što je jedino relevantno tj da se video tebi ne sviđa. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Kako rekosmo negde napred - prestrukturiranje je ovde samo pitanje vremena. A kako izgleda, desava se odma` i bas brzo.

...

huawei na svoje servere instalira ruski operativni sistem

...

“Huawei” će na svoje servere instalirati ruski sistem “ALT Linux”, osmišljen da konkuriše američkom “Intelu”.

Kineski serveri s ruskim operativnim sistemom prodavaće se pod brendom “Taišan”.

Već su sprovedena ispitivanja kompatibilnosti, rekao je izvršni direktor razvojnog programera “Bazalta” Aleksej Smirnov za ruski portal Biznis.fm.

On je naglasio da “Huawei” ima najbrži procesor na svetu – “Kunpeng”, koji se zasniva na ARM64 sistemu, prenosi Sputnik.

Ranije smo počeli da radimo na instalaciji, imali smo inženjerske uzorke i pripremili smo naš operativni sistem za rad i podršku ovom serveru. Obavili smo zajedničke testove, postoji potpuna kompatibilnost – navodi Smirnov.

Saradnja kompanije “Huawei” sa ruskim platformama usledila je nakon američkih sankcija koje su pogodile ovog kineskog tehnološkog giganta.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...