Jump to content

Зоран Ђуровић: О причешћу

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, gavrosaurus рече

Ово је најдирљивији пост који сам прочитао на форуму годинама уназад.

И први наредни одговор ја заиста дирљив, прави.

Ава је познат по томе да најбоље и најгоре извлачи из особа. Немам равнодушних. Ја сам своју мисију обавио. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 358
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 сат, Liga Džentlmena рече

Au brate, tesko je zadobiti blagodat ali je tesko i sacuvati.

Ау, брате, твоје излагање може да изгледа побожно, али није. Расуђивање ти пати од многих недостатака, тако да бих ти саветовао најпре да се смириш. Изгледа да пушташ неке филмове да си се уздигао у неке духовне висине, а ниси свестан где се налазиш. Требало би да промениш неке ствари у свом животу, па ће са тиме и доћи промена размишљања. Овако не обећава. Узми да прочиташ за месец дана 2-3 пута Јеванђеље по Луки. Али само то. Најпре га прочитај летећи, а после пажљиво. Не читај ништа друго, јер ће те само збунити.    

Подели на овим сајтовима

On 2.2.2019. at 11:42, ana čarnojević рече

ne znam zasto svaki put moram da strepim, nekako mi se cini da ce Gospod da me isamara na taj nacinsvaki put kad pridjemo,ako nisam bila dobra te nedelje.

Jao jao...nemoj da strepiš. Ako se Kačavenda moga nagutati Hrista, pa mu nije ništa onda se ni tebi ni tvom malom anđelu neće ništa desiti. Boga niko ne može ispljuvati koliko On može istrpiti, Bog zna svačije srce. Pusti sveštenike koji te streljaju pogledom, oni sami sebe streljaju. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

ne znam zasto svaki put moram da strepim, nekako mi se cini da ce Gospod da me isamara na taj nacinsvaki put kad pridjemo,ako nisam bila dobra te nedelje.

ovo stvarno ne verujem

nemoj tako

sebe mucis

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

tako da me svestenik pogledao zapanjeno, da me spali...

to je njegov problem

nije Hristos njegovo vlasnistvo

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Ау, брате, твоје излагање може да изгледа побожно, али није. Расуђивање ти пати од многих недостатака, тако да бих ти саветовао најпре да се смириш. Изгледа да пушташ неке филмове да си се уздигао у неке духовне висине, а ниси свестан где се налазиш. Требало би да промениш неке ствари у свом животу, па ће са тиме и доћи промена размишљања. Овако не обећава. Узми да прочиташ за месец дана 2-3 пута Јеванђеље по Луки. Али само то. Најпре га прочитај летећи, а после пажљиво. Не читај ништа друго, јер ће те само збунити.    

Ne brigaj oce za mene, ne mere mi se citat.  ? Da si mi ti ziv i zdrav oce ne svidju mi se tvoje ideje i izlaganje, previse je savremeno.. 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Isusovo magare рече

Mene zanima pričešćuju li se anđeli?

Па кад су на Небу, јасно је да се причешћују. Не као ми овде у овој форми, али су сједињени са Ис и Богом. Да нису, поново би неки могао да отпадне. Да ли им је природа тела као ова наше душе, то мораш неког паметнијег од мене да питаш. Ис смрт није имала за њих исту сасвим димензију као и за нас (искупљење, односно и опроштај грехова). Али у смислу преласка из небића у биће јесте. Када не би били сједињени са Христом, испало би да смо ми много већи од анђела и да су они ван Царства Божијег, односно да су тамо као посетиоци. И тада би се могли замислити други падови. Јер пад је могућ само тамо где нема сједињења са Ис по бићу (енергији). Јер ми са њиме нисмо сједињени морално или у неком преносном смислу те речи, него буквалном. Зато из есхатона, када се све испуни, неће бити могуће комадање Ис тела. Јединство са Богом није ствар убеђења или неке сада супер пламене љубави, него је то ствар сједињености по бићу, иако природе наше остају.   

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Liga Džentlmena рече

Ne brigaj oce za mene, ne mere mi se citat.  ? Da si mi ti ziv i zdrav oce ne svidju mi se tvoje ideje i izlaganje, previse je savremeno.. 

Сасвим је јасно да сам ти написао праву поруку. А ти немој да радиш на себи. Непријатељи су св. Симеона Новог Богослова прозвали из ругања "Новим", тј. Новотарцем. Зато су традиционалисти хтели да га убију. Немој ти њега да читаш, јер ти ипак све већ знаш, зашто би доводио у питање своје свезнање? А и Исус је рекао да сипамо вино старо у мехове старе... Тако да си, брате, све у праву. Смирење је врлина.  

