Bokisd Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 8 минута, Vladan :::. рече Ако нађеш цитат фанариотског пр-а како каже да си био стрпљив онда ок... (ma,... Prokopije bio strpljiv.... ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 Иначе, прошлог петка је у подворју СПЦ у Москви одржана арх. литургија уз учешће клирика из разних делова света. М. Иларион је одржао проповед о св. ап. Петру и Павлу а на крају је поздравио митрополита из антиохијске Цркве а затим је говорио и о ситуацији у ЦГ.http://www.patriarchia.ru/db/text/5471018.html"Апостолы Петр и Павел были основателями святой Антиохийской Церкви, и в ней они особым образом почитаются, отметил также митрополит Иларион. Приветствуя митрополита Филиппопольского Нифона, он сказал: «Мы рады свидетельствовать нашу глубокую духовную близость и в Вашем лице благодарить Святейшую Антиохийскую Церковь за поддержку, которую ощущаем, в том числе, и в трудном для нас вопросе, связанном с украинским расколом и его легитимизацией Патриархом Варфоломеем». «Мы также чувствуем поддержку от Святейшей Сербской Православной Церкви, — продолжил владыка Иларион. — Как говорил апостол Павел, когда в теле человека болит один член, то вместе с ним страдают и все другие члены (1 Кор. 12:26). Так же и когда на долю одной Церкви выпадают испытания, другие Церкви страдают вместе с этой страдающей Церковью». Архипастырь подчеркнул: «Мы сегодня с тревогой следим за тем, что происходит в Черногории, где события развиваются по похожему на то, что происходило в Украине, сценарию, где государственные власти заявляют, что надо создать некую отдельную от Сербской Церкви Черногорскую церковь, где инициирован законопроект о национализации всех храмов, построенных до 1918 года, с целью, очевидно, передачи этих храмов или некоторых из них раскольникам. В общем, происходит все то, что уже произошло на Украине, и печальные плоды этого мы видим». Как отметил митрополит Волоколамский Иларион, 9 июля 2019 года на заседании Священного Синода Русской Православной Церкви было принято заявление в поддержку Сербской Православной Церкви и всех ее верующих, проживающих в Черногории. «Мы молимся о том, чтобы единство Сербской Церкви сохранилось и ничем не было поколеблено», — сказал председатель ОВЦС. Обращаясь к представителю Патриарха Сербского при Патриархе Московском и всея Руси епископу Моравичскому Антонию, владыка Иларион пожелал ему помощи Божией в его служении. «Хотел бы всем вам, дорогие отцы, браться и сестры, пожелать помощи Божией в ваших трудах. Пусть молитва Пресвятой Богородицы сопровождает нас на нашем пути, пусть молитва и учение святых первоверховных апостолов Петра и Павла помогают нам восходить от силы в силу в познании Господа нашего Иисуса Христа», — сказал митрополит Волоколамский Иларион." Оно што је чудно у овом говору о ситуацији у ЦГ је што нема ни помена м. Амфилохија нити митрополије. Само и једино СПЦ. Потпуно исто као и у недавном саопштењу Синода РПЦ о ситуацији у ЦГ. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 8 минута, Bokisd рече (evo, pitaj novinara sta i kako i da li dobro preneo .... pominje i da je dobio zvanicnu izjavu od tog ureda i PR .... https://www.facebook.com/mladen.aleksic.758...) Супер, питај Младена да ти да цитат од пр-а. Просто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 22 минута, Vladan :::. рече Супер, питај Младена да ти да цитат од пр-а. Просто. Ma, ne, ti treba da dokazes da Mladen nije dobro preneo zvanicnu izjavu direktora kancelarije VP za odnose sa javnoscu i da dokazes da se tek tako daju izjave bilo kom novinaru, pogotovo direktora, i pogotovo sto sam novinar kaze da je on licno dobio zvanicnu izjavu direktora i preneo je u javnost i prenele mnoge druge agencije i niko nije nasao problem.... samo si ti Vlado skeptican,..... pa, pitaj ga... Zvanicno VP i sam p.Vartolomej ne mogu drugacije da postupaju nego da priznaju jurisdikciju SPC u CG jer su takve trenutne crkvene stvari koje su regulisane kanonski...... i tako pise u pismu i tako prenosi novinar izjavu direktora, imamo dve iste poruke od dva razlicita izvora i to je to, nema potrebe za izmisljanjem nekih teorija 'zavere'.... Панарет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 Управо сада, Bokisd рече Ma, ne, ti treba da dokazes Обрнуто, ти тврдиш да је то цитат а ниједан од новинара то није ставио под наводнике којима се означавају цитати. Дакле, ти доказуеш да је то цитат, упркос чланцима, а не ја. пре 1 минут, Bokisd рече jurisdikciju SPC u CG i tako pise u pismu Не, писмо признаје у ЦГ само јурисдикцију митрополита лично а за њега кажу да је јерарх цркве Србије а не СПЦ. Zoran Đurović and The Godfather је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 Управо сада, Vladan :::. рече пре 6 минута, Bokisd рече Ma, ne, ti treba da dokazes Обрнуто, ти тврдиш да је то цитат а ниједан од новинара то није ставио под наводнике којима се означавају цитати. Дакле, ти доказуеш да је то цитат, упркос чланцима, а не ја. Ma, ne tvrdim ja.... ... nego je to zvanicna izjava tom novinaru,... pa, ga pitaj ako imas sumnju i razresi misteriju... пре 2 минута, Vladan :::. рече пре 8 минута, Bokisd рече jurisdikciju SPC u CG i tako pise u pismu Не, писмо признаје у ЦГ само јурисдикцију митрополита лично а за њега кажу да је јерарх цркве Србије а не СПЦ. A, sta postoji kanonska razlika izmedju crkve Srbije i SPC... ... ako je to subjekt u recenici, koji daje objektu, tj. Mitropoliji i Amfilohiju kanonicnost... "Ово би значило да Ваша држава одузима право својине над црквама и имовином Свештеној Митрополији црногорској, као и осталим трима епархијама Православне Цркве Српске." Eto, Mitropolija i ostale tri eparhije su sastavni deo SPC.... i nemoj opet o imenu, jer se direktno crkva u CG stavlja pod SPC kao one koja je kako se kaze u pismu.... свеправославно признате Патријаршије Српске.... nemamo mi priznanje od VP nego od svih Pravoslavnih crkava i onda nema problema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 15 минута, Bokisd рече Ma, ne tvrdim ja.... ... nego je to zvanicna izjava tom novinaru Тврдиш да је то цитат а није цитирано, а није цитирано јер је то новинарска интерпретација званичне изјаве тј. препричана изјава. Дакле, ако тврдиш да је цитат оно што није цитирано онда мораш да даш цитат. А ти то избегаваш (због лењости) = тролујеш. пре 15 минута, Bokisd рече A, sta postoji kanonska razlika izmedju crkve Srbije i SPC За Барта и администраторе сајта СПЦ постоји. А ти их поучи да се не бламирају више тј. тролуј мало њих. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 36 минута, Vladan :::. рече пре 52 минута, Bokisd рече Ma, ne tvrdim ja.... ... nego je to zvanicna izjava tom novinaru Тврдиш да је то цитат а није цитирано, а није цитирано јер је то новинарска интерпретација званичне изјаве тј. препричана изјава. Дакле, ако тврдиш да је цитат оно што није цитирано онда мораш да даш цитат. А ти то избегаваш (због лењости) = тролујеш. Ma, gde sam to tvrdio da je citat .... ustalom, pogledaj (nisam znao da je ogranicen pristup za besplatne clanke pa vise ne mogu da otvorim ceo clanak, ali sam ga procitao ranije i zapamtio) postoje deo citata direktora u vezi m.Emanuila, kako i zasto novinar nije preneo sve citate ne znam, mozda zbog kratkoce teksta i samo je napisao osnovna zapazanja i slicno......e, to moras njega da pitas ako imas neku sumnju u njegovu nameru, ja sam gore vec naveo zbog cega moze da bude tacno .... mislim, ono, novinar je preneo izjavu direktora da m.Emanuil nije mogao da zna sa kim sasluzuje jer je bilo bas mnogo svestenika i to je tacna informacija, zasto ne bi bila i druga ako se pricalo o odnosu VP i SPC i da li VP priznaje SPC u CG,.... a, koga drugoga da prizna, nece valjda raskolnike Dedeica i ekipu da prizna,... пре 36 минута, Vladan :::. рече пре 52 минута, Bokisd рече A, sta postoji kanonska razlika izmedju crkve Srbije i SPC За Барта и администраторе сајта СПЦ постоји. А ти их поучи да се не бламирају више тј. тролуј мало њих. Ma, naveo sam ti da se Vartolomej