Jump to content

Како даље.Молим за савјет.

Препоручена порука

Поштовани чланови поздрав свима.Имам проблем,а како да га се рјешим не знам ни ја.Већ неки период (2-3 мјесеца)имам присилне суицидалне мисли.У почетку су то биле мисли да ја то желим.Затим размишљања гдје ћу завршити уколико то урадим,па ми се само жеља повећа.Било је још ту глупости око тога али задњих 20так дана ми се јављају мисли да могу тиме рјешити све проблеме,што ја и повјерујем јер ми је мозак упао у таку неку мрачну фазу.Значи осјећам задњих 20так дана као да ми је мозак на дну базена а ја пливам на површини.Физички сам супер.Радим у трговини 23 године имам.Е овако задњих 20так дана мозак ми је у таквом стању.Имам мисли да ћу тиме рјешити све проблеме,да ћу се рјешити патње у животу а не могу то никако ни игнорисати ни одгањати.Задња 2 дана као да ми је најгоре.Имам мисли да је то све нормално.Да је нормално умрјети да је нормално и природно бити мртав.Значи ли то да је исто тако нормално извршити суицид јер је природно бити мртав.Значи ако је то природно,зашто га не извршити уколико је природно бити мртав.Уколико бих то урадио,имам осјећај да је и то природно,јер је природно бити мртав,ако је тако природа рекла,значи ако је то нешто природно,зашто га и не извршити.Најгоре је што ми мозак то све прихвата и не бојим се.Бојим се звог тога што се не бојим тога.Немам никакве емоције,тотално сам хладан.Шта да радим,не знам ни ја.Имам мисли ако је то природно,зашто  то и не урадити?

Подели на овим сајтовима

Стани мало и пре си имао епизоду па си прескочио. Јеси ли био код доктора?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Mile995 рече

ми се јављају мисли да могу тиме рјешити све проблеме

1 hour ago, Mile995 рече

Имам мисли ако је то природно,зашто  то и не урадити?

То нису твоје мисли.

1 hour ago, Mile995 рече

Значи ли то да је исто тако нормално извршити суицид

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Mile995 рече

Шта да радим,не знам ни ја.Имам мисли ако је то природно,зашто  то и не урадити?

@Mile995, форуми и интернет нису добро место где треба да поставиш ово питање. Под хитно, ако озбиљно о овоме мислиш, јави се код свог лекара у Дом здравља и у поверењу му реци да си депресиван и да имаш суицидалне мисли које те муче. Нико ти се неће смејати, нико те неће сматрати ненормалним, а лекар је обавезан да о проблемима пацијената не говори другима. Као што човеку може да се разболи тело, може да се разболи и психа и треба видети да ли се ради о реакцијама на проблеме које човек има и да просто мора да унесе неке промене у начин живота, или је човека напала болест, неки погрешан хормон се лучи у тело и изазива очајно стање и то под хитно треба излечити.

Други савет је да, упоредо са овим, о истој ствари попричаш са својим свештеником, где највероватније неће моћи он да ти помогне али ће вероватно знати некога ко може.

Интернет и форуми нису место где треба да тражиш решење, јер су на интернету обични људи као и ти, од којих 90% неће ни моћи да разуме твоју муку. Решења ти се налазе код ове двојице горе и ако желиш себи добро, молим те да ме послушаш. Превише се младих људи убије годишње, а да је разлог медицинске или духовне природе и да им се могло помоћи, али да нико (па ни они сами) нису своју депресију схватали озбиљно, него као нешто што ће проћи само од себе.

Подели на овим сајтовима

Лекови ти могу тренутно помоћи, али не могу трајно решити проблем. Чим си ти свестан таквих мисли, значи да можеш да се бориш са њима. Као прво, немој их примати и дозвољавати да се укорењују. Запосли се што више. Али много је боља ствар ако имаш неки манастир у близини и отиђи код монаха и испричај му све. Исповеди се и причести. Проћи ће, веруј ми. 

Такве мисли се јављају када неко има недостатак самопоуздања и љубави према себи. Помисли на све добре особине које имаш, на своја добра дела која си улинио, слушај добру музику, певај, читај Оца Тадеја, Он много говори о терању лоших мисли и како да не дозволиш да се укорене. А у међувремену, пости, исповеди све и причести се што пре. Десиће се "чудо", нестаће све, видећеш. Још је већи грех равнодушност. Не смеш бити равнодушан према себи и другима. Љубав спашава, Вера и нада у боље сутра. Јер све ће проћи, млад си. Живот је пред тобом. Колико само радости има испред тебе....пробај да замислиш какве су ти жеље за будућност..сети се својих снова кад си био добро. Снови се остварују. Поготово у твојим годинама. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Mile995 рече

