Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 23 минута, Zoran Đurović рече

Ђуровићу, познато је за тебе једини критеријум исправности то да ли се неко слаже или не са тобом. Сви који те критикују су сотоне, змије, ђавоимани и шта већ не. Све се своди и мери односом према теби. Ти си центар света и највиша, неупитна, вредност. Твоје понашање и речник практично нема ничега хришћанског у себи.

До бесвести понављаш лажи и инсинуације против својих опонената у нади да ћеш на тај начин их дисквалификовати, јер то су ти једини аргументи. Тако и сада. Наводно сам пајташ са Никодимом, браним Максима, Амфилохија... Смешно је и тужно шта ти радиш. За тебе не постоје принципијелни ставови и дискусије. Све се своди на то да ли је неко с тобом или против тебе. За Максима сам пет пута рекао шта је мој став, ти и даље лажеш. За Амфилохија сам написао да то за шта га оптужујеш не може да се види из онога што се сада дешава у Митрополији, да био последњи глупак када би прво писао и аргументовао како је Митрополија одувек у СПЦ и да тако треба да буде (како сада пише он и његови сарадници), а после тога кренуо у отцепљење, за шта га ти оптужујеш да намерава да уради. Немам шта да га браним и не браним, износим свој став на основу одређених чињеница. Али то се теби не допада, јер није у складу са твоијим мишљењем.  И све се своди на то да ли је неко с тобом или против тебе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 37 минута, Родољуб Лазић рече

надам да ће баталити овај курс

Малопре те цитирах како си рекао да се надаш да је то било случајно а сада се исто надаш да ће баталити тај курс...

Мењаш плочу али и то је ок ако си се мануо помисли да је то било случајно. Јер, не мислиш ваљда да је, епископ и научник, тек тако, случајно, не размисливши дубоко о томе

пре 37 минута, Родољуб Лазић рече

пружио подршку неопапистичкој фанарској еклисиологији?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Малопре те цитирах како си рекао да се надаш да је то било случајно а сада се исто надаш да ће баталити тај курс...

Мењаш плочу али и то је ок ако си се мануо помисли да је то било случајно. Јер, не мислиш ваљда да је, епископ и научник, тек тако, случајно, не размисливши дубоко о томе

Свакоме ко хоће да види, све је јасно. Ко неће, као ти, може унедоглед да врти причу која је бесмислена. Немам потребе да стално понављам једно те исто. Мој став је сасвим јасан. Ни из једне моје реченице у вези са Максимом се не може извући закључак да га браним.  Ђуровић једноставно лаже. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Ни из једне моје реченице у вези са Максимом се не може извући закључак да га браним.

Извучени су ти закључци. Не треба бити први папски доктор па да се то закључи. И други су видели. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Свакоме ко хоће да види, све је јасно. Ко неће, као ти, може унедоглед да врти причу која је бесмислена. Немам потребе да стално понављам једно те исто. Мој став је сасвим јасан. Ни из једне моје реченице у вези са Максимом се не може извући закључак да га браним.  Ђуровић једноставно лаже. 

Немој молим те са мном да се играш замене теза... То могу да схватим као увреду а написао сам ти лепо као одраслом човеку, рационално и без увијања.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Родољуб Лазић рече

Ово је оно што је мој суштински став у вези са владиком Максимом, све остало су варијације:

"Целокупна црквена и шира јавност била је сведок оштре преписке владике Иринеја и владике Максима поводом ставова овог другог у којима је пружио подршку неопапистичкој фанарској еклисиологији у вези са давањем „аутокефалије“ украјинским расколничким групацијама и довео у сумњу исправност стицања аутокефалног статуса Српске Православне Цркве. Нажалост, Сабор није смогао снаге да санкционише Максимову (што би рекао умировљени еп. Атанасије) цркворушитељску активност. Но, добро је да се све дешавало пред очима јавности и да му је сужена могућност да настави са овом субверзијом у оквиру СПЦ."

https://stanjestvari.com/2019/05/21/rodoljub-lazic-casa-jereja-zorana/

Толико. Не намеравам више да губим време на бесмислице.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Родољуб Лазић рече

Два пута понављаш исту увредљиву замену теза... Изгледа не схваташ да тиме имплицитно признајеш ирационалну тврдњу да је Максим случајно кренуо у

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

цркворушитељску активност?

Не мислиш ваљда да су људи који читају ову тему телетабиси? Туга. Цццц....

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Родољуб Лазић рече

Znaci - ne branis Maxima, nego samo napadas o. Zorana? Avvin text je bio uperen protiv Maxima i ne-cinjenja nadleznih crkvenih organa povodom njegovih subverzivnih delatnosti i ti tvrdis da - ponovicu - NE BRANIS MAXIMA, NEGO NAPADAS O.ZORANA ZBOG TEXTA koji je uperen itd ...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, The Godfather рече

Znaci - ne branis Maxima, nego samo napadas o. Zorana? Avvin text je bio uperen protiv Maxima i ne-cinjenja nadleznih crkvenih organa povodom njegovih subverzivnih delatnosti i ti tvrdis da - ponovicu - NE BRANIS MAXIMA, NEGO NAPADAS O.ZORANA ZBOG TEXTA koji je uperen itd ...

Нисам Зорана нападао због текста који је написао о Максиму. Ко прочита мој текст, све му је јасно због чега сам писао текст о Ђуровићу.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Родољуб Лазић рече

Почиње да ти удара на живце? :smeh1: Ех, да си сада Милошевићев судија, па да нам се крви напијеш!:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Почиње да ти удара на живце? :smeh1: Ех, да си сада Милошевићев судија, па да нам се крви напијеш!:)) 

Као што ти већ рекох - земаљске судије нису толико битне. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Vladan :::. рече
пре 2 часа, Родољуб Лазић рече

Где сам то рекао?

пре 22 часа, Родољуб Лазић рече

И опет, надам се (како кажу - волео бих да верујем) да је то било случајно и да неће наставити тим путем. Нека му је Бог у помоћи.  

пре 20 часа, Vladan :::. рече

Мора да се шалиш са овим око Максима?? Ако си ишта пратио од првог фамозног интервјуа видећеш да је конфузија била преко потребна да се испита колико је чврста СПЦ. И ту ништа што је Максим писао није било, ни из далека, случајно. Није он почетник, овде га кову у звезде по учености, епископству, духовности и сада, оп!, ето случајно да подели СПЦ и направи хаос са Саопштењима.

Немој да се брукаш са таквим изјавама, испада као да је Максим јуче уписао теологију па, ето случајно лупио нешто, 5-6 пута...

Bre Vlado nista te ne razumem, moram da se razderem :1314_womens:.... bre ljudi, dajte malo objektivnosti,....navodis recenicu od Lazica u ovom smisli ..... И опет, надам се (како кажу - волео бих да верујем) да је то било случајно и да неће наставити тим путем. Нека му је Бог у помоћи.... i na osnovu toga pises odgovor Lazicu i kazes da se bruka, a potpuno si prenebregnuo da covek kaze,.... kako kazu - voleo bih da verujem .... pa onda ide,.... da je to bilo slucajno,....trebalo je podebljati oba citata jer jedno bez drugog ne ide, .... (како кажу - волео бих да верујем) да је то било случајно.... jer je to cela jedna misao i ne moze da se deli vestacki ... (eto, i ja sam podebljao....:smeh1:) ..... i jos kaze Lazic da se nada da je to bilo slucajno da nece nastaviti tim putem i neka mu je Bog u pomoci,.....da nece nastaviti tim putem, koji je taj put za Lazica, pa napisao covek... put crkvenorusiteljske aktivnosti ...... i sta treba covek vise da se kaze, ..... da polijemo e.Maksima katranom i perjem :D.... vec smo ga opravdano recima polili time i e.Irinej i mnogi drugi i Sabor je reagovao (da li je trebao jace, ... ko ce ga znati) .... i ako bude potrebno sigurno ce biti poliven jos zesce....

