Штампар Макариjе Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 12 часа, Вукашин рече OK je to, ali dopustate da Bulovica nazivaju svakakvim imenima. Veceras smo saznali da je cincar koji unistava SPC. Вукашине, сва имена која су прикачена Лохију(како волите да га називате) и све лажи на његов рачун и на рачун свих епископа који су били на сабору у ПГ нису ти била довољна да кажеш:"Ало бре, то је наш најугледнији митрополит" а сад кад неко истом мјером докачи и Каранушић - Буловића онда се ти саблажњаваш. Типичан примјер форумаша са двоструким аршинима. Панарет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 7 минута, Штампар Макариjе рече Типичан примјер форумаша са двоструким аршинима Односно бот. Vladan :::. and Штампар Макариjе је реаговао/ла на ово 1 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Просечан србенда Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 26 минута, Vladan :::. рече Џаба га питаш. Када остане без аргумената узеће прво да те опањкава и спинује а затим и да се церека, као и сваки (преплаћени) бот. Брате као да си знао Vladan :::. and Tristatri је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 1 минут, Штампар Макариjе рече Вукашине, сва имена која су прикачена Лохију(како волите да га називате) и све лажи на његов рачун и на рачун свих епископа који су били на сабору у ПГ нису ти била довољна да кажеш:"Ало бре, то је наш најугледнији митрополит" а сад кад неко истом мјером докачи и Каранушић - Буловића онда се ти саблажњаваш. Типичан примјер форумаша са двоструким аршинима. Kako se pojavi novi clan na forumu, pljune po episkopima Davidu i Irineju i odmah otkrije prave namere. Da tako i ti razmisljas, jasno mi je po tome sto si me odmah svrstao u nekakvu grupu. Meni su smesne takve podele. Nema sanse da me uvucete u vase igrice. Ako nadjes da sam negde pljuvao m. Amfilohija, slobodno mi natrljaj na nos. Vladan :::., Жика, Просечан србенда and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 7 минута, ana čarnojević рече ovo sta se radi Mitropolitu je tuga, jad i sramota. ali neka...neka se vidi sve. ... Kosovo klizi a mi ovde ispitujemo... Мени није јасно зашто уз било кога лепите непогрешивост. Ако Амфилохије аутентично брани Косово и критикује стање у Србији зашто због тога мислите да је у другим стварима непогрешив? Очигледно је да се нешто мутно дешава у ЦГ на релацији Барт-ЦГ-Украјина. Зашто је хула на Амфилохија ако се о томе дискутује? Ја ништа лоше нисам рекао ни о њему ни о његовим делима и ставовима око Косова и стања у Србији. Зашто онда немам право да дискутујем о догађајима у ЦГ ако сам забринут? Зашто је то табу тема? The Godfather, Zoran Đurović, Предраг М and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Просечан србенда Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 20 минута, Панарет рече То брате остави за Ђуровића и остале његове ботове А ти научи да читаш. Митрополит је написао м. Онуфрију да је његов став јасан: питање Цркве у Украјини се не може решавати без РПЦ као мајке цркве и указао на разлоге због којих се сусрео са представником "ПЦУ". То показује да нема пуког истрајавања на статусу кво у Украјини, нити да се ово питање може сматрати завршеним једностраним потезом Константинопоља. А ти се боље остави предлога за решавање Црквених међупомесних проблема, реторика те одаје да ниси дорастао томе и само се грешиш, има ко ће о томе да брине. Vladan :::., Жика, Прокопије and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 33 минута, Родољуб Лазић рече Васељенска патријаршија је назив који су они сами себи присвојили, чини ми се од 5-6.века и фактички га наметнули осталим помесним Црквама, 6 век, пт. св. Јн Посник. Ово је пример како се Дух Свети спрда људима. Испосник је био први који је себи пригрлио ову титулу (иако је постојала у неким другим патријаршијама). Папа Григорије Велики (Двојеслов) га је растурио: Ок, ти си васељенски, али сам ја слуга слубу Божијих. пре 37 минута, Родољуб Лазић рече А Фанар је онда кренуо у цркворушилачку акцију. А мене су Лохи и Максим тужили Фанару. Сад ти види ко је овде луд. Прокопије, Жика and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 7 минута, ana čarnojević рече i ne vidis neke stvari oko sebe ОК, које? пре 8 минута, ana čarnojević рече ali ne mozes izbeci kontekst u kome se sve to dogadja, ne mozes izbeci prirodu foruma kao medija i ne mozes izbeci uticaje koji pri tom postoje Добро, опиши ми тај котекст, природу форума и утицаје који постоје. пре 9 минута, ana čarnojević рече dobrodosao da stavljas u kontekst hronologiju Наравно када се нико други није потрудио да то уради укључујући и мене. Оно што је рекао за Иринеја и све остале који тако пишу странцима нико одавде није оспорио никаквим аргументом. Тако да, иако је речник јак, та тврдња, за сада, остаје као тачна. ana čarnojević and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 58 минута, Штампар Макариjе рече Ајде Јовановићу сјаши и ти и твоја Антена, продаји маглу монтенегринским сплачинама, овде ниси занимљив. Обешчастио вас је Кол'ко кристе као змија ноге да вам је био Евстратије и да сте га угостили? Још увек вам прсо сајт! Видиш да се моје клетве