Поштовани чланови поздрав свима.Имам проблем,а како да га се рјешим не знам ни ја.Већ неки период (2-3 мјесеца)имам присилне суицидалне мисли.У почетку су то биле мисли да ја то желим.Затим размишљања гдје ћу завршити уколико то урадим,па ми се само жеља повећа.Било је још ту глупости око тога али задњих 20так дана ми се јављају мисли да могу тиме рјешити све проблеме,што ја и повјерујем јер ми је мозак упао у таку неку мрачну фазу.Значи осјећам задњих 20так дана као да ми је мозак на дну базена а ја пливам на површини.Физички сам супер.Радим у трговини 23 године имам.Е овако задњих 20так дана мозак ми је у таквом стању.Имам мисли да ћу тиме рјешити све проблеме,да ћу се рјешити патње у животу а не могу то никако ни игнорисати ни одгањати.Задња 2 дана као да ми је најгоре.Имам мисли да је то све нормално.Да је нормално умрјети да је нормално и природно бити мртав.Значи ли то да је исто тако нормално извршити суицид јер је природно бити мртав.Значи ако је то природно,зашто га не извршити уколико је природно бити мртав.Уколико бих то урадио,имам осјећај да је и то природно,јер је природно бити мртав,ако је тако природа рекла,значи ако је то нешто природно,зашто га и не извршити.Најгоре је што ми мозак то све прихвата и не бојим се.Бојим се звог тога што се не бојим тога.Немам никакве емоције,тотално сам хладан.Шта да радим,не знам ни ја.Имам мисли ако је то природно,зашто  то и не урадити?

Имаш прилику да потпуно отворено видиш нека страна и туђа деловања у твојим мислима, потребно је само да истрпиш док не прође. Посвети се Богу што више можеш.

Знај да је Бог - Живот, и Љубав и Заједница. 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Aleks D. рече

Лекови ти могу тренутно помоћи, али не могу трајно решити проблем.

Извини, али шта значи "трајно решити проблем"?

Лепо је Дидим написао. Ми овде можемо да будемо подршка једни другима, и то одлична подршка, лично сам то искусила, али морамо бити веома пажљиви када дајемо савете, живот сваког од нас није интернет тема.

пре 11 минута, Aleks D. рече

Такве мисли се јављају када неко има недостатак самопоуздања и љубави према себи.

Пажљиво са оваквим изјавама, ово смо већ толико пута писали, није тачно, није правило, итд...

Подели на овим сајтовима

@Aleks D. Наравно да желиш, нисам другачије ни мислила. Не нападам те, разговарамо. Имали смо пуно тема о депресији и суициду и причали о томе, са различитих становишта, и свако ко је писао је имао добре намере. Али написано на оваквим темама има одређену тежину, ето само сам то хтела да напишем. Нема потребе за љутњом.

Подели на овим сајтовима

Једноставно ми је то све постало занимљиво задњих 20так дана.Ево задња 2 дана иду мисли ако је смрт природна и ако је природно бити мртав,па иако бих учинио тај суицид,зар и то није нешто природно ако је природа измислила да морамо бити мртви.Значи ли то да је смрт нешто добро уколико је природа измислила да морамо умрјети и бити мртви.Почећу да контрирам.Говорићу себи а шта ако није тако?

Подели на овим сајтовима

Уморила сам се причајући.

И мени су лекови стварали проблем у почетку, али нисам одустала.

Да би лек могао да делује потребне су три недеље.

Подели на овим сајтовима

Што је најгоре не пијем тај антиепилептик већ мјесец дана.Кад нисам полудио од њега.Кад се вратим,рећи ћу му шта ми се дешава.Можда ће ми прописати неки АД или нешто друго.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Mile995 рече

Једноставно ми је то све постало занимљиво задњих 20так дана.Ево задња 2 дана иду мисли ако је смрт природна и ако је природно бити мртав,па иако бих учинио тај суицид,зар и то није нешто природно ако је природа измислила да морамо бити мртви.Значи ли то да је смрт нешто добро уколико је природа измислила да морамо умрјети и бити мртви.Почећу да контрирам.Говорићу себи а шта ако није тако?

није природно да желиш смрт кад јој време није.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, АлександраВ рече

@Aleks D. Наравно да желиш, нисам другачије ни мислила. Не нападам те, разговарамо. Имали смо пуно тема о депресији и суициду и причали о томе, са различитих становишта, и свако ко је писао је имао добре намере. Али написано на оваквим темама има одређену тежину, ето само сам то хтела да напишем. Нема потребе за љутњом.

Слажем се. Не љутим се. Увек треба слушати лекаре и пити терапију. 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...