tako obraca svima crkvama i pravoslavnim i inoslavnim, eno i Rimsku crkvu tako isto oslovljava na engleskom, valjda mu to takva korespodencija sa drugim crkvama. Mislim , znaci po tvome Vartolomej i VP ne priznaju kanonski SPC kao sto SPC sama sebe vidi i to samo zbog redosleda reci kako Vartolomej naziva sve crkve .... ma daj, bre Vlado, saberi se.....ako covek kaze u pismu .... svepravoslavno priznata .... onda je to to', kakve veze ima ime nase crkve.... ajd cao odoh da lalam.... Панарет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 19, 2019 Пријави Подели Написано Јул 19, 2019 пре 8 часа, Милан Ракић рече Jel imaš neki dokaz? Мићо, џаба бановасте Прокопа. Митрополија је подигла ову зграду са још једним сувласником. https://volimpodgoricu.me/2017/07/28/podgorica-mitropoliji-zgrada-ispod-crkve-svetog-djordja/ Izvođač radova je kompanija "Bemax", a rok završetka zgrade 30. novembar iduće godine. Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine izdao je građevinsku dozvolu "Volvox inženjeringu" i MCP 19. juna, za zgradu koja će imati dvoetažnu garažu, prizemlje, šest spratova i potkrovlje. Horizontalni gabariti biće, kako se navodi u dokumentaciji, 1.074 metara kvadratnih. Zgradu grade na zemljištu čiji je vlasnik MCP, a ukupna površina parcela je 4.724 metra kvadratna. http://www.rtcg.me/vijesti/podgorica/173394/mitropoliji-zgrada-ispod-gorice.html Е, сада, ко ће бити станари то ви не знам ни ја ни Прокоп. Он сигурно зна за неке станаре, ја немам појма. Да ми дани 12 стан тамо па да престанем да пишем! Bemax je tajkunska firma: https://www.in4s.net/keljmendijeve-pare-peru-se-preko-bemaksa/?lang=lat https://www.in4s.net/tajkunskim-firmama-poslovi-vrijedni-35-miliona/?lang=lat Očigledno je da Lohi nije gadljiv za saradnju sa Milovim tajkunima. Koga ne mrzi, neka čita. The Godfather and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 19, 2019 Пријави Подели Написано Јул 19, 2019 Дачић васкрсну, ови не васкрсавају... https://mitropolija.com/ Vladan :::. and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
The Godfather Написано Јул 19, 2019 Пријави Подели Написано Јул 19, 2019 @Zoran Đurović Videcemo kada podignu sajt ponovo, da li ce se pojaviti neka nova frizirana obavestenja ili ce sve ostati isto. Bice jasnije sta se zapravo desilo, da li su namerno sami oborili sajt ili je zaista doslo do teh problema, a mozda nas i obaveste da im je neko u sklopu hajke koja se vodi protiv njih neko napao sajt? Zoran Đurović and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
The Godfather Написано Јул 19, 2019 Пријави Подели Написано Јул 19, 2019 Управо сада, The Godfather рече @Zoran Đurović Videcemo kada podignu sajt ponovo, da li ce se pojaviti neka nova i neka frizirana obavestenja ili ce sve ostati isto. Bice jasnije sta se zapravo desilo, da li su namerno sami oborili sajt ili je zaista doslo do teh problema, a mozda nas i obaveste da im je neko u sklopu hajke koja se vodi protiv njih neko napao sajt? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јул 19, 2019 Пријави Подели Написано Јул 19, 2019 пре 7 часа, Bokisd рече Ma, naveo sam ti da se Vartolomej tako obraca svima crkvama i pravoslavnim i inoslavnim Уз то, можда је Вартоломеј као Васељенски патријарх у кога су Ђукановић и "ЦПЦ" усмерили сва своја надања хтео и да поручи да Црну Гору у суштини види интегралним делом Србије, с обзиром да је Митрополита Црне Горе назвао јерархом Најсветије Цркве Србије Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 19, 2019 Пријави Подели Написано Јул 19, 2019 Па да му оцеку главу налогодавци. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 19, 2019 Пријави Подели Написано Јул 19, 2019 пре 58 минута, The Godfather рече Videcemo kada podignu sajt ponovo, da li ce se pojaviti neka nova frizirana obavestenja ili ce sve ostati isto. кад се обнови сајт писаће "црногорска православна црква - истина је само једна аем Амфилохије" The Godfather, Justin Waters and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука