Milan Nikolic Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 Želim reći koliko sam imao nade u zapad, a ogromnu mržnju prema Slobi, čak sam i svog dedu i slične njemu mrzeo jer su bili za njega.5. oktobra sam leteo da srušimo Slobu, oduševljavao sam se Đinđićem i demokratijom.Posle svega toga i sve do sada, šta reći. Čitam skoro Đinđićevo predavanje u Banjaluci neposredno pred njegovo ubistvo, čitam šta je objašnjavao za Ameriku, Rusiju, Kinu, da treba pažljivo manevrisati autoputem sa svima njima, a najbitnija je njegova dijagnoza o Albancima i Kosovu. Tu se videlo da Srbima nema leka, nema spasa, šta god da uradimo Albanci će nam se penjati na glavu. Predlagao je politiku, rekao bih identičnu ovoj koju Vučić zastupa.Siguran sam da je to bio razlog što su se svi dosovci razočarali u Đinđića. Dakle, posle svega, posle rušenja Slobe, kad su ameri mogli da dođu i da budemo najbliskiji, opet je bilo po starom, i još bezobzirnije sa njihove strane. Baš kao sada u Makedoniji, kao što reče Đinđić, tražili bi da Albanci kupe Terazije. Ne bi stalo sa uništavanjem srpske države. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 19, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 18 часа, grigorije22 рече U vojnom segmentu je to pd velikm znakom pitanja. Da Amerika udje u konvencionalni rat jedan na jedan sa Rusijom, bila bi potucena do nogu. Rusija je u mnogim vidovima naoruzanja daleko ispred Amerike i do 2025 posedovace oruzije sa laserima i druga cuda. Само што рат један на један неће доћи. Америка окружује Русију са свих страна, НАТО им је на границама. Тај рат ће се водити преко леђа тих других. По плану НАТО алијансе, Русију треба изнутра распарчати на неколико делова. Не знам да ли ће то све успети, и не желим да знам. Само желим да ми Срби, у том сукобу, више не гинемо и не страдамо на било чијој страни. Ако су нам браћа, Руси ће нас разумети. Ако нису, ако сматрају да смо ми дужни да гинемо за њих, онда далеко им лепа кућа. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 19, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Želim reći koliko sam imao nade u zapad, a ogromnu mržnju prema Slobi, čak sam i svog dedu i slične njemu mrzeo jer su bili za njega. 5. oktobra sam leteo da srušimo Slobu, oduševljavao sam se Đinđićem i demokratijom. Posle svega toga i sve do sada, šta reći. Čitam skoro Đinđićevo predavanje u Banjaluci neposredno pred njegovim ubistvom, čitam šta je objašnjavao za Ameriku, Rusiju, Kinu, da treba pažljivo manevrisati autoputem sa svima njima, a najbitnija je njegova dijagnoza o Albancima i Kosovu. Tu se videlo da Srbima nema leka, nema spasa, šta god da uradimo Albanci će nam se penjati na glavu. Predlagao je politiku, rekao bih identičnu ovoj koju Vučić zastupa. Siguran sam da je to bio razlog što su se svi dosovci razočarali u Đinđića. Dakle, posle svega, posle rušenja Slobe, kad su ameri mogli da dođu i da budemo najbliskiji, opet je bilo po starom, i još bezobzirnije sa njihove strane. Baš kao sada u Makedoniji, kao što reče Đinđić, tražili bi da Albanci kupe Terazije. Ne bi stalo sa uništavanjem srpske države. Заиста си у заблуди ако мислиш да је после рушења Слобе почела прозападна политика. Па и није баш. А и поглењдај ко је данас на власти, све Слобини људи. Па убиство прозападног премијера, Ђинђића, и то од стране управо тих делова служби ове државе. Па продаја НИС-а Русима. Што се тиче Слобе, он је био једна битанга и скот, чија се фамилија и сиун богатила док је српски народ страдао. Не знам ко може да уопште велича тог човека и сматра га позитивним ликом. У праву је Милан Ракић што га назива демономн, мада је мени раније тај термин био преоштар. Ал кад мало боље размислим... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 Sve je to na ruku zapadu. Slušaš li šta ja pričam? Vidiš li Makedoniju danas? Pratiš li šta je pričao Đinđić pred smrt? Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 24 минута, Православни Србин рече да нас пусте мало на миру и обуздају своје пулене уколико ми променимо мало дискурс и политику према њима Па пустили су нас на миру. А о томе да они имају било какву контролу на КиМ нема ни говора. Тако да је потпуно неоснована твоја тврдња да нам они нуде да "обуздају своје пулене". Не знам ни шта то значи, ни како треба да се албанци обуздају. Они имају своје интересе и све ће урадити да их остваре, што је легитимно и немамо шта да се љутимо на њих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 49 минута, RYLAH рече Ако имплицираш да је та идеја измишљена да би уништили Русију, у проблему си, јер је екстремно мало фалило после Првог св. рата да Немачка постане комунистичка земља, све до Другог св. рата Велика Британија је имала катастрофалних проблема са врло јаким комунистичким ћелијама на свом тлу, да Француска, Италија и Грчка постану комунистичке после Другог св. рата, итд. Заправо се Немачка толико панично плашила да комунисти не направе револуцију да је дозволила и подстицала нацисте као одговор на комунисте. Знамо како се то завршило. Знамо и колико је људи из тих западних земаља погинуло у рату против те бољшевичке револуције и колико су помагали Белу гарду, једном када се Велики рат завршио. Нема неке велике и испланиране завере против Русије, брате. Има да је Немачка искористила ситуацију да упропасти свог непријатеља у рату, али све те земље западне Европе, на челу са Немачком, су се бориле против комунизма у својим друштвима све до Другог светског рата, а неке и деценијама после тога. Такве идеологије које нуде правду, освету тлачитељима и леба за све увек нађу плодно тле тамо где је народ сиромашан и гладан правде. Хоћу да кажем да је финансирана од стране Немаца. Да је нека западна земља скупила тим људи који ће смишљати комунизам је нетачно, и нема потребе да ми то објашњаваш. Касније су и сами имали пробелм са тим. То је идеологија која је настала на оном питању хлеба, тј сатанска злоупотреба људске муке. А сатански је такво зло убацивати у туђе двориште. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 Zapad nije želeo samo pad Slobe, nego konstantno želi pad Srbije. To je uvideo Đinđić.Čak da smo obesili Slobu i sve do jednog iz tog režima, zapad bi imao politiku da Albanci kupe Terazije sa milijardama narkodolara.Opet govorim, molim vas, otškrinite oči za Makedoniju, koja je cela Američka, zdušno za NATO, pa šta će je spasiti? Vidite li uopšte šta se dešava?SAD i kompanija imaju neke samo monstrumima poznate želje sa Albancima. To se mora preduprediti, a sada vreme radi za nas jer je Kina u usponu a Rusija je nezaobilazna u svemu tome. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 19, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 15 часа, Evgenik рече Nego, nisam dobro razumio, jel' na ovom forumu stvarno ima idiota koji nakon 99-te se zalažu da budemo dupelisci nato-a? Ево, прихватићу и да сам ,,идиот", али само ако ми објасниш како ми Срби, данас, у ситуацији када смо са свих страна окружени НАТО земљама (од које нас неке не воле уопште и једва чекају да нас нападну), а Русија је далеко и њену помоћ можемо само да сањамо- да преживимо ако смо против тог НАТО-а и те исте Америке? Како то да постигнемо? То је питање на које ви русофили немате никакав одговор. А то је питање које није ни руско, ни америчко, него српско, ми не смемо, ако желимо да опстанемо, више никад да поновимо 1999-ту годину. А како то да постигнемо, ако не покушамо, не да уђемо у НАТО- (не знам чак ни да ли то траже од нас, тако да су домаћи натовци ту слични русофилима, причају о нечем што се од нас и не тражи), него да нађемо заједнички језик са НАТО. Ми морамо некако да нађемо заједнички језик са њима, јер у супротном, згазиће нас, а Руси нам неће помоћи. О томе се ради, и зато је веома важно да ми данас почнемо да мислимо и радиумо главом, а емоције да оставимо мало по страни. Емоцијама (ја волим оног, а мрзим овог), томе нема места у политици. И та демагогија ,,нато дупелисци", па није Милош Обреновић био ,,турски дупелизац", већ мудар и одговоран државник који је својом политиком сачувао народ и добио државу. Наши преци су знали да воде политику, а данас Срби само срљају, а не знам за чије бабе здравље то раде. пре 15 часа, Evgenik рече Zezaš? Stvarno??? Pravoslavci koji su za Nato????? Auh jbt... Ти си изгледа необавештен човек, пошто изгледа да не знаш да има православних земља које су НАТО, а то су Бугари, Румуни, Грузини, итд. Или ти њих не сматраш православцима? Која ти је то уврнута логика, брате? По којој ти логици са тим ко јесте а ко није православац, повезујеш са његовим односом према једној држави-Русији?? То је бесмислено. И да ли ти стварно верујеш да се Русија, у својој спољној политици и поготово ту, води Православљем? Сад ћу ти рећи како је Русија, онако ,,православно" израдила Србе деведесетрих. Наиме, они су Слобу сво време убеђивали да ће Русија заштити Србе ако их НАТО нападне. Дакле, убеђивали су га само речима. Долазили руски генерали, политичари, целе булументе, које су убеђивали Слобу и Србе