Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Чак је и рукоположење Тарасија, иако извршено од иконобораца, прихваћено као валидно.

То морам да проучим. Да бих донео свој закључак. Али не на овој теми.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, Bokisd рече

Pa, znak medjusobnog postovanja i ljubavi, treba tako.

I, vode se pregovori u toj zajednickoj Bogoslovskoj komisiji, tamo se razgovara o blagodati i slicno.

Па дај бре човече. Адра нам је у Србији за време бомбардовања поделила милионе динара хуманитарне помоћи. показали љубав и жртву, наши теолози у разним приликама са њима говоре о Богу и благодати па нам није пало на памет да адвентистима поклонимо било шта из Цркве. (наводим само пример, хипотетички)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Да се вратимо на тему!

Ти прво затрујеш атмосферу, и нећеш да послушаш вл. Игњатија, а онда настављаш да мрачиш са својим безвезаријама. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Били су иконоборци. 

Аморејци? То не знамо...али то захтева додатну анализу. Не на овој теми.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

То морам да проучим. Да бих донео свој закључак. Али не на овој теми.

Проучи, сами зилоти то исто признају. Сад, ти си већи зилот и од зилота, Папа те чуо!:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ole Gunnar Solskjær рече

Па дај бре човече. Адра нам је у Србији за време бомбардовања поделила милионе динара хуманитарне помоћи. показали љубав и жртву, наши теолози у разним приликама са њима говоре о Богу и благодати па нам није пало на памет да адвентистима поклонимо било шта из Цркве. (наводим само пример, хипотетички)

( ali, Ole, pa protestanti, narocito adventisti nista ne priznaju u vezi nase Crkve, ni svetitelje i mosti, ni krst i ikone i sve ostalo, RK su nam najblizi i po mentalitetu i po veri u crkvu i predanje otaca)

Подели на овим сајтовима

Призваћу безимене џелате на вас! 

Идите тамо на ону другу тему дотеравајте Јеванђелиста (петог) на стазу богопознања кад сте јунаци. :D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Zoran Đurović рече

Јесте, јер делује у својству председавајућег синода. Зато није као јединка укинуо анатему. - Лепо ти реће владика Игњатије шта да радиш...

Ма немој...сад је одједанпут оно што може само Сабор прешло на Синод, па онда само на председавајућег Синода....:)):))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

( ali, Ole, pa protestanti, narocito adventisti nista ne priznaju u vezi nase Crkve, ni svetitelje i mosti, ni krst i ikone i sve ostalo, RK su nam najblizi i po mentalitetu i po veri u crkvu i predanje otaca)

Зато сам ставио да је то хипотетички.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Залуд ти труд. Рекао сам лепо да вишеструко лупа. Ту човек не зна одакле би пошао. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Ма немој...сад је одједанпут оно што може само Сабор прешло на Синод, па онда само на председавајућег Синода....:)):))

Sinod je sabor. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Zoran Đurović рече

Анатемисана СПЦ у време Душана је била у заједници са свом Црквом, иако је била у расколу са Цг.  

Тачно.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Залуд ти труд. Рекао сам лепо да вишеструко лупа. Ту човек не зна одакле би пошао. 

У Рим пођи. Сви путеви тамо воде :cheesy3:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...