Jump to content

Isusov silazak nad pakao

Оцени ову тему

Препоручена порука

Добро ме подсети, опет нападају Папу што је, чини се, казао да пакао не постоји: http://www.jpost.com/Christian-News/Vatican-rebukes-journalist-who-quoted-pope-as-denying-hell-547458

Наравно да не постоји у просторном смислу.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Џуманџи рече

Добро ме подсети, опет нападају Папу што је, чини се, казао да пакао не постоји: http://www.jpost.com/Christian-News/Vatican-rebukes-journalist-who-quoted-pope-as-denying-hell-547458

A nad pakao ?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Џуманџи рече

Ако рај постоји у просторном смислу, онда  зашто не би постојао и пакао у просторном  смислу. Ако ћемо будући у рају имати есхатолошка тела ( ипак материјална) ваљда ће и у паклу постојати нешто слично ( материјално) у неком смислу. Ако пакао буде напуњен или пун, претпостављам да ће неки па и будући простор нама не откривен (у смислу поимања ) морати да постоји. 

• Свиђа ми се 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Šta to znači "silazak", u kom je to pravcu i gdje je pakao smješten?

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Боље да никада не сазнаш....:smeh1:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Рапсоди рече

Ако рај постоји у просторном смислу, онда  зашто не би постојао и пакао у просторном  смислу. Ако пакао буде напуњен или пун, претпостављам да ће неки па и будући простор нама не откривен (у смислу поимања ) морати да постоји

Па, простор свакако подразумева димензије, биле оне откривене или не. Онда би и ти простори морали бити у неком већем простору, да би били простори, можда овако некако: image014.gif

http://jwilson.coe.uga.edu/EMAT6680Fa06/Cain/Assignment 7/Tangent Circles.htm

• Свиђа ми се 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Рапсоди рече

Боље да никада не сазнаш....:smeh1:

Pa to i ne može da se sazna, možeš vjerovati u to ako ti se prohtje, s tim da ima distinkcija između raja i pakla. 

"Silazak u pakao (ad)" je kovanica koja je upotrebljavana u davno doba kada su ljudi mislili-vjerovali da je ad doslovno fizičko mjesto u utrobi zemlje. Danas znamo - ne moramo vjerovati, u utrobi zemlje nema ničega osim tekućeg željeza mahom i nikla. 

Uznesenje na nebo (raj) je također kovanica koja je upotrebljavana kada su ljudi mislili-vjerovali da je raj fizički na nebu gore kad se prođe svod. Danas gore prema nebu nema ničega osim gotovo beskrajnog svemira. 

Prema tome ostaje nam da razmišljamo o raju i paklu kao nekoj drugoj dimenziji, s tim da ne možemo im kačiti nikakve prostorne odrednice (koordinate kao da su u ovom svemiru). Distinkcija je u tome što je raj "pripremljen prije postanja" svijeta, a pakao nije....no kako Bog biješe prije svega, a đavo ne...to se podrazumjeva tome, da je rajsko stanje kada su u naručiju Božijem, a pakao nešto šatro kada nisi ili kada jesi, a patiš se...kako god u bilo kojoj varijanti pakao je čista apstrakcija ako se o njemu govori kao mjestu pa makar to bila i neka druga dimenzija. 

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Justin Waters рече

Danas znamo - ne moramo vjerovati, u utrobi zemlje nema ničega osim tekućeg željeza mahom i nikla. 

Дискутабилно...колико знам нико још није мерио( бушио ) до дна. Можда не знам....:smeh1:

пре 10 минута, Justin Waters рече

kako god u bilo kojoj varijanti pakao je čista apstrakcija ako se o njemu govori kao mjestu pa makar to bila i neka druga dimenzija. 

Не верујем....а шта са онима које неће хтети у рај. Да ли ће њихово постојање бити материјално есхатолошки у апстракцији. Или ће и материјално осећати боц, боц....

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Рапсоди рече

Дискутабилно...колико знам нико још није мерио( бушио ) до дна. Можда не знам....:smeh1:

Nije niko bušio zato što nema potrebe za tim, nego je utvrdio u vipe navrata preko posmatranja seizmoloških talasa koj pokazuju prekid usljed nailaska na čvrstu prepreku zemljino jezgro. 

пре 27 минута, Рапсоди рече

Не верујем....а шта са онима које неће хтети у рај. Да ли ће њихово постојање бити материјално есхатолошки у апстракцији. Или ће и материјално осећати боц, боц....

Govroim o paklu kao nekako "prostoru". O paklu mogu da razmišljam samo kao o stanju, a ne i o prostoru koji sam kao takav. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Рапсоди рече

Busili Rusi duboko i culi krike iz pakla. A mozda su samo povredili jednog od onih slonova koji nose Zemljinu plocu na ledjima. Zaista diskutabilno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...