"Tamo daleko" Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 Simptomaticno je da ti prvi ljudi do Episkopa su u stvari najiskompleksiraniji I prave najvece probleme Crkvi. Trebalo bi mozda poslati sve njih na neko psihijatrijsko posmatranje I evaluaciju pre nego dobije takvu poziciju od svog nadleznog vladike. Леон Професионалац, Васијан and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 Било је само питање времена. Очигледно није сав свој. Trifke, Леон Професионалац, Васијан and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 1 hour ago, Леон Професионалац рече Да не знам да је до скоро био званични духовник и исповедник Епархије ваљевске и да је лупао клемпе неким ондашњим поповима помислио бих да се ради о великој љубави и трпљењу надлежног архијереја. пре 42 минута, Поуке.орг инфо рече Баш тако... Човек кога нико није смео попреко да погледа, главни контролор текстова који се пишу, исповедник у Епархији, ударна песница "против новотарија"... Није ми јасно како овакви људи догурају до тог нивоа*. Зар нико није видео какав је? Не знам како неко може да се бави сновиђењима, пише о равној земљи и некаквим заверама, а да га пусте да настави да нас све срамоти. Ужас живи. *Да ни не спомињем што неко може да "лупа клемпе", да "нико не сме попреко да га погледа". Шта би било да не дају завет послушности? "Tamo daleko", Вилер Текс, RYLAH and 4 осталих је реаговао/ла на ово 2 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 3 часа, Поуке.орг инфо рече Еп. (оцеубицом) Теодосијем (Шибалићем), У овоме је кунст. Артемити му понудили да буде епископ, а у СПЦ никад не би добио титулу због свог лудила које пројављује кроз "књиге". Прича се о томе одавно. Сад ће вероватно пре него и званично пређе у секту да глуми мученика и да доведе до тога да га избацују из манастира. Поуке.орг инфо, Trifke, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
бихевиор Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 Пролупао несрећник Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 Неко време нисам био на форуму, и сад свратих да видим шта има ново, и видех ово (додуше летимично). Морам признати да за мене ово није уопште изненађење. Више пута сам писао о погубним ставовима архимандрита Никодима. Сасвим је јасно било да ће он овакав корак да направи. Оно што за мене јесте изненађујуће је чињеница да нико (осим нас ситне бораније) није реаговао на његову антимисију у Цркви, коју несметано врши већ неколико година. Вилер Текс, Васијан, "Tamo daleko" and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 1 сат, RYLAH рече У овоме је кунст. Артемити му понудили да буде епископ, а у СПЦ никад не би добио титулу због свог лудила које пројављује кроз "књиге". Прича се о томе одавно. Сад ће вероватно пре него и званично пређе у секту да глуми мученика и да доведе до тога да га избацују из манастира. Ја сам додуше у мојој кристалној кугли још пре пар година видео нешто друго, а то је да ће он створити посебан раскол, а не да ће се прикључити Артемијевом. Али не искључујем моућност да ми је кугла била прашњава... RYLAH, Лидија Миленковић and Поуке.орг инфо је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 4 часа, Леон Професионалац рече Тешко да ће да се ,,опере" и да га приме јер је писао против њих. Овај жели да буде No 1 и не верујем да би га задовољило да буде само један у мноштву. Мада, ко зна... Ето и Леон има исту куглу, или га познаје лично? Ја само куглу имам, не познајем га. kopitar је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 5 часа, Поуке.орг инфо рече Овакву глупост може да изрекне само неко ко је веома зао и покварен човек, а уз то и глуп... Veoma precizan opis doticnog. Licno sam prisustvovao njegovom rukopolozenju za djakona pre 15 i jos sam tada kazao da ce on napraviti neko cudo. Tada sam bio ismejan od svih. No evo, na zalost, docekasmo da se to i dogodi. Najtragicniji je zavrsetak ne celivam vasu ne svetu desnicu. To je ismejavanje i izrugivanje svemu i svacemu u crkvi. Uzas! Ведран*, Поуке.орг инфо, Леон Професионалац and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 5 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 50 минута, Ведран* рече чињеница да нико (осим нас ситне бораније) није реаговао на његову антимисију у Цркви, A propo ovoga... Interesuje me tvoje misljenje, posto te znam sa dr. tema: kako/kada Crkva prestaje da bude Crkva? Moze i na pp... Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 Управо сада, Џуманџи рече A propo ovoga... Interesuje me tvoje misljenje, posto te znam sa dr. tema: kako/kada Crkva prestaje da bude Crkva? Moze i na pp... Црква никада и никако не престаје бити Црква. А како неко престаје бити у Цркви - овако као овај Никодим. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Црква никада и никако не престаје бити Црква. Interesantno... Zahvaljujem na odgovoru. Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 пре 6 часа, Поуке.орг инфо рече Еп. (оцеубицом) Теодосијем (Шибалићем) ВИЂЕЊЕ С. Р. О ВЛ. АРТЕМИЈУ BY NIKODIM BOGOSAVLJEVIC · PUBLISHED СЕПТЕМБАР 23, 2017 · UPDATED СЕПТЕМБАР 23, 2017 ВИЂЕЊЕ С. Р. О ВЛ. АРТЕМИЈУ Виђење је било после раскола када је настала читава забуна. Нађох се у сну у мензи Философског факултета. Дугачки столови, али празни, хране нема. Нађох се поред владике Артемија. Доле у низу седе људи. Ја упитах владику: „Реците ми, да ли се при Вашем служењу дешавају Свете тајне? Да ли се хлеб претвара у тело Христово, а вино у крв?“ Владика ћути, гледа у даљину. У том људи у жагору прозборише, устајући од столица: „Да, то смо и ми хтели да питамо!“ Владика ћути. Сви ћутимо. Ја опет: „Реците ми, Владико!“ И даље ћути и гледа у даљину. Упитах га и трећи пут. Одједном, зарида владика тешким плачем. Потресох се: „Владико, зашто тако страшно плачете? Ако сте гладни, дођите да вас нахраним, ако сте жедни да вас напојим. Имам да Вам дам!“ Тешки уздаси из дубине бића његовог! Плач, ридање! Ја се још више ражалостих и поновим му позив да га нахраним. Гледам га лицем у лице, сузе му низ образе теку, како тешку тугу носи! На то ми одговори владика Артемије: „То чега сам ја гладан, ти немаш да ме нахраниш, и чега сам ја жедан ти немаш да ме напојиш!“ И погну главу… + + + Порука је јасна: (бивши) вл. Артемије није гладан и жедан телесне хране и пића, већ духовнe, а то је благодат Божија, које у његовом расколу нема. Архим. др Никодим (Богосављевић) http://nikodimbogosavljevic.com/vidjenje-s-r-o-vl-artemiju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 1 hour ago, Ведран* рече Ја сам додуше у мојој кристалној кугли још пре пар година видео нешто друго, а то је да ће он створити посебан раскол, а не да ће се прикључити Артемијевом. Нема снаге за самостални раскол, ја мислим. А ови би једва дочекали у својим редовима једну такву "интелектуалну и духовну громаду" каквом се по Интернетима представља овај несрећни човек. Одма би му дали и панагију. Ето, он може да има једно сновиђење де ће да види да је Артемије (кога и даље све време зове владика) заправо пун Благодати, а они ће да кажу "ето нам га један од највећих синова се покајао и видео Истину (која је само једна)" и свима лепо Не знам само зашто га је неко све ове године, поред свих оних "сновиђења", онда "научних расправа" о равној Земљи и сличним глупостима, пуштао да јавно саблажњава народ. Мислим, не залажем се за то да у Цркви смеју да говоре само они који имају "дозволу", далеко од тога, али мора некад некоме да се удари и кочница, посебно ако се види да својим деловањем брука институцију коју наводно представља. Леон Професионалац, "Tamo daleko", Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 Nevolim da prorokujem ali iamm osecaj da Nikodim samo otvara sezonu budalastina. Ima po SPC jos kojekakvih "duhovnika" koji ce poci slicnim putem. Na zalost, neke stvari ne treba sejati one same nicu. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука