Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 33 минута, Аристарх рече

рафаилова анализа жена је питање. Ти си жена која се брзо саблазни. Па ме интересује да ли си се саблазнила на неке његове стандарде о женама.

мени је такво мишљење саблазно, јер уместо да учи о свим врстама љубави према супротном полу. О томе како страсти немају везе са физичким изгледом у својој суштини...

Он сматра корисним да се направи вулкан страсти где ни гаћице женске не би смеле да им се појаве на билборд, а посебна су прича купаћи, шминка, штикле које жене користе или вештачки нокти са којима му долазе у цркву... то наводи Рафаило, по упамћеном стандарду из 16-ог века, Плава и Гусиња или Берана (нисам сигуран сад који град је био пример честитости)... можемо направити тему о томе посебно негде. Али мене интересује да ли те такав начин размишљања саблажњава?

Mislim neki likovi nisu daleko od burke kao poželjnog ženskog modela kupaćeg kostima.

Mi pripada kulturi dominacije telesnog nad duhovnim,uz automobile na sajmovima automobila stoje devojke sa minimalnom količinom garderobe na sebi,pitanje je zašto? Oni koji prodaju sigurno poznaju pravila marketinga,verovatno misle da će te devojke pre privući pažnju nego auto,odnosno da oni čiju pažnju žele da skrenu već imaju formiran standard da uz dobar društveni status ide dobra limuzina i atraktivna pratilja.

Ali to ne bi treablo da znači da iz neke crkvene perspektive žene na plažu idu u burkama.ili da obavezno nose duge suknje,marame i sl.Najbolje je naći neku meru.I nekako neki modni standardi gledano iz duhovne ili preciznije,duhovničke perspektive,uglavnom se odnose na žene.

.Neko je lepo rekao da se u ovom vremenu višak kilograma smatra hendikepom,a manjak mozga ne.Pitanje je ko nam kreira standarde.Danas se sve može nadograditi osim pameti.Malo pre  čitam kako je nekoj ženi pukao silikon koji je platila 7000 e. Ponekad mi stvarno bude žao žena.:choir:

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 сат, ana čarnojević рече

Vladan da je hteo da kaže još nešto na inicijalni tekst rekao bi.

пре 1 сат, Просечан србенда рече

А јесте Владан је био ту.

Владан је реплицирао на по једну поруку Родољубу, Тристрати и Драгиши, ни један није одговорио. Што се мене тиче ту је ствар јасна и нема шта више шта да се објашњава. Зато их сада не тагујем јер ни први пут није имало ефекта. Тему пратим али не стижем ни да лајкујем ни да се укључујем. За сада тј. до сада :) 

А, иначе, и не уплићем се на форуму у расправе других људи ако није нужда јер то ретко излази на добро.

Додуше, уплетем се понекада када администрација брљави и када помислим да то може бити конструктивно уплитање, али, будући да ни они више не одговарају на таговање и директне прозивке и питања, као ни Родољуб, Тристратри и Драгиша и ту је ствар јасна. Није, само, још јасно зашто је к... проблем а нису проблем ј..., д..., м... и п... али ето, ј... не можемо ни сва с... да истерамо начисто.

Подели на овим сајтовима

Ведран неће доћи док администрација не обећа оно што је најнормалније на форуму: да се на измењеној поруци стави напомена и обавести аутор.

Подели на овим сајтовима

Ta prozivka kada je neko usao u Crkvu ili na forum ( cuj - juce ste usli na forum, a i analogija je " reprezentativna " - Crkva i forum [emoji23][emoji1787][emoji23] ). G-djica Carnojevic o sebi svedoci i o svojim malogradjanskim pogledima tj. shvatanjima. Sto se Crkve tice - postoji divna jevandjeoska prica o najamnim radnicima ( verovatno svima poznata - pa je ne bih citirao ), a sto se foruma tice - forum nije vasa privatna prcija- pa da se busate u grudi kako ste " stari drug clan " pardon " drugarica clanica ", a koliko videh vase cenjeno misljenje ( ukoliko se uopste moze tako nazvati ) ne vredi ni 5 para. [emoji4]

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

И још једном хвала @Zoran Đurović и осталима који су стављали кратке примере из живота светих. Што неко рече то је баш освежавајуће да се чита, духовно освежавајуће, бар мени значи тај дашак свежине Духа Светог у овој црквено-политичкој неслоги и несрећи која нам се надвија над животима.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Vladan :::. рече

А, иначе, и не уплићем се на форуму у расправе других људи ако није нужда јер то ретко излази на добро.

Да затворимо Рођу и о. Зорана у карантин па да тамо сами реше ствар :kucanje::)

Подели на овим сајтовима

Да затворимо Рођу и о. Зорана у карантин па да тамо сами реше ствар :kucanje:[emoji4]
Da ga Avva preispita i prevaspita [emoji1787][emoji23][emoji1787]
Bio bi to veliki izazov za Avvino smirenumlje i dugotrpljenije [emoji23] Mislim da bi na kraju po slobodi u Gospodu morao da primeni radikalne metode [emoji41]. A ko zna - mozda bi se Rocko i preumio pro - forme radi, stari je to prevrtac - mada prozreo bi ga Avva [emoji4]

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Milica Bajic рече

@Аристарх  Отац Рафаило ми је заиста посебна тема. Овај видео о коме причаш бих морала да одгледам да бих коментарисала, нисам баш његов верни пратилац.

Генерално, његови ставови су ми ужасно строги, али ми за сада нигде нису страни нити има у њима ишта негативно што би ме саблазнило.

Шта те овде саблазнило онда. мислиш да је постојала другачија метода разговора са Лазићем. Сем да поскидамо тоге и укажемо на његова виђења змајева, патуљака, вилењака...

Рафаило има 10.000 снимака, од чега сам прегледао неких 20-так. Већина његових речи је поучна, али неки делови су ме саблазнили. Не мсм. ја да је О. Рафаило као Лазић да извлачи из контекста овде коментаре па нас прозива да смо секташки другоразредни срби наспрам њега који нема епископа:coolio:.

По мени, страсти о којима Рафаило говори тада, су по мени буквалисање Апостола Павла у Риму, где је гледао да изједначи све "статусе друштва" у једну хомогенију групу људи. Али код Рафаила се то меша са страстима, што не сме да се ради са његове стране! Иако неке фреске у Црквама обухватају голе људе (светитеље са евентуално неким скоро па тангама које покривају интимне делове, због верника), таква формалност облачења коју он тражи од верника је екстремнији пад од надограђених ноктију и шминке. Ако ја уђем у храм код њега у Долче и Габана боксерице, са текстом једног светитеља. Не сме реч да ми каже, јер се по његовом учењу, светитељима (макар у виду текста) не сме замерати!

ово је један снимак, не могу сада наћ онај са надоградњом ноктију и оријенталним законима из црногорског вијалета, које Рафаило тумачи као Православне.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

ti si spektakularan.

znaci ne samo da imam malogradjanske poglede nego nemam ni misljenje. 

evo ja sam dezintegrisana.

gledam u pod i cutim.

Vi rekoste.

Ali nema potreba da budete strogi prema sebi. Glavu gore i nastavite da opravoslavljujete po forumima.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, kopitar рече

Izgleda da je Ava izmislio grupni egzorcizam i mene je udarila neka depresija da sam izgubljen za Krista a sad mi je to potvrdio i jedan prepodobni katolik.

Sada cu odgovoriti kopitaru. Vec sam ti rekao,kopitar,i to ti opet najozbiljnije kazem:bludnost je ono sto te unistava i radi te proklete bludnosti ne mozes shvatit ni najosnovnije istine vjere. Bludnost cini da sve vidis izobliceno i naopako. A bludnost koju izvrsavas u svom bracnom krevetu jednako je sramotna i odvratna Bogu kao i bludnost koju bi izvrsio s placenom zenom u javnoj kuci. Bog te jos uvijek ne mrzi,ali te gleda s prezirom i vec je spreman da te baci u pakao da vjecno goris u drustvu demona jer bio si vise demon nego covjek. Pakao se vec otvara pod tvojim nogama da te proguta. Sotona ti je vec pripremio mjesto u svom mracnom kraljevstvu. Zaustavi se dok jos mozes,obuzdaj pozudu zbog koje si postao tako pokvaren i glup! I pokaj se dok ti srce radi prozdrljivosti i bludnosti nije jos vise otvrdnulo i dok ti demonska oholost nije oduzela i ono malo svjetla sto je jos preostalo u tvom izopacenom i zamracenom razumu. Pokaj se dok ti Bog jos moze oprostit i cini pokoru dok jos imas vremena. U paklu ce biti prekasno i za kajanje i za pokoru. Onda ces shvatit da se ne isplati izgubiti Boga radi sramotnih bludnih uzitaka i da bludnost u braku jednako kvari covjeka kao i bludnost izvan braka. I neces moci onda reci da te nitko na to nije upozorio jer sam te ja vec nekoliko puta na to upozorio. I tebi preporucam sveti post kao najbolji lijek protiv pozude tijela i kao djelotvorno sredstvo protiv mentalne retardacije.

