Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, dragisa рече

tako je ali niko od tih ne savršenih nije trubio da je savršen kao što ti trubiš

У ком лудилу си ти? Ја кажем да сам коцкар и дајем доказ за то. Да сам аутентично поремећен, а за то вам не треба доказ јер то и сами тврдите. Обријем браду и ставим слике. Имају фотке кад пијем пиво. Користим бласфемне речи: Господе, ако ме зајебаваш... - Не знам шта друго треба да кажем? Већи доказ о мојој богохулности не би се могао добити. Који би икада светитељ могао рећи Богу да ли га зајебава? Сваки од ас би прионуо коленопреклоњењима, молитвама за неки знак, за неки сан, посту итд. Ја сам му само рекао: Ако ме зајебаваш, онда ниси фер! - Замисли, Господ ме казни за ту хулу и ја 2 цркве у Лацију украсих иконама и фрескама! - Причам озбиљно. Господ толико мрзи католике и хтео је да им унаказим храмове са сатанистичким представама! Њих је тако казнио, а мене сиромаштвом. Духовним и материјалним.:)) 

Који "савршени" би ово говорио? Зар не капираш да сам вам скењао систем "савршености"? Да сам вас покопао? Вашу факинг религиозност!

Поменух вам, али ви сте тупијех погледа, што вели Његош, да је врлина стидљива, да воли да се скрива. Ти кажеш да се овде некаква врлина рекламира, а да је она анти-врлина! И тим речима доказујеш оно што вам говоримо да је врлина стидљива и скривена од вас. Јер се обукла у ово рухо. Слепилио и глувоћа су описани као узнемиравајући феномен у Писмима. Мене само туга и резигнација погађа кад те гледам. И ту не треба никакав пророчки дар.     

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 34 минута, Zoran Đurović рече

Не, од мени драгог Василија, као и од Августина (још дражег), имамо само кости. У кивоту Васином су поређане кости. За разлику од њега, имаш мошти у Муо код Котора, св. Грације (мушко, августинијанац) где су оне и у зглобовима данас покретне! Са све меким ткивом. 

Техника балсамовања није постојала у нас. Била би раширена у целом Византијском царству. И онда бисмо имали безброј примера. Наше мошти значе моћи, док су у латинском реликвије, остаци, као и у грчком липси. Ми у принципу имамо остатке. Милутинове мошти се разликују од египатских мумија. Дакле, чак и да је постојао неки поступак - који никад и нигде у нашим изворима није записан - био би потпуно другачији. Сами јевреји, као и други неки од народа су помазивали мрце. Али немамо мошти. Негде је то клима обезбеђивала, као Нацки у Јужној Америци, где је клима сува, па се пак негде нађу и животиње мумифициране, а верујем да нису свете, или пак залеђене (Сибир), или у катрану (Северна Америка). 

Имамо случај св. Леополда Мандића, мени јако драгог и љубавног свеца, коме сам урадио неколико икона, он има сачуване и унутрашње органе, што Египћани нису могли да остваре. Реч је о чуду. Знамо да кад лав узме да те једе, најпре ти поједе џигерицу и срце, и друге унутрашње органе. После те деље натенане, јер то може и да сачека. 

Био сам на гробљу капуцина у Палерму, али су мумије никакве. Разним средствима су их третирали и то нема везе са овим случајевима аутентичних моштију. Остала је мала Розалија у Палерму, али већ компромитована уласком ваздуха. Сада је све затворено. Имаш и случај св. Бернадет, она пастирица што јој се Богородица јавила, али је то уз Александра Свирског једини случај.    

Ima i onasveta Bernandeta i još jedna iz Francuske kojoj posle više od 50 godina nisu strunuli ni unutrašnji organi. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

Ima i onasveta Bernandeta i još jedna iz Francuske kojoj posle više od 50 godina nisu strunuli ni unutrašnji organi. 

Берну сам и навео... о, докле ћу те трпети!:))

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, dragisa рече

znam da te pogađa tuga i rezignacija kad me vidiš al meni se "kako kakvom nedonoščetu javi" da ćeš me vrlo dugo gledati

Нисам сигуран. Отићеш ти много пре Рође, а њему сам рекао да ће у својој 80тој се преселити у други свет. Зато сам резигниран око тебе. Рад бих био када би се коварнуо...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

@Zoran Đurović za ovu formulaciju faking religioznost imate od mene pivo, kad tad...

Држим те за реч! Први пут кад сам у Сербији или ти у Роми! 

Подели на овим сајтовима

@dragisa шта би тек рекао када бих ја рекла да сам живи ходајући светац:smeh2:, а уз то сам лепша од Ђуровића, имам боље ноге и игрм фудбал боље од њега :))

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

После се љутиш кад кажем да није месо за твоје зубе... 

tebi kako sam kažeš nije poznato čime se ja hranim

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Не знам чиме су хранили ове самоуверене ликове. 

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

@dragisa шта би тек рекао када бих ја рекла да сам живи ходајући светац:smeh2:, а уз то сам лепша од Ђуровића, имам боље ноге и игрм фудбал боље од њега :))

izvinte "serem jedem"

pošto si udata i imaš decu ne bi rekao ništa

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, dragisa рече

izvinte "serem jedem"

pošto si udata i imaš decu ne bi rekao ništa

ето, значи удате мајке не могу бити светице... ц, ц, ц 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

Да се уведе могућност неколико лајкова! Ја овде ставих смех, а рад бих и срце! 

Мада мени не помињи ноге, јер сам ејдетски тип па ми свашта падне на памет!:)) Нисам достигао ниво Јована Лествичника! Ја сам само модерни раслабљени светац!12:smeha:

Драгиша се примио на Лествичника па не може ове "модерне" да привати. 

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Zoran Đurović рече

Имаш и случај св. Бернадет, она пастирица што јој се Богородица јавила

Хвала на исцрпном одговору, доста новог сам сазнао. За св. Бернадету сам збиља шокиран. :unbelieveble:

Био сам убеђен да има воштану маску преко лица и руку. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...