Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Јелена011 рече

Pa pitaj ga! 

O tome se radi, ne znas "koja je njegova nuzda" a napisao si citav tekst ismevajuci to sto on radi. Ili ga ne razumes ili podrazumevas da on to radi iz lose namere i ucitavas mu lose motive. Kako god bilo ti ne znas "koja mu je nuzda". Kao sto nisu znali Pavlu koja je njegova, dok im on to nije otkrio, dok se nisu malo odmakli i videli siru sliku. Upravo u odgovoru tebi davajuci ti primere proroka i ludaka Hrista radi, govoreci o apsurdu, sam Ava ti daje smernice ako zaista kao covek zelis da ga razumes. Ne moras da se slozis. Ali deluje jako neosetljivo s tvoje strane da ga optuzujes bez razumevanja. 

Koja je nuzda bila prorocima da idu goli i bosi? Koja je nuzda bila jurodivcima da pokazuju svoje polne orhane i da vrse nuzdu pred svima? Kad pogledas mogli su lepo ko svi kaludjeri da pisu bogonadahnutu literaturu jel i da cute. Oni su izabrali da budu izvrnuti ruglu iz koje nuzde!? Sta je toliko veliko i vazno da peostis da mi moramo da gledamo kako neki kaludjer koji se nije kupao sto godina cu ne i obavlja nuzdu na sred ulice. Eto samo cekamo da gledamo gola dupeta. 

To je sablaznjavalo tadasnje ljude ko tebe Ava sad. Krstili su se levom i desnom sto bi nas narod reko. Navodili im citate iz pisma o golotinji i sve redom... 

To se bukvalno desavalo i svi ti ludaci su proslavljeni od Boga. 

Ajde ti kazi, koji su krompir oni to radili i sto je njih Bog proslavio? 

Upravo brate isto ko i s tobom i sa Avom. Dok su oni izigravali pajace ljudi su ih pljuvali. Time su apsurdno upravo njihovu sujetu rusili. Time su ti isti pajaci bili slobodni u molitvi pred Bogom. Tako da napadajuci ih ljudi su njima ubstvari pomagali da se oslobode okova sujete. Tako da i ti to radis, eto da nisi napisao tekst o Avi ne bi Ava napisao ovaj o prorocima i ludjacima... Sve ove atrane natezanja upravo pomazu tome da ta tema bude aktuelna i da ljudi procitaju i nesto novo... 

Joj ne mogu vise, umorna sam. Do malopre radih. Stvarno ne mogu. Prastaj 

Јуродиви, којеЂуровић хоће да направи као да су прави лудаци, радили су све те ствари да би сакрили дарове које су имали. Да би их људи сматрали лудима и исмевали их. ДА ИХ НЕ БИ ХВАЛИЛИ. А овде се он "јуродивише" на потпуно супротан начин. Како ти те две ствари доводиш у исту раван, збиља је чудно.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

Да не замењујемо тезе. Ваша је теза да је хвалисање нормална ствар, да нема проблема хвалити се својим врлинама. Моја теза је била да је хвалисање проблем, да то није нормално, да то може да се ради у нужди. . И ви између осталог потегнете Павла. И испостави се да јесте, хвали се, али је контекст битан. Због чега. И све је јасно као дан, ко хоће да му буде јасно. А Златоустове рећи не могу бити јасније. 

Да не замењујемо тезе, лажовчино! 

Објашњавали сте како Ђуровић није светац или пророк па је Ваша теза била је да су се светитељи склањали и крили своје дарове а моја противтеза је да се нису крили, тј. да има оних који нису.

И то сам показивао на примерима Пирфирија а касније Златоустог, на концу и Павла. Тј сам само додао да има примера да не да се нису крили већ да су се и хвалили. Па сам наводио цитате. Па Светиње светима... 

Чак сте и сами тражили цитат из Порфирија јер Вам, писали сте, то није познато. И књигу сам фотографисао! 

Е, сад, нађите неку будалу а нас баталите или признајте да нисте стручњак који може да са сигурношћу тврди ко јесте а ко није свет! 

Г. Лазићу, зашто осећате претњу да постанете човек? 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Јуродиви, којеЂуровић хоће да направи као да су прави лудаци, радили су све те ствари да би сакрили дарове које су имали. Да би их људи сматрали лудима и исмевали их. ДА ИХ НЕ БИ ХВАЛИЛИ. А овде се он "јуродивише" на потпуно супротан начин. Како ти те две ствари доводиш у исту раван, збиља је чудно.

