Jump to content

Попадија проглашена за мис сексуалности

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 15. 4. 2019. at 22:48, dragisa рече

ne nego su sveštenika lupili  "po novčaniku" jer po njima tako funkcionišu stvari, a ujedno kao nešto i rade i brinu o "poverenim im" dušama.

Sveštenik ako iz nekog razloga nije podoban da bude duhovni otac pastvi u velikom gradu onda nije podoban da bude ni duhovni otac u najmanjem selu od pet verujućih, jednostavno nije podoban.

Besmisleno.

Expand  

У овом случају  кажњавање је увек једнострано (не размишљају о томе да кажњавају и народ )пребаце их увек у неку провинцију, Богу иза леђа, а некада их једноставно склоне од извора саблазни или субјекта (субјектице :smeh1:) сагрешенија. Скоро чујем  у  у једном и не тако малом месту , преместили попа у  друго неко исто тако мало место не мање и не заосталије од  првог, јер је жена  пресрела поруке између  супруга и једне  угледне  директорке једне угледне институције педагошког карактера . Већ је познато да имамо кажњеничке парохије. Преместити некога из Београда у мању провинцију  је напросто казна и за попа и за попадију . Мени није јасно због чега ...       

On 15. 4. 2019. at 23:09, Avocado рече

Ovo sam baš i ja hteo da pitam jer mi bi nejasno kako Crkva kao "moralna gromada" kažnjava navodno lošeg sveštenika tako što ga uvaljuje nekim seljanima... uostalom, sela su obično malo konzervativnija, pa će ova valjda u selu više da sablažnjava... ako je problem u sablažnjavanju...

P.S. Cenim da su sve zakuvale neke druge ljubomorne popadije...  ;)  

Expand  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 16. 4. 2019. at 9:29, Broken рече

@Juanito

Lepo pišeš danas. :D

Pre 10-15 godina pričam sa jednim crkvenim čovekom koji je tada imao oko 50 godina. Sećam se da mi je pričao kako se on brani od pomisli koje mu se javljaju kad vidi ženu koja mu privuče pažnju. On sebi kaže kako je ona "prljava i nečista". To mi se baš onako urezalo.

Expand  

То да су жене "прљаве и нечисте"је врло опасна прича јер не треба"причати са демоном који те искушава"него се молитвено окренути ка Христу.То је била прича пензионисаног епископа Василија Качавенде па знамо где га је то одвело:Жене су чисте колико и мушкарци,а ако неко почне да мисли да су посебно нечисте јадна му мајка.

Што се тиче глумица и глумаца знам да У Римском праву у уџбенику из којег сам ја учио писало је да глумци не могу да сведоче из два разлога

1.Јер су представе у Риму биле често представе са правим сексом на бини

2.Јер мењајући улоге они фактички лажу да су неко други и претварају се и практично су професионални лажови па би одглумили своје сведочење. 

Подели на овим сајтовима

On 16. 4. 2019. at 15:04, Sofija_ рече
  On 16. 4. 2019. at 14:47, Хаеул рече

То што се бринем о свом телу, не желим да смрдим итд.

Expand  

Broken lajk dis :))

Expand  

(mozda brat Haeul nije upoznat, Broken ima svoju temu o parfemima za razlicite prilike i dogadjaje 0513_music 0504_music 0502_music ... )

Подели на овим сајтовима

20 sati vremena proteklo od kako je tema otvorena ->  3300+ pregleda, 150+ odgovora. Tako se to radi! :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Кад боље размислим мислим да је попадија  добро поступила по принципу "" Свима  ћу бити све , само да нечију душу придобијем "". (нешто слично у Делима Апостолским ) Како би о вери о, о спасењу, васкрсењу могла иначе причати  тим тамо залудним женама које можда појма немају о православљу , ако не да се спусти на њихов ниво и започне мисију. Нису требали да је прекидају.  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 16. 4. 2019. at 15:47, ana čarnojević рече

1. U Rimu jeste postojao kult glumaca. Oni sami su vodili računa o umerenosti u jelu i piću, bavili se gimnastikom, proučavali ljudsku psihologiju, da bi bili dobri na sceni. Rimljani su ih obožavali i tražili da se scensko izvodjenje što više približi stvarnosti. Želeli su da glumac koji umire na sceni stvarno umre. 
Tako se  dešavalo da se glumac na sceni zameni osudjenikom na smrt da bi sve bilo ultra mimetično :D. Ovaj Vaš podatak o koitusu nisam pronašla ali moguce je da se dešavalo. Jedino što su svi glumci bili muškarci, bar u Grčkoj a mislim i u Rimu.

