Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 часа, Ivan Marković рече

Заороне, нећу уопште улазити у твоје историјске интерпретације. Узмимо, као радну хипотезу, да је тачно све што причаш (ја не сматрам да јесте, али узмимо да је тако). Узмимо и да је потребно да тежимо јединству и да Бог то хоће од нас. Свеједно, окрени, обрни, морате се одрећи следећих јереси:

1догме о папској непогрешивости

2)Filioque у смислу да су Отац и Син једно онтолошко почело Светога Духа

3) Догмата о безгрешном зачећу Богоматере

4)Неразликовања Божје Суштине и Енергија

5)језуитског подилажења свету по сваку цену

6) ваше нездраве мистике засноване на емоцијама, стигмате и томе слично

Чистилиште као теологумен,  мариологију без поменуте догме, ћосаве и нежењене попе, олтаре на отвореном, кипове и остало задржите. 

Ако сам нешто пропустио нек ме колеге исправе. 

Без ових ствари никако не видим како би имали евхаристијско јединство, ал стварно. 

Све друго, политика, историја, национализам нису битни. Али ове ствари јесу. И не брини за наше политичке, црквене и територијалне проблеме. Имају их и други. 

I da prekinu sa karizmatskim padanjima u nesvest i da bleblecu nerazumljivim jezicima. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 17 минута, Trifke рече

I da prekinu sa karizmatskim padanjima u nesvest i da bleblecu nerazumljivim jezicima. 

Misliš na dar govora..što se ti srdiš na darove Duha Svetoga??!

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Isusovo magare рече

Misliš na dar govora..što se ti srdiš na darove Duha Svetoga??!

Tebi ono darovi duha? :0222_shocked: Doduse jesu duha ali kojeg? Necuvana glupost koju ste pokupili od Pentakostalaca i njihovog blebetanja. No Ovo nije tema koju smo postavili. ;)

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Trifke рече

Neznam ni grcki ni Ruski ! 

:0201wink:

Али ајде. Вели Серафим да Вартоломеј има право. :0205_whistling:

• Хахаха 1

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

Pa uči jezike..:))

Ucim ja normalne jezike ali nemogu vasa blebetanja. :tongue:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

:0201wink:

Али ајде. Вели Серафим да Вартоломеј има право. :0205_whistling:

Zeka u crvenom tralalalala!  :cheesy3: Nego danas odlsusah komentare na radiju Backe eparhije i cuh jako zanimljive stvari. Poziv Vaseljenskom patrijarhu da preda prvenstvo Rusiji i da ce onda dobiti pomoc od njih i da ne naseda na pritiske zapada. Pa onda kako je nas crkveni ministar inostranih poslova u kontaktu sa svim stranama i kako vrlo aktivno ucestvuje u mirenju brace. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kopitar рече

Što onda komentiraš...molimoli

Ti si bese nesto obecao da neces ucestvovati na ovoj temi, zar ne? :)))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Ivan Marković рече

Ако сам нешто пропустио нек ме колеге исправе. 

Beskvasni hlebovi,....ali, ajde, ako se nadje resenje za krupnije stvari,...ovo, mozda moze da se i ne razmatra,...Just_Cuz_19

Pa, epikleza i priziv sv.Duha koje ne postoji kod RK,....tu ne znam bas sta i kako,....tesko pitanje,....

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Trifke рече

Tebi ono darovi duha? :0222_shocked: Doduse jesu duha ali kojeg? Necuvana glupost koju ste pokupili od Pentakostalaca i njihovog blebetanja. No Ovo nije tema koju smo postavili. ;)

Nemoj da zovem Zajrona da nam objasni..

Nego što misliš ima li ovaj Vratolomej kakve darove??

I zanima me zašto on tamo sjedi sàm u toj Turskoj..ako je glavni??!

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Beskvasni hlebovi,....ali, ajde, ako se nadje resenje za krupnije stvari,...ovo, mozda moze da se i ne razmatra,...Just_Cuz_19

Pa, epikleza i priziv sv.Duha koje ne postoji kod RK,....tu ne znam bas sta i kako,....tesko pitanje,....

Zašto tražiš kruha preko pogače...:))

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Isusovo magare рече

Nemoj da zovem Zajrona da nam objasni..

па можеш, али га водите вашој кући па нека вам објашњава

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...