Pa da, eto ti upravo smatras Djurovica ludim, ismevas ga, mislis da je sustina u nekom tamo tiketu lotou i slicno. Ma kako delovalo vecina tako i misli il magijsmi misli da "tu ima neceg" da ce djuroviceve molitve da automataki neato rese mimo sopstvenog truda, preumljenja, ma odnosa sa Bogom. Ne Djurovicem. Tako da uspeo je, zar ne!? 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Ево скриншта да се види тврдња:

Screenshot_20190601-022029_Chrome.jpg

Затим је Жика појаснио:

Screenshot_20190601-022041_Chrome.jpg

На крају, ево да сте рекли да Вам је промакло:

Screenshot_20190601-022551_Chrome.jpg

Подели на овим сајтовима

Како редовно пратим Поуке, али и неке друге портале између осталих и Стање ствари приметио сам и Родољубов текст и то у јеку питања око насртаја Фанара. На текст мислим тамо скоро нико није реаговао, јер су људи неупућени и да не знам позадину ништа не би разумео јер имамо реаговање на писање некога (Ђуровић), а немамо сам текст на који се реагује, па се могао стећи утисак да отац Зоран пише са стране позиције Фанара. Ружно је објављивати реакцију на текст, а аутор текста неможе да се брани. Иако читам Стање ствари и друге патриотске портале забрана оцу Зорану да пише на форуму  је крајње подла.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Леон Професионалац рече

Да не замењујемо тезе, лажовчино! 

Објашњавали сте како Ђуровић није светац или пророк па је Ваша теза била је да су се светитељи склањали и крили своје дарове а моја противтеза је да се нису крили, тј. да има оних који нису.

И то сам показивао на примерима Пирфирија а касније Златоустог, на концу и Павла. Тј сам само додао да има примера да не да се нису крили већ да су се и хвалили. Па сам наводио цитате. Па Светиње светима... 

Чак сте и сами тражили цитат из Порфирија јер Вам, писали сте, то није познато. И књигу сам фотографисао! 

Е, сад, нађите неку будалу а нас баталите или признајте да нисте стручњак који може да са сигурношћу тврди ко јесте а ко није свет! 

Г. Лазићу, зашто осећате претњу да постанете човек? 

То што сте наводили нема благе везе са овим што Зоран ради.Благе везе нема. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јелена011 рече

Pa da, eto ti upravo smatras Djurovica ludim, ismevas ga, mislis da je sustina u nekom tamo tiketu lotou i slicno. Ma kako delovalo vecina tako i misli il magijsmi misli da "tu ima neceg" da ce djuroviceve molitve da automataki neato rese mimo sopstvenog truda, preumljenja, ma odnosa sa Bogom. Ne Djurovicem. Tako da uspeo je, zar ne!? 

Дакле, свашта. Не могу да верујем шта пишеш. Лаку ноћ, доцкан је. Или рано. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вукашин рече

Rodoljube, prekidaj ovo, olovku u ruke, pa 2. runda. 

Коме 2. рунда? Овде ништа не помаже. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Леон Професионалац рече

Ево скриншота да се види тврдња:

Screenshot_20190601-022029_Chrome.jpg

Затим је Жика појаснио:

Screenshot_20190601-022041_Chrome.jpg

На крају, ево да сте рекли да Вам је промакло:

Screenshot_20190601-022551_Chrome.jpg

ДА ПОДЕБЉАМ ЈЕР САМ КОНАЧНО СКЛОПИО КОМЕНТАР! 

Трагови Вам смрде нечовјештвом! 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Просечан србенда рече

Ноћас нема спавања док брат Рођа не призна :)):vrtiglavu:

Морам брате ?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Родољуб Лазић рече

То што сте наводили нема благе везе са овим што Зоран ради.Благе везе нема. 

Има. А Ви сте умислили да он нешто лоше ради па сте као стручњак навели нешто што нема благе везе. То сам демонтирао. И демолирао.

А све што сте о њему наводили говори о Вашем моралу. Јер, нападати човека који нема прилике да одговори није морално. Као да ударате везаног човека! 

С друге стране, ствар одгоја је то што сте се спрдали са његовом школом, титулом, знањем, уопште усудом а знамо да је једва преживљавао. И остао доследан. 

Све то говори о Вама. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Леон Професионалац рече

Има. А Ви сте умислили да он нешто лоше ради па сте као стручњак навели нешто што нема благе везе. То сам демонтирао. И демолирао.

Ти и Ђуровић сте исти. Никад доста самоаплауза и самотапшања по рамену. Наводио си из ст. Порфирија. А  ја сам навео где каже - никад се не појављуј пред Богом  са врлинама, него као грешник, али као онај који није без наде. Не може бити јасније шта мисли о томе да се хвалимо и показујемо као врлински. 

Наводио си и ап. Павла, а сад сам показао који је смисао код њега. Јасно као дан. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...