Jump to content

Русија или Америка или... ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 28 минута, bambika рече

Nadam se da učesnike na temi tvoj argument neće sprečiti da poslušaju i opovrgnu ili potvrde navedene američke akcije. Koliko sam shvatila tema se i time bavi.

Наравно. Ја сам овде самоп пајац који се изиграва и шали се и попут осталих, ту и тамо остави по неки коментар. Да! Тема се тим и бави.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 968
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 25 минута, Аурор рече

Ниче је умро 50 година пре тога.

Немој докторе да ме зајебаваш, знаш добро шта сам мислио и рек`о

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Gluposti. Hirosima i Nagasaki su bili odlicno dobrodosao live trial, sa ciljem koji je upravo Geinus naveo.

Drugim recima - najzverskiji nuklearni holokaust bez trunke normalnosti, i apsolutno bez ikakve potrebe.

Без намере да било кога правдам или осуђујем, јер сам чуо педесет различитих мишљења о потребности тих атомских бомби, али како можемо да знамо како је било тим људима кад су доносили такве одлуке?

Не верујем да је неко баш толики психо да опуштено одлучи да у смрт пошаље пар стотина хиљада људи. Верујем да се такве одлуке доносе екстремно тешко, да се са последицама тих одлука живи целог живота, и да сигурно има разлога из ког су донете.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, obi-wan рече

Drugim recima - najzverskiji nuklearni holokaust bez trunke normalnosti, i apsolutno bez ikakve potrebe.

Не знам, ево... Питање је.

Не верујем ни да су се лако одлучили на то, као што каже претходни коментар.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Аурор рече

Дрезден је деловао као да је било беспотребно

Није било беспотребно, као ни Хирошима. Нагасаки свакако јесте.

Пошто витештво као етички модел више не постоји; барем у последњих 200 лета, тј. од европских националних револуција где се обичаји ратовања (иначе касније установљени и кроз Женевску конвенцију промулгирани) не поштују, требало је ЗЛУ "рећи" да вук на овцу своје право има, ка тирјанин на слаба човјека.

Дакле, у символичном смислу, као крај једне од реса Осовине (пошто је једна још 43. сравњена са земљом-Италија), Дрезден је требао (и био-поред још многих других градова у Њемачкој), да буде "печат",а сулудо јапанско инзистирање на још 4 месеца ратовања-од свибња до коловоза-и тамо ПЕЧАТ, а као издркавање силе која пробава ново оружје. На једном граду-можда (колико год сурово звучало за некога ко није војник), а на другом свакако бзвзе... У најкраћем

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

Не верујем да је неко баш толики психо да опуштено одлучи да у смрт пошаље пар стотина хиљада људи.

Ne slazem se tu nimalo. U argumentaciju navodim milionske zrtve njihovih "pravednih" ratova, od Drugog na ovamo. Kad coveka vuce samo interes, i kad svuda vidi samo korist, on neizostavno postane potpuni psihopata. Potpunog psihopatu mnogo zabole za tezinu odluka, zanima ga samo ono sto on `oce.

A takvih neljudi i monstruma najgore vrste ima, imalo je, i imace, na veliku zalost.

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Аурор рече

Не знам, ево... Питање је.

Не мислим баш.

Sta je pitanje? Da li treba da ubijes dva cela grada kad ti je neprijatelj vec savladan? Wut??...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, obi-wan рече

Hirosima i Nagasaki su bili odlicno dobrodosao live trial,

Потоњи да свакако. Први не

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

Потоњи да свакако. Први не

Zasto ne i prvi?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Zasto ne i prvi?

Зато што из стратегије и оператике у свим системима без разлике, а на прву: ТРЕБА ДА ЗГАЗИШ ПРОТИВНИКА да му никада више не падне на памет да се курчи. Ја то нисма измислио нити писао

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Ne slazem se tu nimalo. U argumentaciju navodim milionske zrtve njihovih "pravednih" ratova, od Drugog na ovamo. Kad coveka vuce samo interes, i kad svuda vidi samo korist, on neizostavno postane potpuni psihopata. Potpunog psihopatu mnogo zabole za tezinu odluka, zanima ga samo ono sto on `oce.

A takvih neljudi i monstruma najgore vrste ima, imalo je, i imace, na veliku zalost.

Не оправдавам никога, таман посла. Али ја још нисам наишао на дефинитиван одговор да ли је било потребно бацити две атомке или се радило о експерименту. 

Ево сад и Лане каже да са војничке стране Нагасаки није био оправдан, а постоје чак и записи да су Јапанци одбили предају чак и после Хирошиме, јер су мислили да Америкаци блефирају, и да имају само једну атомску бомбу. Ево прво што сам ископао, од лика који је на Редиту на Аск Хисториан, што је један од сабредита које веома ценим 

Поента је само да не бих тако олако доносио судове, посебно не о нечему што се тиче историје. Само шта сам све ископао о Другом рату у последња два до три месеца, руши многе митове који су давно прихваћени као апсолутне истине. А ово је питање које је иначе и даље контроверзно и око ког постоје неслагања још од краја рата па до данас.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Sta je pitanje? Da li treba da ubijes dva cela grada kad ti je neprijatelj vec savladan? A?!?....

Непријатељ се није предао.

Но добро, доста ми је оправдавања уништења градова, колико год "имало смисла"... :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, RYLAH рече

Без намере да било кога правдам или осуђујем, јер сам чуо педесет различитих мишљења о потребности тих атомских бомби, али како можемо да знамо како је било тим људима кад су доносили такве одлуке?

Не верујем да је неко баш толики психо да опуштено одлучи да у смрт пошаље пар стотина хиљада људи. Верујем да се такве одлуке доносе екстремно тешко, да се са последицама тих одлука живи целог живота, и да сигурно има разлога из ког су донете.

Потрудићу се да поставим линкове данас-сутра. Не само да су опуштено послали у смрт стотине хиљада људи, првобитни план је био да са авионом који је бацио а-бомбу на Хирошиму иде још неколико авиона који би бомбардовали ватрогасце на земљи, тако да не би могли да угасе ватрену олују која би нстала од експлозије (највише људи је и настрадало од опекотина и гушења димом).

Болест мозга најгоре врсте.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...