2. Sa ovim se ne slažem nikako. Gluma je ozbiljna umetnost, osim što je dar kao bilo koji drugi dar umetnosti zahteva i izuzetno visok stepen empatije kako bi se izgradio lik i prosto je neprihvatljivo da se tu govori o nekom pukom laganju. 

Expand  

Ја нисам наводио своје ставове него навео уџбеник Римског права јер је Црква прилично преузела те ставове.Први пут чујем да је У Риму био култ глумаца.Нигде то нисам нашао.Ево погледао сам Жорж Димезила Римска религија где су наведени сви култови нема никаквог култе глумаца.Ти би као вероватно религиозна особа требала да знаш шта је култ.Да ли су им можда приносили жртве.То би био култ.Нису тад били култови као сад кад се каже култни филм или слично.

Подели на овим сајтовима

Римљани нису били баш толико развратни колико неки можда мисле. Несимулираног коитуса није било на јавној сцени, а није баш било ни несимулираног, бар не у оном облику који он има данас.

Древни Хелени, љубитељи уметности, су високо ценили глумце. Међу Римљанима то није био случај. У очима римског друштва, глумци су били практично раме уз раме с криминалцима, простотуткама и робовима. Глума просто није била професија достојна римског држављанина. Уосталом, већина глумаца из римског доба су били робови. 

Став Цркве по питању глуме и глумаца јесте делом био последица природе саме те професије у првим вековима нове ере (проституција иза сцене, паганске теме у представама), али ништа мање и предрасуда паганских Римљана. У средњем веку, ствари почињу да се мењају, али све се то мање-више првенствено односи на запад. Нема то неке претеране везе с нашом Црквом. 

Подели на овим сајтовима

On 16. 4. 2019. at 16:29, Августин рече

Ја нисам наводио своје ставове него навео уџбеник Римског права јер је Црква прилично преузела те ставове.Први пут чујем да је У Риму био култ глумаца.Нигде то нисам нашао.Ево погледао сам Жорж Димезила Римска религија где су наведени сви култови нема никаквог култе глумаца.Ти би као вероватно религиозна особа требала да знаш шта је култ.Да ли су им можда приносили жртве.То би био култ.Нису тад били култови као сад кад се каже култни филм или слично.

Expand  

Тврдња да глумци нису могли да сведоче на суду је тачна, али разлози које сте навели то нису.

У римском друштву глумци су били на дну друштвене лествице. Многи од њих су били робови, и њихово понашање, начин живота итд. су изазивали гађење код припадника елита. Сматрани су извором моралне корупције, и то не баш без разлога.

Обични народ је обожавао представе, и то је управо и био део проблема. Позориште више није било уметност, као мећу Хеленима, већ је постало нешто вулгарно. Забава за ниже класе, недостојна пажње припадника елите. А сама глумачка професија, незамислив избор за једног римског грађанина.  

Данашњи еквивалент била би "музика" наших силиконских старлета.

Подели на овим сајтовима

On 16. 4. 2019. at 14:47, Хаеул рече

Слично је и са шминком, употребом парфема итд. То што се бринем о свом телу, не желим да смрдим итд. не значи нужно да сам горд, или желим некога да заведем.

Expand  

Znači da bi ti prijao boravak na selu. :)

• Хахаха 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ја сам изнео шта је писало у уџбенику.А тврдња да Црквено право нема везе са Римскоим правом је смешна.Од кога су могли да узму правне појмове.Па последњи кодификатор Римског грсађанског права је Јустинијан у 6 веку Corpus iuris civilis romani.Pa svi sveti oci su završavali pravno-retorske pkole od Vasilija velikog do Zlatousta pa sve do Grigorija Palame..

Подели на овим сајтовима

(:!: ...  tvrda beseda ... :D)

Отвори скривени садржај

Подели на овим сајтовима

On 16. 4. 2019. at 16:51, Хаеул рече

У међувремену, овде паукови разапиљу мреже: 

Expand  

Mrak se pobedjuje samo nebeskom radoscu, ne nekim drugim mrakom.
Nisam protiv ozbiljnog razgovora, ali vecina nas ne ume ozbiljno da razgovara, samo znamo da mracimo.

A Bog mira i radosti osnazice nas i oduvace pred nama sve nase neprijatelje pre svega ako Mu se poradujemo, to je u stvari jedino sto On zeli.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 16. 4. 2019. at 16:56, Августин рече

Ја сам изнео шта је писало у уџбенику.

Expand  

Уџбеник је погрешио. 

On 16. 4. 2019. at 16:56, Августин рече

А тврдња да Црквено право нема везе са Римскоим правом је смешна.

Expand  

Ја то нигде нисам тврдио (можда неко други јесте). 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...