obi-wan Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 2 минута, RYLAH рече Поента је само да не бих тако олако доносио судове, посебно не о нечему што се тиче историје. Само шта сам све ископао о Другом рату у последња два до три месеца, руши многе митове који су давно прихваћени као апсолутне истине. А ово је питање које је иначе и даље контроверзно и око ког постоје неслагања још од краја рата па до данас. Stani bre brate malo. DVA GRADA, ne vojska. Sta tu moze da ima uopste kontroverzno??? Ne verujem sta citam, ozbiljno vam kazem. ana čarnojević, Phoebe and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 Užas pred spavanje. ana čarnojević and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 6 минута, Милан Ракић рече Зато што из стратегије и оператике у свим системима без разлике, а на прву: ТРЕБА ДА ЗГАЗИШ ПРОТИВНИКА да му никада више не падне на памет да се курчи. Ја то нисма измислио нити писао Нажалост, тако је. Срећа да је дебил попустио пре копнене инвазије иначе би и ми тако прошли. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 4 минута, Аурор рече Непријатељ се није предао. Но добро, доста ми је оправдавања уништења градова, колико год "имало смисла"... Znaci, ti si ga tuk`o k`o po putu (sto bi kazali moji mestani) 4 pune godine, prakticno bez izgubljene bitke. I kad je vec bilo potpuno jasno da taj neprijatelj ima sigurno da se preda, i da je samo pitanje dana, ti si urado sta?... Srusio si 2 cela grada sa civilima zbog cega?... Tuci vojskom na vojsku, sta imas sa tim mucenim narodom, kad znamo da nema potrebe da probas to oruzje na zivom cilju... oh, wait... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 Управо сада, GeniusAtWork рече Потрудићу се да поставим линкове данас-сутра. Не само да су опуштено послали у смрт стотине хиљада људи, првобитни план је био да са авионом који је бацио а-бомбу на Хирошиму иде још неколико авиона који би бомбардовали ватрогасце на земљи, тако да не би могли да угасе ватрену олују која би нстала од експлозије (највише људи је и настрадало од опекотина и гушења димом). Болест мозга најгоре врсте. Ма знам за то све, стварно. Али и за то имаш оправдање: плашили су се Јапанаца који су фанатично и крајње брутално ратовали, и хтели су да их бију "њиховим оружјем". Нису им били прихватљиви потенцијално огромни губици у људству. Већ су се зезнули код освајања Иво Џиме, и нису хтели још једну такву ситуацију никако да понове. Исто су имали и сасвим беспотребно искрцавање на још неко острво, заборавио сам име, које их је коштало катастрофа, и ту су исто нахватали страх од Јапанаца. А пречи су им свакако били животи њихових војника него јапански, јбг. Совјетска освајања по Манџурији и повратак Сахалинских острва јесу натерали Јапанце да буду флексибилнији, али све до краја рата, чак и после две атомске бомбе, нису пристали на безусловну предају. И на крају су и извукли неке повластице типа да им остане цар и још неке ситне церемонијалне ствари, али зато што су се Амери уплашили да ће Совјети да откину превелики део за себе, па онда олабавили мало политику безусловне предаје. Ово све наравно може да буде неистина, јер сам о тој теми читао неколико врло вероватних и ко зна колико мање вероватних теорија. Може да буде да су једноставно хтели да тестирају бомбе, што је такође вероватно, али мени лично је ово прихватљивије. Ма колико било хладно и можда и цинично, у потпуности одговара развоју тог рата. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 8 минута, Милан Ракић рече Зато што из стратегије и оператике у свим системима без разлике, а на прву: ТРЕБА ДА ЗГАЗИШ ПРОТИВНИКА да му никада више не падне на памет да се курчи. Ја то нисма измислио нити писао ... Tako sto ces da pobijes 200 `iljada civila??... Ne mozes da ga tuces vojno kao i prethodne 4 godine??... Zasto onda na Nemacku nisu bacene bombe nego samo na Japan? Kod Nemaca je bilo jos i vise razloga, da se ne bi `rchili vise. A evo ih, qrche se opet. Ali da ne drobimo sad u prazno, ovde nema sanse da se slozimo ni pod razno. Рапсоди and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 3 минута, obi-wan рече Stani bre brate malo. DVA GRADA, ne vojska. Sta tu moze da ima uopste kontroverzno??? Ne verujem sta citam, ozbiljno vam kazem. Неће да гину њихови војници, оће да освоје јапанско копно. Већ су претрпели огромне жртве и видели да Јапанци нису склони предаји, а склони су да нанесу огромне губитке Америма кад год се сукобе прса у прса. Шта се ради у тим ситуацијама ако имаш прилику да бацаш бомбе? Кога пре жртвујеш? Своје војнике или туђе цивиле? Не знам из које ти перспективе посматраш, ал кад је рат владају неке друге законитости. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 Управо сада, obi-wan рече Zasto onda na Nemacku nisu bacene bombe nego samo na Japan? Немци су се предали. Безусловно. И то двапут, ако рачунамо оно друго понижење кад је уприличено још једно потписивање предаје због Совјета. Јапанци нису и никад не би. То јест, хтели су, али да они постављају услове, што Американцима није било прихватљиво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 Управо сада, RYLAH рече Неће да гину њихови војници, оће да освоје јапанско копно. Већ су претрпели огромне жртве и видели да Јапанци нису склони предаји, а склони су да нанесу огромне губитке Америма кад год се сукобе прса у прса. Шта се ради у тим ситуацијама ако имаш прилику да бацаш бомбе? Кога пре жртвујеш? Своје војнике или туђе цивиле? Не знам из које ти перспективе посматраш, ал кад је рат владају неке друге законитости. Na nekim drugim temama glede ratova na ovim nasim prostorima citao sam sasvim drukcije odgovore. I ovo: пре 1 минут, obi-wan рече Zasto onda na Nemacku nisu bacene bombe nego samo na Japan? Kod Nemaca je bilo jos i vise razloga, da se ne bi `rchili vise. A evo ih, qrche se opet. Tako da... da batalimo pricu na vreme, evo Genius je rek`o da ce da postavi izvore, dako to ista vredi... jer Amurika nema alternative... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 Нуклерака на Јапан није бачена само због Јапана,можда због њега и најмање,већ да се свету покаже ко је газда и ко је најјачи... Тако је и дан данас,са том разликом што постији још једна држава са бар приближним арсеналом... Иначе,питао бих ове наше амеро-либерале, али најискреније,да ли мислите да је бомбардовње Србије или "Слобе" како кажете било оправдано? Милан Ракић, Вилер Текс, obi-wan and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 3 минута, obi-wan рече ... Tako sto ces da pobijes 200 `iljada civila??... Ne mozes da ga tuces vojno kao i prethodne 4 godine??... Zasto onda na Nemacku nisu bacene bombe nego samo na Japan? Kod Nemaca je bilo jos i vise razloga, da se ne bi `rchili vise. A evo ih, qrche se opet. Ali da ne drobimo sad u prazno, ovde nema sanse da se slozimo ni pod razno. Генерале, немој да ме зајњебаваш. Како год окренеш, Њемац је девети свибња потписао безусловну капитулацију. Они на Истоку су дрндали и "ратовали" још некиолико месеци. ја нисам нигде рекао нити оправдао то. Само као у оксиморонском смислу "обичаја "ратовања сам поменуо. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 @RYLAH @Grizzly Adams @Милан Ракић Mislim, da se razumemo jednu stvar: da ja vas ljudi ne uvazavam vise nego rodjenu bracu ne bi pricao sad sa vama. Prosto me zapanji da tako usko mozete da gledate ovako nesto. Pravdanje Hirosime ma i na sekund opravdava svaku upotrebu slicnog i uopste gazenja civila svuda. J...o strategiju i ostalo. Nadam se da je to ipak jasno za toliko. Рапсоди and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 Управо сада, Милан Ракић рече Генерале, немој да ме зајњебаваш. Како год окренеш, Њемац је девети свибња потписао безусловну капитулацију. Они на Истоку су дрндали и "ратовали" још некиолико месеци. ја нисам нигде рекао нити оправдао то. Само као у оксиморонском смислу "обичаја "ратовања сам поменуо. Jeste potpisao, al` se qrchio za dvojicu. Njega je prvo trebalo nauciti pameti, jer je inace i poceo tu kaljugu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 @RYLAH ево га један много добар блог где сам сазнао гомилу ствари. Води га историчар науке, асистент на факултету, који је посветио каријеру историји нукларног наоружања. Копао по свим могућим и немогућим архивама. Ево текста како је текло доношење одлуке о употреби бомбе, који су све градови били на листи, колико је војска преварила Трумана причом да ће бирати искључиво војне мете и да неће бити цивилних жртава(!!!), и тако даље... http://blog.nuclearsecrecy.com/2014/08/08/kyoto-misconception/ RYLAH and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 7 минута, Зосима рече Иначе,питао бих ове наше амеро-либерале, али најискреније,да ли мислите да је бомбардовње Србије или "Слобе" како кажете било оправдано? Не сматрам себе "амеролибералом" или како год; бомбардовање Савезне републике Југославије и НАТО агресија је без обзира што ја то смеће које си ставио под наводнике не желим попут непомјаника нити да поменем (моја ствар), и како год било, то је био злочин са које год стране гледао. И са стране тадашње политичке елите у Србији и са стране елита 20-ак земаља које су се издркавале над једном европском земљом на концу 20-ог столећа убијајући је и понижавајући. Конкретно питање-конкретан одговор (иако нисам питан): Наравно да није било оправдано obi-wan and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука