Jump to content

Vulin prešao u hrišćanstvo: Patrijarh Irinej mu krstio sinove

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sam naziv clanka je malo bezveze. Vulin krstio decu, i to je dobro, hvala Bogu, bolje nego da ostanu nekrsteni. Ako se bludni sin zaista vratio, uz iskreno pokajanje(a to mi ne mozemo znati), zasto osudjivati? A sta ce patrijarh, njihova duznost i jeste da privuku narod crkvi, bez obzira ko je sta, jeste da nije fer ovako, ali ne treba cepidlaciti. Daj Boze da se sto vise naroda vrati crkvi i da se deca krstavaju.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Sofija_ рече

Sam naziv clanka je malo bezveze. Vulin krstio decu, i to je dobro, hvala Bogu, bolje nego da ostanu nekrsteni. Ako se bludni sin zaista vratio, uz iskreno pokajanje(a to mi ne mozemo znati), zasto osudjivati? A sta ce patrijarh, njihova duznost i jeste da privuku narod crkvi, bez obzira ko je sta, jeste da nije fer ovako, ali ne treba cepidlaciti. Daj Boze da se sto vise naroda vrati crkvi i da se deca krstavaju.

Ko' da je lako biti patrijarh, treba nekako svima ugoditi . Just_Cuz_19

Sv. Fotije Veliki kaze, ( parafraza ),.....dok sam bio obican vernik, ziveo sam povuceno i mirno, imao sam ljubav prijatelja i drugova, ...sad, kada sam postao ( vaselj. ) patrijarh, izgubio sam mir i prijatelje i dobio sam razne neprijatelje,..... ( a, covek lepo begao' , ali,  prakticno na silu ga dovukli da bude patrijarh,... :stidljiv: )

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

https://www.traileraddict.com/beowulf/not-my-curse

Ne znam zasto mi je ovo palo na pamet, kad kralj Hrotgar govori u zenskom rodu?! :ani_biggrin:

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Sofija_ рече

Bojim se da ovakvi potezi odbijaju ljude...

Подели на овим сајтовима

Добро је да су се деца крстила. Хвала Богу.

Што се тиче министра Вулина, требао би да прође кроз обиљан катихизис и да схвати да Вучић и он нису божанства. Е кад то схвати и почне да се понаша у складу са тим, биће боље и њему и Вучићу и нама.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

A jel su on i zena  mu kršteni?

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Srdjan Kotur рече

Bojim se da ovakvi potezi odbijaju ljude...

Наравно да одбија. Јако је ружно говорити о туђој вери, јер смо позвани да бринемо само о себи, али нису људи ћорави. Цареви овоземаљског света у СПЦ уживају највише почасти, а на прост народ који греши само анатема што се не баца, док ће почасти добити једино можда на оном свету. Све би то било још и у реду да су нам овоземаљски цареви заиста племенитог рода и Давидовог колена, него све сам лопов, лажов, блудник и криминалац. И ко мисли да то не баца љагу на целу институцију, и то са разлогом, самозаварава се.

Јесте Христос блаженима прозвао оне који за своје добро не добијају награду на овом свету, а рекао тешко онима који је добијају, али не верујем да је имао на уму да ће те награде делити његови наследници на земљи.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Вилер Текс рече

Е кад то схвати и почне да се понаша у складу са тим, биће боље и њему и Вучићу и нама.

За једно две, највише две и по године...

Подели на овим сајтовима

Лично могу да посведочим о преумљењу Вулина :smeh1: Наиме поводом свечаног увођења у трон новог Епископа милешевског, Атанасија и његова маленкост (Вулин) била присутна. Лично био испред мене и Пеђе да се поклони престоној икони тог свечаног дана. Да је баш задрти атеиста не би морао да се поклања престоној икони уз сва правила која следе, могао би (ако је већ протоколарно морао ући у сам храм) негде из прикрајка посматрати, притом не целивајући икону. Ил сам ја наивна :smeh1: па не схватам политичке игре....ко зна можда сутра пређе у ислам...пуј,пуј...не дај Боже.

• Свиђа ми се 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...