Jump to content

Породица или не

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, obi-wan рече

Komsinka, ti to ostro k`o i uvek, ali sve uglavnom tacno, nema sta da se doda... :stadaradim:

Volim kontempliranja o bespenetrabilnom sexu. Jbt ili uradi ili nemoj :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

Ne valjamo kad hoćemo porodicu i decu, ne valjamo kad nećemo. I još se posle drznete da nam pričate o bogzna kakvoj racionalnosti...ma idi bre, ne da vas više ne gledam ozbiljno :smeh1:. Ko vas bre j*** da vam bilo šta udovoljavamo niste vredni truda ič :smeh1:. Ništa vama ne valja, prave one čiče što samo zakeraju i nemaju živaca nizašta :0212_rolleyes:.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Па ето, ако ти нешто значи...

Оћу да кажем - треба ствар схватити много озбиљно. Ако оћеш у брак, посебно у неким не-идеалним условима као што је Србија, спремај се као за рат. Пусти што ове женске причају "радиш са бебом у рукама" итд. Више воле бебе него бели лебац... Оне би живеле у земуници само да рађају кмечавце. Гле како су се распекмезиле на једну сличицу са младунчетом хомо парадоксапиенса.

Наш посо дефинитивно не може да се ради тако јер захтева дубоку непрекинуту концентрацију. А не може ни грађевинац, ни аутомеханичар... Посебно не може нешто озбиљно и критично, кад си у фрци итд. Ми морамо да планирамо и направимо услове како треба.

Или баталиш све то и уживаш уз лимунаду... :D

Brate, procitao sam pazljivo sta si pisao na temi, pazljivije sam citao tebe nego Dostojevskog, i mogu da ti kazem da je moje iskustvo po ovom pitanju apsolutno suprotnog od tvog. A ovo kazem da i brat Ivan vidi da nije sve crno-belo, da smo svi mnogo razliciti, i da je bas u tome lepota. A ne da se juri za sablonima i gotovim resenjima.

пре 49 минута, Иван ♪♫ рече

Hvala, to je komentar kakav sam očekivao na temi :) 

Pripazi samo, Bog ima nezgodnu naviku da sve nase ususkane planove blago minira, a sve opet na nasu korist.

Sve sto je Grizli dao kao savet - ozbiljno, posveceno, promisljeno - u odredjenom momentu moze da nestane kao jutarnja magla. Jer je On tako u mogucnosti. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Dakle, da odgovorim na pitanje iz naslova: Porodica ili ne? Porodica, nego sta!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

pazljivije sam citao tebe nego Dostojevskog

Иди бре мастер Кеноби... :smeh1:

пре 3 минута, obi-wan рече

mogu da ti kazem da je moje iskustvo po ovom pitanju apsolutno suprotnog od tvog

Супротно на који начин?

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Супротно на који начин?

Skoro na svaki. Poceli smo ne od nule nego od minus 10, ali nam to nikako nije smetalo da razvijemo jedan stvarno zdrav odnos.

U nemastini nismo popustili, nego smo se bas vise zblizili, i naucili da zivimo skromnije nego pre.

Pride, secas se ti sa verujem-a nase nevolje sa jednom bebom - taj uzas nas je samo dodatno ucrvstio.

Naravno, daleko od toga da idealizujem bilo sta, imamo i mi gomilu iskusenja levo i desno, ali mi se cini da si ti prenaglasio znacaj tog materijalnog. Ne kao da je to nevazno, naravno, nego ipak mislim da mu ni izbliza ne pripada takvo uvazavanje. Za mene je ljubav uvek bila bajka, doslovno, i kako god - i sa jednom starom, i sa ovom sad, nisam se prevario u tome, fala velikome Bogu.

I opet kazem - to je samo moj ugao gledanja, svi smo mnogo razliciti, zato mnim da bradr Ivan prosto previse racuna unapred, nista drugo. :)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, obi-wan рече

Dakle, da odgovorim na pitanje iz naslova: Porodica ili ne? Porodica, nego sta!

Rađaj, ne odgađaj :)).

I posle ni to ne valja...jer sunčica izgubi sebe u 30 ili 40 i kusur oće da bude dečko :smeh1:. Msm, nemam ništa protiv da neko izabere da ostane sam, skroz legitimno, ali ovaj sindrom čiče kome ništa ne valja i samo nešto zakera je ughhhh :0212_rolleyes:.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Rađaj, ne odgađaj :)).

I posle ni to ne valja...jer sunčica izgubi sebe u 30 ili 40 i kusur oće da bude dečko :smeh1:. Msm, nemam ništa protiv da neko izabere da ostane sam, skroz legitimno, ali ovaj sindrom čiče kome ništa ne valja i samo nešto zakera je ughhhh :0212_rolleyes:.

Dobro, da ne budemo bas ni preostri, ne vredi, nismo svi isti... :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Dobro, da ne budemo bas ni preostri, ne vredi, nismo svi isti... :)

Ovo je postalo sindrom-matoro muško zakeralo :smeh1:, ništa mu ne valja, al žena što mu je za sve kriva, gde bi on bio samo da nije bilo nje da ga sputava :smeh1:. Al što je on super, nema mu mane, samo još da se nije ženio.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Grizzly Adams рече

Оне би живеле у земуници само да рађају кмечавце. Гле како су се распекмезиле на једну сличицу са младунчетом хомо парадоксапиенса.

Dve. Dva odvojena mladunčeta. Ponuđene ne radi pekmeza, već kao corpus delicti.

A imaš li ti neki racionalni kontraargument na tvrdnju da je i uz porodicu i decu moguće raditi na stvarima koje su ti bitne ili samo emotivno reaguješ? :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Paradoksologija рече

Dve. Dva odvojena mladunčeta. Ponuđene ne radi pekmeza, već kao corpus delicti.

A imaš li ti neki racionalni kontraargument na tvrdnju da je i uz porodicu i decu moguće raditi na stvarima koje su ti bitne ili samo emotivno reaguješ? :D

Gde bi ti kraj bio samo da se nisi udala :smeh1:. Šta će ti bre taj tvoj u životu, samo da te sputava, umesto da živiš život ti tavoriš u braku sa decom :smeh1:. Batali to, idemo da kupujemo cipele sa još dve "devojke" od 30+ :smeh1:, boli nas dupe.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Сања Т. рече

И у оним годинама си мислила да је то та памет :0205_whistling::smeh1::tongue:

Него... ту вољу за животом...то би ваљало да вратимо.

E, a ovaj deo mi promako... sta je sa voljom za zivotom, nisam ukapirao?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

E, a ovaj deo mi promako... sta je sa voljom za zivotom, nisam ukapirao?

Mladalačka volja za životom, kao nekad.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Mladalačka volja za životom, kao nekad.

To ne prolazi s godinama, to je bre stav! U svakom slucaju, sad sam neuporedivo voljniji nego recimo u srednjoj skoli, `fala velikome Bogu.

Valjda to sve ima svoje periode. U osnovnoj sam isto bio sve nesto u fulu, i tamo u drugoj polovini devedesetih. Ali srednja... tiha jeza. Taj uzrast je najgori od svih.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, obi-wan рече

Skoro na svaki. Poceli smo ne od nule nego od minus 10, ali nam to nikako nije smetalo da razvijemo jedan stvarno zdrav odnos.

U nemastini nismo popustili, nego smo se bas vise zblizili, i naucili da zivimo skromnije nego pre.

Pride, secas se ti sa verujem-a nase nevolje sa jednom bebom - taj uzas nas je samo dodatno ucrvstio.

Naravno, daleko od toga da idealizujem bilo sta, imamo i mi gomilu iskusenja levo i desno, ali mi se cini da si ti prenaglasio znacaj tog materijalnog. Ne kao da je to nevazno, naravno, nego ipak mislim da mu ni izbliza ne pripada takvo uvazavanje. Za mene je ljubav uvek bila bajka, doslovno, i kako god - i sa jednom starom, i sa ovom sad, nisam se prevario u tome, fala velikome Bogu.

Па људи су различити. Зато је лепо брату написати искуства па нек упореди.

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...