да ће Русија ући у Трећи светски рат због Србије. Врхунац тог лудила био је онај савез Русије, СРЈ и Белорусије. Е а кад је дошло време да се конкретно Руси покажу као браћа и помогну Србима, Руси су показалчи ко су и какви су. Наиме, кад је српска делегација (у којој је био и ,,нато плаћеник" и ,,издајник" Дарко Трифуновић) отишла у Москву да купи (дакле, не чак ни да добијемоп него да кузпимо) ракетне системе од Руса, Примаков (који је био прави владар Русије у том тренутку, пошто пијандура Јељцин је био само марионета, једна права кгбеовска њушка, тај Примаков) је примио нашу делегацију и рекао им да од те куповине нема нмишта. Руси су тад издали Србе и оставили нас на цедилу. Е па, ако то знамо, ако имамо то искуство, не видим разлога да ми опет гинемо због њих, јер због њих смо гинули и тада (агресија НАТО-а на СРЈ и уопште тај рат у бившој СФРЈ је успорио поход НАТО -пакта ка Русији). Него, ако смо паметни рећи ћемо: ,,е па браћо, и ви сте тад нас оставили на цедилу, ми сад да опет улазимо у рат са НАТО не напада нам на памет. Ако сте браћа разумећете нас јер и сами знате колико смо изгинули у претходним ратовима". Ако се неко показао братски деведесетих, то су Срби према Русији, али не Русија према Србима. Тако да ми Русији ништа нисмо дужни, више су им дужни Бугари, који су сад у НАТО пакту а којима су Руси правили Велику Бугарску својевремено. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 Ма нама треба просрпска политика. И неко ко може да најбоље истргује са свима а да се саувамо као народ Божији. Може ли људи без слепог амерофислтва и русофилства? Ако не може онда нам нема помоћи. пс: И без вређања интелигенције у смислу никад нам Руси нису помогли, немамо ништа са њима, ми и Амери смо много блиски и слично. То ме подсећа на Вучићево мантрање "Много нам је добро" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 19, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 11 минута, Ђорђе Р рече Па пустили су нас на миру. А о томе да они имају било какву контролу на КиМ нема ни говора. Тако да је потпуно неоснована твоја тврдња да нам они нуде да "обуздају своје пулене". Не знам ни шта то значи, ни како треба да се албанци обуздају. Они имају своје интересе и све ће урадити да их остваре, што је легитимно и немамо шта да се љутимо на њих. Ко нема контролу на Косову? Амери? Ај немој да ме зезаш. Амери су главни на Косову, Шиптари су само њихови пулени. Обуздати Шиптаре значи, да изх зауставе да убијају Србе, пљачкају и нападају наше светиње. Да се побољша живот Срба тамо. Свестан сам ја да Шиптари имају своје интересе, али убијање Срба и напади на српске светиње морају да се прекину. Ако неко то може да заустави онда су то Амери, јер они владају Косовом ма шта год ја, ти или било ко други буде мислио о томе. Благовесник and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 32 минута, Milan Nikolic рече Želim reći koliko sam imao nade u zapad, a ogromnu mržnju prema Slobi, čak sam i svog dedu i slične njemu mrzeo jer su bili za njega. 5. oktobra sam leteo da srušimo Slobu, oduševljavao sam se Đinđićem i demokratijom. Много је просто: ми никада нисмо имали лустрацију као што су имале источноевропске државе када је пао Варшавски пакт и распао се СССР. Једног опасног малоумника на власти смениле су мало промишљеније барабе у белим рукавицама које су део потпуно исте идеологије и система као и он. Зато смо ту где смо, увек међу две-три најсиромашније државе у Европи са највећим одливом људи. пре 32 минута, Milan Nikolic рече Posle svega toga i sve do sada, šta reći. Čitam skoro Đinđićevo predavanje u Banjaluci neposredno pred njegovo ubistvo, čitam šta je objašnjavao za Ameriku, Rusiju, Kinu, da treba pažljivo manevrisati autoputem sa svima njima, a najbitnija je njegova dijagnoza o Albancima i Kosovu. Tu se videlo da Srbima nema leka, nema spasa, šta god da uradimo Albanci će nam se penjati na glavu. Predlagao je politiku, rekao bih identičnu ovoj koju Vučić zastupa. Siguran sam da je to bio razlog što su se svi dosovci razočarali u Đinđića. Dakle, posle svega, posle rušenja Slobe, kad su ameri mogli da dođu i da budemo najbliskiji, opet je bilo po starom, i još bezobzirnije sa njihove strane. Baš kao sada u Makedoniji, kao što reče Đinđić, tražili bi da Albanci kupe Terazije. Ne bi stalo sa uništavanjem srpske države. А што мало ми за промену не радимо оно што раде Албанци, чисто да видимо да ли ће се нешто променити? Значи лобирање и што јаче везе са најмоћнијим државама света. Као тачка број један наше спољне политике. Под тим не мислим на оно што Вучић ради када се хвали како је спавао на поду за време преговора у Бриселу, а када оде у Вашингтон избаце га као задњег дрипца испред капије да тамо потпуно сам одговара на новинарска питања. То није сарадња, то је полтронство најниже врсте и на нас не могу да гледају као на савезнике докле год се понашамо као западна губернија у покушају. Исто важи и за Русе, докле год на Путина гледамо као на цара и замишљамо како смо део њихове уније - у коју нас нико никада није позвао - и да ће Руси да дотрче да нас бране одма чим нешто почне, гледаће нас и они као малоумнике које треба што више искористити док потпуно не пропадну. RYLAH, Juanito, Благовесник and 5 осталих је реаговао/ла на ово 5 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 1 hour ago, Благовесник рече Vratilo im se kao bumerang... Који су успели да обуздају. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 19, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2018 пре 4 минута, Вилер Текс рече И без вређања интелигенције у смислу никад нам Руси нису помогли, немамо ништа са њима, ми и Амери смо много блиски и слично. Не знам дал си овде мислио на мене, али ја нисам тврдио да нам Руси никад нису помогли. Ја конкретно говорим о периоду деведесетих, а посебно 1999-тој. Руси су нас тада тако израдили и издали, да је стварно срамота да то неко негира или оспорава. Јер, руска политика је добрим делом одговорна за Слобину одлуку да одбије понмуду у Рамбујеу која је значила улазак у рат са НАТО. Руски државници, политичари, генерали месецима пре тога обећавали су (тј. лагали су) Слобу да ће Русија помоћи Србији и да ће спречити НАТО агресију. Колико год он идиот био, ја не верујем да би он одбио све то да није био уверен да ће Русија спречити бомбардовање. А онда кад је одбио и до бомбардовања дошло, Руси су нас оставили на цедилу. Ми смо показали изуззетну храброст и јунаштво да су се Амери у том тренутку више плашили Срба него неке руске интервенције. Да, треслче су им се гаће од Срба, а не од Руса. Дакле, ако говоримо о томе, Руси су нас тада издали, оставили нас на цедилу. А обећавали су да неће и месецима пре тога убеђивали Слобу да не треба да прихвати НАТО понуду или ултиматум како коме драго. Русија је тада искористила Србију, знајући за српско русофилство, покварено су нас искористили да би ми, својим страдањем, успорили НАТО поход ка њиховим границама. Па то је истина, свиђало се то неком или не. Е зато ми сада треба да извучемо неке поуке и да кажемо себи да нећемо више ни са ким да ратујемо и ни због кога. То је моја поента, нисам ја за улазак у НАТО, који нам то реално и не нуди, али да је време да се са НАТО пактом нађе заједнички језик, време је. Благовесник and Неки тамо је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Март 19, 2018 Пријави Подели Написано Март 19, 2018 Nemamo mi ništa zajedničko s amerima ni po jednom kriterijumu. Veću uvredu davno ne čuh da smo mi balkanski kauboji, mogu samo oni da budu `ajduci kao mi. Imaju Ramba i Betmena, mi nemamo potrebe za imaginacijom, naši heroji su stvarni, ono o čemu sanjaju je da budu baš kao mi. Toliko nas vole da smo zamenili Ruse kao negativce u njihovim glupim filmovima što je meni smešno i zabavlja me, ali da nas gledaju lepim očima, to su bajke. A obična raja i ne zna za Srbiju, boli ih dupe Čuš, rušili mi zemlju i pobili ljude zbog jednog čoveka Vrh vrhova je da svakog ko pomene zločine nad mojim narodom, naziva se zatucanim, slepim, retro Samo napred, i treba da nas pobiju pa ko ostane pod tom šljivom neka mu je srećno Рапсоди and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 19, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2018 И да, @Вилер Текс ја не говорим сада о народу. Обичан руски народ нас стварно воли, ја то знам, имам и родбину у Русији. Дакле, воле нас људи. Али, политика државе је нешто сасвим друго. Државна политика Русије гледа само своје интересе.- И врло је себична по тим питањима. И то је у реду, то је легитимно. И ја кажем да и ми треба тако да радимо, значи, гледамо само своје интересе и према томе се водимо. Тренутни најважнији интерес јесте опстанак српског народа на територијама које су нам остале. Република Српска треба да нам буде један од важнијих стратешких циљева. Како њсој да се помогне, да се она сачува. А опет, све то зависи од односа према доминатној сили на Балкану, а то су САД. Опет се увењк враћамо на то. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука