Ђорђе Р Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 11 минута, Православни Србин рече Ко нема контролу на Косову? Амери? Ај немој да ме зезаш. Амери су главни на Косову, Шиптари су само њихови пулени. Ово је реално колико и Путинова пропаганда, у смислу да нам без Путина нема спаса. Тј. ово је ниво вере (неосноване), и немогуће је о томе полемисати. Амери немају контролу ни у свом дворишту (Трамп), а камо ли на Балкану. О томе говори антируска хистерија, и све шта раде на спољнополитичком плану, од Сирије, Северне Кореје, па до економске политике... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 19, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 37 минута, Milan Nikolic рече Sve je to na ruku zapadu. Slušaš li šta ja pričam? Vidiš li Makedoniju danas? Pratiš li šta je pričao Đinđić pred smrt? Груевски је променио политику за 180 степени. Он је данас проруски човек. Зато се десио сукоб у Макледонији. Немој ми рећи да то ниси знао? Али, Македонија кад уђе у НАТО (а ући ће) добиће неповредивост граница, а то значи да Шиптари неће моћи да откину ниједан део македонске територије. Зато је и склоњен Груевски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 1 минут, Православни Србин рече Не знам дал си овде мислио на мене, али ја нисам тврдио да нам Руси никад нису помогли. Ја конкретно говорим о периоду деведесетих, а посебно 1999-тој. Руси су нас тада тако израдили и издали, да је стварно срамота да то неко негира или оспорава. Јер, руска политика је добрим делом одговорна за Слобину одлуку да одбије понмуду у Рамбујеу која је значила улазак у рат са НАТО. Руски државници, политичари, генерали месецима пре тога обећавали су (тј. лагали су) Слобу да ће Русија помоћи Србији и да ће спречити НАТО агресију. Колико год он идиот био, ја не верујем да би он одбио све то да није био уверен да ће Русија спречити бомбардовање. А онда кад је одбио и до бомбардовања дошло, Руси су нас оставили на цедилу. Ми смо показали изуззетну храброст и јунаштво да су се Амери у том тренутку више плашили Срба него неке руске интервенције. Да, треслче су им се гаће од Срба, а не од Руса. Дакле, ако говоримо о томе, Руси су нас тада издали, оставили нас на цедилу. А обећавали су да неће и месецима пре тога убеђивали Слобу да не треба да прихвати НАТО понуду или ултиматум како коме драго. Русија је тада искористила Србију, знајући за српско русофилство, покварено су нас искористили да би ми, својим страдањем, успорили НАТО поход ка њиховим границама. Па то је истина, свиђало се то неком или не. Е зато ми сада треба да извучемо неке поуке и да кажемо себи да нећемо више ни са ким да ратујемо и ни због кога. То је моја поента, нисам ја за улазак у НАТО, који нам то реално и не нуди, али да је време да се са НАТО пактом нађе заједнички језик, време је. Ај мало опуштеније. Мислио сам генерално, а превасходно на Гризлијева уверавања како смо ми и Тексашани браћа. Мислим ајде. Русија је тад била у стању распада. Иначе 1999 су послали војску која је заузела аеородром у Приштини. Мислим у сваком случају "нису улетели за нас". Али ти не значи да ми треба да се окрећемо против њих по сваку цену и наставимо да дајемо Америма све за ништа. Не иде. Али су нас у Првом светском рату извадили из гроба а Амери су нас у исте опуштено смештали у скоро свакој прилици. То само говорим о томе ко нам је ближи. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 А што мало ми за промену не радимо оно што раде Албанци, чисто да видимо да ли ће се нешто променити? Значи лобирање и што јаче везе са најмоћнијим државама света. Као тачка број један наше спољне политике.Verovali ili ne, stvarnost je u tome što je Sloba hteo da preuzme poslove Albanaca, da Srbija raspolaže milijardama narkodolara, da lobiramo i radimo kao Albanci. U tome nije uspeo. Ako to smatraš našim kolektivnim neuspehom, kao što ovde neko misli da bi članstvo u NATO bio naš uspeh, to bi bilo vrhunac nečega ne znam ni ja čega. Kako to član ovakvog foruma može da nazove? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 5 минута, Православни Србин рече И да, @Вилер Текс ја не говорим сада о народу. Обичан руски народ нас стварно воли, ја то знам, имам и родбину у Русији. Дакле, воле нас људи. Али, политика државе је нешто сасвим друго. Државна политика Русије гледа само своје интересе.- И врло је себична по тим питањима. И то је у реду, то је легитимно. И ја кажем да и ми треба тако да радимо, значи, гледамо само своје интересе и према томе се водимо. Тренутни најважнији интерес јесте опстанак српског народа на територијама које су нам остале. Република Српска треба да нам буде један од важнијих стратешких циљева. Како њсој да се помогне, да се она сачува. А опет, све то зависи од односа према доминатној сили на Балкану, а то су САД. Опет се увењк враћамо на то. И ја то кажем. Али то не значи давати све за ништа Америма. Мислим да ни они не желе проблем у залеђини. Никад ником све за ништа. То може само неки несрећник као Сакашвили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 9 минута, Православни Србин рече Јер, руска политика је добрим делом одговорна за Слобину одлуку да одбије понмуду у Рамбујеу која је значила улазак у рат са НАТО. Руски државници, политичари, генерали месецима пре тога обећавали су (тј. лагали су) Слобу да ће Русија помоћи Србији и да ће спречити НАТО агресију. Ово је само твој утисак, а верватно на основу писању медија, које су и тада водили Вучићевић, и слични. Руси су управо убеђивали Слибу да потпише, јер нам следи бомбардовање. У том тренутку су Руси били само слуге Амера, по њима су Амери слали поруке Слоби. Вилер Текс, Благовесник and Неки тамо је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 У се и у своје кљусе, нажалост нисмо у могућности, једној се страни морамо приклонити, делити нам политичко срце не иде све и да хоћемо . Можда звучи нереално и идеалистички, али одговор од Бога можемо добити, само да колена приклонимо на молитву . (на равно са другом политичком врхушком ) Вилер Текс and Благовесник је реаговао/ла на ово 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 19, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2018 Управо сада, Ђорђе Р рече Ово је реално колико и Путинова пропаганда, у смислу да нам без Путина нема спаса. Тј. ово је ниво вере (неосноване), и немогуће је о томе полемисати. Руска пропаганда је нереална јер Путин нема шансе да нам помогне, јер нема начина за то. Чак и ако би хтео, како он овде да нам помогне? Зато је то нереална прича. Са друге стране, Амери доминирају Балканом, они су га окупирали и владају њиме. Они могу да овде одређују политику која ће да се води. А други могу или да слушају, или да се буне ко Груевски, па онда добију шиптарски устанак и смењивање (Груевски, наравно, више није на власти). Тако да не видим како то не схваташ? Или ти мислиш да су Шиптари јачи од Амера, па ако им ови кажу ,,Стој, нема више напади на Србе", ови неће послушати? Па то ако мислиш, онда је то неозбиљна прича. пре 3 минута, Ђорђе Р рече Амери немају контролу ни у свом дворишту (Трамп), а камо ли на Балкану. О томе говори антируска хистерија, и све шта раде на спољнополитичком плану, од Сирије, Северне Кореје, па до економске политике... Антирска хистерија је због јаког пропагандног ефекта, нема то везе са тиме да Амери губе компас. Заправо је то врло перфидно и јасно прортачунатоп. Оцрњују Русе да би оправдали свој поход на њих. И Сирија и све остало јке, опет сасвим прорачунато, то раде да би на крају уништили Русију. Опет, нема ту ничег блесавог, то је сасвим логична политика. Амери иду ка Русији, имају поход на њих, а сви ти ратови око руских граница то потврђују. Јер, Амери дефинитивно неће да ратују директно са Русима, него около, палећи пожар по пожар. Е сад, можда је Русија у стању да се одбрани, како тврде Оби и остатак екипе, али то не значи да је америчка политика неоснована. Заправо је врло прорачуната и јасна, а циљ јој је освајање Русије и отимање њених ресурса. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 И кад говоримо о сличностима међу народима, наравно да су нам сви православни слични тј исти тј једно смо. Крај дискусије. Што се тиче сличности у менталитетима, свако ко је једном изашао из своје земље, у тој некој страној земљи је нашао сличности са својим народом, било то у Грчкој, Италији, Русији, Америци, Шпанији тако да та аргумент може да се окачи дебелом персијском мачку о реп. Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 19, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 4 минута, Ђорђе Р рече Ово је само твој утисак, а верватно на основу писању медија, које су и тада водили Вучићевић, и слични. Руси су управо убеђивали Слибу да потпише, јер нам следи бомбардовање. У том тренутку су Руси били само слуге Амера, по њима су Амери слали поруке Слоби. Ма какав мој утисак, па зар нису долазили руски политичари и генењрали у Београд, сликали се са Шешељем и целом компанијом и уверавали нас да неће бити бомбардовања. Па било је тако, немој сад, па добро се може то наћи. Сад на интернету можеш да нађеш то. Ма какве слуге Амера, да су их Амери тад претворили у слуге, не би сад морали да их нападају. Наивно је веровати да је Путин то променио, Путин је део исте екипе ко и Јељцин, исти људи су и једног и другог довели на власт. Русија је тада била слаба, јер се десио распад СССР-а, ушла је у хаос, али није постала америчка колонија. Него су њени политичари одлучили да опораве Русију и да избегну сваки сукоб са НАТО-пактом док не ојачају. Тако се и десило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 4 минута, Православни Србин рече Или ти мислиш да су Шиптари јачи од Амера, па ако им ови кажу ,,Стој, нема више напади на Србе", ови неће послушати? Па то ако мислиш, онда је то неозбиљна прича. То што ти причаш на овом аспекту је неозбиљно. Шта ће амери урадити ако је албанци не послушају? Бомбардовати их? Пребациће производњу дроге у неку другу европску земљу? То су приче за малу децу. Амери немају никакав начин да контролишу албанце. Као што нису имали и немају никакав начин да контролишу Алакаиду, и остале терористе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 Stvarno neozbiljna priča ovde. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 1 минут, Православни Србин рече Ма какав мој утисак, па зар нису долазили руски политичари и генењрали у Београд, сликали се са Шешељем и целом компанијом и уверавали нас да неће бити бомбардовања. Па било је тако, немој сад, па добро се може то наћи. Сад на интернету можеш да нађеш то. Ма какве слуге Амера, да су их Амери тад претворили у слуге, не би сад морали да их нападају. Наивно је веровати да је Путин то променио, Путин је део исте екипе ко и Јељцин, исти људи су и једног и другог довели на власт. Русија је тада била слаба, јер се десио распад СССР-а, ушла је у хаос, али није постала америчка колонија. Него су њени политичари одлучили да опораве Русију и да избегну сваки сукоб са НАТО-пактом док не ојачају. Тако се и десило. I drug Žirinovski doneo tajno oružje Grizzly Adams, Благовесник and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 1 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 19, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2018 Управо сада, Милан Ракић рече I drug Žirinovski doneo tajno oružje Па да, о томе причам. Стварали су пропагандну слику да ће Русија помоћи Србима. То није била само политика руских фанатика, држава њихова је то форсирала. Са јасно одређеним циљем, јер су схватили колико смо ми велики русофили и јер су схватили да је то добра карта коју могу да искористе. Опет кажем, не мешајте народ и веру, руску политику и данас воде великим делом бивше КГБ-структуре, које не чинењ православци, већ су велики део њих брутални комунисти, атеисти, итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 1 минут, Милан Ракић рече I drug Žirinovski doneo tajno oružje Е то јес хит над хитовима. Две капи тајног оружја на Шекијеву зарђалу кашику и да видиш ватромета. За све учеснике расправе, изволте : Милан Ракић and geronymo је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука