Jump to content

Епархија рашко-призренска упозорава свештенство, монаштво и верни народ на сумњиве активности хуманитарне организације "28. јуни"

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Ђорђе Р рече

Ја нешто сумњам да је то само маркетинг, плаћен чланак у неком нашем медију.

Снимак само доказује да ова сумња горе није исправна...

Као што и епархијска забрана за било какав контакт са организацијом није баш сасвим исправна... то је моје скромно мишљење.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Golub рече

Снимак само доказује да ова сумња горе није исправна...

Као што и епархијска забрана за било какав контакт са организацијом није баш сасвим исправна... то је моје скромно мишљење.

Сумња је исправна. Све треба проверити у доба гомиле лажних вести. Покушао сам наћи нешто о њима на сајту UNODC, ал нисам успео.

На вики страници о њима, има вест да су 2012 организовали испоруку 1.5милиона долара вредну помоћ медицинском центру у Грачаници. Дал је та помоћ стигла? Постоје само вести да је помоћ у путу и да имају проблем са царином.

Епархијско саопштење је добро, у смислу да немају никакав контакт са том организацијом. Ал било би пуно боље  да су закопали мало дубље, и проверили и са медицинским центром у Грачаници дал су они сарађивали са том организацијом. Разумем да они нису новинари, и да то није њихов посао, ал могли су окренути телефоном болницу у Грачаници и проверити.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Golub рече

Претпостављам да су намере ових младих Срба рођених у дијаспори да помогну Србима на Косову и Метохији, како конкретном човеку, тако и манастиру Девине воде... Ваљда?

Нису то лоши млади људи, а владика нападајући и сумњајући у њих, можда греши душу владичанску... вероватно је неке од тих младих волонтера данас на празник св. Трифуна растужио и расплакао... 

Ne moze se gledati bas tako naivno. 

Nije se Vladika ujutru probudio pa smislio kako ce da rastuzi hriscanske dobrotvore.

Ako se godinama posmatra nepravilnost, laz, obmana onda neko mora da preuzme nesto protiv toga.

Sigurno ima u toj organizaciji nesebicnih, dobrih ljudi, ali postoji i druga strana. 

Koji bi bio interes crkve da javno istice sumnju? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ђорђе Р рече

Сумња је исправна. Све треба проверити у доба гомиле лажних вести. Покушао сам наћи нешто о њима на сајту UNODC, ал нисам успео.

На вики страници о њима, има вест да су 2012 организовали испоруку 1.5милиона долара вредну помоћ медицинском центру у Грачаници. Дал је та помоћ стигла? Постоје само вести да је помоћ у путу и да имају проблем са царином.

Епархијско саопштење је добро, у смислу да немају никакав контакт са том организацијом. Ал било би пуно боље  да су закопали мало дубље, и проверили и са медицинским центром у Грачаници дал су они сарађивали са том организацијом. Разумем да они нису новинари, и да то није њихов посао, ал могли су окренути телефоном болницу у Грачаници и проверити.

Што се тог њиховог на сва звона објављеног пројекта "Бој за Косово" из 2012. тиче, причали су у то време о никад већој помоћи од 1.5 милион долара за КиМ, тј. за здравствени центар у Грачаници, а на крају се испоставило да се ради о седам пута мањој вредности медицинског материјала који им је преко једне међународне организације обезбедио г. Милош Шупица, Србин из Калифорније, који је после јавно говорио против "28. јуна". 

Кога не мрзи да чита, ево линкови:

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Golub рече

Ево да не буде да се само Епархија Рашко-призренска оградила од "28. јуна", можете да видите слично из Епархије Источно-америчке, јер су 2016. год. покренули интернет кампању да се после пожара у цркви Св. Саве у Њујорку на рачун "28 јуна"  и на њихов пејпал уплаћују средства за обнову цркве иако Црквена општина у Њујорку има свој пејпал и рачун. Не зна се колико је на рачун "28. јуна" новца стигло али се у доњим линковима види да се свештеник из Њујорка ограђује од "28. јуна" и каже да "немају овлашћење за прикупљање прилога и средстава за обнову цркве Св. Саве". 

Подели на овим сајтовима

Сведоче, хвала за ове линкове.

Сад је мало ствар јаснија. Ја сам. као што рекох, упознао неколико њихових младих волонтера, изгледали су, заиста, врло искрено и поштено... 

Ако је то све како се пише, жао ми је што су ти млади људи ушли у све то искрено и не знајућу да има малверзација... 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...