Jump to content

Никодим Богољављевић јавно прекинуо помињање свог Епископа и изашао из црквене заједнице

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 часа, Поуке.орг инфо рече

због јавне проповеди и спровођења јереси екуменизма и сергејанизма,

...а поготову јереси тераротундијализма!

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, RYLAH рече

Не знам само зашто га је неко све ове године, поред свих оних "сновиђења", онда "научних расправа" о равној Земљи и сличним глупостима, пуштао да јавно саблажњава народ. Мислим, не залажем се за то да у Цркви смеју да говоре само они који имају "дозволу", далеко од тога, али мора некад некоме да се удари и кочница, посебно ако се види да својим деловањем брука институцију коју наводно представља.

Тако је. 

Управо се и ја то питам зашто му јавно није скренута пажња, а не знам ни приватно да га је неко упозорио. А ако неко сада каже, нисмо знали, или није изгледало као озбиљан проблем, испашће веома неозбиљан.

Али није ово крај Никодимове приче. Бојим се да је тек почетак. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Trifke рече

Nevolim da prorokujem

Ајде? 

:tongue:

:)))

• Хахаха 1

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ведран* рече

Али није ово крај Никодимове приче. Бојим се да је тек почетак

100%, нажалост

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Trifke рече

Nevolim da prorokujem ali iamm osecaj da Nikodim samo otvara sezonu budalastina. Ima po SPC jos kojekakvih "duhovnika" koji ce poci slicnim putem. Na zalost, neke stvari ne treba sejati one same nicu. 

Не знем, можда је и боље да исплива на површину него да се гноји у дубини. Можда се тако Црква ишчисти и јавно разобличи разне духовнике и будалаштине које причају.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, RYLAH рече

Не знам само зашто га је неко све ове године, поред свих оних "сновиђења", онда "научних расправа" о равној Земљи и сличним глупостима, пуштао да јавно саблажњава народ. Мислим, не залажем се за то да у Цркви смеју да говоре само они који имају "дозволу", далеко од тога, али мора некад некоме да се удари и кочница, посебно ако се види да својим деловањем брука институцију коју наводно представља.

Verujem da svi delimo tvoje misljenje, ali sumnjam da cemo ikada naci odgovor na njega. Osim ove sablazni, imali smo I razne druge tokom niza godina, prosto to je nesto sto je usko vezano za palu ljudsku prirodu. Mozda nam nedostaje hrabrosti da nazovemo stvari/pojave pravim imenom I da secemo rak u korenu. Malo ko je imun na zavist, moc, vlast I sl. Zao mi je slabih I nejakih kojima se na ovaj (sablaznjujuci) nacin zabranjuje (udaljava) Carstvo Nebesko. 

Подели на овим сајтовима

За свештеника Никодима сам први пут чуо кад сам на нету налетео на његов текст ,,Откривање Откривења" у ком он, у јеховистичком стилу, ,,предвиђа" датум доласка антихриста и касније Другог Доласка Христовог. У том тексту он се позива на књигу ,,Русија пред Другим Доласком". Већ тада сам видео да резоновање свештеника Никодима није у складу са Православљем. 

Подели на овим сајтовима

Најбизарније од свега јесте то што је владика Милутин један од владика који има доста негативне ставове према екуменизму схваћеном у смислу синкретизма и прича о више Цркава и "уједињавању". Није потписао спорни документ са Крита, а при томе је жестоко окрпио римског папу и остале јеретике на Недељу православља, када је сасвим експлицитно папу прогласио јеретиком.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Тако да мени овај Никодим делује (а можда и грешим) као пројекат неких служби које не мисле добро нашој Цркви...

Мислиш УДБ-е?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Не...

Ок, само пошто си поменуо оно ,,не мисле добро нашој Цркви" ако постоји служба која нашој Цркви (и народу) не мисли добро, то је УДБ-а. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Удба не постоји, апдејтуј се мало...

Итекако постоји, нажалост. Та служба и даље хара и уништава. Велико је то зло и заблуда је да неко мисли да ће променом политичара на власти та структура тако лако да се измени. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...