Jump to content

Попадија проглашена за мис сексуалности

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 30 минута, ............. рече

Шта Ви мислите? 

Nego, boio je ranije jedan nas pop u Bosni... taj je voleo da kaze "sto golije, Bogu milije". :smeh1:

Sad, da li verovati njemu ili ap. Pavlu... 0703_read

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Макрина  тачно тако...:skidamkapu:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

1) Ima smisla. Jer glumice ne glume samo Antigonu, njihova karijera je ipak kranje nepredvidiva.

2) Da, on je u obavezi da je kontrolise, jer je "muz glava zeni". Narocito zato sto ona treba da bude primer svima u svemu, isto kao i on.

...

Nego, `de si bre doktorka, nikako da svratis malo ovde na druzenje... :pivo:

Ali nju niko ne proizvodi zvanično ni u šta, ona ništa ne potpisuje, možda kad se udavala nije ni znala da će joj muža rukopoložiti. Kako to njoj ograničava slobodu izbora zanimanja?

Kako može biti neko u obavezi da kontroliše odraslu slobodnu osobu? Ozbiljno pitam.

Ću svratim :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Paradoksologija рече

Mene zanima 1) da li ti kanoni, posebno vezani za recimo glumice imaju ikakvog smisla danas? Budući sveštenik ne može da oženi ženu koja glumi Antigonu ili Dezdemonu u pozorištu, na primer?

2) Ukoliko popadija nakon sklopljenog braka postane glumica, manekenka, mis - kakve to veze ima sa sveštenikom za kog je udata? Da li on treba da je kao kontroliše i zabrani joj bilo koji angažman tog tipa? Kako to tačno zakonski/kanonski treba da funkcioniše? Ko je ovde lud? Ili će Crkva da blagoslovi instant razvod sveštenika čija supruga odluči da se upusti u te vode ne bi li ga zadržala kao sveštenika?

Stvarno ne razumem.

Мене занима ако се којим случајем деси да попадија након више година у браку са попом, најзад схвати да је она заправо он, тј да је мушко у женском телу и одлучи се за промену пола, што је дозвољено од стране наше цркве, да ли црква, након промене пола такав брак поништава и шта бива са тим јадним попом?

Наиме, наша црква је усвојила одређене акте по којима након промене пола признаје тај пол и допушта особи да се причешћује, дакле да остане у јединству са црквом. Заиста не видим разлог зашто би се такав брак морао поништити, сем ако поп није геј.

Дакле, у поређењу сад са овим изнетим, тренутно теоретским проблем, имати лепу попадију заиста представља мачији кашаљ.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Paradoksologija рече

Mene zanima 1) da li ti kanoni, posebno vezani za recimo glumice imaju ikakvog smisla danas? Budući sveštenik ne može da oženi ženu koja glumi Antigonu ili Dezdemonu u pozorištu, na primer?

2) Ukoliko popadija nakon sklopljenog braka postane glumica, manekenka, mis - kakve to veze ima sa sveštenikom za kog je udata? Da li on treba da je kao kontroliše i zabrani joj bilo koji angažman tog tipa? Kako to tačno zakonski/kanonski treba da funkcioniše? Ko je ovde lud? Ili će Crkva da blagoslovi instant razvod sveštenika čija supruga odluči da se upusti u te vode ne bi li ga zadržala kao sveštenika?

Stvarno ne razumem.

Никако не можеш да прихватиш да је црква као институција ама баш таква као што не разумеш. Увек била и биће. Ништа пинк, ништа феминизам. Веома строга и патријархална хијерархија. Зна се место и улога мушкарца, зна се место и улога жене. Понављам по стоти пут, мени сте ви пинк либерални православци дражи и ближи, ал чињенице су чињенице. Треба само да се проуче канони и писања свих отаца, од апостола до данас. ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Макрина рече

Нема правила.Пуштене смо низ воду

Kako rekoh - pravila ima, a to sto ste pustene niz vodu je neka sasvim deseta prica.

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Макрина рече

Нема правила.Пуштене смо низ воду :( Нити кога интересује нити се ко бави овом апсолутно и подједнако важно темом као и питање живота свештенства и монаштва.

