Jump to content

Препоручена порука

пре 6 минута, sanja84 рече

Svašta, šta vi meni stavljate u usta...

NIšta od toga ja niti sam rekla niti pomislila.

Дал сам погрешно схватио твоју гига толеранцију у овом тексту.

пре 3 часа, sanja84 рече

Ja mislim da se on samo lepo zabavlja, i da nije svestan koliko zapravo 'inspiriše' neke ljude i pravi pseudosektu. Ustvari možda i postaje svestan, samo je sad kasno i ne može nazad.

Možda je nekad i verovao u to što priča, sad mislim da mu zapravo sve to nije važno, sad uživa mirnim životom na selu i shvata da ne treba tolikoo da se tangira oko svega. Meni je on bio gotivan u početku, ali posle je...otišao u nekom neželjenom pravcu.

Sad stvarno ima ljudi koji neće da se školuju jer su ubeđeni da su to 'goveđi' fakulteti, napuštaju posao jer neće da budu robovi, I ko zna kakve druge priče...

Čovek mora da pazi na svoje reči. Ima ona priča o grešnicima koji su završili u paklu, ali eto nisu im bile toliko teške muke, kao nekim piscima koji su i posle smrti punili pakao svežim dušama, koji su se divili njihovim pisanijem i menjali život u tom pravcu.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Аристарх рече

Дал сам погрешно схватио твоју гига толеранцију у овом тексту.

AAAAAAA a Vi bi da se svađate??? E dobro, ja mislila da ste ozbiljni. :)

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Аристарх рече

Čovek mora da pazi na svoje reči. Ima ona priča o grešnicima koji su završili u paklu, ali eto nisu im bile toliko teške muke, kao nekim piscima koji su i posle smrti punili pakao svežim dušama, koji su se divili njihovim pisanijem i menjali život u tom pravcu. 

Toliko sam ga branila da sam rekla da zbog njegovih reči će završit u najdubljim krugovima pakla, jer se nalupao gluposti i stvorio sledbenike, koji će ga i posle njegove smrti poštovati i slušati, i koje će,tj  njihove duše, voditi pravo u pakao...

Još nešto za prevođenje?

Ajd sad pred praznik, zadnji dan posta pa da se lepo isvađamo...to bi baš bilo pravoslavno i u odbranu crkve! Živela crkva!

(naravno da sam ironična...ako treba prevod)

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, sanja84 рече

Toliko sam ga branila da sam rekla da zbog njegovih reči će završit u najdubljim krugovima pakla, jer se nalupao gluposti i stvorio sledbenike, koji će ga i posle njegove smrti poštovati i slušati, i koje će,tj  njihove duše, voditi pravo u pakao...

Još nešto za prevođenje?

Ajd sad pred praznik, zadnji dan posta pa da se lepo isvađamo...to bi baš bilo pravoslavno i u odbranu crkve! Živela crkva!

(naravno da sam ironična...ako treba prevod)

Ја се цео пост свађам, рачунам барем данас барем да будем у миру. 

Но што се Мирољуба тиче, то није његово учење, па неће бити ни његови ученици. Он дословце преводи на српски учења протестантских секти из Америке... Код петровића је била фарма, где су људи долазили да волонтерски раде ако сам добро схватио неке текстове раније. Па клиника... после смртних случајева је почео да пази шта прича... То све говори о неким грешкама код почетника у Православној теологији-вери, да траже Мојсија који ће их водити кроз пустињу, док су они цело време ипак свесно у катакомбу. Али кад погледаш са друге стране, он јесте у више од пола говора имао потпуно православно становиште поготово по питању секти (што је парадокс)...

морат ће кад тад да призна релевантне институције и одвоји их од неких људи из тих институција, да тако стварно живи Православно, не да бежи у неке јаме. Почевши од геологије, јер док прво то не реши сам са собом, остат ће увек корен тог анималног пркоса у њему0503_music

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Аристарх рече

Ја се цео пост свађам, рачунам барем данас барем да будем у миру. 

Но што се Мирољуба тиче, то није његово учење, па неће бити ни његови ученици. Он дословце преводи на српски учења протестантских секти из Америке... Код петровића је била фарма, где су људи долазили да волонтерски раде ако сам добро схватио неке текстове раније. Па клиника... после смртних случајева је почео да пази шта прича... То све говори о неким грешкама код почетника у Православној теологији-вери, да траже Мојсија који ће их водити кроз пустињу, док су они цело време ипак свесно у катакомбу. Али кад погледаш са друге стране, он јесте у више од пола говора имао потпуно православно становиште поготово по питању секти (што је парадокс)...

морат ће кад тад да призна релевантне институције и одвоји их од неких људи из тих институција, да тако стварно живи Православно, не да бежи у неке јаме. Почевши од геологије, јер док прво то не реши сам са собом, остат ће увек корен тог анималног пркоса у њему0503_music

Sve znam i sa svim se slažem

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, ............. рече

Не знам зашто се полази од претпоставке да (само)критичари не убрајају себе у целу ту причу. Основна грешка модерних теолога и свештенослужитеља је "ви" теологија. "Ви требате ово, ви требате оно". Грозим се тога, мени је то поповање. Кад се тумачи Јеванђеље нема повлашћених. Христове речи се односе на све, па и на свештенике, теологе, итд. На њих прве.

И мени делује да вера захтева опитивање исте у реалности каква год да јесте, иначе је човек не може живети и реално мењати на боље. Св. Оци а посебно верници, су без икаквих литература проводили цео живот. Неки манастири су имали само Свето Писмо дуго времена, пар житија св.отаца или монаха које су наследили, и то је цела библиотека била до појаве штампарске машине. Толико су максимално могли да имају и верници у неком сегменту колико су могли да испрате духовнике...

Има мнооого примера иреалне теолошке контрадикторности данас (типа календарче)... 

Измењено од Аристарх
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, sanja84 рече

zadnji dan posta

e, pa nije...:945729:

Capture.PNG

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Није.

Свађам се скоро сво време, и са другима и са собом.И опет велим, слава Богу што ме трпи.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...