Jump to content

Зоран Ђуровић: Шта има Амфилохије против Степинца?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, Васијан рече

Није Зоран ништа показао. Он само покушава друге да ухвати у речи и да ствари поставља црно - бело. Већ сам објаснио и нема потребе да понављам.

И нема потребе. Изјавио си да су католици Црква јер нису анатемисани ВасСабором и имају валидну јерархију. - Други део твог дискурса у коме лапрдаш да нису Црква је сасвим неутемељен јер је основан само на твојој слепој мржњи према људском роду. Битно је оно што си јасно теолошки исповедио, а то је да су Црква јер нису анатемисани од ВасСаб. Самоубио си се, и то је свима који барем мало имају светлости разума, а чак и да нису стручњаци у материји, јасно. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

( samo da izvestim u vezi onih bookmarksa sto sam pobrisao,.... jedan drugar ce' pokusati da povrati podatke, videcemo sta ce biti,...ali, pre pola sata, ne znam kako i zasto, :smeh1:,....nesto sam cackao po nasem prijatelju Google i nadjem neku moju licnu......Google - Moja aktivnost ....za poslednjih godinu - dve,....tako da mogu da povratim dosta podataka, knjiga i sajtova,... :cheesy3:,....tako da, ako neko hoce da pronadje svoju net istoriju aktivnost, moze  da je pronadje na toj adresi... )

( eh, da i mene malo bog pogleda,... :D )

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

eh, da i mene malo bog pogleda,... :D

Блажен си ти, јер ти Бог отписује грехе на глупост!:))

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

1000 пута сам рекао да Дух Свети има смисла за хумор, тако да су ови више пута признали да су Католици Црква! :))

Da, to je tačno, Duh Sveti ima takav smisao za humor da su ti najveći one man i stand up šuomeni obični amateri! Na primjer mi katolici u Češkoj smo dobili ""veliko pojačanje" - prestupio k nama od husita portparol predsjednika Miloša Zemana, o tom sam vam već pisao. Jučer kad se ta vijest tek objavila svi katolici mislili da je to neka teška sprdnja, nisu mogli povjerovati, mislili da je to nešto sa onog katoličkog satiričnog časopisa "Tisícikráte". Da vam to približim primjenim to na srpske realije, to je isto kad bi ministar Vulin proglasio javno u sred Beograda da prelazi na katoličanstvo. Tolika bi to otprilike bila radost medju katolicima! :lupaglavu:

Valjaće nam ko ovaj fikus što ga je donio - kam ho postavíš tam stojí.

Ne giba se ni ne pokreće, stoji mirno i nepomično, nema nikakve nazore. :D 

http://www.christnet.eu/zpravy/29268/jiri_ovcacek_prestoupil_k_rimskokatolicke_cirkvi.url

https://tinyurl.com/ybo8hlk6

https://tinyurl.com/ydz67uq7

41493239_10212506376437657_8056992990960

https://tinyurl.com/ycmw2m3e

Подели на овим сајтовима

@Васијана за медаљу! Престао да одговара, можда му мозак говори: ббр-ттт... ортпаонд лаккоаооакодпртљ---;;ооииуучч...---ддд - прегорео као лицна!:))

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Васијан рече

Сад већ отворено пишеш којештарије, без имало задршке.

Ово болдовано никада нисам написао у оваквом кључу како ти износиш. После мени кажеш да је код мене црно-бело. Кажеш да ја не схватам шта ти пишеш, а пишеш врло конфузно и непрецизно, а мени учитаваш ствари које никада нисам писао. 

Загранична Црква је била у административном расколу са својом Мајком Црквом, није била у јереси, а била је у општењу са једним делом Православне Цркве. Латини су јеретици са којима је Црква нема општења, и то не из административних и канонских разлога, већ из догматских. Православна и Римокатоличка Црква исповедају две различите Вере и два различита Христа. Више од хиљаду година та црква исповеда већи број јереси и крајње се укотвила у томе. Никакве везе нема поређење са РПЗЦ која је била део Православне Цркве и латинске цркве нема. Поређење смешно до бола. Још када би га видели загранични Руси, пали би у транс.

Можеш о. Љуби послати мејл. Питај га шта мисли о РКЦ. Колико је пута тамо на "светосављу" написао да они нису Црква...

Митрополит Заграничне Цркве Антоније Храповицки је исповедао да је Христос извршио искупљење у Гетсиманском врту а то исто су тврдили и неки теолози из Заграничне. Исповедали су митарства, чак су ђакона Пухала рашчинили што није прихватао митарства и писао против њих. Митрополит Филарет је тврдио да је Московска патријаршија безблагодатна. Не могу више да се сетим шта су све исповедали. Кад сам већ поменуо Пухала који је сада епископ како он није ниједном поново крштен а био је у више расколничких групација? Ако ћемо по твоме требало је сваки пут да га крсте:D

Знам ја шта он тврди о католицима, опет ниси схватио. Ја кажем да је доследно да ако признаје благодат кипријановцима онда треба и католицима.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Дивим се твојој глупости! Аријанац није крштен! Даје му се (евентуално) име и миропомазује се јер улази у нову заједницу. Неће га у олтару примити! Није крштен јер је већ био крштен. Шта ти је ту нејасно? Ако је неко некрштен, као савелијанци, бива крштен. Тачка. Свео ове остале тлапње су само твоја учитавања која немају благе везе са текстом и чињеницама. 

Текст и смисао евхологија говоре супротно од Вас. 

Привођење бањи Крштења говори о томе да је у питању крштењска радња, јер је обред примања (уласка/чланства) у Цркву, а не обред примања из Цркве у Цркву! Обред примања из Цркве у Цркву, постоји само у Вашој бујној уметничкој машти. Али, тако нешто можда постоји у сликању, али у Цркви и теологији, јок!

Улазак у Цркву, значи да тај неко никада у Цркви и није био! 

Пошто се радња одвија код крстионице, то симболички показује да је у питању озакоњење форме крштења које је бивши јеретик примио у јеретичкој заједници (која није Црква, јер не постоји прелазак из Цркве у Цркву) и уздизадње његовог имена (крштењског имена које је добио у форми крштења код јеретика) међу православна имена и тиме га чини правим и потпуним.

Даље се то потврђује овим заповестима: "И тако се узводе у општење: прима заповести седам дана да не једе месо, нити да се умива, већ као и крштени, тако и он да проводи, и осми дан да се окупа." 

Овим је показано да је за евхологиј овај обред извршен над новопоросвећеним идентичан као и Св. Крштење, јер су заповести, које су се тада практиковале, идентичне. Зашто би он проводио дане са истим правилима као новокрштени, још са овом заповешћу о некупању, ако се тај пријем није сматрао једнаким Св. Крштењем? 

Писао сам текстове о томе да Артемије није епископ, и о артемитској секти.

Морате се одлучити шта мислите! Ја сам Вам поставио питање да ли Артемије врши Св. Тајне. Одговорили сте ми: "не знам". 

Како Артемије није Архијереј, када су и јеретици у једној Цркви? Како су рашчињени древни јеретици били свештенослужитељи преко којих служи Христос и који су се само одвојили од институционалне Цркве, а Артемије је изузетак на коме рашчињење важи и који се одвојио од Тела Христовог, а за рашчињење аријанце, после 2. Вас. Сабора (и све остале) то не важи, па су ти аријанци и даље  служитељи који приносе праву Евхаристију и крштавају у право Крштење, док Артемије то не ради???

Договорите се шта мислите, јер уносите конфузију у народ који чита ово. 

Сам Владика ради рецензију и коригује неопходно. Ја и он о свим тим детаљима дискутујемо, јер он све уредно бележи. Ја сам му дао готов материјал, али је он тај који о свему пресуђује. Није ли чудно да он жели да публикује књигу неког шарлатана? Исто се и Амфилохије понудио да објави мој докторат. И то он сам. Иако смо имали жешћих расправа. Дакле, стварност није црно-бела и таква како је ти замишљаш. Но, ти си Судија Васионе! Ко је као ти! 

Никакав проблем. И ја бих издавао од Вас све оно што сматрам добрим. Поготово онај текст што разобличава Јеховисте, а бави се Св. Првомуч. Стефаном. Не би било лоше да енергију усмерите на разобличавање тих секташа, него да је трошите на јерес екуменизма и сличне ствари.

Проблем је овде био што је Таса рекао да Иринеј није његов Патријарх. Те ствари се не говоре ни у шали.

О чему Ви сад зборите? То је као оно што оптужују Тасу за "каноне мачку о реп", а он саставио канонски зборник. 

Прво, када је Таса рекао да +Иринеј није његов Патријарх?Друго, како може то да каже када га увек помиње као првог када служи Литургију.

Поготово немој да ми лупеташ о Иринеју, јер је он најдубљи теолог међу јустиновцима и прва виолина код нас. Зато сам ја благодаран Богу што имам част да са њиме проведем неко време и разменим мишљење. 

О +Иринеју не говорим напамет. Врло добро познајем више различитих људи (међусобно се слабо познају) који су имали озбиљне разговоре са њим гледе ових ствари и сви су му рекли исто. Али, као што рекох, не бих о томе...јер нема неког смисла.

Заборавих: Ловачке приче о крштавању католика у Ковиљу овде немој да просипаш!

Какве ловачке приче? Ако ми не верујете, ја ту не могу ништа...Ваша слобода и Ваша ствар.

пре 3 часа, Васијан рече

а Црква је тврдила да се од њега Св. Тајне не примају и док је био монах у окциру СПЦ.

Теби је лоше... ниси попио лекић? 

Шта није јасно? СПЦ тврди од када га је рашчинила, то јест, пре него што је скроз екскомунициран из Цркве, да његове Тајне немају никакву валидност.

"2. Sa navedenih razloga Sveti Arhijerejski Sinod smatra svojom dužnošću da obavesti javnost da je ovakvim svojim ponašanjem bivši Episkop raško-prizrenski Artemije ne samo stupio na put raskola nego je doslovce stvorio svoju sektu, sektu artemijevaca, prvi put takve vrste u istoriji Srpske Crkve. Ne gubeći nadu i prizivajući imenovanog na pokajanje, Sveti Sinod odgovorno skreće pažnju svemu sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu naše Svetosavske Crkve da "Liturgija" bivšeg episkopa i njegovih pristalica, svih lišenih čina kao i on, nije Liturgija, njihovo "Pričešće" nije sveto Pričešće, njihove "Tajne" nisu Svete Tajne Crkve Božje; da sve što čine služi na duhovnu propast kako njima tako i onima koji ih slede i učestvuju na njihovim sabranjima i bogosluženjima. Tvrdeći da Bogu službu čine, oni ustvari pod vidom odbrane Pravoslavlja razaraju jedinstvo Crkve Hristove, odvajajući se na sektaški način od njene žive, spasonosne Zajednice i lišavajući sebe i druge večnog spasenja. Zato, svi oni koji im lakoverno sleduju - neka dobro razmisle o tome kome i čemu sleduju, odvajajući se od Crkve Hristove i navlačeći na sebe i svoju decu prokletstvo sektašâ."

http://www.eparhija-gornjokarlovacka.hr/old_site/index.php?option=com_content&view=article&id=390:saoptenje-za-javnost-svetog-arhijerejskog-sinoda-spc--16-xii-2010&Itemid=76&lang=hr

Осврт Вл. Атанасија:

"Оно што је свакоме иоле искусном црквеном човеку, благочестивом Православцу, одмах јасно код несрећног нам брата Артемија, то је: он је био некада Епископ, али је канонски и саборно свгрнут и рашчињен, дакле нема ни Епархије ни Епископског чина ни благодати (осим што верује као папист „у неизгладиви карактер“ свештенства!) за служење Божанствене Литургије, нити за рукополагање било кога, а понајмање Епископа, и то сам самцат! Где му је рудиментарна свест о Православној саборности?! Он је, јеванђелски речено, „лопов и разбојник“, који „не улази на врата у тор овчији“ (Јн.10, 1-2). Он, изгубивши Епархију Рашко-Призренску и Косово-Метохијску, просто напросто упада као разбојник у туђе Епископске Епархије, нарочито у светониколајевску Жичку и Шумадијску, служи безблагодатне службе са безблагодатним бившим му клирицима, или другима рашчињенима, „рукополаже“ или „монаши“ тзв. монахе или монахиње (његов рашчињени „игуман“ Николај још пре тога је разводио венчане брачне супруге, отимајући жене од законитих супруга, да их онда „замонаши“!). Сада је сам рашчињени „епископ“ Артемије „хиротонисао“ за „хороепископа“ рашчињенога „игумана“ Николаја (у недељу, 26. априла 2015) у дрвеној бараци, никада непризнатој ни освећеној као храм Божји у селу Лозници код Чачка, на имању искљученог из Цркве, канонском одлуком Епископа Жичког Хризостома, комендијанта „Милоја патријарха“ (донедавно ноторног комунисте, а сада болесно мегаломанског „ревнитеља“, притом ситношићарџијског трговчића и самосхвалисавог „добортвора“ осиромашене у свему и с врха унесрећене „проевропске Србије“)."

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Жика рече

Митрополит Заграничне Цркве Антоније Храповицки је исповедао да је Христос извршио искупљење у Гетсиманском врту а то исто су тврдили и неки теолози из Заграничне. Исповедали су митарства, чак су ђакона Пухала рашчинили што није прихватао митарства и писао против њих. Митрополит Филарет је тврдио да је Московска патријаршија безблагодатна. Не могу више да се сетим шта су све исповедали. Кад сам већ поменуо Пухала који је сада епископ како он није ниједном поново крштен а био је у више расколничких групација? Ако ћемо по твоме требало је сваки пут да га крсте:D

Знам ја шта он тврди о католицима, опет ниси схватио. Ја кажем да је доследно да ако признаје благодат кипријановцима онда треба и католицима.

Добро и шта ћемо са тим што су ови исповедали такве заблуде? Заблуде имамо и код Отаца. Ништа од тога није била догма РПЗЦ, па ни ово о безблагодатности Московске Цркве. Св. Филарет је јасно тврдио да је то његово мишљење, а не став РПЗЦ. 

Зашто би неко поново крштавао Пухала? Не разумем? Када сам ја тврдио тако нешто?

Питај о. Љубу и објасниће ти. Не верујем да би му био проблем да ти објасни. Онда линкуј нама овде да видимо шта је рекао :).

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Васијан рече

Зашто би он проводио дане са истим правилима као новокрштени, још са овом заповешћу о некупању, ако се тај пријем није сматрао једнаким Св. Крштењем? 

Да ли си ти дебил? Па Орос из 1756 наређује обавезно крштење јер католици немају исправну форму! Где си ти видео крштење без крштења?! Само у твојој сумраченој свести...

пре 7 минута, Васијан рече

Никакав проблем.

Па проблем је зато што Владика издаје мој корпус о артемитима. А ти лупеташ глупости. Зашто Владика не изда ове твоје перверзије и хуле на Свето и на људски род? 

пре 9 минута, Васијан рече

Прво, када је Таса рекао да +Иринеј није његов Патриајрх?

Ти си необавештен... Као Коштуница!:))

пре 11 минута, Васијан рече

О +Иринеју не говорим напамет.

Не говориш напамет, лупаш.

пре 13 минута, Васијан рече

његов рашчињени „игуман“ Николај још пре тога је разводио венчане брачне супруге, отимајући жене од законитих супруга, да их онда „замонаши“!

Тако је Амфилохије развео Данила и Никодима... И ево му резултата!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Васијан рече

Добро и шта ћемо са тим што су ови исповедали такве заблуде? Заблуде имамо и код Отаца. Ништа од тога није била догма РПЗЦ, па ни ово о безблагодатности Московске Цркве. Св. Филарет је јасно тврдио да је то његово мишљење, а не став РПЗЦ. 

Зашто би неко поново крштавао Пухала? Не разумем? Када сам ја тврдио тако нешто?

Питај о. Љубу и објасниће ти. Не верујем да би му био проблем да ти објасни. Онда линкуј нама овде да видимо шта је рекао :).

Како није била, кад су рашчинили Пухала због противљења митарствима? Што и оце онда не називаш јеретицима већ само католике?

Ти кажеш да треба крштавати неправославне. Рекао си да је у реду што је митрополит крстио оног католика. Ајде да сматраш тако и да си доследан већ ти уводиш икономију да ни случајно не би признао крштење а да не порекнеш седми канон Другог Васељенског Сабора.

Немам времена да питам о. Љубу.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Жика рече

Како није била, кад су рашчинили Пухала због противљења митарствима? Што и оце онда не називаш јеретицима већ само католике?

Oca Puhala su rasčinili izgleda zbog sexualno dezorijentisanih, gay mladenaca, lezbo djevčina, transgendera i ostalih gelendera, samo im to bilo nezgodno napisati pa daj onda ta mitarstva! :D 

https://www.youtube.com/user/allsaintsmonastery/videos

Подели на овим сајтовима

41691719_245109526191874_757974827670700

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...