Jump to content

Опроштај као казна

Оцени ову тему

Препоручена порука

@kopitar Хвала на одговору. Управо због тога што се не прича о истини у Хрватској нећемо доћи до помирења, ако ме разумеш. Све приче без делатног покајања су приче. И због тога сам ја љут и нервозан и смета ми када се прича о "љуууууууууууубавииииии" а са друге стране неко запали повратничку кућу 23 године после рата (у Европској Унији не у тзв.Исламској држави) а да то није никаква тема. Нема поверења без делатног покајања.

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2018. at 5:16, Вилер Текс рече

@kopitar Хвала на одговору. Управо због тога што се не прича о истини у Хрватској нећемо доћи до помирења, ако ме разумеш. Све приче без делатног покајања су приче. И због тога сам ја љут и нервозан и смета ми када се прича о "љуууууууууууубавииииии" а са друге стране неко запали повратничку кућу 23 године после рата (у Европској Унији не у тзв.Исламској држави) а да то није никаква тема. Нема поверења без делатног покајања.

Expand  

Problem je što svako vidi zlo u drugima dok svoja zla maksimalno opravdava i umanjuje , još kad to rade klerici crkava što  onda očekivati od obične raje, tako da su po tom pitanju puno bolji ljevičari i ateisti što je najveće čudo u cijeloj priči .

Po meni najjači primjer je dao Episkop Grigorije kad je Dubrovčane zamolio za oprost  ne tražeći da oni naprave isto.

Od Hrvatskih Biskupa koliko znam niko nije napravio ništa slično.

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2018. at 7:28, kopitar рече

Problem je što svako vidi zlo u drugima dok svoja zla maksimalno opravdava i umanjuje , još kad to rade klerici crkava što  onda očekivati od obične raje, tako da su po tom pitanju puno bolji ljevičari i ateisti što je najveće čudo u cijeloj priči .

Po meni najjači primjer je dao Episkop Grigorije kad je Dubrovčane zamolio za oprost  ne tražeći da oni naprave isto.

Expand  

Ja cu ovde samo da se prosetam)))

Viler Teks po skladu osobina je srbski nacionalista, shto samo po sebe nije lose. Slucajom okolnosti ili po Bozjom promislom rodio se kao srbin a ne hrvat. Mogu pretpostavit da ako je bio hrvat bio bi na mnogo veci hrvatski nacionalista nego li Isusovo magare. 

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2018. at 8:00, MKD13 рече

Ja cu ovde samo da se prosetam)))

Viler Teks po skladu osobina je srbski nacionalista, shto samo po sebe nije lose. Slucajom okolnosti ili po Bozjom promislom rodio se kao srbin a ne hrvat. Mogu pretpostavit da ako je bio hrvat bio bi na mnogo veci hrvatski nacionalista nego li Isusovo magare. 

Expand  

Evo i ja samo da prošetam.

Mogu pretpostavit da bi Viler Teks kao Hrvat, bio veći ili manji nacionalista nego li Isusovo magare, u ratu bi se borio protiv naoružanih Srba braneći svoj hrvatski narod i zemlju, i ne bi klao i ubijao nenaoružano srpsko stanovništvo.

Подели на овим сајтовима

Ostavite ironiju I sarkazam za vasa licna I neposredna preganjanja - ovde je potpuno nepotrebna, osobito kada se radi o ovako teskoj I nesrecnoj temi. VT je pristojno I upitno postavio temu/ pitanje, na koje nije lako dati bilo kakav odgovor, jer covek moze samo da zanemi pred takvim zlom. To Vam ne daje pravo da obesmisljavate I temu, a I da dajete pausalne kvalifikacije za coveka kojeg bole rane svog naroda.

Sram Vas bilo!

Pametnom - dosta.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Expand  

Владика Григорије је урадио праву ствар.

Али и Владика Атанасије са својом књигом од Косова до Јадовна.

Видиш, ја ову тему повлачим зато што мислим да има много лицемерја и прича о љубави, мани ме љубави без искрености и покајања.

Ја ово морам да питам јер ја не желим да сутра будем у новом "братству и јединству" испод кога је гомила неокајаних грехова. То  и такво "братство и јединство" ће завршити у крви. 

Подели на овим сајтовима

Expand  

Zar nisu ljevičari i ateisti dali komandu za bombardovanje Dubrovnika? I ko se je izvinio? Ljevičar i Ateista? 

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2018. at 16:18, "Tamo daleko" рече

Ostavite ironiju I sarkazam za vasa licna I neposredna preganjanja - ovde je potpuno nepotrebna, osobito kada se radi o ovako teskoj I nesrecnoj temi. VT je pristojno I upitno postavio temu/ pitanje, na koje nije lako dati bilo kakav odgovor, jer covek moze samo da zanemi pred takvim zlom. To Vam ne daje pravo da obesmisljavate I temu, a I da dajete pausalne kvalifikacije za coveka kojeg bole rane svog naroda.

Sram Vas bilo!

Pametnom - dosta.

Expand  

Isto vazi i za tebe. I ti si srbski nacionalista, mnogo veci nego shto je to Isusovo magare. 

Ja neopravdam nicije stradanje, pogotovo ako se radi o civilima, ustase su se ogresili. 

Ja sam spreman u ime mojih predaka zatraziti od vas oprostaj za zlo ako smo vam ucinili. 

VT trazi od hrvata (nepotrebno je to traziti posebno od Isusovo magare zbog fudbalske reprezentacije Hrvatske) da priznaju zlocine, pokaju i izvine. Sto smatram da je u redu i nikome se ne ponovilo.

Drugo je shto i ja od srbe sam to pozelkivao za makedonske bugare koji su stradali od srbe pomegu dva svetska rata.

VT i ti koji ste jako emocinalni kad se radi o srpskom stradanju, negirate i nimalo se ne kajete za zlo koje su vase predke ucinili vrz neduzno civilno stanovnistvo u Makedoniji. Kao da mene to ne boli? Sad pravite se englezi, kao da se nisto nije desilo. Sram treba da bude vama!!!

Moj sarkazam je u tom smeru, a u nikom slucaju na zlo koje vam se desilo. Jedno svetootacko pravilo glasi da ne trazimo od blizhnjeg ono shto ni sami nismo uradili. U suprotno to je cisto farisejstvo.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2018. at 16:59, Bernard рече

Zar nisu ljevičari i ateisti dali komandu za bombardovanje Dubrovnika? I ko se je izvinio? Ljevičar i Ateista? 

Expand  

Carinici , bludnice , ljevičari i ateisti nas pretekoše u trci za Kraljevstvo Božje.

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс бањалучки бискуп Алфред Пихлер у Божићној посланици 1963. упутио је знаменито тражење опроштаја:“Управо у овој земљи су у прошлом рату многа наша браћа православне вјере погинули зато што су православци. Они који су их убијали имали су у џепу католички крсни лист. Звали су се католици. И ти кршћани убијали су друге људе, такође кршћане, зато што нису Хрвати и католици. Ми болно признајемо страшну заблуду тих залуталих људи и молимо нашу браћу православне вјере да нам опросте, као што је Крист свима опростио.“

Мислим да када би се хрватски клер држао само тих простих, а знаметих ријечи, без "двојби", односи на Балкану би били другачији. Вјерујем да је то искрена жеља садашњег папе Франциска.и

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2018. at 22:10, kopitar рече

Carinici , bludnice , ljevičari i ateisti nas pretekoše u trci za Kraljevstvo Božje.

Expand  

Za ovako izrečenu nebulozu i poluistinu (poluistine su gore od laži) bi ti tvoj blaženi nadbiskup za vreme drugog svetskog momentalno izručio besplatnu i nepovratnu kartu za Jasenovac.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

Подели на овим сајтовима

On 27. 6. 2018. at 4:29, Bernard рече

Za ovako izrečenu nebulozu i poluistinu (poluistine su gore od laži) bi ti tvoj blaženi nadbiskup za vreme drugog svetskog rata momentalno izručio besplatnu i nepovratnu kartu za Jasenovac.

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2018. at 23:30, александар живаљев рече

@Вилер Текс бањалучки бискуп Алфред Пихлер у Божићној посланици 1963. упутио је знаменито тражење опроштаја:“Управо у овој земљи су у прошлом рату многа наша браћа православне вјере погинули зато што су православци. Они који су их убијали имали су у џепу католички крсни лист. Звали су се католици. И ти кршћани убијали су друге људе, такође кршћане, зато што нису Хрвати и католици. Ми болно признајемо страшну заблуду тих залуталих људи и молимо нашу браћу православне вјере да нам опросте, као што је Крист свима опростио.“

Мислим да када би се хрватски клер држао само тих простих, а знаметих ријечи, без "двојби", односи на Балкану би били другачији. Вјерујем да је то искрена жеља садашњег папе Франциска.и

Expand  

Управо то. Да Бог помене бикупа бањалучког Алфреда у Царству Небеском.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...