Jump to content

Vera vs. Zabluda

Препоручена порука

Kad u nešto čvrsto verujete i potpuno ste ubeđeni da će Bog da vam pomogne kako znate da niste u zabludi?

Npr. bez ikakve sumnje verujete da će se neko vaš blizak izlečiti, pa se to ipak ne desi-ispade da ste bili sve vreme u zabludi.

Koliko ima likova koji odbiju lečenje potpuno ubeđeni da će ih Bog izlečiti, snaga molitve, pa ništa od toga-bili su u zabludi. (možda je ekstreman primer, ali opet-ljudi bezrezervno i bez sumnje veruju).

Samo nemojte ono pravdanje kako nije On tu da nam ispunjava želje i tako te prežvakane priče...

Gde je granica između čvrste vere i zablude?

Подели на овим сајтовима

evo, ja da se javim, da se ne plasis mraka...nisi sama...nikad...to je najvaznije da znas...i sve je dobro...sve je kako treba da bude...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

e Natasa... neke stvari se dogadjaju bas zato sto tako treba. Neko ima neku bolest koja ce mu posluziti na spasenje.. nije floskula to znam, vidjam svaki dan. Gospod udesi tako da bude bas to sto smo zeleli, samo to vidimo tek na kraju.. 

• Свиђа ми се 1

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

ja mislim da u cvrstoj veri nema zablude...ne postoji...e, sad je pitannje i sta je cvrsta vera...i ko je od nas ima...

evo, ja mogu da govorim u svoje ime...ja sam sigurna da ce  Gospod reagovati na moje molitve i sigurna sam da ce "problem'' resiti ali sada znam da to nece biti uvek onako kako bih ja zelela...ucim se da uvek prihvatam njegovu volju...tesko je...ponekad veoma jako...ali  nemam drugog izbora...ono sto je do mene, trudim se koliko mogu da uradim...ono sto nije, Njegovo je...i verujem  da On najbolje zna...i na kraju, nemamo drugog izbora...ali kada to prihvatimo, istinski, dolazi od Njega uteha, olaksanje, milost...i bude sve lakse....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ух, да бар имам зрно вере/поверења у Промисао! Да, остаје ми да чекам на одговоре. 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Драгана Милошевић рече

Ух, да бар имам зрно вере/поверења у Промисао! Да, остаје ми да чекам на одговоре. 

Mnogi imaju...pa ispade da su skrenuli.

ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

ispade da su skrenuli.

па они други (неверујући) то не могу да схвате...што је и нормално...тако да то и не треба да очекујемо...и треба да нам буде небитно њихово мишљење...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, JESSY рече

па они други (неверујући) то не могу да схвате...што је и нормално...тако да то и не треба да очекујемо...и треба да нам буде небитно њихово мишљење...

Imaju i verujući sumnje i iskušenja. Meni je ovo nepojmljivo...

Toliko me je pogodilo što je moje dete stradalo ni krivo ni dužno, zbog nekog razmaženog i nezadovoljnog čoveka koji ne zna šta će u životu. Onda sam čuo i da su mu roditelji imućni i da su mu kupili stan, zaposlili ga u „Kolubari“. Imaju velika primanja, zbog čega on da bude nezadovoljan i da ubije moje dete kao psa, na ulaznom pragu, da iskrvari na hladnom betonu ulaza jedne beogradske zgrade. Nisam mogao ni da čujem, ni vidim, niti da mu pomognem, to je jedna velika agonija – jedva izgovara otac ubijenog mladića.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/3295379/potresna-ispovest-oca-milosa-24-kojeg-je-brutalno-ubio-nedjeljko-djurovic-svaki-dan-nam-je-pakao-sina-nam-je-ubio-kao-psa

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Natasa. рече

Gde je granica između čvrste vere i zablude?

To samo zna nas SrceZnalac. Mislim da si sama odgovorila na ovo pitanje: Po vjeri vašoj neka vam bude , kao sto ti stoji u potpisu. 

I veru I zabludu treba prihvatiti kao dar Svise. Mi se svakodnevno molimo da nam Bog prosvetli razum I uspravi nase puteve, te se oslanjamo na Njegovu volju u svemu, koliko mozemo naravno.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, "Tamo daleko" рече

Po vjeri vašoj neka vam bude , kao sto ti stoji u potpisu

Ha, zaboravih na potpis, dobro me podseti. :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...