Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Ведран* рече

12:smeha:

И ако нас прогласе не више аутокефалним. 

Или дају Мирашу да кади Амфилохија. 

Или кажу да нам од сада ЦП поставља, смењује епископе.

Или ... смисли било коју глупост по своме нахођењу

Па то би већ био Матрикс :D

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Благовесник рече

Ни по коју цену!

ЦП нема алтернативу!

• Хахаха 1

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Не, него то да будемо неутрални нема алтернативу.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Још су наше владике баш добро пропраћене у медијима у Русији и то баш, значи на нас полажу највеће наде и на Антиохију, ако их сада не би подржали, а тиме подржавамо и сами себе ћемо само исећи грану на којој седимо.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Благовесник рече

Не, него то да будемо неутрални нема алтернативу.

Блажени неутрални, јер је таквих царство небеско. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Али, то да ће Москва канонски постати Трећи Рим то је дефинитивно :) И то ће бити и васељенски центар наше Цркве, СПЦ, али са непрекинутом евхаристијском везом са ЦП, мислим да ће то тако на крају бити, ако не победи разум у Цариграду...

Подели на овим сајтовима

,

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, невски рече

Још су наше владике баш добро пропраћене у медијима у Русији и то баш, значи на нас полажу највеће наде и на Антиохију, ако их сада не би подржали, а тиме подржавамо и сами себе ћемо само исећи грану на којој седимо.

То јесте тако, али опет, није у питању подршка ради подршке, није у питању заузимање стране ради интереса, није у питању држава, све су то споредне ствари. 

Кључна ствар је црквени начин решавања проблема, и верност црквеном поретку, не презирање заједнице и самодовољност (што сад видимо на делу у Цг), па онда тек конкретно канони, права, надлежности  и све остало. 

• Свиђа ми се 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Није ли неутралан, заправо, нит вино нит вода.. тј оно што се јеванђелски бљутавошћу зове а што ће на концу бити и избљувано

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Благовесник рече

Али то да москва канконски постаје Трећи Рим то је дефинитивно :) И то ће бити и васељенски центар наше Цркве, СПЦ, али са непрекинутом евхаристијском везом са ЦП, мислим да ће то тако на крају вити, ако не победи разум у Цариграду...

А како мислиш да ће РПЦ на тај титоизам да гледа?

Колико читам они очекују да ми поступимо исто као они ни мање ни више, све остало ће се сматрати стављањем на страну Фанара.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рилски рече

Није ли неутралан, заправо, нит вино нит вода.. тј оно што се јеванђелски бљутавошћу зове а што ће на концу бити и избљувано

Није. Овде је у питању не цепати Тело Христово, и то нема цену...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

То јесте тако, али опет, није у питању подршка ради подршке, није у питању заузимање стране ради интереса, није у питању држава, све су то споредне ствари. 

Кључна ствар је црквени начин решавања проблема, и верност црквеном поретку, не презирање заједнице и самодовољност (што сад видимо на делу у Цг), па онда тек конкретно канони, права, надлежности  и све остало. 

Овде се прожима и црквени канон, и државни интерес, а најважније осећај људски за правду. Најбитније је где је правда.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, невски рече

А како мислиш да ће РПЦ на тај титоизам да гледа?

:smeh1:

Чекај, а како ће поступити Бугарска П.Ц. (њих и данас у Русији воле више од Срба)? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Благовесник рече

Није. Овде је у питању не цепати Тело Христово, и то нема цену...

Па Вартоломеј није тако размишљао. Не мислиш да је он малоуман и да није знао шта ће се догодити после тога?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, невски рече

осећај људски за правду. Најбитније је где је правда.

Не, то није тачно. Тако, рабећи тај осећај у нама, Енглези су нас гурнули у безумно и бесмислено страдање и братоубилаштво у Другом с.р.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...