Jump to content

ЕКСЛУЗИВНО НА ПОУКЕ.орг (ВИДЕО): Заев спреман да приватно (испод руке), плати 100 хиљада евра п. Вартоломеју за расколничку МПЦ и истовремено вређа Српску Цркву тврдећи да њоме управља Москва

Оцени ову тему

Препоручена порука

И за плакање и за смејање

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Поуке.орг инфо рече

Заев потврдио аутентичност 

Саће @Родољуб Лазић да каже да је и ово фалсификован видео!:))12:smeha::))

Не ради Фанар на аутокефалији Македоније, ни да бог! А ни Амфилохије се ту не меша, камену се казало!

Овде помињем и Македонију, и то унапред. 

Подели на овим сајтовима

Без обзира да ли је Заев испао мајмун у видеу или не, овде постоји неколико чињеница, које је Заев рекао.

1) Ципрас му је обећао помоћ Вартломеја око аутокефалије

2) Турски патријарх Вартоломеј се сложио с тим и дао конкретан приједлог да Македонци сами покрену иницијативу преко Бугара или преко Грка

3) Све то ће се десити веома брзо.

Питање свих питања је како ће се на ово све поставити СПЦ? Да ли имамо неки макро план? Да ли ћемо ћутати као Румунима, и пријетити некаквим мега гига писмима Вартоломеју, од којих ће се он као препасти?

Убјеђен сам да ће проФанарска екипа учинити све да до раскола са Турском Патријаршијом не дође. Народу ће то продати као велики успјех и углед СПЦ у Православљу, ми смо за мир, нисмо пргави, нама није до доминације. Већ у новембру на Сабору ћемо знати ко је вјера, а ко невјера. Ко има два грама мозга, моћиће да види ко од владика је шта и кад договорио са Фанаром. Жељка и Блиц ће нам све преносити!

Ако нас начну у Македонији и то им прође, можемо се поздравити са овом трећом аутокефалијом. Имамо пар мјесеци да се припремимо. Ми лаици можемо барем да не идемо у Грчке цркве кад смо на мору у Турској или Грчкој, или у иностранству, а владикама нек је Бог на помоћи.

Нек је сваком на његову душу, да Бог да се сви удавили у океану Вартоломејеве љубави!

Подели на овим сајтовима

Немам никакве наде, профанариоти су безобразнији и дрскији, а ова тиха већина не види куда све иде, или их не занима јер су пар година од гроба удаљени.

Рјешење је да се једноставно одбаци принцип канонских територија, и идеја о само једном епископу у једном граду. Преклапање јурисдикција као што је на Западу је једино рјешење у коме ће сви бити задовољни. Цркве ће се окупљати око језика и културе, а не око територија. То и није толико страшно. Већ је виђено у Афричкој цркви на почетку, када су епископи били народа и са караваном лутали са народом по пустињи. Но за то је потребна одлука неког Свеправославног сабора, истинитог.

Но мислим да ми нећемо моћи да преживимо синхронизован напад Румуније, Бугарске и Турске цркве, а у сред себе имамо пету колону. Ко преживи причаће. Боље већ сад да размишљамо о алтернативним вјерским заједницама. Знам само да под Вартоломејем бити нећу.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Дејан Мачковић рече

Немам никакве наде, профанариоти су безобразнији и дрскији, а ова тиха већина не види куда све иде, или их не занима јер су пар година од гроба удаљени.

Рјешење је да се једноставно одбаци принцип канонских територија, и идеја о само једном епископу у једном граду. Преклапање јурисдикција као што је на Западу је једино рјешење у коме ће сви бити задовољни. Цркве ће се окупљати око језика и културе, а не око територија. То и није толико страшно. Већ је виђено у Афричкој цркви на почетку, када су епископи били народа и са караваном лутали са народом по пустињи. Но за то је потребна одлука неког Свеправославног сабора, истинитог.

Но мислим да ми нећемо моћи да преживимо синхронизован напад Румуније, Бугарске и Турске цркве, а у сред себе имамо пету колону. Ко преживи причаће. Боље већ сад да размишљамо о алтернативним вјерским заједницама. Знам само да под Вартоломејем бити нећу.

Морамо смирити страсти, не можемо концепцију Цркве мењати од поруке до поруке. 

Мени није проблематично поступање Митрополије, објашњавао сам то на другим темама. Према Македонцима је било грешака. Уосталом, сам архиепископ Јован каже да канони дају за право Вартоломеју, али да се не може унилатерално делати у 21.  веку. Мени је проблематично нереаговање у погледу Румуна, али то је скопчано са слабошћу српске државе. 

Не можемо ићи путем прекида евхаристијског општења са свима, то ће антисрпске расколнике претварати у савезнике Цркве, они ће се укључивати у канонски поредак, а ми ћемо се наћи изоловани, можда и ван њега. Ствари су јако сложене, нису црно беле.

Иначе, не схвати ово лично, много те поштујем од кад сам прочитао твој рад о односу СПЦ према геј популацији. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, obi-wan рече

...

...

Video jeste autentican. Ovi momci su na slican nacin vec navatali brdo politicara i poznatih licnosti, samo sto je ovaj put pitanje koje je i nama aktuelno. :)

Da li je autentican je još predmet istrage. Zaev je negirao dio u vezi autokefalije. No nije ni bitno. Moje iznenađenje na prvom mjestu nije bilo šta je rečeno u vezi autokefalije...makar on to i negirao, privatno vjerovatno tako i misli, još misim da je suma od 100.000 eura sića za traženje autokefalije..očekivao bih par miliona na račun Patrijaršije u Turskoj. No ovdje što mi bode logiku svaku je da se grupa nekih internet zabavljača - prankera sprda sa državnicima širom vaseljene,  dobija ih na telefonsku liniju tek tako snima i onda postavlja nezgodna pitanja kako bi ih ulovili u nekoj omašci....Pa mislim šta, Makedonija, Venecuela Francuska itd...nemaju sigurnosne službe koje prisluškuju razgovore, prate s koje linije, s kog broja lokacije se obavlja poziv...šta sutra će ti pranketi nazvari bijelu kuću i predstaviti se da su Kim Džong i da žele Trampa da porazgovaraju od denuklearizaciji...mislim niđe veze. Ovo ne vjerujem da su neki prankeri, već samo su tako predstavljeni, a imaju nečiju logističku pomoć i sistem kako se zakazuje razgovor sa državnicima, modža i direktnu pomoć nekog ko zna ili je legalno obavljao razgovore sa državnicima. 

Elem...Zaev sutra da nestane, autokefalija oko Makedonije neće nestati sa tapeta, oni če biti uporeni dok se nešto ne dogodi...bilo bi jako loše da to bude kao po ukrajinskom scenariju...ne znam sva je mudrost na arhijerejima koji su u komisjiji za pregovore da budu brži i pokušaju ovo što prije riješiti prije nego Patrijaršija u Turskoj napravi karambol još jedan. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Pa mislim šta, Makedonija, Venecuela Francuska itd...nemaju sigurnosne službe koje prisluškuju razgovore, prate s koje linije, s kog broja lokacije se obavlja poziv...

Brate, ti momci su u tome izuzetno verzirani, imaju vec dugacko iskustvo, ocigledno ih nisi pratio do sad. Uglavnom, budi siguran da je sve ovo istina. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Brate, ti momci su u tome izuzetno verzirani, imaju vec dugacko iskustvo, ocigledno ih nisi pratio do sad. Uglavnom, budi siguran da je sve ovo istina. :)

Ma kakav izverzirani... Imaju pomoć možda ruskog DB-a...jer napadaju ne slučajno ljude koji su kontra ruske politike...Guido, Zaeva, navodno i Macron, navodno i Haradinaj..ali dobro i ovo je geopolitička strategija na jedan poseban način men se čini. :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Ma kakav izverzirani... Imaju pomoć možda ruskog DB-a...jer napadaju ne slučajno ljude koji su kontra ruske politike...Guido, Zaeva, navodno i Macron, navodno i Haradinaj..ali dobro i ovo je geopolitička strategija na jedan poseban način men se čini. :)

Da l` imaju pomoc nekoga ili ne - to ne znam, ali znam da ne izmisljaju ovakve price. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Justin Waters рече

Da li je autentican je još predmet istrage. Zaev je negirao dio u vezi autokefalije. No nije ni bitno. Moje iznenađenje na prvom mjestu nije bilo šta je rečeno u vezi autokefalije...makar on to i negirao, privatno vjerovatno tako i misli, još misim da je suma od 100.000 eura sića za traženje autokefalije..očekivao bih par miliona na račun Patrijaršije u Turskoj. No ovdje što mi bode logiku svaku je da se grupa nekih internet zabavljača - prankera sprda sa državnicima širom vaseljene,  dobija ih na telefonsku liniju tek tako snima i onda postavlja nezgodna pitanja kako bi ih ulovili u nekoj omašci....Pa mislim šta, Makedonija, Venecuela Francuska itd...nemaju sigurnosne službe koje prisluškuju razgovore, prate s koje linije, s kog broja lokacije se obavlja poziv...šta sutra će ti pranketi nazvari bijelu kuću i predstaviti se da su Kim Džong i da žele Trampa da porazgovaraju od denuklearizaciji...mislim niđe veze. Ovo ne vjerujem da su neki prankeri, već samo su tako predstavljeni, a imaju nečiju logističku pomoć i sistem kako se zakazuje razgovor sa državnicima, modža i direktnu pomoć nekog ko zna ili je legalno obavljao razgovore sa državnicima. 

Elem...Zaev sutra da nestane, autokefalija oko Makedonije neće nestati sa tapeta, oni če biti uporeni dok se nešto ne dogodi...bilo bi jako loše da to bude kao po ukrajinskom scenariju...ne znam sva je mudrost na arhijerejima koji su u komisjiji za pregovore da budu brži i pokušaju ovo što prije riješiti prije nego Patrijaršija u Turskoj napravi karambol još jedan. 

Zaev je demantovao samo dio da je rekao da je spreman da plati 100 000 evra. jer je to kriminal. I to mu niko ziv ne vjeruje. Inace, nije nista demantovao od onoga sto se tice SPC.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Панарет рече

Морамо смирити страсти, не можемо концепцију Цркве мењати од поруке до поруке. 

Мени није проблематично поступање Митрополије, објашњавао сам то на другим темама. Према Македонцима је било грешака. Уосталом, сам архиепископ Јован каже да канони дају за право Вартоломеју, али да се не може унилатерално делати у 21.  веку. Мени је проблематично нереаговање у погледу Румуна, али то је скопчано са слабошћу српске државе. 

Не можемо ићи путем прекида евхаристијског општења са свима, то ће антисрпске расколнике претварати у савезнике Цркве, они ће се укључивати у канонски поредак, а ми ћемо се наћи изоловани, можда и ван њега. Ствари су јако сложене, нису црно беле.

Иначе, не схвати ово лично, много те поштујем од кад сам прочитао твој рад о односу СПЦ према геј популацији. 

Ne daju kanoni nista za pravo Vartolomeju, ni u Srednjem, a kamoli u nase doba. 

Antisrpske raskolnike u saveznike Crkve, pod uslovom da mislis da je Vartolomej papa I crkva.

Prvo sam mislio da ne smijemo prekidati opstenje nego Makedoncima dati ponudu koja se ne moze odbiti. Da se zovu Makedonska crkva, da su Patrijarsija, da su po diptiju ispred Bugara, I da ima dajemo Prohor Pcinjski za stavropigiju jer je to njima bitno za njihovu istoriju.

Sad vec mislim da nema sanse da prodjemo bez prekida opstenja. Mozda jedino da Grke udarimo gdje ih najvise boli, da ih ignorisemo na svim skupovima na Zapadu, da otmemo vjeronauku u Austriji od njihovog kombi episkopa, po Njemackoj da im biberimo po pilavu, postavimo popa u Antaliji za turiste I sve tako redom dok oni sami ne prekinu opstenje sa nama. Ali mislim da SPC za to nema ni novca, ni energije niti vizije.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Justin Waters рече

još misim da je suma od 100.000 eura sića za traženje autokefalije

На руском видео од 45 мин. се говори о парама. Ово ниси разумео: реч је о евлогији, личном дару Вартоломеју, а не цена за аутокефалију. 

пре 10 часа, Дејан Мачковић рече

Zaev je demantovao samo dio da je rekao da je spreman da plati 100 000 evra. jer je to kriminal. I to mu niko ziv ne vjeruje. Inace, nije nista demantovao od onoga sto se tice SPC.

Амен. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

На руском видео од 45 мин. се говори о парама. Ово ниси разумео: реч је о евлогији, личном дару Вартоломеју, а не цена за аутокефалију. 

Aha, ne nisam gledao ruski video nego na osnovu uvodnog posta sam razumio da je to cijena ta autokefaliju...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...