боље примају но Лохијеве? Што је био разлог да кријете? Но, како вас разоткрише поукаши, а и сами Укри, морасте да признате, а спрдали сте нам се као неким теоретичарима завере! Свакодневно ми стижу обавештења кога све Лохи зове. Напуши вас и најрођенији (не мислим на Роћка). Није вам лако, а ни Лохију са вама тако неспособнима. Жика, Justin Waters, Прокопије and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 6 минута, Zoran Đurović рече Није вам лако, а ни Лохију са вама тако неспособнима. Да, и онда захтев да се бришу теме није због тебе него због њих... Прокопије, Zoran Đurović and Предраг М је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 54 минута, Родољуб Лазић рече То што си ти навео било је, чини ми се, предложено као решење које је требало да буде усвојено на Криту, али уз модификацију да се саглашавају СВЕ аутокефалне Цркве са давањем аутокефалности. Међутим, Фанар је инсистирао да се само фанарски патријарх потписује на Томосу, док је предложено решење било да се потписују сви предстојатељи помесних Цркава. Како то није одговарало Фанару, због тада још не до краја обелодањених папистичких позиција, питање стицања аутокефалности је скинуто са агенде Критског сабора. Мислим да пут какав је садржан у "мом предлогу" омогућава излазак из ове пат позиције. Дакле, указује се један пут промене статуса конкретне црквене заједнице у троуглу Константинопољ-Матична црква - црква која тражи аутокефалију . За ово ће наравно бити потребно време, као што рече в. Максим Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 1 hour ago, Родољуб Лазић рече Две-три ствари Ја сам већ говорио о посебном синоду у Америци и Аустралији. Гледај сад ово, из беседе Лонгинове: Данас у Америци Српска Православна Црква прославља радостан догађај – 800-годишњицу своје аутокефалности. Наш брат по крви и духу Свети Сава подарио је српском православном народу непроценљиви дар у право време када су наша Црква и земља сазрели за самоуправу. Аутокефалија представља потпуну самосталност једне помесне Цркве. У овој намери, а када је Црква била духовно зрела да оправда такав чин, Свети Сава је замолио цариградског патријарха за благослов да има аутокефалну Цркву за свој народ. Она нам је подарена 1219. године... - Наш брат по крви и духу Свети Сава. - Колико знам, Сава није наш брат него отац! Ово индикује да за Лонгина Америчка црква је засебна реалност, да је Сава у Србији отац, а тамо је брат. Не шмерцује ли ти овај начин изражавања? Даље, вели да су Црква и земља сазрели за самоуправу, али ако "Мајка црква" (Константинопољ) увиди да више нисмо способни, одузеће нам аутокефалију, јер Максим и компанија (предвођени двојцем Лохи-Таса) кажу да Фанар има апсолутно право давања аутокефалије. Прокопије, Vladan :::., Предраг М and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 13 минута, Vladan :::. рече Да, и онда захтев да се бришу теме није због тебе него због њих... Плакање Лохијево код Давида потврдише и ови неспособни лохијевци. Нисам хтео пре да изнесем. Сада нећу изнети његове плачеве другим епископима, иако сам јако добро обавештен. Земљотрес је у ЦГ! Прокопије, The Godfather, Предраг М and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 13 минута, Zoran Đurović рече потврдише и ови неспособни Будући да се ја држим теме ред је да пре 2 часа, Vladan :::. рече подсетим на питања 1. Зашто се Онуфрију пише писмо а са расколником разговор од три сата? Није могао и расколницима да отпише него је морао да им да на значају протоколом? 2. Због чега у писму Онуфрију није написао зашто је примио расколнике него само шта је са њима причао? 3. Чему ово писмо ако је прича са расколницима била феноменална и сјајна координирана дипломатска акција? Испада да Онуфрије није знао за ту сјајну акцију па мора (тек сада) да му се црта. 4. Проблем са хронологијом догађаја тј. координацијом са СПЦ. 5. Да ли је било кршења Устава СПЦ и прекорачења овлашћења? Zoran Đurović, Прокопије, The Godfather and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 22 минута, Панарет рече Мислим да пут какав је садржан у "мом предлогу" омогућава излазак из ове пат позиције. Дакле, указује се један пут промене статуса конкретне црквене заједнице у троуглу Константинопољ-Матична црква - црква која тражи аутокефалију . За ово ће наравно бити потребно време, као што рече в. Максим Не слажем се. Није решење у том троуглу, зато што би у данашње време, када је Фанар себе уздигао на ниво првог без једнаких, тј. када се поставио као источни папа, тај троугао би био црквени Бермудски троугао. Мора најпре Фанар да се очисти од јеретичких и расколничких болести, мора да оздрави, па тек онда можемо да причамо о његовој улози у Цркви. Мада, што се мене тиче, он више апсолутно не треба да буде првочасна катедра јер је то било условљено историјским околностима (царска престоница). Како Византија одавно не постоји, нема потребе ни да Фанар буде првочасна катедра, поготову када се има у виду његов зависни статус и поданички однос према Западу, због чега је практично "Тројански коњ" у Цркви, преко кога улазе разни штетни утицаји, почев од екуменизма па надаље, Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука