Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Иван Радовановићћ рече

Ја само хоћу да га подсетим шта је обећао.

На жалост није тренутно на форуму. :D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 54 минута, Ivan Marković рече

Ови су прсли скроз...требало би да им неко јави да се та земља већ иљаду и по година зове Француска...не би ме чудило да покушају да клонирају Астерикса и Обеликса...:D

Па они су се умешали и у канонски простор наше Цркве.Например митрополит Калист је Дукљански а под Тијатирско Британском архиепископијом.Лудаци.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Иван Радовановићћ рече

Можда је на неком тулуму са својим пријатељима масонима.

Ма није ваљда...а са ким пријатељује ваш Антоније...пардон Драган???

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Августин рече

Тијатирско Британском

Они су се канда посвађали са географијом...како су кренули поставиће владику и у Симерији, па ће и Конана да ставе под своје...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Августин рече

Па они су се умешали и у канонски простор наше Цркве.Например митрополит Калист је Дукљански а под Тијатирско Британском архиепископијом.Лудаци.

Кад Амфилохију метну Калиста за патријарха. 

:D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ведран* рече

Кад Амфилохију метну Калиста за патријарха. 

:D

Прича ми човек да је питао Калиста где је Дукља овај не зна.Они тако називају епархију у Британији која је од 2007 постала митрополија.Пре би Амфилохије могао да се тамо прошири.Пазите није то почасни назив тако су назвали епархију у Британији.Ту би се овај архимандрит Никодим уклопио само није Грк па не може јер је етнофилетиста.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Иван Радовановићћ рече

Отац Антоније је свој монашки завет дао Живом Господу, а не теби и Иринеју Буловићу. 

Па и римски папа мисли да између њега и Бога нема никога...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Августин рече

Прича ми човек да је питао Калиста где је Дукља овај не зна.Они тако називају епархију у Британији која је од 2007 постала митрополија.Значи да би пре Амфилохије могао да се тамо прошири.Значи није то назив тако су назвали епархију у Британији.

Па Калист није правјашчи архијереј, тако да ни то није нека територија у ВБ. Он не руководи епархијом.

Само је титуларни. Он може да не зна, али онај који га је поставио зна где је Дукља.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Па Калист није правјашчи архијереј, тако да ни о није нека територија у ВБ. 

Само је титуларни. Он може да не зна, али онај који га је поставио зна где је Дукља.

Пише да је његова дијацеза 2007 постала митрополија.И ја сам мислио да није али ако има дијацезу која још постаје митрополија онда је то епархија.Они мењају и време и простор.Они су чудо.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ivan Marković рече

Нетачно. Ромеји су контролу над источним Средоземљем имали колико толико последњи пут за време Комнина. У време када су закрвљени Палеолози унајмљивали Турке за своје породичне свађе (што Бог не оставља некажњеним), од морнарице нису имали ни м, а камоли неко друго слово...

Да исправка, по сећању ако се не варам, Радивој је писао да након расформирања морнарице, Срби почињу да имају све чешће и веће проблеме са упадима Турака. А сигурно је то дугорочно коштало и Ромеје. Исправи ако грешим.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ivan Marković рече

Међу којима су били и Ђеновљани. 

Али обећана папина помоћ није стигла.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Августин рече

Пише да је његова дијцеза 2007 постала митрополија.И ја сам мислио да није али ако има дијацезу која још постаје митрополија онда је то епархија.Они мењају и време и простор.

Морао бих да видим. Али имају они митрополите и без метрополе. Кејс ин поинт, Зизи. Где је њему метропола?

Тако да може бити дијацеза на вебсајту :))али то је алтернативна реалност у којој они оперишу.

Као да што нам је Иван форумски светац са тропарем и кондаком. Тако нешто. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...