Ljudi, odvojite pricu oko licnosti Lazica kada se raspravlja sa o.Zoranom i ono sto je izmedju njih dvoje i pricu Lazica oko e.Maksima.....eto, sada ti je Vlado odgovorio Lazic sta tacno misli o slucaju e.Maksima i fanara,.... bre, ovaj Lazic ko zna pre koliko godina preveo tekstove sa Svetosavlje u kojima se kritikuje i pise protiv te neopapisticke teznje p.Vartolomeja i ekipe oko njega i to kada mi nismo ni razmisljali o ovome i to kada su mnogi hvalili p.Vartolomeja i teologiju m.Zizjulasa i nisu prepoznali cemu ona vodi.... i sad kao mi nesto ucitavamo Lazicu kako podrzava e.Maksima i njegov fanariotizam....mislim, pa ne okrece se svet oko nas.... :smeh1:

I, sad gledam opet ucitavas Lazicu nesto sto nije rekao,.... i opet potenciras sto covek kaze.... надам да ће баталити овај курс.... dok se nisi osvrnuo na ceo citat, ko da ne postoji,.... 

"Целокупна црквена и шира јавност била је сведок оштре преписке владике Иринеја и владике Максима поводом ставова овог другог у којима је пружио подршку неопапистичкој фанарској еклисиологији у вези са давањем „аутокефалије“ украјинским расколничким групацијама и довео у сумњу исправност стицања аутокефалног статуса Српске Православне Цркве. Нажалост, Сабор није смогао снаге да санкционише Максимову (што би рекао умировљени еп. Атанасије) цркворушитељску активност. Но, добро је да се све дешавало пред очима јавности и да му је сужена могућност да настави са овом субверзијом у оквиру СПЦ."

Pa, ovako u sustini svi mislimo, eto, ovaj Lazic kaze da nazalost Sabor nije smogao snage da sankcionise Maksimovu crkvenorusiteljsku aktivnost.... da li moze nesto ostrije da se kaze o postupcima e.Maksima.... i jos kaze Lazic da Sabor nije imao snage da sankcionise takvu njegovu delatnost.... da li se to Lazic zalaze za neku ostriju sankciju prema e.Maksimu i da nije licno zadovoljan sto je Sabor prihvatio 'samo' njegovo pismeno pokajanje ?

Ali, on je prineo to pismeno pokajanje, da li se iskreno ili nije pokajao za svoja pisanja koja su bila katastrofa videcemo u buducnosti, sta drugo da radimo, trebamo da postujemo odluke Sabora i ako mozda mislimo da je blago odlucio u vezi e.Maksima, .... a sta ti ga znam, ja ne znam sta je Sabor mogao drugacije da odluci, covek prineo pismeno pokajanje posle rasprave o njegovom slucaju, .... kako je onda Sabor mogao da bude ostriji prema njemu, kako da ga kazni ostrije ili mozda da ga rascini, po kojim kanonskim osnovama ?

Pa, na kraju krajeva, ako se i desi najcrnji moguci scenario, ako neki episkopi zaista imaju planove da se odvoje, pa neka se odvoje oni koji hoce da se odvoje i neka naprave raskol, mi smo cisti od njih i nismo dali nijedan povod za tako nesto ...... i ako tako bude ( a nadamo se da nece i da ce da prevlada razumnost i jedinstvo,.....eto i ja upotrebih rec ....nadati se....:))).... i treba jednom da se odvoji psenica od kukolja i da ostanu posteni u crkvi.

Eto, ja postah drveni advokat jednom profi advokatu, ...svasta...:0426_feel:  :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...