Нити нас ко окупља,сабира,позива на предавања,едукацију...ајде,ја сам ветеран,пронашла сам своје место у Цркви а могу да кажем,да нисам била схваћена нити сам и дан данас одобравана јер са својим супругом једнако учествујем у парохијско животу.

За свештенство,протиница је синоним добре кухиње,доброг трача...ето...

За монаштво,исто тако.

Ми међу собом имамо проблем идентификације,препознавања.

О нама се пише и говори само ако смо не дај Боже,разболеле се,упокојиле и оставиле петоро деце.Е,онда добијемо неко место и пар редака да се о нама понешто напише.

Све у свему,срамота и брука,да ама нико до сада није препознао ону народну али истиниту: Попадија-пола попа.

ovo mozda kod vas, kod nas popadije uzivaju veliko postovanje i od strane naroda i svestenstva, i po mnogim parohijama u srbiji gde odlazim i posecujem

Подели на овим сајтовима

Nego, me`s cini da je ova trebala da se uda za onog popa bildera, tek tu bi bila u ful kombinaciji. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Ali nju niko ne proizvodi zvanično ni u šta, ona ništa ne potpisuje, možda kad se udavala nije ni znala da će joj muža rukopoložiti. Kako to njoj ograničava slobodu izbora zanimanja?

Kako može biti neko u obavezi da kontroliše odraslu slobodnu osobu? Ozbiljno pitam.

Ću svratim :)

Мани се сад тих феминистичких фора, као да не знаш када су канони о глумцима писани.

Во времја она се подразумевало да жена нема личну слободу.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Oni se upoznali, pricali... svasta nesto jos radili... i nije ni momenta saznala da ce on mozda da bude pop? Ajde bre doktorka, pa ne zivimo u Diznilendu. :coolio:

пре 3 минута, Paradoksologija рече

On je pop. Semafor u koji svi gledaju. U obavezi je da pazi na sitnice u svom zivotu, kamoli na celu jednu zenu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Никако не можеш да прихватиш да је црква као институција ама баш таква као што не разумеш. Увек била и биће. Ништа пинк, ништа феминизам. Веома строга и патријархална хијерархија. Зна се место и улога мушкарца, зна се место и улога жене. Понављам по стоти пут, мени сте ви пинк либерални православци дражи и ближи, ал чињенице су чињенице. Треба само да се проуче канони и писања свих отаца, од апостола до данас. ;) 

Pa ja ovo pitam jer sam upravo provela nekoliko sati u razgovoru sa popadijom daleko liberalnijom po nekim pitanjima od mene, koju naravno neću ni izdaleka imenovati. Ja se sigurno ne bih ni u neofitskoj fazi udavala za sveštenika, kao što se ne bih udavala za nekog biznismena kome treba fino obučena supruga za večerinke sa klijentima, jer mnogo cenim svoju slobodu, ali eto, u samoj našoj Crkvi u praksi očito ima izrazito liberalnih i feministički nastrojenih popadija, Bogu hvala.

• Не свиђа ми се 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жељко рече

Мани се сад тих феминистичких фора, као да не знаш када су канони о глумцима писани.

Во времја она се подразумевало да жена нема личну слободу.

Pa znam, zato kažem. Danas nemaju veze sa životom.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Мени сте ви као фол ретро православци једнако смешни као и ови пинк православци.

Јер сви смо ми данас само потрошачи. Нема више мушко ни женско, нема више роба ни слободњака, нема више Јудејина ни Грка, већ смо сви једно у глобалном потрошачком друштву.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Oni se upoznali, pricali... svasta nesto jos radili... i nije ni momenta saznala da ce on mozda da bude pop? Ajde bre doktorka, pa ne zivimo u Diznilendu. :coolio:

On je pop. Semafor u koji svi gledaju. U obavezi je da pazi na sitnice u svom zivotu, kamoli na celu jednu zenu.

Ali kakve sve to veze ima s njim? Kako je on odgovoran za ma šta?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Ti samo imas problem sto razdvajas jedne i druge. Nije uopste u pitanju razdvajanje, nego, kao sto sam napred napomenuo - kaljanje savesti slabih.

Svi smo Crkva, pa i ti slabi, o njima prosto mora da se vodi racuna ako cemo da budemo ljudi do kraja.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...