Jump to content

Ђорђе Балашевић, Србин

Оцени ову тему

Препоручена порука

https://vidovdan.org/info/videobalasevic-pevam-na-maternjem-hrvatskom-jeziku-i-govorim-iskvareni-hrvatski-jezik-tzv-srpski/

Без мржње, само да се прибележи и запамти. 

Па кад ме неко пита зашто не слушам његове песме.

Подели на овим сајтовима

Може да буде песник какав хоће...кад ми се неко изнова руга, да не кажем за....., онда смо завршили.

Нема више моју пажњу, поштовање, паре....Ни за његове песме, ни за његове прескупе крпице.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Може да буде песник какав хоће...кад ми се неко изнова руга, да не кажем за....., онда смо завршили.

Нема више моју пажњу, поштовање, паре....Ни за његове песме, ни за његове прескупе крпице.

Истина, ружно је то што је рекао. Мада волим много његових песама. Нема оправдања за такав испад.

Подели на овим сајтовима

Uvek su postojali oni koji prostituišu svoje talente verujući da tako napreduju ili da će tek napredovati i te uloge u koje se uživljavaju ne padaju im teško. 

Ne može se tu pričati o nekoj ljubavi prema istini jer jedino što iza sluzavca ostaje jeste sluzav trag. 

Danas imamo celu garnituru tih javnih sitniša kojima se zamera jer nisu bili dosledni u ulogama koje su davno još izabrali i teatralno ih javno iznosili ne bi li pridobili simpatije, popularnost i/ili novac. Možda im se i ne sme zamerati jer sazri trenutak kada reše da se više ne uživljavaju u kojekakva foliranja i stenjanja kojima su pridobijali naklonost ljudi željnih prirodnijeg i naivnijeg. Tada odaberu novu livadu, gde im trava deluje zelenije. 

Za moj ukus, on je najobičniji lakrdijaš kome se nema šta zameriti. Marioneta svoje sujete. 

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Није му ово први пут. Колико се сећам, било је сличних ствари у неколико наврата, и овде у Србији, и у "братским" републикама.

Значи, то му је манир. Ма здраааавоооо...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Дуња рече

Uvek su postojali oni koji prostituišu svoje talente verujući da tako napreduju ili da će tek napredovati i te uloge u koje se uživljavaju ne padaju im teško. 

Ne može se tu pričati o nekoj ljubavi prema istini jer jedino što iza sluzavca ostaje jeste sluzav trag. 

Danas imamo celu garnituru tih javnih sitniša kojima se zamera jer nisu bili dosledni u ulogama koje su davno još izabrali i teatralno ih javno iznosili ne bi li pridobili simpatije, popularnost i/ili novac. Možda im se i ne sme zamerati jer sazri trenutak kada reše da se više ne uživljavaju u kojekakva foliranja i stenjanja kojima su pridobijali naklonost ljudi željnih prirodnijeg i naivnijeg. Tada odaberu novu livadu, gde im trava deluje zelenije. 

Za moj ukus, on je najobičniji lakrdijaš kome se nema šta zameriti. Marioneta svoje sujete. 

Вауууу!!! Па могуће... искомплексиран је то се зна...знају га боље његови новосађани..али је већ неко време изузетно огорчен. Колико се сећам да је негде изјавио да му је жао, што му за живота нису дали улицу у НС, јер шта ће му кад умре...:D

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Istopljeni kamen рече

Колико се сећам да је негде изјавио да му је жао, што му за живота нису дали улицу у НС, јер шта ће му кад умре.

Priznaje mu se i fin smisao za humor, bez dileme. :)

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Родољуб Лазић рече

https://vidovdan.org/info/videobalasevic-pevam-na-maternjem-hrvatskom-jeziku-i-govorim-iskvareni-hrvatski-jezik-tzv-srpski/

Без мржње, само да се прибележи и запамти. 

Па кад ме неко пита зашто не слушам његове песме.

Одавно је он у сепаратистичком духу. Ништа ново. За жаљење.

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

Презирем лик, ценим дело.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

колико знам, он и није аутентични Србин, његов деда (ако не и отац) се прекрстио у Балашевић, иначе су мађари - Балаш.

П. С. омен ест номен :smeh1: ( бала једном, бала заувек)

... о делу не бих, поштујем.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Najgore je od svega što ima jednu pesmicu u džez ritmu u kojoj 3 ipo minute psuje Boga. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ana čarnojević рече

on nema termin za koncert u Beogradu.

Нема ни у Нишу, пре неки дан сам читао да је хтео да закаже али су га искулирали са неком глупом причом типа "нема слободних термина", или тако нешто.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ana čarnojević рече

Hteo je da kaze da su srpski i hrvatski jezik isti jezik. kao sto jesu. zapravo je bacio rukavicu onima koji u Hrvatskoj nece ni da cuju za tako nesto.

Slicno je i meni palo na pamet. Djole je jugonostalgicar, to je svako mogao do sad da vidi xyz puta, i kapiram da mu jednostavno vise idu na nudle sva ta laz-nacionalna prenemaganja na svim stranama bivse nam federacije. Kao sto idu i meni, i mnogim drugima.

Voleti svoju otadzbinu kao svoje ognjiste je jedno, a ovo sto laz-nacionalisti rade na brdovitom Balkanu je nesto sasvim stoto.

Na veliku zalost, mnogi ljudi u Srbiji danas bastine potpuno jednoslojan i skamenjen nacin "razmisljanja", sasvim nalik negdasnjim farisejima u vreme Hristovog boravka na Zemlji. I opet sasvim nalik njima spremni su da doslovno zbrisu svakog ko se i malo ne uklapa u taj njihov mentalni sablon.

A gle - bas bi ljudi Crkve trebalo da su prave kosmopolite, kadri da umnim ocima sagledaju mnogo vise nego sto pise u jednoj partizanskoj paskvili.

O tempora, o mores...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...