Jump to content

Препоручена порука

пре 23 минута, ana čarnojević рече
пре 29 минута, Милан Лазић рече

Ма хајде?

aham.

Ђе идете на пиће...:D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Лазић рече

Неће она ниђе.

Одбила пићос....аааа:smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Tekst je odličan za otreznjenje svakog. Ironija i kritika sjajno spojene 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Malo mi je dosta ovakvog vida kritike, u prvom licu mnozine. To je stil oca Ljubivoja Stojanovica kojeg inace gotivim ali sve i jedna mini beseda koju sam imao prilike da cujem od njega na TV Hram u zadnje vreme je u ovom kritickom fazonu. Mozda sto mene licno pogadja :), ne znam ali znam da me nesto to ne drmne na promenu. Pre svega sto ne znam ni da li kriticar(i) prvi zovu gladnog i nepoznatog na rucak kuci. Ja bih to mogao, ali na silu i to ne bi bilo to.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, feeble рече

Malo mi je dosta ovakvog vida kritike, u prvom licu mnozine. To je stil oca Ljubivoja Stojanovica kojeg inace gotivim ali sve i jedna mini beseda koju sam imao prilike da cujem od njega na TV Hram u zadnje vreme je u ovom kritickom fazonu. Mozda sto mene licno pogadja :), ne znam ali znam da me nesto to ne drmne na promenu. Pre svega sto ne znam ni da li kriticar(i) prvi zovu gladnog i nepoznatog na rucak kuci. Ja bih to mogao, ali na silu i to ne bi bilo to.

Не знам зашто се полази од претпоставке да (само)критичари не убрајају себе у целу ту причу. Основна грешка модерних теолога и свештенослужитеља је "ви" теологија. "Ви требате ово, ви требате оно". Грозим се тога, мени је то поповање. Кад се тумачи Јеванђеље нема повлашћених. Христове речи се односе на све, па и на свештенике, теологе, итд. На њих прве.

Никакав бих ја био и човек и хришћанин кад бих истицао своје врлине по друштвеним мрежама, да бих задовољио слушаоце и да би они знали да ли се придржавам ствари за које се залажем. То Бог зна и вреднује. Мене лично што се тиче, нисам учинио довољно, и ово "ми" стоји ту с дебелим разлогом. Не очекујте од беседника да буде савршена морална особ. Да не осећа личну потребу за променом, не би умео да подстакне ни друге на њу, зар не? 

А што се тиче овог последњег, не треба се сувише силити, можда само мало, корак по корак, као у теретани. :)  Купи човек просјаку бурек, пита за здравље, расприча се о времену, донесе неки одевни предмет... Људскост је важна, добра намера, искреност, а не потенцирање неке моралности. 

Свако добро. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, sanja84 рече

pristupu.

пре 23 часа, sanja84 рече

Prosto mi nije baš neka fora sveštenika nekih da eto pričaju iz negativnog ugla, može se reći  eto bilo bi lepo razumeti druge, nahraniti i šta ti ja znam...a ne sa negativnom konotacijom. Prosto ljude se trude, stvarno trude sa tim marama, postom i svim i sad im neko kaže e to nije dovoljno dobro licemeru

Браниш Мирољуба Петровића, да га не треба осуђиват после силних пријава Хришћана... А познат је као манипулатор и аутосугестивни лажов коме мораш нацртат да би схватио. И понављат свако јутро да неби залутао у неку јаму опет:)).

Није то лицемерје што Марко пише. Погледај боље, ти по коментарима на другу тему јуче... видим да ипак верујеш да је Мирољуб П. ухватио воз разума и видео шта ради са "исцељивачким даром" који поседује, и заговарањем реформе образовања у Србији. Али не по узору на холандско-белгијске реформе образовања где напредна деца могу за само 2-3 године да заврше целу основну школу од 8 година... и тако даље...

Али то је много свештеника помислило, пре него су га ипак прогласили за јеретика из СПЦ. Мени делује супротно од тебе, да је он тип човека који би основну школу завршавао не 2-3 године, него 30 година.

• Збуњен 1
Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Аристарх рече

Браниш Мирољуба Петровића, да га не треба осуђиват после силних пријава Хришћана... А познат је као манипулатор и аутосугестивни лажов коме мораш нацртат да би схватио. И понављат свако јутро да неби залутао у неку јаму опет:)).

Није то лицемерје што Марко пише. Погледај боље, ти по коментарима на другу тему јуче... видим да ипак верујеш да је Мирољуб П. ухватио воз разума и видео шта ради са "исцељивачким даром" који поседује, и заговарањем реформе образовања у Србији. Али не по узору на холандско-белгијске реформе образовања где напредна деца могу за само 2-3 године да заврше целу основну школу од 8 година... и тако даље...

Али то је много свештеника помислило, пре него су га ипак прогласили за јеретика из СПЦ. Мени делује супротно од тебе, да је он тип човека који би основну школу завршавао не 2-3 године, него 30 година.

Svašta, šta vi meni stavljate u usta...

NIšta od toga ja niti sam rekla niti pomislila.

Svašta od Vas

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...