Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@MKD13 Ово је свакако тежак промашај и лудило. Имаш ли доказ да је ово РПЦ? Можда и јесте, али то само значи да и тамо постоје заблудели људи, појединци. Као и свуда.

Покушај да схватиш да ми који пишемо на овој теми нисмо уопште обојени политичким бојама, као што си ти њима обојен нажалост. Мислиш да је нама Русија Бог? Вараш се. Рецимо ја мислим да је страшна грешка што су Руси у једном тенутку Грузијцима укинули Цркву.

Русију волим, али није ми идол. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Иване, има свештеника у Московској патријаршији који сматрају Стаљина за свеца. Један је држао његову икону.

Има безумних људи свугде. И овај поп Жаков је један од таквих. И јесте у РПЦ. 

Али сверномакедонац је злобан. Нека се јави када Кирил буде освећивао икону Стаљина (то јест никада) да нам даје паралелу између Денисенка и његовог освећења ове скарадне иконе Св Георгија. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, farisejski.bukvojed рече

To bi bila puna saka brade, jer je posle aerodromskog samita Kiril-Bergoljo potonji prestao da poziva zapadne "demokratije" da "zaustave krvoprolice" u Siriji.

Па има ту пар ствари. Прво, западне демократије су познате по томе да слушају папу:ani_biggrin: а друго, Бергољо лако може да наложи Хусару да обузда своје уннијатске манијаке а ако се овај не повинује, да га  казни. Хорхе то није урадио. Паметноме доста. Ватикан јесте био у време несрећног Ивана Павао другог искоришћен за растурање ВУ и потпиривање рата у СФРЈ, али то не значи да ће ико у "Воушингтону" :)))да слуша шта Хорхе Бергољо прича. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

@MKD13 Ово је свакако тежак промашај и лудило. 

Покушај да схватиш да ми који пишемо на овој теми нисмо уопште обојени политичким бојама, као што си ти њима обојен нажалост. Мислиш да је нама Русија Бог? Вараш се. Рецимо ја мислим да је страшна грешка што су Руси у једном тенутку Грузијцима укинули Цркву.

Имаш похвале Стаљина од познатих црквених личности у 20. веку. Свети Лука који је био и епископ и хирург, отац Димитрије Дудко, један епископ који је био и доктор црквене историје заборавио сам како се зове.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Жика рече

Иване, има свештеника у Московској патријаршији који сматрају Стаљина за свеца. Један је држао његову икону.

Јесте. Има и попова у Цариградској који сматрају Јована Павла свецем. Али то није доказ да је брадоња на слици поп. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Јесте. Има и попова у Цариградској који сматрају Јована Павла свецем. Али то није доказ да је брадоња на слици поп. 

Ведран је написао да јесте.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ivan Marković рече

Немој да си лажов. Ово није свештенство РПЦ нити било које друге Цркве јер Стаљин није пројављен свецем у ПЦ. Није сваки брадоња поп. И Толстој је имо браду. 

Ovaj pradonja jeste pop RPC MP.

http://cyclowiki.org/wiki/Евстафий_(Жаков)

Kad jedno osugujemo kod protivnika, budimo doblestni da osudimo i ono isto sto nevalja kod nas.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Жика рече

Имаш похвале Стаљина од познатих црквених личности у 20. веку. Свети Лука који је био и епископ и хирург, отац Димитрије Дудко, један епископ који је био и доктор црквене историје заборавио сам како се зове.

Не знам за то. Треба видети да није небулоза какву приписују Светом Николају Жичком и Охридском.

Чак и да јесте Свети Лука (Војно Јасенцики) хвалио Стљаина, не значи умањее светости, већ показује да свако може да направи грешку. А треба видети кад и како и под којим околностима.

Ево ја хвалим што је Стаљин наредио Црвеној Армији да уђе у Берлин. А нисам стаљиниста и мислим да је Стаљин подлац.

пс: Похвалити неког и цртати нечију икону су потпуно различите ствари.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Ево ја хвалим што је Стаљин наредио Црвеној Армији да уђе у Берлин.

и ја хвалим што је дозволио отварање неких цркава. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ведран* рече

и ја хвалим што је дозволио отварање неких цркава. 

Патријарх и неколико епископа су тражили само да дозволи штампање црквеног часописа а он сам понудио да се отворе богословске школе или само једна не могу да се сетим. О томе је писао Карпов који је био задужен за религију од стране власти и који је био на том састанку. И патријаршија је враћена за време Стаљина.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Има безумних људи свугде. И овај поп Жаков је један од таквих. И јесте у РПЦ. 

Али сверномакедонац је злобан. Нека се јави када Кирил буде освећивао икону Стаљина (то јест никада) да нам даје паралелу између Денисенка и његовог освећења ове скарадне иконе Св Георгија. 

Nisam zloban, vec mi je muka od vasu dvolicnost. 

A Stalin je imao punu kontrolu nad sinodom Alekseja prvog i nije tajna da su mnogi episkopi bili agenti i sargivali sa KGB, kao shto nije tajna i da Aleksije drugi imao tajno ime "Drozdov". Kolko su novomucenika posradili samo zato shto nisu htjeli u crvenoj crkvi. E sad treba da shvatimo da su oni bili prinugeni na sve to i snalazili se kako su znali i umeli, al nemojmo sad...da su cistiji od bjelog snjega!

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Жика рече

Похвале су једно, држање свецем нешто друго. Другим речима, скуп свих хваљених и скуп свих светаца имају непразни пресек. :)))

Подели на овим сајтовима

Ево и ја да похвалим Стаљина што је разорио пола Немачке, срушио нацистичку гамад, показао мителеуроољанима где им је место, забранио абортус у СССР... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...