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Zoran Đurović рече

Ава је познат по томе да најбоље и најгоре извлачи из особа. Немам равнодушних. Ја сам своју мисију обавио. 

Samo kazi jos kad ja da uletim na temu d`udarim glazuru...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Сасвим је јасно да сам ти написао праву поруку. А ти немој да радиш на себи. Непријатељи су св. Симеона Новог Богослова прозвали из ругања "Новим", тј. Новотарцем. Зато су традиционалисти хтели да га убију. Немој ти њега да читаш, јер ти ипак све већ знаш, зашто би доводио у питање своје свезнање? А и Исус је рекао да сипамо вино старо у мехове старе... Тако да си, брате, све у праву. Смирење је врлина.  

Ne osudjujem te oce, nemam toliko znanja o veri da bih mogao da ulazim u raspravku. Samo eto, smatram da mi ti saveti ne bi bili na korist. To je to.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Zoran Đurović рече

Па кад су на Небу, јасно је да се причешћују. Не као ми овде у овој форми, али су сједињени са Ис и Богом. Да нису, поново би неки могао да отпадне. Да ли им је природа тела као ова наше душе, то мораш неког паметнијег од мене да питаш. Ис смрт није имала за њих исту сасвим димензију као и за нас (искупљење, односно и опроштај грехова). Али у смислу преласка из небића у биће јесте. Када не би били сједињени са Христом, испало би да смо ми много већи од анђела и да су они ван Царства Божијег, односно да су тамо као посетиоци. И тада би се могли замислити други падови. Јер пад је могућ само тамо где нема сједињења са Ис по бићу (енергији). Јер ми са њиме нисмо сједињени морално или у неком преносном смислу те речи, него буквалном. Зато из есхатона, када се све испуни, неће бити могуће комадање Ис тела. Јединство са Богом није ствар убеђења или неке сада супер пламене љубави, него је то ствар сједињености по бићу, иако природе наше остају.   

Jeste li ikad vidjeli anđela??

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Liga Džentlmena рече

Ne osudjujem te oce, nemam toliko znanja o veri da bih mogao da ulazim u raspravku. Samo eto, smatram da mi ti saveti ne bi bili na korist. To je to.

Мт 19, 20-23:  "Рече му младић: Све ово сачувах од младости своје; шта ми још недостаје? Рече му Исус: Ако хоћеш савршен да будеш, иди продај све што имаш и подај сиромасима, и имаћеш благо на небу, па хајде за мном. А када чу младић ријеч, отиде жалостан; јер имађаше многа имања. А Исус рече ученицима својим: Заиста вам кажем да је тешко богатоме ући у Царство небеско". 

Свакако да ти моји савети не би били на корист. Упропастили би те. Ти си као овај младић. Богат си. Везан си за то што мислиш да је твоје богатство и из твоје ризнице износиш савете другима, а за које ти рекох да су погрешни. Откр 3, 14-22: "И анђелу Цркве у Лаодикији напиши: Тако говори Амин, Свједок вјерни и истинити, Зачетник творвине Божије: Знам дјела твоја, да ниси ни студен ни врућ. О, да си студен или врућ! Тако, пошто си млак, и ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих. Јер говориш: Богат сам, и обогатио сам се, и ништа ми не треба; а не знаш да си несрећан, и јадан, и сиромашан, и слијеп, и наг. Савјетујем ти да купиш од мене злата огњем жеженога, да се обогатиш; и бијеле хаљине, да се обучеш, те да се не покаже срамота голотиње твоје; и масти да помажеш очи своје, да видиш. Ја оне које љубим карам и поправљам; зато ревнуј, и покај се. Ево стојим на вратима и куцам; ако ко чује глас мој и отвори врата, ући ћу к њему и вечераћу с њим, и он са мном. Ономе који побиједи даћу да сједи са мном на пријестолу моме, као и ја што побиједих и сједох са Оцем мојим на пријестолу његовом. Ко има ухо нека чује шта Дух говори Црквама".

Но, на тебе не може да се примени паралела са црквом у Лаодикији, јер си ти савршенији од ње. Не би се теби могло десити да нешто умислиш. Зато си и одбио да читаш Лукино Јеванђеље. Зато одбијаш Симеона Новог Богослова или Бенедикта Нурсијског. Шта ће то теби? Да је нешто вредео овај Симеон, не би га назвали Новотарцем!:))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...