Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Жика рече

Ово је први епископ СПЦ који овако пише о овом питању па ми је чудно.

Вероватно није последњи.

Куку си га нама! (ако се међусобно посвађамо)

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Ведран* рече

Вероватно није последњи.

Куку си га нама!

Ови су у Украјини почели да преузимају храмове.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Ведран* рече

Да окачим и шта мисли и каже  в. Максим у Божићном интервјуу.

"Садашње превирање у Украјини је један привремени проблем и верујем да нема оне геополитичке димензије које му се приписују. Ако би се Црква поделила због једне канонске турбуленције, то би значило да није била толико велика, него мала и већ пре тога изгубљена. Изнећу своје скромно мишљење за које знам да је „мањинско“: верујем да крајњи циљ интервенције првопрестоне Цркве није заузимање једног географског простора, већ узношење у литургијски свет огромне већине украјинског народа који је – из разних, оправданих или неоправданих разлога – до сада остао ван домашаја Евхаристије истинске Цркве… Онај пак део Цркве који се на тој територији већ налази у пуноћи живота Цркве не треба да негодује него да молитвено препозна прилику да сународници на другачији начин уђу у благодатни простор исте Цркве."

Он у том интервјуу лаже свесно јер каже да је већина православних припадала расколницима.Не знам да ли је то божићни интервју јер је први пут пуштен данас или сам га видео.И Борба за веру га данас помиње и каже да је позван на саслушање.Изгледа ће и он у пензију.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, o. Miroljub рече

Поздрав и Теби, брате! 

Да, томосогенетика је однедавно наука у успону, особито на оним просторима где већ делају фанаристански научници из области иманентне теотомосогенетике. Није искључено успостављање истраживачких лабораторија и на локалитетима самозваних или раскољених генетичких кластера где треба умањити степен томосоеволутивне удаљености и сузити границе између томо-раса и томо-генетских колективитета. Скорашња истраживања показују да она није само биолошко-социјална перихореза, већ и онтолошка категорија нелагодне егзактности која резултује у рађању суштинске безличности, као што се да видети на приложеном мракопису. 

грекпорошенко.jpg

Биће оно:ПАПА ТУРОК МАМА ГРЕК А ЈА РУСКИ ЧЕЛОВЈЕК.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, farisejski.bukvojed рече

Da dodam jedan deo intervjua zapadnoamerickog vladike Maksima:

Svaka cast Vladiki za izneto mishlenje, prosto da ne poverujes! Zdravomisleca, iskrena i tacna konstatacija o Ohridskoj Crkvi od strane cak srpskog episkopa. Ima nade i za vas...ja sam se prevario u proceni)))

Jos i njegovo misljenje o situaciji na Ukraini. Sigurno je zlatan covek, bas cu se pointeresovati da vidim ko je.

A vi umesto da ga shaljete na penziju, dobro razmislite, jer to su ljudi radi koji Bog je dugotrpeljiv prema vama.

Ja pak se cuduh: Dokle Gospode i zasto si izdigao ovaj Faraon nad nama?! Zasto ih jos trpis?:)

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, farisejski.bukvojed рече

Koliko mi je poznato, Ohridska Arhiepiskopija 1219 nije bila autokefalija, nego autonomija unutar Carigradske Patrijarsije, tako da je navedena analogija neprecizna i nepravilna, a po meni i nepostena.

Доживех да и ти кажеш нешто паметно! 

Нисам сигуран колико ће бити срећни фанариоти када чују да су Србима неканонски дали аутокефалију, као и да сада неканонски поступају! Максим лупа по дивизији... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, MKD13 рече

Svaka cast Vladiki za izneto mishlenje

Лупаш као Максим. Никада вам Константинопољ неће дати аутокефалију. Александар Македонски није био Македонац него Грк. Само призивате зло на себе, јер ће се можда у једном моменту Америма исплатити да пусте Шиптаре на вас. 

Ја сам очајан због вашег лудила, јер ми је ташта македонка. Знам тај народ, има ту предивног света, а кад сретнем македонске националисте, заобилазим их у широком луку као овде пасионисте и Опус Деи.  

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Лупаш као Максим. Никада вам Константинопољ неће дати аутокефалију. Александар Македонски није био Македонац него Грк. Само призивате зло на себе, јер ће се можда у једном моменту Америма исплатити да пусте Шиптаре на вас. 

Ја сам очајан због вашег лудила, јер ми је ташта македонка. Знам тај народ, има ту предивног света, а кад сретнем македонске националисте, заобилазим их у широком луку као овде пасионисте и Опус Деи.  

У време Александра македонског и како се тада сматрало Александар Македонски јесте био Македонац .То је нека северногрчка варијанта и то је општепознато значи био је и Македонац и Грк.Али садашњи македонци нису македонци него Словени.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, MKD13 рече

Svaka cast Vladiki za izneto mishlenje, prosto da ne poverujes! Zdravomisleca, iskrena i tacna konstatacija o Ohridskoj Crkvi od strane cak srpskog episkopa. Ima nade i za vas...ja sam se prevario u proceni)))

Jos i njegovo misljenje o situaciji na Ukraini. Sigurno je zlatan covek, bas cu se pointeresovati da vidim ko je.

A vi umesto da ga shaljete na penziju, dobro razmislite, jer to su ljudi radi koji Bog je dugotrpeljiv prema vama.

Ja pak se cuduh: Dokle Gospode i zasto si izdigao ovaj Faraon nad nama?! Zasto ih jos trpis?:)

Китка шарена, не си бери гајле. Како работите стојат, што очекувате да добиете од Фанар, нема да добиете!

Во меѓувреме, треба да подигнете споменик на Томос, бидејќи имате споменици во Скопље и други градови за сè што не е ваше и што не ви припаѓа историски. Да се надополни амбиент на кичот.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, o. Miroljub рече

Китка шарена, не си бери гајле. Како работите стојат, што очекувате да добиете од Фанар, нема да добиете!

Во меѓувреме, треба да подигнете споменик на Томос, бидејќи имате споменици во Скопље и други градови за сè што не е ваше и што не ви припаѓа историски. Да се надополни амбиент на кичот.

Ти си о .Мирољубе и Порошенка надмашио.То ни њему није пало напамет да прави споменик томосу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Августин рече

Александар Македонски јесте био Македонац

Ако ми сећање није варљиво: Македонци су били грчко племе измешано са још којекаквим варварским племенима (Илирима, Трачанима, Пајонцима), па их због тога остали Грци и нису сматрали баш Грцима. Заправо, то су тврдили Атињани у време борбе против Филипа 2. Иначе, није сачуван ниједан доказ неког засебног македонског језика. Нађох да им је име првобитно значило горштаци или високи људи.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Тихон рече

Ако ми сећање није варљиво: Македонци су били грчко племе измешано са још којекаквим варварским племенима (Илирима, Трачанима, Пајонцима), па их због тога остали Грци и нису сматрали баш Грцима. Заправо, то су тврдили Атињани у време борбе против Филипа 2. Иначе, није сачуван ниједан доказ неког засебног македонског језика. Нађох да им је име првобитно значило горштаци или високи људи.

Мислим да ја нисам ништа супротно Теби написао.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, o. Miroljub рече

Пропустих "за СПЦ".

Дакле, не си бери гајле за СПЦ.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...