Jump to content

Vulin prešao u hrišćanstvo: Patrijarh Irinej mu krstio sinove

Оцени ову тему

Препоручена порука

wWEk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1b

Foto: RAS Srbija

Aleksandar Vulin, ministar odbrane koji je važio za komunistu i ateistu, nedavno je krstio sinove Sergeja i Olega. Dečake je krstio lično patrijarh Irinej.

Vulin i njegova supruga su, kako piše "Kurir" oduvek hteli da krste decu i "to se nikada nije dovodilo u pitanje, ali su sam čin odlagali". Sada su okupili porodicu i prijatelje i krstili dečake. Olega, koji ima tri godine, i nešto starijeg Sergeja, krstio je lično patrijarh Irinej.

Posle obreda u crkvi upriličen je ručak u jednom poznatom beogradskom restoranu.

kqrk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1b
Foto: O. Bunić / RAS Srbija

- Pored porodice i dugogodišnjih prijatelja, slavlju je prisustvovao i veliki broj Vulinovih kolega, političara iz vladajuće koalicije, kao i pojedini ministri iz Vlade - kaže izvor ovog lista.

Vulin je karijeru započeo u Savezu komunista, gde je došao do pozicije generalnog sekretara. Bio je jedna od osnivača JUL-a, kao i predsednik Jugoslovenske revolucionarne omladine.

https://www.blic.rs/vesti/politika/vulin-presao-u-hriscanstvo-patrijarh-irinej-mu-krstio-sinove/xyfqptb

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Neka je. Njegova stvar.

Mene vise zanima kako mu je decu krstio sam patrijarh? Zasto ne nadlezni svestenik nego bas patrijarh? Ako ja resim da postanem pravosalvac kako da sredim da mi patrijarh krsti decu?

Ili jednostavno u pravoslavlju, bez obzria sta pise na papiru, i nema bas mnogo "jednakih"?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

Neka je. Njegova stvar.

Mene vise zanima kako mu je decu krstio sam patrijarh? Zasto ne nadlezni svestenik nego bas patrijarh? Ako ja resim da postanem pravosalvac kako da sredim da mi patrijarh krsti decu?

Ili jednostavno u pravoslavlju, bez obzria sta pise na papiru, i nema bas mnogo "jednakih"?

Све је то ствар тетке, ил женине тетке. Тешко је одбити тетку из Канаде.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, cloudking рече

Ako ja resim da postanem pravosalvac kako da sredim da mi patrijarh krsti decu?

Samo ti kazi ka` ces, sve cemo mi da ti uredimo, ako treba, ima da dodje i ruski patrijarh...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ovaj bre ni u Crkvu ne mož da uđe osim preko veze...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, obi-wan рече

Samo ti kazi ka` ces, sve cemo mi da ti uredimo, ako treba, ima da dodje i ruski patrijarh...

Aha, znam te tico... samo bi mi se odjednom pojavio Peranovic na vratima crkve...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

Aha, znam te tico... samo bi mi se odjednom pojavio Peranovic na vratima crkve...

шта те брига, о истом трошку добијеш и лопатање, као својеврсну иницијацију :smeh1:

• Хахаха 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

Neka je. Njegova stvar.

.....Vulinovih kolega, političara iz vladajuće koalicije.....

Dakle kandiduj se na ministarsku poziciju pa ces moci da se krstis ili tvoja djeca kod Patrijarha :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

Neka je. Njegova stvar.

Patrijarh je nadležan za sve ko Vučić al ko Vučić recimo što svečano otvaranje kontejnera,semafora i ostalih nikada bržih,jačih i boljih dostignuća u novijoj ekonomskoj historiji Srbije prepušta nižima a on otvara samo mega-giga investicije tako i patrijarh boraniju prepušta lokalnim a on kršćava samo eminentne ličnosti i objekte....:)) I svi su jednaki samo ima onih koji su jednakiji....jer je to numiozna nadlogika za koju čak ni matematika nema adekvatan simbol...:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Добро се није понудио и кум да му буде. :dry:

Без коментара. Ако овако углед Цркве бране они који су први позвани да то чине, шта тек очекивати од обичних верника.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Дидим рече

Добро се није понудио и кум да му буде. :dry:

Без коментара. Ако овако углед Цркве бране они који су први позвани да то чине, шта тек очекивати од обичних верника.

Ne boj se, obicni su najcesce mnogo bolji nego sam klir...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Neka je deci Krstenje na Zdravlje i na Spasenje ,deci svakako zelim sve najbolje ali ovoj karikaturi od samozvanog ministra odbrane nista dobro !! Patrijarh je tu da krstava i vencava Kralja miropomazanika i njegovu decu a ne da se ulaguje vlasti !!! Ako je taj vulin postao pravoslavac valjda ima parohijsku crkvu i parohijskog svestenika ali nazalost oni i krstenje koriste u medijske svrhe da demonstriraju moc nad narodom pa u stilu eto moze mi se da mi sam patrijarh srpski krsti decu ! O patrijarhu Irineju ne mislim nista dobro a sad posle ovog necu vise ni da mislim 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...