RYLAH Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 2 минута, GeniusAtWork рече @RYLAH ево га један много добар блог где сам сазнао гомилу ствари. Води га историчар науке, асистент на факултету, који је посветио каријеру историји нукларног наоружања. Копао по свим могућим и немогућим архивама. Ево текста како је текло доношење одлуке о употреби бомбе, који су све градови били на листи, колико је војска преварила Трумана причом да ће бирати искључиво војне мете и да неће бити цивилних жртава(!!!), и тако даље... http://blog.nuclearsecrecy.com/2014/08/08/kyoto-misconception/ Хвала ти. Погледаћу сутра обавезно. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 7 минута, obi-wan рече @RYLAH @Grizzly Adams @Милан Ракић Mislim, da se razumemo jednu stvar: da ja vas ljudi ne uvazavam vise nego rodjenu bracu ne bi pricao sad sa vama. Prosto me zapanji da tako usko mozete da gledate ovako nesto. Pravdanje Hirosime ma i na sekund opravdava svaku upotrebu slicnog i uopste gazenja civila svuda. J...o strategiju i ostalo. Nadam se da je to ipak jasno za toliko. Нико бре брате то не правда... Нити може да се оправда. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 1 минут, Grizzly Adams рече Нико бре брате то не правда... Нити може да се оправда. Onda nisam lepo razumeo procitano. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 14 минута, Зосима рече Иначе,питао бих ове наше амеро-либерале, али најискреније,да ли мислите да је бомбардовње Србије или "Слобе" како кажете било оправдано? Наравно да није. Phoebe је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 39 минута, RYLAH рече Не верујем да је неко баш толики психо да опуштено одлучи да у смрт пошаље пар стотина хиљада људи. Верујем да се такве одлуке доносе екстремно тешко, да се са последицама тих одлука живи целог живота, и да сигурно има разлога из ког су донете. Mislim da može biti psiho. Odluka da se okupira Irak je otprilike negdje u rangu te psiho odluke poptuno - bespotrebno jer su posljedice rata katastrofalne oko 500.000 mrtvih i uništeno kulturno - istorijsko dobro koje nisu ni Mongoli uspjeli kao jedna od najbrutalnijih sila u istoriji, a u Iraku je 10-puta gore nego kada je Husein vladao. Još je baba Olbrajt sarkastično potvrdno odgovorila na pitanje da li je bilo opravdano 500.000 mrtvih, da pa šta su dobili - pa export demokratiju na američki način. obi-wan, Вилер Текс, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 Ево један текст о томе да су намерно циљани цивили са намером да се побије што више невиних (оно што сам поменуо о нападу на ватрогасце): http://blog.nuclearsecrecy.com/2012/08/08/the-height-of-the-bomb/ obi-wan је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече Onda nisam lepo razumeo procitano. Па мислим да Милан само објашњава каква је реалност савремене војне стратегије. То не значи да је "оправдано" нити да је "добро", једноставно тако је. То би урадили Јапанци Америма да су имали чиме, или Кинези Јапанцима, или Немци Русима... Богу хвала и право чудо је да нисмо имали после Другог рата више ни један такав случај. И да се молимо са сузама да тако и остане. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 Поента је да неки те примере покушавају да узму као доказ некакве посебне "покварености" САД, јер им тако одговара из разноразних идеолошких и других разлога. Што једноставно није тачно. И поред тога САД су темељ слободног света. У ту не би требало да буде никакве дилеме. Нико овде не заступа увлачење у д... и беспотребно понижавање. Него само да рационално сагледамо овај свет и своје место у њему. И да се престане више са том погубном анти-западном митологијом у Срба... Упропастићемо се скроз. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 @Grizzly Adams мислим негде да би један од репера требало да нам буде како њихов народ живи, сходно томе питање за све да ли бисте радије живели у Русији или у Америкама? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 Управо сада, Снежана рече @Grizzly Adams мислим негде да би један од репера требало да нам буде како њихов народ живи, сходно томе питање за све да ли бисте радије живели у Русији или у Америкама? Odabrali bi oni Rusiju, ali im klima ne odgovara. Potreba da očuvaju zdravlje bi im pomogla da donesu odluku, ne srce... garant. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 Управо сада, ana čarnojević рече nemoj jos da ispadnes i lud, ako si vec nekulturan i slicno. Ao... ovo je bilo baš mnogo, brate. Ne bih ja bila tako stroga, ali negdje osjećam da on neće biti tako grub. Toliko o njegovoj nekulturi. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 7 минута, ana čarnojević рече nisam do sada primetila da imas problema sa razumevanjem bilo kog teksta, od kada sam ovde. pa ni sad. nema tu mnogo toga da se razume ili ne razume. nemoj jos da ispadnes i lud, ako si vec nekulturan i slicno. Takodje zelimo dobro vece... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 6 минута, Ayla рече Odabrali bi oni Rusiju, ali im klima ne odgovara. е, а ја мислила гулази решавају проблем ишијалгије Juanito, Grizzly Adams and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 пре 9 минута, ana čarnojević рече nisam do sada primetila da imas problema sa razumevanjem bilo kog teksta, od kada sam ovde. pa ni sad. nema tu mnogo toga da se razume ili ne razume. nemoj jos da ispadnes i lud, ako si vec nekulturan i slicno. ОК, само сам ти се намрштио... Брат Оби није злонамеран, само је емотивац. И јесте ово тешка и емотивна тема, али мора да је прегрмимо. Нема друге. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 20, 2018 Пријави Подели Написано Март 20, 2018 Управо сада, Снежана рече е, а ја мислила гулази решавају проблем ишијалгије Jok bre... sunce i vreli pijesak. To pomaže. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука