Jump to content

Da li većina ide u Pakao ili ne ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, grigorije22 рече

Ako neko zna ruski neka prevede ovaj klip. Ne vidim koji je ovo svetitelj na ikoni koji izbavlja vecnih muka bez pokajanja?

Пише у наслову клипа да је молитва светога Јована Крестјанкина за умрле без покајања.

Није забрањено молити ни волети, али неки неће разумети да је љубав пустити другога ради веће љубави за себе и другога. Некада, док се људи не разиђу, оптерећују једни друге својим гресима, а да нису ни свесни, и не окрену се Христу, док им се не измакне лажни ослонац који су наметнули другима да им буду. Када Христос каже "мрзети оца и мајку", говори у контексту арамејскога језика у значенју "ко не љуби мене више него оца и мајку". И то тако да своју бригу о њима или властитој деци, као и о свом спасењу преда Христу. Покајање је темељ. Ако се неко не покаје или неће да се каје, за њега се може молити, а то је предавање "контроле" Христу, који једини ма све под контролом.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Богољуб 1 рече

@grigorije22 Пардон, пише молитва Архимандрита Јована Крестјанкина, сад ћу мало да погледам спомиње ли неког од светитеља.

To je izgleda svetitelj koji se proslavlja 2 jula Pajsije Veliki. 

Подели на овим сајтовима

Да. реч је о Пајсију Великом :)

У клипу из писама Архимандрита Јована Крестјанкина. Једна жена описује сличну ситуацију коју си описао и ти. С тим да су јој већ два свештеника одговорила сасвим супротним одговорима. Један да се за непокајане моли, други да се не моли. Архимандрит Јован каже да само Бог познаје срце свакога човека и све о његовом животу. А за родитеље треба молити јер то је и дужност и љубав. А Бог неће остати глух на молитве. Нисам још погледао све до краја. Можда има негде и књига писама Архимандрита Јована Крестјанкина.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Богољуб 1 рече

Пакао или рај су људи сами себи или и једни другима. И тастатура може бити, како рај, тако и пакао па сад.

Знаш шта брате...опрости али некако пишеш флоскуларно...капираш, чули смо то све једно 100 иљада пута (све са личност, заједница, есхатон, љубав...), причамо "опуштено" и иѕносимо мишљења лична - јеси ти на испиту или шта?

Мислим, тешко да мош бити гори од мене, ја сам рецимо "на прву" оплео по Милојкову, ушао у "салун" и рафал....ал бар није подмукло и паметованје са набубаним флоскулама. Хоћу рећи, ниси на испиту, опет, дај нешто "ново ошаловано", своје...мани тих набубааних прица...ок? Мислим, верујем ја да си на високом нивоу духовном и теолошпком, ал тема није таква...није ово "Теологија у јавној сфери".

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

Neverovatno da mi je ovaj klip bas sada izaso.:)

То је онај други део: "и не очајавај."
Слава Богу,

све је у његовим рукама... и јесте и биће. Само ми треба да пустимо своју логику, да тражимо, куцамо и верујемо.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ćiriličar рече

Знаш шта брате...опрости али некако пишеш флоскуларно...капираш, чули смо то све једно 100 иљада пута (све са личност, заједница, есхатон, љубав...), причамо "опуштено" и иѕносимо мишљења лична - јеси ти на испиту или шта?

Мислим, тешко да мош бити гори од мене, ја сам рецимо "на прву" оплео по Милојкову, ушао у "салун" и рафал....ал бар није подмукло и паметованје са набубаним флоскулама. Хоћу рећи, ниси на испиту, опет, дај нешто "ново ошаловано", своје...мани тих набубааних прица...ок? Мислим, верујем ја да си на високом нивоу духовном и теолошпком, ал тема није таква...није ово "Теологија у јавној сфери".

Добро брате, ево... опрости ти мени препотентном што су те узрујале моје флоскуле.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Богољуб 1 рече

Добро брате, ево... опрости ти мени препотентном што су те узрујале моје флоскуле.

Јој...ниси ме брате узрујао. Ја сам такав човек, капираш.  Тако резонујући онда би се Талијанима сва планета требала извињавати и молити их да орпсте "што су узрујани". Све би их Скандинавци сврстали у маничне и стрпали у луднице. Ај' добро, нећемо сад ткати ту до зоре. Опрости ти, ако си укапирао да те "меркам" типа: ваки си наки си. Не, него јесмо ли браћа или смо Онисим и Филимон пре него што је дошао св. Павле? Ко' професор Сандо кад води емисију - док најави госта, исресе епитете, човек заспе скоро.  Морамо мало да поразбијамо те дистанце, да се зближимо...не по цену нарушавање интима, али то је у протестаната и васпитање и начин живота, па ено где су. Причамо о заједници? Па онда све баријере да се руше....ионако смо сви индивидалци.

Узгред, имаш диван псеудоним - или име. Још ми је лепши јер није Теофил...сад кад је у моди грчка камилавка :/. Прастај и помени.

ПС

Очепили Енглеза у бусу а он каже: извини што сам ти стао под ђон. И кад ми онда кукају на Енглезе.

Подели на овим сајтовима

Nadam sa da se mnogo vise ljudi spasavaju, iako ovo vreme nije bas tako dobro za veru, siroki putevi i siroka vrata :suncanje: na sve strane, a ovaj tesan put i uska vrata :0228_hot: nisu bas primamljivi i zanimljivi za mnoge....

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ćiriličar рече

Јој...ниси ме брате узрујао. Ја сам такав човек, капираш.  Тако резонујући онда би се Талијанима сва планета требала извињавати и молити их да орпсте "што су узрујани". Све би их Скандинавци сврстали у маничне и стрпали у луднице. Ај' добро, нећемо сад ткати ту до зоре. Опрости ти, ако си укапирао да те "меркам" типа: ваки си наки си. Не, него јесмо ли браћа или смо Онисим и Филимон пре него што је дошао св. Павле? Ко' професор Сандо кад води емисију - док најави госта, исресе епитете, човек заспе скоро.  Морамо мало да поразбијамо те дистанце, да се зближимо...не по цену нарушавање интима, али то је у протестаната и васпитање и начин живота, па ено где су. Причамо о заједници? Па онда све баријере да се руше....ионако смо сви индивидалци.

Узгред, имаш диван псеудоним - или име. Још ми је лепши јер није Теофил...сад кад је у моди грчка камилавка :/. Прастај и помени.

ПС

Очепили Енглеза у бусу а он каже: извини што сам ти стао под ђон. И кад ми онда кукају на Енглезе.

:) molimoli :mahmah: 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...