Jump to content

Русија или Америка или... ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 минута, Вилер Текс рече

Мислио сам генерално, а превасходно на Гризлијева уверавања како смо ми и Тексашани браћа. Мислим ајде.

Па добро, браћа и нисмо, али слични јесмо. А и штро би то био проблем? Са многим народима на свету смо слични и блиски, па што не би и са њима. Опет, за спољну политику мерило није и не треба да нам буде ,,е, са овима смо слични" или ,ови нам се свиђају", него само наши интереси. 

пре 18 минута, Вилер Текс рече

Русија је тад била у стању распада. Иначе 1999 су послали војску која је заузела аеородром у Приштини. Мислим у сваком случају "нису улетели за нас". Али ти не значи да ми треба да се окрећемо против њих по сваку цену и наставимо да дајемо Америма све за ништа. Не иде.

Ако је била у стању распада, онда није требало да пали Слобу и остале лудаке по Србији да ће нам помоћи. Није требало да се мешају у то на тај начин. Него лепо да кажу ,,Слушајте, ми смо слаби сад, не можемо да вам помогнемо". А не они слали Жириновског, неге генерале-лудаке који су охрабривали идиоотску политику у СРЈ. И кад се све десило, одбили су чак и да нам продају наоружање (а Хрватима су, сети се, дали преко Украјуине најмодерније наоружање које су имали у том тренутку). 

Једноставно, нису били фер и коректни према нама тада и то је факт. Не значи да ми сад треба да будемо  против њих по сваку цену, али не треба ни да будемо уз њих по сваку цену. Него треба лепо да им кажемо: ,,Е видите, браћо, око нас су све НАТО сателити, који могу да нас згазе, да би опстали ми морамо некако да се споразумемо са њима". И то је то, а они нек опросте, ако су браћа. И треба дефинитивно, охладити мало са проруском пропагандом у нашем медијском простору. 

пре 23 минута, Вилер Текс рече

Али су нас у Првом светском рату извадили из гроба а Амери су нас у исте опуштено смештали у скоро свакој прилици. То само говорим о томе ко нам је ближи.

Погрешно гледаш на политику опет. Са емоцијама. Смештали су нам и Руси. И то доста пута. Зашто? Па зато што гледају своје интересе, као и сви. Сви тако раде, не само Амери, него и Руси. Па и совјетски су тенкови довели србождера Тита на власт, зар смо то заборавили?

Сви гледају своје интересе, и Руси и Амери и остали, поготово кад су велика сила. 

пре 23 минута, Вилер Текс рече

Али то не значи давати све за ништа Америма.

Никада то нисам ни рекао и ту се ми потпуно слажемо. ;) 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 968
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Груевски је променио политику за 180 степени. Он је данас проруски човек. Зато се десио сукоб у Макледонији. Немој ми рећи да то ниси знао? 
Али, Македонија кад уђе у НАТО (а ући ће) добиће неповредивост граница, а то значи да Шиптари неће моћи да откину ниједан део македонске територије. Зато је и склоњен Груевски. 

To su besmislice što govoriš. Teško je s tobom o ovome razgovarati.
Gruevski je malo više Makedonac nego što bi zapad želeo, a ne proruski čovek. Svi i vlast i opozicija u Makedoniji žele u NATO, ali to je kao što rekoh zabluda.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ђорђе Р рече

То што ти причаш на овом аспекту је неозбиљно.

Шта ће амери урадити ако је албанци не послушају? Бомбардовати их? Пребациће производњу дроге у неку другу европску земљу? То су приче за малу децу. Амери немају никакав начин да контролишу албанце.

Као што нису имали и немају никакав начин да контролишу Алакаиду, и остале терористе.

Амери можда немају начин да контролишу Албанце, али Амери су и те како потребни Албанцима и Албанци то одлично знају. Бомбардовали су нас и окупирали део територије да би њима направили државу. Не дижу они споменике Клинтону и дају имена улица тек тако из разоноде.

Ово је Балкан и Албанцима је савршено јасно да морају да имају јаку залеђину, јер су овде ратови и превирања саставни део скоро сваке генерације. Довољно је да погледају нас шта се деси кад се пуваш а немаш савезнике (осим у машти). Зато ће Албанци увек да раде шта им Амери кажу и поруче.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Благовесник рече

Zapad (Amerika, Engleska, Zapadna Evropa...) nisu sluge necastivog???? Krse sve Bozje zapovesti, a narocito onu devetu, upravo -  svedoceci laznonaneli su nemerljivo zlo i porpast  Libiji, Iraku ... i ne staju, idu dalje,   istim sredstvom.

Брате, то раде све велике силе. И Русија исто. Јел праведно било отимање Бесарабије Румунима? Или тенкови да доведу Тита? Или стварање Велике Бугарске? Или напад на Грузију ради отимања Абјхазије и Осетије? Или друге неправедне и лоше ствари које су и Руси радили?

Није, али кад су сила они то раде. Све велике силе то раде. Тако да није опрадано целе народе етикетирати због политрике њихових влада и држава. 

А катински масакр? А убијањер по гулазима? Јесте, комунизам настао на Западу, али у Русији су га спроводили Руси, убијајући у име Маркса и Лерњина, протерујућжи друге Русе и све друге народе који се нису слагали са тиме. И данас руске структуре су у велијој мери прожете комунистима и кгбеовцима. 

Тако да, сваки народ може да падне, не треб никад етикетирати зато целе људе и народе. И у спољној политици следити своје интересе и циљеве, а најважнији јењ опстанак на својим преосталим теритоиијама које имамо. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Па добро, браћа и нисмо, али слични јесмо. А и штро би то био проблем? Са многим народима на свету смо слични и блиски, па што не би и са њима. Опет, за спољну политику мерило није и не треба да нам буде ,,е, са овима смо слични" или ,ови нам се свиђају", него само наши интереси. 

Ако је била у стању распада, онда није требало да пали Слобу и остале лудаке по Србији да ће нам помоћи. Није требало да се мешају у то на тај начин. Него лепо да кажу ,,Слушајте, ми смо слаби сад, не можемо да вам помогнемо". А не они слали Жириновског, неге генерале-лудаке који су охрабривали идиоотску политику у СРЈ. И кад се све десило, одбили су чак и да нам продају наоружање (а Хрватима су, сети се, дали преко Украјуине најмодерније наоружање које су имали у том тренутку). 

Једноставно, нису били фер и коректни према нама тада и то је факт. Не значи да ми сад треба да будемо  против њих по сваку цену, али не треба ни да будемо уз њих по сваку цену. Него треба лепо да им кажемо: ,,Е видите, браћо, око нас су све НАТО сателити, који могу да нас згазе, да би опстали ми морамо некако да се споразумемо са њима". И то је то, а они нек опросте, ако су браћа. И треба дефинитивно, охладити мало са проруском пропагандом у нашем медијском простору. 

Погрешно гледаш на политику опет. Са емоцијама. Смештали су нам и Руси. И то доста пута. Зашто? Па зато што гледају своје интересе, као и сви. Сви тако раде, не само Амери, него и Руси. Па и совјетски су тенкови довели србождера Тита на власт, зар смо то заборавили?

Сви гледају своје интересе, и Руси и Амери и остали, поготово кад су велика сила. 

Никада то нисам ни рекао и ту се ми потпуно слажемо. ;) 

Управо то кажем. Окачи мачку о реп тај аргумент о слчним менталитетима.

Наравно да имају своје интересе и премештање пожара негде другде. Али ипак су послали војску, што није нешто суштински помогло. Тако да је и небитно.

Руси су нас испаљивали у сојим стратешким играма али никад нас директно нису убијали за разлику од Амера. То се не може искључити. Причам без емоција, али заиста је тешко не имати емоције према ономе што су нам Руси учинили у Првом рату и буквално нас спасили. 

А опет ми морамо бити прагматични.

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, GeniusAtWork рече

Много је просто: ми никада нисмо имали лустрацију

To! :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ђорђе Р рече

То што ти причаш на овом аспекту је неозбиљно.

Шта ће амери урадити ако је албанци не послушају? Бомбардовати их? Пребациће производњу дроге у неку другу европску земљу? То су приче за малу децу. Амери немају никакав начин да контролишу албанце.

Као што нису имали и немају никакав начин да контролишу Алакаиду, и остале терористе.

Без америчке подршке, одем им ,,независност". Као што рече Гениус, не дижу они америчким председницима споменике тек онако, нити дају својој деци америчка имена, нити дочекују америчке представнике ко цареве.

Знају они добро ко им је дао све што сад имају и ко им то може одузети. Тако да, слушаће они Амере, немој да се лажемо. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Православни Србин рече

не треб никад етикетирати зато целе људе и народе.

Naravno, zato sam i dodao, da "jedno su njihove drzavne vlasti i politika, a drugo je narod. Narod u sustini nigde niko ne pita. Da neko pita narod, narod nikada ne bi krvario...".

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Phoebe рече

Ja tvrdim da smo slični s braćom Mađarima po mnogo čemu iako su nas bacali pod led i oprostili smo, pa

Ја исто тврдим да смо најсличнији са браћом Турцима...иста нам крв кроз вене тече....хи,хи,хи.

• Свиђа ми се 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Највећи Лудак Наших Народа нажалост и даље управља животима у Србији. Његова шизофренија живи и живјеће вјеков`ма...

И после г...., г....

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Православни Србин рече

Без америчке подршке, одем им ,,независност". Као што рече Гениус, не дижу они америчким председницима споменике тек онако, нити дају својој деци америчка имена, нити дочекују америчке представнике ко цареве.

Знају они добро ко им је дао све што сад имају и ко им то може одузети. Тако да, слушаће они Амере, немој да се лажемо. 

Нема шансе да им оде независност, јер није Америка као ови, што се предомишљају око независности, па данас признају независност, па се сутра предомисле. То је неозбиљно мислити да Америка може да их контролише под претњом укидања независности.

То што су савезници, не значи да их Американци контролишу. Они могу да изгубе ово савезништво, ако крену да шурују са Русима или Кином, а то нема шансе да се догоди. А дотле, могу да раде шта год хоће, ма шта каже америка. А чак и да промене табор, Америка неће повући признање.

Погледај шта Турска ради, а и даље је савезник са Америком. Њихов однос је далеко од тога да Турци слушају Амере, и раде само оно што им они кажу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Ја исто тврдим да смо најсличнији са браћом Турцима...иста нам крв кроз вене тече....хи,хи,хи.

Ne znam, moguće. Mojim venama teče čista srpska i naravno da mi je dojadilo  hvaljenje kako je ekstra kad si mešane krvi kao da je to nešto najbitnije na svetu,  " ja sam iz višenacionalne porodice"  njanja, pa šta? Koga je to briga?   Eto, ja sam iz čiste srpske,  jel to nešto loše?  A vidi se iz aviona ko je Srbin, plavo-smeđ, bled i lep, i višeg rasta. Ostali na proveru :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...