Jump to content

Da li većina ide u Pakao ili ne ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, kopitar рече

Pošto život vječni počinje već sada, onda bi to trebali osjetiti ili znati. 

nisam sigurna da tacno razumem na sta mislis - ako se to odnosi na nas, onda je bitno preformulisati pitanje u "da li ja idem u pakao", mada mi i u tom slucaju oslanjanje na neke osecaje i procene deluje pomalo rizicno. a ako se ovo odnosi na druge i nase odnose sa njima, opet krajnje rizican teren..mislim, kako mi mozemo da znamo sta ce se desiti, ili sta se desilo, unutar coveka, sve do kraja njegovog zivota? opet kazem, mozda nesto nisam dobro shvatila, te molim za pojasnjenje

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Aleksandra_A рече

nisam sigurna da tacno razumem na sta mislis - ako se to odnosi na nas, onda je bitno preformulisati pitanje u "da li ja idem u pakao", mada mi i u tom slucaju oslanjanje na neke osecaje i procene deluje pomalo rizicno. a ako se ovo odnosi na druge i nase odnose sa njima, opet krajnje rizican teren..mislim, kako mi mozemo da znamo sta ce se desiti, ili sta se desilo, unutar coveka, sve do kraja njegovog zivota? opet kazem, mozda nesto nisam dobro shvatila, te molim za pojasnjenje

Ako imamo u sebi DS onda bi trebali znati.

Подели на овим сајтовима

pa da, ali ako se ne varam, nije svako ko je imao DS mogao da ima takve uvide, o zivotu nakon smrti..ok, razumem, mozemo da primetimo da se u velikoj meri danas ne razmislja o Hristu uopste, i da mnogi ne zele da idu tim uskim putem, kao sto mozemo da primetimo i kad je neko zaista smiren i ume da voli - ili, u krajnjoj liniji, kad smo mi sami u jednom ili drugom stanju..ali opet, znati konacan ishod, to mi deluje malo kao preveliki zalogaj :) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Aleksandra_A рече

pa da, ali ako se ne varam, nije svako ko je imao DS mogao da ima takve uvide, o zivotu nakon smrti..ok, razumem, mozemo da primetimo da se u velikoj meri danas ne razmislja o Hristu uopste, i da mnogi ne zele da idu tim uskim putem, kao sto mozemo da primetimo i kad je neko zaista smiren i ume da voli - ili, u krajnjoj liniji, kad smo mi sami u jednom ili drugom stanju..ali opet, znati konacan ishod, to mi deluje malo kao preveliki zalogaj :) 

Ne govorim poslije smrti, već sad počinje vječnost i naše opredjeljenje a to se stanje ne može sakriti ni nama ni drugima.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kopitar рече

Ne govorim poslije smrti, već sad počinje vječnost i naše opredjeljenje a to se stanje ne može sakriti ni nama ni drugima.

lepo mi je ovo sto ste napisali :)ali opet moram da dodam nesto, evo mi smo svi svesni toga da se, na neki nacin, svakodnevno iznova opredeljujemo - u gomili nasih postupaka se vidi i nas pad i istovremeno nastrojenje, ili nedostatak nastrojenja, da budemo bolji..naravno da je npr nase opredeljenje da verujemo u Boga sveobuhvatnije od nasih pojedinacnih postupaka, ali hocu da kazem zapravo da su sva nasa stanja podlozna promeni, a meni je onda zaista lakse da na vecnost gledam s tom nadom, da su mi skrivena unutrasnja stanja mnogih ljudi, i da ne znam konacan ishod..nekako u tome mogu da nadjem veci optimizam, mozda cak i onaj koji je meni potreban, da ne bih padala u ocajanje..

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

volela bih samo jos jednom da se ovde obratim generalnoj publici :D naime, skrenuta mi je paznja da rizikujem da ispovedim jeres, tj uverenje da ce se svi spasiti, ili bar da ce se spasiti mnogi, jer to nije istina - za ovo prvo sam znala i sama, ali sam imala problem sa svojom verom u poslednje vreme, tj prolazim kroz odredjenu krizu/pad, pa sam tako verovatno sebe negde lagala po tom pitanju, jer sam bila negde istovremeno i svesna da sam na sirokom putu..a sto se tice toga da se nece spasiti mnogi, to mi i dalje negde zadaje muku, ali mislim da je to moj problem, koji ne mora da bude propracen i statusima i komentarima
"rizicnog" karaktera..tako da se izvinjavam i ponavljam - treba ici uskom stazom..

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, grigorije22 рече

Da li je pakleni kazan pun ili prazan? :D

To ne znam, sad su tamo zbog neplaćenih računa za plin češki i srpski egzekutori i bijesne tamo ko "Crna ruka".  Već su im konfiskovali /zabavili i kazane i lance i mučidla i sve ostalo na šta su naišli! 

Pred tim stigli još tamo na posljednji trenutak zaglavit dvojica blentavih neonackova a za njima odmah upali ti češki i srpski egzekutori i još su tamo, sve im polijepili ceduljama "egzekucijski konfiskovano - exekučně zabaveno". 

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...