Jump to content

Da li većina ide u Pakao ili ne ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ko oce ide u pakao, ko nece ide u raj. Prosto ko gulas...

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Мало карикирам, да се неко не би препао. Али добар је страх и боље је мислити да смо кандидати за пакао... Доживех да су ме демони неколико година унапред измлатили, колико сам (био) тврдоглав у опуштању, небдењу , неконстантном покајању и гордој самоуверености.
Ево шта светитељи кажу (речи старца Силуана):
„Прве године, пошто сам примио Духа Светог, мислио сам: Господ ми је опростио грехе – благодат сведочи о томе; шта ми више треба од овога? Но не треба тако мислити. Нека су нам греси и опроштени, па ипак треба да их се сеħамо и да жалимо због њих – само тако ħемо сачувати смиреност. Ја нисам тако радио и изгубио сам смирење и много сам препатио од демона. Тада нисам разумевао шта се то са мном збива. Мислио сам: моја душа познаје Господа и Његову љубав, одкуд су онда наишле ове црне мисли? Међутим Господ се сажалио на мене и Сам ме је упутио како се треба смиривати: Држи ум свој у аду и не очајавај! Ето, тиме се побеђује ђаво. Кад год бих умом излазио из ада и његовог пламена, рђаве мисли поново су надирале.“

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kopitar рече

Evo fra Duda nudi optimizam.

https://youtu.be/qkG7x1_mWx8

Нисам за песимизам, него за реални оптимизам. :)
"Почетак је мудрости страх Господњи." (Пс 111, 10)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Богољуб 1 рече

Нисам за песимизам, него за реални оптимизам. :)
"Почетак је мудрости страх Господњи." (Пс 111, 10)

Не велим ѕа Бонавентуру да је песимист, него се мало шалим на свој рачун. Наравно, не могу сам од себе никоме пренети, и не верујте ми на реч колико су православни старци ушли у срце... истражујте сами.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, kopitar рече

Evo fra Duda nudi optimizam.

https://youtu.be/qkG7x1_mWx8

Не једно без другога:
"Држи ум свој у аду и не очајавај."

Христос васкрсе!

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...