Ko ti je kriv kad ideš na naše forume..ajd opet..

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Аристарх рече

Шта те овде саблазнило онда

Не знам :( само имам тај ужасан осећај. Вероватно је то само мој проблем, није до вас. 

Подели на овим сајтовима

a Vi nastavite da budete tako ubedjeni da znate sta znace pojmovi kao sto je npr malogradjanstina. ili misljenje. ja Vam zavidim na tom samozadovljnom pogledu na sebe samog.
kad bih ja tako mogla. ali ne mogu. dezintegrisali ste me. avaj
Problem je sto su vasa misljenja neutemeljena i ne proizilaze iz znanja vec se zasnivaju na principu " ja mislim - zato sto imam pravo da mislim iako ne znam, a mislim da znam "

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Аристарх рече

Шта те овде саблазнило онда. мислиш да је постојала другачија метода разговора са Лазићем. Сем да поскидамо тоге и укажемо на његова виђења змајева, патуљака, вилењака...

Рафаило има 10.000 снимака, од чега сам прегледао неких 20-так. Већина његових речи је поучна, али неки делови су ме саблазнили. Не мсм. ја да је О. Рафаило као Лазић да извлачи из контекста овде коментаре па нас прозива да смо секташки другоразредни срби наспрам њега који нема епископа:coolio:.

По мени, страсти о којима Рафаило говори тада, су по мени буквалисање Апостола Павла у Риму, где је гледао да изједначи све "статусе друштва" у једну хомогенију групу људи. Али код Рафаила се то меша са страстима, што не сме да се ради са његове стране! Иако неке фреске у Црквама обухватају голе људе (светитеље са евентуално неким скоро па тангама које покривају интимне делове, због верника), таква формалност облачења коју он тражи од верника је екстремнији пад од надограђених ноктију и шминке. Ако ја уђем у храм код њега у Долче и Габана боксерице, са текстом једног светитеља. Не сме реч да ми каже, јер се по његовом учењу, светитељима (макар у виду текста) не сме замерати!

ово је један снимак, не могу сада наћ онај са надоградњом ноктију и оријенталним законима из црногорског вијалета, које Рафаило тумачи као Православне.

Ima negde snimak u kome o.Rafailo komentariše za neku devojku koja je došla na ispovest sa noktima verovatno nadograđenim koje je doživeo kao hladno oružje.Ne znam da li ponekad karikira,ili stvarno tako misli.

Nekada ranije nisu bile toliko aktuelne priče o odlasku duhovniku na ispovest,razgovore,savete...ljudi su išli u Crkvu pa su u toj ,kakvoj-takvoj liturgijskoj zajednici učili se nekim stvarima.Činjenica je da je u svesti nekih odlazak duhovniku primarniji od samog učestvovanja u liturgijskom životu.

Ovih dana je bilo komentara o jednom vencanju u crkvi i vencanici,misljenja su podeljena,ponekad se i progleda kroz prste,očigledno7896634

РезÑлÑÐ°Ñ Ñлика за lola smiljaniÄ,venÄanje u crkvi,vencanica,foto

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Нифада рече

Ovih dana je bilo komentara o jednom vencanju u crkvi i vencanici,misljenja su podeljena,ponekad se i progleda kroz prste,očigledno7896634

РезÑлÑÐ°Ñ Ñлика за lola smiljaniÄ,venÄanje u crkvi,vencanica,foto

Има претеризма. Не треба као була, али не треба ни ово. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Нифада рече

Што? Ко од њих двоје је транссексуалац? :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...