Jump to content

Духовник и психијатар могу предивно сарађивати

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Avocado рече

Realno imaju komisiju za bioetiku... ko zna šta je to... i gde to može da izađe na dobro?!?!?!

I Vojin Rakic je gostovao u Agape, a realno on je nas najbolji bioeticar. On je slicnih razmisljanja kao Singer, Savalescu, odnosno prakticni eticar. Mislim da se onako dosta njihovih razmisljanja kosi sa sravovima SPC.

Imas njihovo gostovanje u CPN.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ronald рече

Kod Vojvode u imaginarnom Dusanovom carstvu pretpostavljam da se depresija ne lijeci, nego te od nje odvikavaju Peranovicevim metodama.

Код на ће Перановић да буде главни ''доктор'', док не доведемо у ред буздоване, камењарке, после нам лијечење неће ни бити потребно

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

Ne znam mnogo o tome, znam šta mi je pričala jedna prijateljica koja se lečila (i izlečila) i koja je bila na takvim lekovima, doduše jakim... ja sam npr. pre toga mislio da te antidepresivi oraspolože jer mi je to delovalo logično... ona mi je objasnila da je zapravo suprotno, da je njihova poenta da te skroz umire i dovedu na neku "sredinu", da nemaš prevelike ni uspone ni padove u emocijama i uzbuđenjima... kako bi na miru mogla da rešavaš probleme koje imaš... baš nekako kako je i ovaj psihoterapeut objasnio - samo gips koji te stegne da "ne mrdaš" dok se lečiš... a zapravo se lečiš psihoterapijom, a ne antidepresivom... ja sam bar tako razumeo...

E sad, sigurno ima i jačih i slabijih antidepresiva, ali ako svi manje-više funkcionišu na taj način logično je da će ti sve senzacije (i pozitivne i negativne) biti slabije, uključujući i ono što osećaš na liturgiji...

najjednostavniji odgovor koji sam ja dobila, a u vezi antidepresiva i jačih i slavijih je da im je cilj da - ubiju volju., pa bilo to da se radi o depresivnim bilo o manijakalnim fazama. Znači ne dovode oni u stanje - tužan sam, depresivan sam imam suicidne misli , u stanje - dobro sam raspoložen, život je lep, leptirići i cvetići, nego u stanje - baš me briga.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Ronald рече

Kod Vojvode u imaginarnom Dusanovom carstvu pretpostavljam da se depresija ne lijeci, nego te od nje odvikavaju Peranovicevim metodama.

Kod Vojvode u imaginarnom Dušanovom carstvu neće biti depresije jer ćemo da radimo svi na selu, a uz motiku nećeš imati vremena da budeš neraspoložen. Depresija je za lenčuge! 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Zar to nije suština depresije?

nije, depresivna stanja imaju mnogo dublju emotivnu potku od toga, baš me briga, isto tako i manijakalna, euforična stanja.

• Волим 1

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Снежана рече

najjednostavniji odgovor koji sam ja dobila, a u vezi antidepresiva i jačih i slavijih je da im je cilj da - ubiju volju., pa bilo to da se radi o depresivnim bilo o manijakalnim fazama. Znači ne dovode oni u stanje - tužan sam, depresivan sam imam suicidne misli , u stanje - dobro sam raspoložen, život je lep, leptirići i cvetići, nego u stanje - baš me briga.

Meni se baš đa kako je Jelena to lepo objasnila i sad više niko ne može da dobije amin za svoje objašnjenje... :D;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ozbiljno stanje, a ne znamo puno o tome. Dosta ima i primitivnih-depresija je lenjost-stavova.

Zanimljivo kako u 21.veku nikad nije bilo više potrage, čak i terora sreće, a nikad više depresije. Ili se sad samo ljudi bave problemom pa deluje da ima više.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Meni se baš đa kako je Jelena to lepo objasnila i sad više niko ne može da dobije amin za svoje objašnjenje... :D;)

odoh na litijum, a ti nosi na duši neaminovanje :D

da si neki čovek dao bi mi barem palac na dole

• Оплаках :)) 1

А.М.

Подели на овим сајтовима

Јесте, лекови су штаке.

На човеку је да промени начин размишљања

• Свиђа ми се 1

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Драгана Милошевић рече

Јесте, лекови су штаке.

На човеку је да промени начин размишљања

Da, sa izuzetkom nekih (ređih) situacija... čini mi se po opisu da je Ana bila u takvoj situaciji... izgleda da možeš jednostavno da imaš hemijski disbalans seratonina ili neki drugi "bag" koji je uzrokovan skroz biološki, a ne psihički... i onda lek sam po sebi pomaže i bez terapije....

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Лекови у почетку поремете хормоне, али кад се то стабилизује, има простора за рад и напредовање.

Код тешких облика се користи такозвана шок терапија, али се и то да преживети.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Mislim, meni deluje, da, je glavni problem kvalitet lecenja.

I, kod, psihologije i kod vere, treba naci odgovarajuceg 'majstora' ( za dusu i psihu ),  teorijski i prakticno iskusnog koji ce' znati kako da pomogne coveku.

Verovatno, nemamo bas mnogo mogucnosti da nadjemo najbolje u ovim oblastima, pa, je onda, valdja i logicno, da neka kombinacija i medjusobna saradnja izmedju ove dve nauke moze da ima najbolje rezultate. Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Драгана Милошевић рече

Код тешких облика се користи такозвана шок терапија

Šta to podrazumeva?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...